Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פשוט מדהים לאן הרפואה מתקדמת בימינו. אז למי שלא זוכר היה לנו את משותל הזרועות שאיבד את שני הזרועות שלו כאשר הן נתפסו במכונה חקלאית. אז הושתלו לו שני זרועות "קומפלט" מתורם בן 17.

http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/920/484.html

ועכשיו התבשרנו על אדם מבוגר, בשנות ה 50 המוקדמות שלו שכף היד שלו חדלה מלתפקד. הרופאים נאלצו לכרות את כף היד שלו ולהשתיל לו חדשה. למי שלא הבין הם פשוט הניחו את שני הכפות אחת ליד השניה ופשוט ניתקו צינורות דם, עצבים וכיוצא בזה אחד אחרי השני. ניתקו מכף אחת, חיברו לכף השניה. בינתיים הכל עובד בכף היד החדשה חוץ מהתחושה. ואני חשבתי שלחבר חוטי חשמל ברכב זה מסובך.

http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/920/484.html

עכשיו כל מה שנותר זה לעשות השתלת מוח, אולי ככה אלה שמשתוללים על הכביש יקבלו קצת שכל. מה אתם אומרים?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

עכשיו כל מה שנותר זה לעשות השתלת מוח, אולי ככה אלה שמשתוללים על הכביש יקבלו קצת שכל. מה אתם אומרים?

אני אומר שהשכל ידחה אותם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

צודק בהחלט אבל אני בטוח שימצאו מן תרופה שתגרום לגוף לקבל את המוח החדש, בדיוק כמו שיש תרופות שאנשים לוקחים אחרי השתלות.

בכל מקרה זה פשוט מדהים עד לאן הרפואה הגיעה בימינו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

הבעיה היא, שמשום מה בניגוד לאיברים אחרים שהגוף מצליח לקלוט, בהשתלות גפיים המערכת החיסונית ממש מתמרדת. מי שעובר ניתוח כזה (ואנחנו מדברים על כמות אנשים שאפשר לספור על יד אחת) צריך לקחת אנטיביוטיקה כל הזמן, וכשיש רק חשש להתפתחות של משהו לרוץ לחדר מיון.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מדהים, מדהים אבל זה לא הדבר האמיתי

עוד 100 שנה זה יראה סנדלרות של ימי הביניים

אני משער שעוד 100 שנה יסנתזו מהנפגע תאי גזע, יגדלו אותם לידי האיבר המתאים (יד במקרה הזה) והופלה חזרה לגוף.

שלבים בדרך יהיו רקמות קלות יותר כמו כליה כבד ריאה או עצמות בודדות אבל הטופ יהיה גפיים שלמות

ואז אנשים יצחקו על זה שפעם, לא עליהם, היית מקבל לב של מישהו אחר ולוקח כדורים כל החיים

כמובן שהניתוחים האלה שהעלת הם שלב הכרחי בדרך וצוברים עליהם ידע רב.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בגלל זה חשוב מאוד לאסוף דם טבורי בלידה, בעיקר בשביל עצמך (לא אתה ספציפית, אבל אתה מבין את כוונתי). אני לא בטוח שאפשר לגדל אותם ליד שלמה. הרעיון הוא שהם יכולים להפוך לאיזה סוג תא שרוצים: תאי כבד, כליות וכד׳. יד זה קצת יותר מסובך (עור, עצם, גידים...)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
בגלל זה חשוב מאוד לאסוף דם טבורי בלידה, בעיקר בשביל עצמך (לא אתה ספציפית, אבל אתה מבין את כוונתי). אני לא בטוח שאפשר לגדל אותם ליד שלמה. הרעיון הוא שהם יכולים להפוך לאיזה סוג תא שרוצים: תאי כבד, כליות וכד׳. יד זה קצת יותר מסובך (עור, עצם, גידים...)

