Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

מחפש רכב מקטגוריית סופר מיני אוטומט (למרות שחבר שלי טוחן לי לקנות אוטו שיחזיק הרבה שנים, גם לאחר שאתחתן ואביא ילדים) שתהיה אמינה וחסכונית. כמו כן, אני מחפש מכונית עם מנוע חזק, שתתנהג בעליות כמו שצריך. התקציב הוא כ-60,000 ש"ח.

אני שומע לאחרונה לא מעט שכדאי לקנות מחברות ליסינג.

העניין הוא שאין לי מושג איך עושים את זה.

אני מגיע לחברה והיא פורסת בפניי את ההיצע שלה? אני יכול לבדוק לפני כן?

כמו כן הבנתי שעל רכבים במצב טוב ההנחה היא לא בהכרח משמעותית ביחס לרכב מהשוק הפרטי. אם כך, מה היתרון?

השאלות דלעיל תקפות גם לגבי האפשרות של סוכנויות הטרייד אין.

אין לי הרבה זמן לחפש מכונית, וודאי לא הרבה זמן להגיע למרכז בשביל זה. אני גר בירושלים...

כמובן, צריך להחליט איזה אוטו לקנות. גם כאן אשמח לשמוע המלצות - יונדאי I20, סוויפט, מאזדה 2, איביזה, פיאסטה - אלה האפשרויות שנראות לי המתאימות ביותר.

אז איך אתם ממליצים לי לפעול?

פורסם

אם האיביזה מגיעה עם גיר DSG- הייתי משאיר אותה כאופציה אחרונה כמו גם את אופציית הפיאסטה (שככל שאני זוכר מגיעה עם גיר רובוטי ואם אני טועה,שיתקנו אותי).

לו הבחירה בידי- למרות היותה מעט משעממת ונפוצה הייתי בוחר ב- I20.

לגבי חברות ליסינג ובכלל בתהליך קניית רכב- צריך לגשת לכמה סוכנויות /חברות ליסינג/טרייד אין אמינות,לקבל הצעות מחיר ולהשוות גם דגמים וגם נתונים כמו ק"מ/ידיים ,מצב כללי.

אני עשיתי זאת לפני שנה וחודשיים וניסיתי לבדוק בכמה מקומות,קיבלתי הצעות (לפעמים גם מגוכחות לטרייד אין במקרה שלי כמו משלמה סיקסט -כאשר שאלתי אותם כמה שווה הרכב שלי אמרו שהוא ברזל עדש שימכרו אותו וכאן אמרתי להם שלום,שלום ואל תבואו לי בחלום,חיכיתי 3 חודשים ואמנם קיבלתי הצעה נמוכה לטרייד אין מהרץ אבל יחסית לנתוני הרכב שהיה ברשותי ולרכב שהוצע לי -העסקה היתה הרבה יותר שפוייה גם כלכלית).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הפיאסטה מגיעה עם גיר אוטמטי 4 הילוכים עם אפשרות לטיפטרוניק.

אם אתה מחפש משהו שיכול לשרת גם משפחה קטנה אתה יכול להוסיף לרשימה את סוזוקי SX4 האצ'בק שהיא איפשהו בין סופר מיני למשפחתית קומפקטית.

I20 בדגם שבחברות הליסינג לא חזקה במיוחד, דגם ה-1.6 שנמכר יותר לפרטיים מציע ביצועים עדיפים ולרוב גם נמכר ברמות אבזור גבוהות.

פורסם
אם האיביזה מגיעה עם גיר DSG- הייתי משאיר אותה כאופציה אחרונה

אני עדיין מנסה להבין למה כל הזמן רושמים שהגיר DSG לא טוב???

יש לי פולו TSI DSG7 כבר שנה וחצי ועד היום לא הייתה לי שום בעיה , להיפך אני מרוצה ממנו מאוד!

VW Polo 1.2 TSI

זה לא הגודל, זה הביצועים! :wink:

פורסם
שלום לכולם!

מחפש רכב מקטגוריית סופר מיני אוטומט (למרות שחבר שלי טוחן לי לקנות אוטו שיחזיק הרבה שנים, גם לאחר שאתחתן ואביא ילדים) שתהיה אמינה וחסכונית. כמו כן, אני מחפש מכונית עם מנוע חזק, שתתנהג בעליות כמו שצריך. התקציב הוא כ-60,000 ש"ח.

