Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מחפשים רכב לאמי, חייב להיות בעלת תיבה אוטומטית.

עלתה בדעתי הגרנדה פונטו הרובוטית. ידוע לי שהתיבה לא פועלת בדיוק כמו תיבה אוטומטית ועם זה אנחנו נסתדר.

השאלות הן, עד כמה התיבה אמינה? האם הטיפול בה יקר?

עד כמה חסכוני מנוע 1.4? חבר פורום ציין שמנוע ה-1.4 מסתובב ב-3500 סל"ד ב-100 קמ"ש עקב יחסי העברה קצרים - לא מתכון לחסכון.

התקציב סביב ה-50K ש"ח.

אשמח לכל עזרה בנושא.

פורסם

מבחינת עלות לפי כמה אנשים שפירסמו שיפוץ עולה כ 5-6 אלף,שזה מחירו של שיפוץ אוטומט רגיל.

צריכת דלק באזור 1/15.

גם אני שמעת על כאלה דיווחים אך זה נשמע מוזר, לפנדה מנוע 1.25 וב100 הסלד 2700.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בגרנדה רובוטית 1.4 ל', לפחות בשנתונים של 07'-08', יש צורך ב 3,100-3,200 סל"ד ל 100 קמ"ש ו 3,500 ל 110 קמ"ש (ברמת הסקאלה). כן, זה די מתסכל, למרות בידוד הרעשים הטוב יחסית של המנוע.

מבחינת צריכת דלק, שלשום יצא לי לעשות נסיעה לילית עם הרכב ברמת סף של תנאי מעבדה (משו...) - תדלקתי טנק מלא בתחנת דלק של "דלק" (הראשונה לכיוון מזרח על כביש 65), עליתי על כביש 6 ומשם הדרמתי במהירות קבועה במשך 99% מהזמן על 110 קמ"ש (3,500 סל"ד). כך המשכתי עד לכניסה לב"ש וחזרתי דרך כביש 40 + 4. את הדרך חזרה עשיתי על 100 קמ"ש עד לכניסה לת"א ובה תדלוק נוסף.

דרך הלוך עשינו שלושה אנשים ברכב, בחזור רק אני. כל הנסיעה ארכה כ 260 ק"מ, ובתדלוק הנוסף בתום הנסיעה צרכה 16.8 ליטרים (כ 15.5 ק"מ לליטר). מסקנה, אין מה לחשוש מ 3,500 סל"ד כשזה נוגע לצריכה - מה שכן, הגרנדה לא מהססת לשתות יותר אם לוחצים אותה קצת בין רמזור לרמזור בתוך העיר, ולפעמים זה פשוט מתבקש, מאחר והרכב הזה הוא די נבלתי. כשהנסועה בעיקרה בעיר, כבר הגעתי למצב של 1:10-9.5

פורסם

פיליפ עדיף להמנע מהתיבה הרובוטית של פיאט השיפוץ שלה יחסית יקר.

תחשוב יותר בכיוון של סיריון או יאריס או קיה ריו 5 דלתות.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
גם אני שמעת על כאלה דיווחים אך זה נשמע מוזר, לפנדה מנוע 1.25 וב100 הסלד 2700.

זאת לא אותה תיבה. נהגתי גם בגרנדה פונטו וגם ב-500 (זהה מכאנית לפנדה), שתיהן עם מנוע 1.2. ההילוכים של הגרנדה פונטו בפירוש קצרים יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זאת לא אותה תיבה.

זו אותה תיבה, יחס ההעברה הסופי בפונטו קצר בהרבה בכדי לפצות על תוספת המשקל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אבא שלי מצליח להוציא גם 1:14 בתוך העיר. די בקלות, כי הוא נוהג כמו סבתא...לאט ובזהירות.

אני מניח שאם לוחצים על האוטו אז משיגים צריכה גרועה יותר.

פורסם
זו אותה תיבה, יחס ההעברה הסופי בפונטו קצר בהרבה בכדי לפצות על תוספת המשקל.

אבל יחס ההעברה הסופי הוא חלק מהתיבה, ומכאן שזאת לא אותה תיבה. הרי אם נבדוק את המק"טים של שתי התיבות נגלה שהם אינם זהים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הוא נוהג בפונטו או גרנדה פונטו? הפונטו שותות פחות (ויותר קלות).

גרנדה פונטו.

דווקא אחותי שנוהגת בפונטו ספייס עם תיבה רציפה לא מצליחה להוציא תוצאות מרשימות, כי היא נהגת שודים.

• תוכן חדש...