אני מתקשה להאמין שיגיעו לטכנולוגיה מרשימה של גידול אברים ומה שיעצור אותם זה העובדה שאין תאי גזע זמינים מהתורם, אני די בטוח שימצאו דרך להפוך את השעון לתא רגיל ולהחזיר אותו למצב טרום מיון או לחלץ תאים מספיק קרובים למטרה ולהשתמש בהם

ברור שיותר קל לגדל עור לבד עצמות לבד או שרירים לבד ולא יד שלמה וזה לפני שנכנסו למערכת העצבים, בוא נסגור על תוך 100 שנה גידול אברים פשוטים ללא בעיה, עוד 200 שנה גידול גפיים מושלמות בלי בעיה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

כבר יצא לי לקרות את הNG וגם לקרוא (רק אני לא זוכר איפה) על אדם שהמציא סוג אבקה שיכולה לגדל איברים.

כרגע היא גידלה רק אצבע לאדם 1 אבל אני מאמין שאנחנו נראה את זה מתפתח בעתיד.

הוא לא סיפר ממה הוא מכין את הבקשה, איך הוא מכין אותה ולא חשף שום פרטים. רק שאותו אדם (שהתראיין כמובן) שם את האבקה הזו פעמיים ביום ועטף את השליש אצבע שהייתה לו בפדים ופלסטרים ולאחר מספר חודשים (או אולי שבועות לא זוכר) האצבע חזרה (כמובן בהדרגה ולא בבת אחת). כולל עצם, גידים, עור והכל ויש לו תחושה באצבע והיא מתפקדת נהדר.

אני מאמין שבשנים הקרובות כבר נראה את זה תופס תאוצה.

פורסם
אני מתקשה להאמין שיגיעו לטכנולוגיה מרשימה של גידול אברים ומה שיעצור אותם זה העובדה שאין תאי גזע זמינים מהתורם, אני די בטוח שימצאו דרך להפוך את השעון לתא רגיל ולהחזיר אותו למצב טרום מיון או לחלץ תאים מספיק קרובים למטרה ולהשתמש בהם

ברור שיותר קל לגדל עור לבד עצמות לבד או שרירים לבד ולא יד שלמה וזה לפני שנכנסו למערכת העצבים, בוא נסגור על תוך 100 שנה גידול אברים פשוטים ללא בעיה, עוד 200 שנה גידול גפיים מושלמות בלי בעיה.

תראה, אם אין תאי גזע, אין תאי גזע. התאים האלו הם הבסיס לכל השאר - לא משהו שאפשר ליצור אם אין.

אני לא אומר שלא ניתן לגדל גפיים, זה פשוט יותר מסובך כי אתה צריך הרבה יותר תאים (וסוג של תבנית, אני מניח)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייזר זה לא לגמרי נכון. המחקר להפוך תאים רגילים לתאי גזע מתקיים וכנראה שזה אפשרי.

ZX2.0 - האבקה הזאת היא בפיתוח עדיין, ודווקא יודעים ממה היא מורכבת. תהליך היצירה שלה הוא סודי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

צודק. זה אחד הדברים הכי מוזרים שקראתי בחיים: חוקרים מיפן הצליחו ליצור תאי גזע מתאי עור של עכברים, ויצרו מהם וולדות נוספים של עכברים :shock:

המאמר אינו זמין, מי שמעוניין יכול לגלול בדף תאי גזע בוויקפדיה עד הסוף ולקרוא.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ראיתי סרט בזמנו ששכחתי את שמו. היה איזה פוליטיקאי או איש חשוב שהתנגד נחרצות למחקר בתאי גזע ובתאים עובריים כי זה לא מוסרי מבחינתו. בקיצור ביימו איזה תאונת דרכים או משהו כזה והביאו אותו כביכול לאיזה מרפאה או בית חולים. הזריקו לו חומר משתק והוא התעורר כביכול במיטה בלי יכולת לזוז. הגיע רופא מדומה עם אחות והוא הודיע לו שהוא משותק מכף רגל ועד ראש.

אז איכשהו הוא הבין שלמרות שהוא חשב שזה לא מוסרי זה בהחלט הכרחי לחקור את התחום. אחר כך הודיעו לו על התרמית ושחומר השיתוק יפוג בהמשך.

המפורסם האחרון שהביא את התחום לתודעת הציבור היה למרבה האירוניה כריסטופר ריב, אותו שחקן ששיחק את סופרמן איש הברזל, הגבר שהיה בלתי ניתן לפגיעה. ריב ז"ל הפך למשותק מכף רגב ועד ראש. הכל בגלל נפילה מסוס.

