Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, פעם ראשונה בפורום אז תצטרכו לסלוח לי( הבנתי שכדאי להיות ספציפית בכותרת...)

יש לי דהייטסו שרייד 97 מנוע 1300 שעד לא מזמן היתה במצב מכאני מעולה, למעט העובדה שהיא אבדה מים בחודשים האחרונים.

לפני שבועיים היא התחילה להתחמם, ואחרי ששללו נזילת מים הסתבר שכנראה הבעיה היא בפקונג ראש

המוסכניק (לא דייהטסו מורשה) המליץ להפטר ממנה ולהשתדרג, עניין קצת בעייתי מבחינה כלכלית...

בגדול היא נוסעת, אני ממלאת מים באדיקות לפני כל נסיעה ודואגת להיות עדינה איתה בעליות (הילוך שני) והבנתי שאם אני נוסעת מקסימום 60 קמ"ש היא לא מתחממת. אבל אני מחיפה ויש כאן מלא עליות- אי אפשר להמשיך כך לנצח...

לאור הניסיון והידע שלכם, השאלה היא אם החלפת מנוע היא אופציה סבירה? בעיקר לאור המצב שלה עד היום- לא היו תאונות ותקלות ובסה"כ היא אמינה וחסכונית.

אם כן, (הבנתי שהחלפת מנוע יכולה לעלות בסביבות 5000 ש"ח) האם יש אפשרות למנוע חדש או שיש רק משופצים? ואיך אני יודעת מה מצבו? והאם מישהו יכול להפנות אותי לבעלי מקצוע אמינים באזור חיפה

ת ו ד ה מראש!!!

פורסם

שלום לך,

לפני שמחליפים מנוע ברכב שצריך לבדוק אם זה כדאי כלכלית, מ ההמחירון של הרכב?

כמה ק"מ המנוע שלך עבר?

צריך לבדוק כדאיות של שיפוץ ראש מנוע, עלות בערך 1500-2000 ש"ח.

דרך אגב נסיעה בהילוך שני מבזבזת יותר דלק, את נוסעת על טורים יותר גבוהים ביחס להילוכים הגבוהים וזה תורם לחימום המנוע.

הייתי ממליץ לך לגשת למוסך מרכז אמריקה שנמצא בצ'ק פוסט.

יש לי נסיון של שנים אם המוסך והוא מקצועי ואמין מאוד.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• ספונסר פורום
פורסם

אם הלך אטם הראש (פקונג ראש) אבל בדרך כלל ניתן להחליף רק אותו וכך להחזיר את הרכב לחיים בעלות נמוכה יותר משל החלפת מנוע.

אין אפשרות לרכוש מנוע חדש או משומש לרכב כזה, כל המנועים שתרכשי יהיו משומשים. יש משומשים מפירוק בישראל ויש משומשים מפירוק בחו"ל, אך הכל משומש ואף אחד לא משפץ את המנוע לפני שהוא מתקין אותו ברכבך אחרת העלות לא תהיה 5,000 ש"ח אלא 9,000 ש"ח.

אני מציע לך להגיע למוסך נוסף כדי לקבל חוות דעת והצעת מחיר נוספת. יתכן שניתן לפתור את הבעיה בכחצי מהסכום שציינת.

פורסם
שלום לכולם, פעם ראשונה בפורום אז תצטרכו לסלוח לי( הבנתי שכדאי להיות ספציפית בכותרת...)

יש לי דהייטסו שרייד 97 מנוע 1300 שעד לא מזמן היתה במצב מכאני מעולה, למעט העובדה שהיא אבדה מים בחודשים האחרונים.

לפני שבועיים היא התחילה להתחמם, ואחרי ששללו נזילת מים הסתבר שכנראה הבעיה היא בפקונג ראש

המוסכניק (לא דייהטסו מורשה) המליץ להפטר ממנה ולהשתדרג, עניין קצת בעייתי מבחינה כלכלית...

בגדול היא נוסעת, אני ממלאת מים באדיקות לפני כל נסיעה ודואגת להיות עדינה איתה בעליות (הילוך שני) והבנתי שאם אני נוסעת מקסימום 60 קמ"ש היא לא מתחממת. אבל אני מחיפה ויש כאן מלא עליות- אי אפשר להמשיך כך לנצח...

לאור הניסיון והידע שלכם, השאלה היא אם החלפת מנוע היא אופציה סבירה? בעיקר לאור המצב שלה עד היום- לא היו תאונות ותקלות ובסה"כ היא אמינה וחסכונית.

אם כן, (הבנתי שהחלפת מנוע יכולה לעלות בסביבות 5000 ש"ח) האם יש אפשרות למנוע חדש או שיש רק משופצים? ואיך אני יודעת מה מצבו? והאם מישהו יכול להפנות אותי לבעלי מקצוע אמינים באזור חיפה

ת ו ד ה מראש!!!

שוב שלום,

אז הרכב עשה 180,000 ק"מ, המחירון שלו בערך 8

שחכתי לציין גם שבבדיקה מהירה של איש הרדיאטורים- ניתק את הסטרטר ואמר לי להתניע- מים השפריצו מהרדיאטור- זה ככול הנראה אטם ראש

הייתי הבוקר במוסך דייהטסו מורשה והם חושבים שבגלל שהיא מתחממת בעיקר בעליות הבעיה בטרמוסטט- הם מציעים להוציא אותו

ההערכה שלהם- רק אחרי שיפתחו ויראו כמובן - זה שאם יש צורך , שיפוץ של ראש המנוע והחלפות של כל מה שצריך כולל עבודה זה

5000 ש"ח מקסימום עם אחריות ל 3 חודשים

כל הסיפור הזה די מלחיץ כי כל אחד אומר משהו אחר.