אני שומע לאחרונה לא מעט שכדאי לקנות מחברות ליסינג.

העניין הוא שאין לי מושג איך עושים את זה.

אני מגיע לחברה והיא פורסת בפניי את ההיצע שלה? אני יכול לבדוק לפני כן?

כמו כן הבנתי שעל רכבים במצב טוב ההנחה היא לא בהכרח משמעותית ביחס לרכב מהשוק הפרטי. אם כך, מה היתרון?

השאלות דלעיל תקפות גם לגבי האפשרות של סוכנויות הטרייד אין.

אין לי הרבה זמן לחפש מכונית, וודאי לא הרבה זמן להגיע למרכז בשביל זה. אני גר בירושלים...

כמובן, צריך להחליט איזה אוטו לקנות. גם כאן אשמח לשמוע המלצות - יונדאי I20, סוויפט, מאזדה 2, איביזה, פיאסטה - אלה האפשרויות שנראות לי המתאימות ביותר.

אז איך אתם ממליצים לי לפעול?

קודם כל, אתה לא צריך להגיע למרכז בשביל לקנות רכב. לרוב החברות הגדולות (וגם לנו) יש סניפים בירושלים וכל רכב שנמצא בכל סניף של הרשת בכל רחבי הארץ ניתן להביא לירושלים ולחסוך לך את הנסיעה.

לגבי האיך זה עובד, בגדול נראה שהבנת את הרעיון. לסוכן בסניף יש במחשב רשימה עם נתונים ותמונות של כל הרכבים שיש במלאי הרשת בכל הסניפים. אתה יושב עם סוכן, מפרט את הצרכים והתקציב שלך וביחד אתם בוחרים רכב. אם הרכב נמצא במלאי הסניף, מה טוב. אם לא, מזמינים לך את הרכב מהסניף בו הוא נמצא ולאחר כמה ימים הוא יגיע לירושלים. כשיגיע תוכל לקחת את הרכב לבדיקה במכון בדיקה לבחירתך, באזור הגאוגרפי של הסניף כמובן (לא ניתן לקחת רכב מירושלים לבדיקה בחיפה, למשל).

למען הסדר הטוב ולאור תגובות שנכתבו כאן בפורום בעבר, יש לציין שהזמנת הרכב מסניף אחרת דורשת ברוב החברות תשלום של מקדמה בסך כמה מאות שקלים. בדרך כלל המקדמה מוחזרת ללקוח במידה ובדק את הרכב ומצא אותו שלא לשביעות רצונו.

יש מגוון רחב יחסית של מכוניות שיכולות להתאים לדרישות שציינת. סוזוקי סוויפט בהחלט יכולה להתאים, היא חזקה ונוסעת מצוין בעליות. אבל אם אתה חושב קדימה לכיוון רכב שיוכל לשמש אותך גם כרכב משפחתי, אז הסוויפט תהיה קצת קטנה מידי. רנו קליאו, לעומת זאת, גדולה ומרווחת ממנה, עם תא מטען גדול יותר. יש לה מנוע לא פחות חזק כך שהיא סוחבת מצוין בעליות ובאופן כללי נראה שהיא יכולה להתאים לך. לדעתי גם ניסאן טידה האצ'בק תוכל להתאים לך. היא קומפקטית יחסית (לא גדולה כמו פלואנס או משהו כזה) אבל עדיין די מרווחת, חסכונית ואמינה מאוד.

פורסם
אני עדיין מנסה להבין למה כל הזמן רושמים שהגיר DSG לא טוב???

יש לי פולו TSI DSG7 כבר שנה וחצי ועד היום לא הייתה לי שום בעיה , להיפך אני מרוצה ממנו מאוד!

כי זה מאוד קל לרפרף בפורומים, להיצמד למסרים ששותלים אנשים בעלי עניין ביחס לרכבים/יבואנים כאלו ואחרים, ולהמשיך להפיץ

את אותם שטויות ללא שום ניסיון/היכרות אפילו עם הנושא המדובר...

נראה שהיחידים שאכן מרוצים מה DSG הם האנשים שנוסעים ברכב עם גיר כזה...

