Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני והצבא

CuervoB
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני כרגע ממש לפני גיוס. למען האמת, הייתי אמור להתגייס לפני המון זמן. הסיפור שלי הוא אינו כרגע ה issue אבל אספר בקצרה - הייתי במיונים במשך כשנה (אפילו יותר), כבר הייתי אמור להתגייס לאן שהתמיינתי (עברתי מבחנים וראיונות למיניהם כולל תחקיר) ופחות מחודש לפני הגיוס התקשרו אליי שאני כבר לא בתפקיד ויהיה לי תאריך גיוס חדש (אפילו ללא סיבה). טוב, אח"כ היה לי תפקיד אחר שחשבתי עליו ולכן הורדתי פרופיל ל 64 (שלא מתוך רמאות אגב, הפרופיל שנקבע לי לפני כמה שנים לא היה נכון ולא הורדתי אותו כי ידעתי שבכל מקרה אני צריך להתגייס לאן שהתמיינתי ולכן עניין הפרופיל לא הפריע לי, כי התפקיד הראשון היה לכל פרופיל והייתה לו קדימות להכל). לאחר חודשיים שהצלחתי להוריד את הפרופיל כבר התברר שהתפקיד השני לא רלוונטי כי ככל הנראה נמצא מישהו או שפשוט לא מחפשים יותר מסיבות כאלו ואחרות. הנקודה היא שתכנונים לחוד (והיו הרבה) ומציאות לחוד.

העובדות להלן:

- פרופיל 64 (כלומר, עורפי).

- ללא שום תפקיד ביד כרגע וגם לא באופק (נגמרו מזמן המיונים).

- לא היה לי יום המא"ה (כי באותו זמן לא הייתי צריך וגם לא הייתה לי אפשרות לעשות) וגם אין לי מנילה (אני אתקשר מחר לברר אם ישנה אפשרות לקבל למרות שהתאריך גיוס קרוב).

המטרה שלי נכון לעכשיו היא לשרת בתפקיד כמה שיותר ג'ובניק, לי כבר נמאס וזה עוד לפני שהתחלתי. טרטרו אותי שנה שלמה שסתם התבזבזה. אני מכוון לתפקיד עם יציאות יומיות וכמה שפחות שעות - לא מעניין אותי ממש מה אני אעשה, העיקר שאחזור כמה שיותר מוקדם הביתה ורצוי גם שהבסיס יהיה קרוב. גם תפקיד של שבוע - שבוע יהיה מעולה. לא מעניין אותי איזה תפקיד כי בכל מקרה זה לא יהיה משהו שקשור לתחום שאני עוסק בו היום (תיכנות), אז וויתרתי על העניין כבר.

ועכשיו אחרי כל זה - איך בדיוק אני מגיע לתפקיד הנכסף (לשרת בקריה, טבח, שקמיסט, מאבטח מתקנים וכו')? אין לי שום קשרים בצבא ואני מניח שאני אפגוש לפני או אחרי הטירונות קצין מיון שלא ישאף לתת לי תפקיד כמו שאני רוצה. אז איך בדיוק אני עושה את זה, גם אם לא ירצו לתת לי מה שארצה (מה שסביר שיקרה)?

תודה.

פורסם
לא מעניין אותי איזה תפקיד כי בכל מקרה זה לא יהיה משהו שקשור לתחום שאני עוסק בו היום (תיכנות), אז וויתרתי על העניין כבר.

למה אתה כל כך בטוח ? כל מה שאתה צריך זה להגיע ליחידת מחשבים כל שהיא בצהל ולא משנה בתור מה, כבר ראיתי איך אפסנאים הופכים sysadmin, נהגים לqa וכך הלאה והלאה.

פורסם

הבחור התמיין למסלול מסווג במודיעין (לא יודע לאן בדיוק, אבל רוב הסיכויים שלהשתעמם הוא לא היה משתעמם שם). נכון להיום הוא מתכנת שעבד עם שלל טכנולוגיות... קשה לי להאמין שפותח השרשור יקבל "שנמוך" במשך 3 או 4 שנים ובמקום לאתגר את עצמו (בתכנות, במודיעין ממוחשב וכן הלאה) הוא יכנס לתפקיד עם "עבודה שחורה" כמו בדיקות QA או מנהל מערכת (בהשוואה למה שהוא עושה היום, ולמה שציפה לעשות כמובן).