השקפת עולם של כל אדם עלולה להשתנות ב 180 מעלות ברגע שהוא לא יכול להזיק שום דבר חוץ מאשר העיניים והשפתיים שלו.

חקר תאי גזע לא רק מתמקד בתאי גזע מדם עוברי אלא גם מגידול עוברים עצמם "וקצירת" תאים מהם. ממשל בוש התנגד נחרצות לתחום הזה וזה אחת הסיבות מדוע ארה"ב עדיין קצת מאחור ביחס למדינות אחרות בעולם.

הנה ציטוט מוויקפידיה.

"מחקר בתאי גזע עובריים נעשה על ידי שימוש בתרומת עוברים עודפים מהפריה חוץ-גופית, שהכוונה להשמיד אותם לאחר היריון מוצלח. בעת המחקר נלקחים תאים מעוברים בני חמישה ימים, כך שבפועל עוברים אלו לא מתפתחים. על אף שממילא אין כוונה לאפשר לעוברים אלו להתפתח מעלה המחקר בתאי גזע שאלות של ביואתיקה ואתיקה רפואית הקשורות להגדרת היותו של עובר אדם חי".

מי יודע מה העתיד יוליד. אנשים יקחו אנטיביוטיקה לריפוי מסרטן, איידס תהפך למחלה שנרפאים ממנה כמו משפעת ועוד ועוד. לפעמים אני די מקנא באנשים שיחייו בעוד 200-500 שנים.

פורסם

כבר עכשיו יש טיפולים נסיוניים בסרטן עם תא גזע שמצליחים. הבעיה היא שזה עדיין יקר מאוד ובמסגרת ״מחקר״ אז לא כולם מקבלים.

איידס זה קצת בעייתי יותר, בגלל ש-א: לוקח זמן מרגע הבדיקה עד לתשובה אם אדם נדבק ו-ב: זה מחלה שמתפתחת יחסית מהר (במיוחד לאור ההרס שהיא גורמת בגוף) מה שהופך את הטיפול למסובך יותר.

כהערת אגב אוסיף, שפורסם מחקר לפני כמה שנים על הצלחה בטיפול באיידס ע״י מתן קוקטייל תרופות מיידית עם ההדבקה (לא הרגע המעשה, אבל סמוך ל, ובפרק זמן קצר מקבלת תשובה חיובית או שלילית). לא יודע אם זה המשיך לאנשהו.

בNG בלילה בעיקר יש שידור חוזר על מחקר של חולה סרטן שקיבל עירוי דם גדול מתורם נקי מסרטן. תאי הדם החדשים לא ״הכירו״ את תאי הסרטן והתאים הלבנים השמידו אותם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לדעתי יש סיכוי טוב שנראה גידול איברים למטרות השתלה עוד בימי חיינו, 100-200 שנה זו הגזמה.

לגבי בוש, אני שונא אותו אישית בנוסף לפוליטית בדיוק בגלל הקטע של תאי הגזע.

למנוע רפואה מאנשים בגלל חשיכה אידאולוגית זו נבזות. יש לי אינטרס אישי כאן, תאי הגזע הם הדבר היחיד שיכול להשיב לי שמיעה תקינה, ועצירת מימון המחקר בגלל שטויות הרתיחה אותי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הבעיה עם איידס זו דרך הפעולה שלו שמקשה מאוד על ריפוי שלו,

בראיה אוביקטיבית, איידס הוא דבר מדהים בתחכומו והוא וירוס שיודע להיכנס ל-ת-ו-ך ה DNA וזה לא טריויאלי, בד"כ התהליך הפוך, DNA הוא קוד שממנו משכפלים החוצה מבנים, פה יש משהו (וירוס שמכיל RNA) שיודע להכנס לתא, ולהתלבש על הקוד הבסיסי ולשנות אותו, גאוני (שוב באוביקטיביות, זה חרא של דבר מבחינה אנושית)

אני מניח (אבל פה אני כבר ממש מבין הרבה פחות) שחיסון סביר יותר מריפוי

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...