ככל הנראה, רוב האנשים שמלכלכים על הגיר הזה אלו אנשים שמעולם לא נסעו עליו/היה ברשותם...

אבל בעולם האינטרנט, היום הכל אפשרי :-)

ET

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

מבחינת רכב, אני יכול לתת חוות דעת על הפיאסטה.

יש לנו אחת אוט' 2012 כבר מס' חודשים.

רכב מצויין. נוח מאד, בטיחותי, מאובזר מעולה כולל יציאת USB.

היתרון בפיאסטה הוא שהיא לא מרגישה לך כרכב קטן מבחינת הRIDE בכביש. אני חושב שהגיר בן ארבעת ההילוכים הוא יתרון וחסרון בו זמנית. יתרון כי מדובר על גיר וותיק ואמין בלי שטויות ובלי קונצ'ים, נעים מאד לשימוש, וחלק. החסרון הוא שבגלל הגיר היא מעט יותר איטית ופחות חסכונית. עירוני 60% / בין עירוני 40% אני משיג ממוצע של 1/13 בערך (נשמע לא כזה טוב, אני יודע, אבל לפחות זה נתון אמיתי ולא הנפצות של " 1/20 בפקקים קשים במרכז ת"א...")

לא נתקלתי בשום בעיית כוח עד היום, כולל לא בעליה ל"שרשרת האלפים" בשער הגיא , בואכה ירושליים...

אני בהחלט חושב שסופר מיני טובה יכולה לתת יופי של מענה למשפחה צעירה של זוג+1 בלי להתפשר יותר מידי.

כבונוס אני חושב שהיא יפה משמעותית משאר הסופר מיני'ז, אבל זה עניין של טעם.

התלבטנו גם על הI20 (שהיתה פשוטה יותר ונתנה תחושה זולה יותר מהפיאסטה), וגם על הסויפט (שנפלה בגלל תא מטען לא קיים, ונוחות נסיעה פחות טובה מהפורד).

לא מכיר אחרות כמו הקליאו לדוגמא.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
כי זה מאוד קל לרפרף בפורומים, להיצמד למסרים ששותלים אנשים בעלי עניין ביחס לרכבים/יבואנים כאלו ואחרים, ולהמשיך להפיץ

ככל הנראה, רוב האנשים שמלכלכים על הגיר הזה אלו אנשים שמעולם לא נסעו עליו/היה ברשותם...

ET

ברור, כווווווולנו טועים, ורק בעלי VAG צודקים.

ההארכת אחריות זה לא בגלל התקלות, זה בגלל שצ'מפיון מאמינים במוצר שלהם. עובדה, תראה איזה אחריות ארוכת טווח הם נותנים לכל הדגמים שלהם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לגבי איזה רכב לקנות, אני ממליץ לך לקנות אחד שבו יכולה להיכנס בקלות עגלת תינוק והאבזור הבטיחותי שלו הוא טוב ככל האפשר.

ככה תוכל להחזיק את הרכב זמן רב ככל האפשר.

פורסם

ET

עשיתי חיפוש בגוגל על הערך DSG, ומספר לא מבוטל מהתוצאות זה כתבות על בעיות בתיבות ושל צ'מפיון בכלל, תסתכל בפורום הטכני יש שם סופרב עם מצמדים תקולים שצריכה לחכות חודשיים לחלק, או אדם אחר שפירסם את חוייתו שתוך 4 שנים היו 2 תקלות בסכך של כ 40 אלף ש"ח.

שום מילה על השירות לקוחות שלהם.

דווקא נראה שרוב האנשים שמרוצים הם אלה שהחליפו את הוואגית DSG שלהם

פורסם

לגבי מחשבות על רכב למשפחה:

1. האם נישואין וילדים נמצאים בתכנון בטווח הנראה לעין? אם כן - אכן בחר ברכב קצת יותר מרווח. אם לא - בחר ברכב שמתאיםלמצבך היום ובשנים הקרובות. וכאשר תתחתן:

2. סופרמיני יכולה להיותרכב מספק לזוג עם ילד וגם עם שני ילדים. סופרמיני מאורכת (בסגנון של ריו\אקסנט\מאזדה 2 סדאן ודומותיהן) יכוליות לשמש גם משפחה עם 3 ילדים קטנים. צפוף, אבל לא נורא. מנסיון לפני הרבה שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...