Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי מאדה 6 2004.

אני נוסע 5 פעמים בשבוע מחדרה להרצליה, ובנסיעות האלו המד חום מנוע עולה כל הזמן.

וגם בתוך העיר שאני נוסע אם מזגן מעל 20 דקות המד חום מנוע עולה.

הלכתי למוסך הוא אמר לי התרמוסטט סתום/דפוק, צריך להחליף ועדיף למקורי בלבד כי האחרים עושים צרות.

הלכתי לברר כמה עולה בחנות חלפים, ואמרו לי 500 ש"ח כולל מעמ תרמוסטט מקורי של מאזדה.

הגיוני? נשמע בסדר?

תן לה לשתות לך ת'שוקו בתוך דירה שכורה :oops:

פורסם

בזמן שהמנוע מתחמם עליך לבדוק אם המאוורר נכנס לפעולה, אם המאוורר לא פועל הבעיה היא ב99% מהמקרים ברכב הזה הוא ממס שיושב בקופסאת הנתיכים שצריך להחליפו בחדש.

אם המאוורר נכנס לפעולה בזמן שהמנוע מתחמם אז הטרמוסטט תקול וצריך להחליפו בחדש ומומלץ מאוד (מומלץ בחום) להחליף למקורי בלבד.

דאג לסדר את הבעיה בהקדם, אחרת המנוע ישבוק, ועלות שיפוץ מנוע כזה יקרה מאוד! והרבה מוסכים יסרבו לשפץ אלא רק להחליף מנוע.

פורסם

כן המאווררים עובדים.

אז כנראה זה באמת מה שאמרו לי (תרמוסטט), ולא התפרשתי הזמנתי מקורי שיגיע מחר.

הרגעתם אותי אם התשובות.. הבעיה הזאת כירסמה בי ולא נתנה לי שקט

כיוון גם שזה רכב ראשון שלי ואני מאוד מאוהב ברכב היפה הזה.

תודה (:

פורסם

מה הסיבה שצריך FL22 במקום הירוק הרגיל שכמעט כולם משתמשים בו?

והאם נוזל קירור FL22 או ירוק רגיל, תלוי בשנת הרכב ובקילומטרז? (04, 150 ק')

פורסם

"נוזל ירוק כמו כולם" זה לא אומר שה"כולם" כוללים את הרכב שלך או של אחרים.

כאשר יש נוזל קירור מקורי עדיף להשתמש בנוזל קירור המקורי של מאזדה ששמו FL22 שעמיד לאורך 10שנים.

הנוזל הקירור ה"ירוק" שאתה מדבר עליו אם הוא מאיכות טובה ולא מים עם צבע מאכל מיצרן עלום שם אז הוא יבצע את עבודתו אבל בטח שלא כמו הנוזל המקורי של היצרן, במקרה שלך מאזדה ושם הנוזל FL22.

לכל יצרן רכב יש המלצות לנוזל קירור, לקבוצת VAG למשל יש נוזל קירור בשם G12/+/++, שתוכנן למנועים שלהם ושל אפילו יצרנים אחרים.

אין איסור להשתמש בנוזל קירור מיצרן אחר, הבעיה היא שאינך יכול לדעת את טיב הנוזל קירור אם הוא מגן מספיק על המנוע ואם הוא תחליף ראוי למקורי, לכן במקרים כאלה יש נוזל קירור מקורי שבטוח מתאים ויבצע את עבודתו.

לא חסרים בשוק נוזלי קירור איכותיים ובניהם נוזלי קירור גרועים ביותר ששווים לערך מים מהברז+קצת צבע מאכל או קצת מיץ.

FL22 הוא נוזל קירור מקורי של מאזדה בצבע כחול, אגב הצבע לא משנה אלא התכונות שלו והתאימות למנוע.

ישנם נוזלי קירור שמתאימים יותר למנועים עם בלוק ברזל ויש שמתאימים לבלוק אלומיניום, כך או כך אם היצרן דואג לנוזל קירור מקורי עדיף להשתמש בו כי הוא המגן הטוב ביותר, אבל אין מניע לא להשתמש בנוזל קירור איכותי אחר.

• תוכן חדש...