האם יש כאן מישהו שעשה שיפוץ מנוע בהצלחה? כמה זמן זה יכול להחזיק?

פורסם
שוב שלום,

אז הרכב עשה 180,000 ק"מ, המחירון שלו בערך 8

שחכתי לציין גם שבבדיקה מהירה של איש הרדיאטורים- ניתק את הסטרטר ואמר לי להתניע- מים השפריצו מהרדיאטור- זה ככול הנראה אטם ראש

הייתי הבוקר במוסך דייהטסו מורשה והם חושבים שבגלל שהיא מתחממת בעיקר בעליות הבעיה בטרמוסטט- הם מציעים להוציא אותו

ההערכה שלהם- רק אחרי שיפתחו ויראו כמובן - זה שאם יש צורך , שיפוץ של ראש המנוע והחלפות של כל מה שצריך כולל עבודה זה

5000 ש"ח מקסימום עם אחריות ל 3 חודשים

כל הסיפור הזה די מלחיץ כי כל אחד אומר משהו אחר.

האם יש כאן מישהו שעשה שיפוץ מנוע בהצלחה? כמה זמן זה יכול להחזיק?

אין ספק שאם השפריצו מים מהרדיאטור בזמן סטרטר יש בעיה עם ראש המנוע, בהתחשב בעובדה שהמנוע שלך עשה 180000 ק"מ יהיה נכון להחליף את המנוע, ולא לנסות לתקן רק את הראש.

אם המוסך מבטיח לך תמורת 5000 ש"ח מנוע טוב עם אחריות לשנה זו עסקה מצוינת.

אם כדאי להשקיע את הסכום הזה באוטו שלך תצטרכי להחליט לבד.

שיהיה בהצלחה

פורסם
אין ספק שאם השפריצו מים מהרדיאטור בזמן סטרטר יש בעיה עם ראש המנוע, בהתחשב בעובדה שהמנוע שלך עשה 180000 ק"מ יהיה נכון להחליף את המנוע, ולא לנסות לתקן רק את הראש.

אם המוסך מבטיח לך תמורת 5000 ש"ח מנוע טוב עם אחריות לשנה זו עסקה מצוינת.

אם כדאי להשקיע את הסכום הזה באוטו שלך תצטרכי להחליט לבד.

שיהיה בהצלחה

הי, קודם כל תודה

המוסך מבטיח לפתוח ולעדכן אותי במצב.... הם אומרים שאין דרך אחרת לדעת מה מידת הנזק

במוסך המורשה התרשמו לטובה מהניקיון של המנוע ואמרו שעם קילומטראז' כזה ומצבה אפשר לקוות לטוב, אין אמולסיה, יש רק חדירה של שמן למים ולא להיפך.

במקום לבקש הצעת מחיר מסודרת- שכנראה הייתי צריכה לעשות.... ביקשתי לשמוע מה עלולה להיות העלות הגבוהה ביותר- נאמר לי שהחלפת ראש מנוע כולל כל הנילוויום- גומיות צינורות ועוד ועבודה המקסימום יהיה בערך 5000 ש"ח, אך בהחלט יתכן שיהיה רק צורך בשיפוץ ולא החלפה מה שיוזיל את הטיפול

הם יתחליו עבודה רק בראשון ואמרו שזה יקח יומיים- את הפרוק - כדי לאבחן- הם העריכו כשלוש שעות עבודה

מה נשמע כמו מחיר סביר לכל זה? ראיתי בשרשור ישן (לפני כמה שנים) מישהו שכתב שהמוסך המורשה הציע את כל זה ב 3800 וכולם כתבו שזה מוגזם.... מהו מחיר ריאלי לעבודה כזו? האם יש מישהו אמין שניתן להפנות אותי אליו באיזור חיפה, שאינו מורשה?

פורסם

אובראול זה שיפןץ כללי למנוע, וזה תיקון מאד יקר, הרבה מעל 5000 ש"ח. במידה ויגלו במוסך ש צריך לטפל גם במנוע ולא רק בראש, הדבר הנכון לעשות הוא להחליף מנוע מיבוא. קימים כאלה בשוק והם בדרך כלל טובים.

פורסם
האם יש מישהו אמין שניתן להפנות אותי אליו באיזור חיפה, שאינו מורשה?

מוסך מרכז אמריקה בצ'ק פוסט.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

פורסם

הרכב הזה רגיש לשימוש במי ברז או נוזל קירור זול ולא איכותי.

בלוק המנוע עשוי מאלומיניום שנאכל עם הזמן ולכן,שיפוץ ראש מנוע ברכב הזה יהיה ברכה לבטלה ,אין הרבה מה לעשות,אלא להתקין מנוע מפירוק /ייבוא עם אחריות ארוכה ככל האפשר ועל הדרך להחליף טרמוסטט,משאבת מים,רצועת טיימינג ולבדוק את כל מע' הקירור שהיא שלמה ותקינה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

גם אני מצטרף לכול אלה שממליצים על החלפת מנוע מיבוא קומפלט.

אין טעם לבזבז כסף על פתיחת ראש מנוע ו/אוברול למנוע אלומניום בקמ' הזה ובפרט מנועי דיהטסו הרגישים להתחממויות.

בהצלחה

רענן

פורסם

מה הטעם להשקיע במנוע שעלותו לפחות 75% ממחירון הרכב? לא עדיף להשקיע ברכב חדש?

• תוכן חדש...