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
הבחור התמיין למסלול מסווג במודיעין (לא יודע לאן בדיוק, אבל רוב הסיכויים שלהשתעמם הוא לא היה משתעמם שם). נכון להיום הוא מתכנת שעבד עם שלל טכנולוגיות... קשה לי להאמין שפותח השרשור יקבל "שנמוך" במשך 3 או 4 שנים ובמקום לאתגר את עצמו (בתכנות, במודיעין ממוחשב וכן הלאה) הוא יכנס לתפקיד עם "עבודה שחורה" כמו בדיקות QA או מנהל מערכת (בהשוואה למה שהוא עושה היום, ולמה שציפה לעשות כמובן).

אכן משהו כזה. אחרי שיכלתי לסיים כבר כשליש שירות חובה, ובמקום זה השאירו אותי בבית (אם זה בהמתנה לשווא ואם זה אחרי שזרקו אותי סופית ואני נאלץ לחכות לגיוס), מאסתי, ירדה לי כל המוטיבציה, ומה שאני רוצה כרגע זה פשוט להיות בצבא כמה שפחות.

בנוגע לתפקיד - ממש לא משנה לי אם אהיה בודק תוכנה או סתם פקיד - שניהם לא בדיוק יעזרו לי בעתיד ואני מעדיף איפה שהתנאים יותר טובים מבחינת יציאה. התפקיד היחידי שהייתי רוצה נכון להיום זה תוכניתן בתחום ה web, למען האמת היה לי תפקיד כזה כבר ביד (משהו מיוחד לפי בקשה של יחידה ספציפית שכבר לא צריכה - התפקיד השני שהתייחסתי אליו בהודעה המקורית, בעיקרון אין תפקידים כאלה בצבא לפי מה שידוע לי [מצד שני איך כל האתרים שלהם מתוחזקים?]), אבל זה היה אחרי שלא יכלתי כבר לחתום וויתור במודיעין (וגם פשוט הייתי תמים וחשבתי שאני כבר בטוח שם, זה היה אחרי שעברתי את שלבי המיון).

מישהו אי-פעם היה במצב כזה? יש בכלל סיכוי שקצין המיון יתחשב בי? ואם לא (אין לי בעיה לעשות בלאגן אם צריך, השאלה מה?)? הבנתי שאפשר לא להתפנות מהבקו"ם.. אבל זה נחשב סירוב פקודה אם אינני טועה וזה הדבר האחרון שאני אעשה (אבל לצערי אעשה אם לא תהיה ברירה).

פורסם

הייתי במצב דומה מאוד. הטרדה טלפונית בלתי פוסקת של מיון חמ"ן מצד אבא שלי הביאה למצב בוא גייסו אותי בכל זאת למסלול אליו הייתי מיועד למרות שפספסתי את הקורס, והכשירו אותי ועוד מישהו במצב דומה עצמאית.

מודיעין תמיד רוצים מפתחים טובים, אבל במקומך לא הייתי מתמקד על Web דווקא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

סתם מתוך סקרנות, מה היבא אותך לשאול את זה כאן בפורום?

לפי מונה ההודעות שלך אתה לא ממש פעיל פה.

ובלי קשר אני מת על אנשים כמוך, שמחפשים שהצבא ישרת אותם ולא הם אותו.

אני מאוד מקווה שתמצא תפקיד שתתרום בו, ואם לא אז שתקפל שקשים שלוש שנים באפסנאות מאובקת, בבסיס נידח, עם יציאות של לוחם.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

כנראה שלא הבהרתי את עצמי מספיק ברור.

הנקודה שאני רוצה להדגיש היא שחיילים, בלי ידע ונסיון במחשבים - קיבלו תפקידים יחסית "נחשקים" אשר יתרמו להם באזרחות, רק בעקבות העובדה שהם היו במקום הנכון.

אז אם, מ"ר בחור רק יגיע ליחידת מחשוב, לא משנה בשביל איזה תפקיד, הסיכוי שהוא יקבל תפקיד של מתכנת, במיוחד כאשר יש לו ידע ונסיון הוא מאוד גבוהה.

גילוי נאות - זאת כבר השנה הרביעית שלי בתור מתכנת WEB במודיעין.

• תוכן חדש...