Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הרבה זמן אני שוקל לשים תוסף אבל אני מפחד שכתוצאה מכך ייגרם נזק למכלולים. הרכב מתודלק בקביעות 98 וכיום הק"מ עומד על 92,000 ק"מ. אף פעם לא שמתי תוסף דלק וגם הבעלים הקודמים לא שם (אולי רק בטיפולים הראשונים אצל צ'מפיון).

שמעתי כל מיני תיאוריות על כך שאם אני אשים את התוסף אז כל הפיח שהצטבר עד עתה יסתום את המעברים וגם ייגרם נזק למשאבת דלק. בקיצור הבנתי שאם עד עכשיו לא שמתי תוסף אז לא כדאי לשים.

מיותר לציין שאף פעם לא היה לי בעיות של זיהום אוויר בטסט (פעמיים בסה"כ).

אז רציתי לשאול אם כדאי בכלל לשים תוסף דלק ואם כן איזה הכי מומלץ?

כמו כן רציתי לדעת אם יש איזושהי התייחסות של VW לעניין התוספים.

תודה

פורסם

אני לא מכיר (כלומר לא נתקלתי, זה לא אומר שאין) אף התייחסות יצרן לתוספי דלק, לחיוב או לשלילה.

כמו שאני טוען תמיד - אני לא יודע אם התוסף באמת עוזר או לא, אבל מנסיוני ארוך השנים הוא בטח לא מזיק והרכבים שהחזקתי מעולם לא פיתחו חיבה יתרה לצריכת דלק או בעיות עם זיהום אוויר בטסט.

לא יקרה שום דבר אם תוסיף את התוסף בהתאם להוראת היצרן (לרוב זה על מיכל מלא) ולא צריכה להיות שום בעייה.

באופן אישי אני מוסיף K44 פעם בשנה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על התגובה.

הבעיה שאני אף פעם לא שמתי תוסף ובגלל זה אני קצת חושש.

אם הרכב מתודלק 98, עדיין מומלץ לשים תוסף?

• ספונסר פורום
פורסם
תודה על התגובה.

הבעיה שאני אף פעם לא שמתי תוסף ובגלל זה אני קצת חושש.

אם הרכב מתודלק 98, עדיין מומלץ לשים תוסף?[/QUOT

אכן כן - העובדה היא, שגם אם יש אוקטן גבוה במיכל זה לא מונע מלכלוכים להצטבר בצנרת, וחשוב מזה - במזרקים.

התוסף (אני משתמש קבוע ב-LM מתוצרת גרמניה) ממיס את הלכלוך ומחזיר למזרקים את האפשרות להגיע לרסס העדין שכה חשוב לצורך בעירה מושלמת בתאי השריפה. אחת ל-5000 ק"מ מעולם לא יצר לי בעיה , שנים רבות, מכוניות רבות.

הטענה היא שלכלוך ישן בכמויות עלול לסתום את הפילטר בתוך מיכל הדלק - וזה כבר יתקע אותך ויגרום לביקור לא צפוי במוסך, אך לדעתי זה לא מצדיק להשאיר את המצב כך שהמערכת רק הולכת ויורדת בביצועים.

מיכל אחד של תוסף על מיכל דלק מלא (קודם תוסף, אח"כ לתדלק וכך לערבב היטב) אמור רק לעשות טוב, ואם לא נתקעת על המיכל הראשון ואתה מרגיש שיפור קל ביצועים ובתצרוכת - הייתי שוקל עוד תוסף לאחר 1000-2000 ק"מ כדי להמשיך את התהליך, כי אצלך מן הסתם יש לכלוך מצטבר של שנים.

בהצלחה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

אם ה"נזק" יסתכם רק בהחלפה של פילטר דלק שעולה בסביבות 80 ש"ח אז אני מוכן לקחת את הסיכון אבל יכול להיות שאני אתקע עם הרכב אחרי שאני אשים את התוסף??

התוסף של LM זה לא הגולד לייבל?

אם אני אשים את התוסף על חצי או רבע מיכל דלק ומיד אתדלק עד סוף המיכל זה בסדר?

פורסם

אין שום בעייה. נראה לי שאתה פוחד מהתוסף הזה יותר מדי :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...