Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נשמע כמו פיתוח מעניין, רק כמה דברים לא ברורים לי:

3) בתור שריונר, נתקלתי בחיילים שפחדו להיכנס לכלי במשקל 70 טון ובעל יכולת אש של מחלקת חי"ר מחשש שיהיו מטרה קלה להשמדה. אני רוצה לראות אותך משכנע חייל להיכנס לדבר זה בלב שדה הקרב כשהוא יודע שלאויב יש RPG שינדף אותו ברגע.

בתור חי"רניק אני יכול לומר שמלחמת לבנון השניה היא הסבר טוב לכוונת החי"רניקים.

אנחנו בהחלט מעדיפים להיות מחוץ לכלי רכב בעת פעילות מבצעית בסביבה עויינת, אנחנו בהחלט חשים אי נוחות בתוך כלים סגורים וזה לא משנה אם הכלי הוא נגמ"ש, אכזרית או מרכבה סימן 4 עם מעיל רוח.

(אני כותב ונזכר בכמה שנאנו כניסות לרמאללה\שכם\עזה בתוך נגמ"שים, תמיד העדפנו רגלית).

זה מביא אותי לנקודה הבאה:

צאו מהחשיבה של נגמ"ש או טנק ותבינו שהרכב המדובר, לדעתי לא אמור לבוא כתחליף לאלה אלא ככלי משלים.

בראייה שלי כן יש מקום לכלי שיענה על הפער שיש בין נגמ"ש לטנק, זה כלי שצריך להיות קל יחסית, יכולת תמרון מהירה בשטח פתוח והכי חשוב- יכולת פריקה מהירה מהכלי (משמע- ללא דלתות).

כלי כזה יכול לתת לכוחות חי"ר זמינות גבוהה מבחינת מהירות, פגיעה מינימלית בתפקוד החייל כפרט (יכולת ביצוע ירי מתוך הכלי בתנועה) וסיוע קרוב והגנה לכלים שסובלים מבעית אבטחה (למשל טנק שבטווח של 10-30 מ' כמעט ואין לו יכולת להגן על עצמו והוא מאוד מאוד פגיע).

אם זה היעוד של הכלי הזה וזה הכיוון אליו פועלים מפתחיו- זה כלי שיכול להיות מאוד מאוד חיוני.

מעבר לזה במאמר מוסגר,

לא מבין את כל השוללים שמדברים על פיתוחים במדינות זרות ועל החובבנות הישראלית, ישראל הוכיחה לא פעם שכשהיא רוצה לפתח דברים היא יודעת לעשות את זה מצויין.

בטח ובטח למגזר הביטחוני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עידן +1000000

הכלים האלה, מאפשרים כל כך הרבה בשדה קרב, מה ששום נגמ"ש או טנק לא מאפשר.

כניסה מהירה, וזריזה, בשביל תספוקת, ניידות בשטחים קשים, והוא מוסיף ליכולת ההפתעה.

הכלי הזה עלול להתברר ככוכב הבא בתחום הנהיגה המבצעית.

הכלי אישית מזכיר לי סבל חי"ר.

אחלה של פיתוח, שיהיה בהצלחה.

נ.ב. הודעה לשריונרים, אתם תשארו בטנקים, אני מעדיף לחטוף כדור, מאשר קורנט :)

נ.ב. ואל תגידו לי מעיל רוח, לי יש חלפ"ס עם ריח קיא טרי, זה דוחה כל טיל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הרכב הזה אכן צריך להיות כלי נוסף כדי לאפשר יכולת תנועה מהירה בשטח ולא להחליף משהו קיים

201.jpg

יתכן שהאור בקצה המנהרה זה אני עם הגיפ בפול גז אז זוז טמבל .:evil:

פורסם

לא מיותר כל הרכב הזה?

למה ליצר רכב מאויש? לא כדאי היה לעצב רכב קטן ב- 50% שלא ישא אנשים? שאפשר יהיה לשלוט בו מרחוק?

מעבר לכך, שינהג ויגיע לנקודות לבד?

נכון, עדיין בן אדם עדיף על מחשב, אבל אני מעדיף שרכב יתפוצץ ולא בן אדם.

פורסם

וזה בדיוק מה שזה - הרכב הזה יהיה יעיל מאד במקומות כמו גבול הערבה, שם נדרש רכב בעל יכולת שטח טובה בשבילים (חצץ, חול רך, פודרה) כי המרחקים עצומים ונדרשת מהירות תגובה גבוהה.

מצד שני, חייבים שמשה קדמית (קו מילואים וזה.. :))

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא מיותר כל הרכב הזה?

למה ליצר רכב מאויש? לא כדאי היה לעצב רכב קטן ב- 50% שלא ישא אנשים? שאפשר יהיה לשלוט בו מרחוק?

מעבר לכך, שינהג ויגיע לנקודות לבד?

לרכב לא מאוייש יש יתרונות אבל גם חסרונות, ואפילו יותר חסרונות כשזה מגיע לתנאי שטח.

רכב סיור לא מאוייש שנע במסלול ידוע מראש כשתוואי השטח ידוע זה דבר מצויין וכבר עובד בגזרות שונות, רכב שהינו היתקפי וככזה עלול להתקל בתוואי שטח בעייתיים ולא מוכרים- זה דבר אחר.

יש מקומות שבהם קשה עד בלתי אפשרי להחליף את החייל שנמצא בשטח, לטעמי זה אחד מאותם מקרים כיוון שכשמדובר בתוואי שטח בעייתי- אתה חייב זוג עיניים בנקודה.

ראוי לציין שיש לצה"ל כלים שונים שנותנים מענה לתנאי שטח בעייתיים, למשל מחלקת יאגי (טרקטורונים חמושים), אבל זה גם פתרון חלקי בלבד וגם כזה שיש איתו לא מעט תקלות בטיחות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

למי ששאל מדוע אין מיגון מספק לצוות:

זה די פשוט - מיגון = משקל. משקל = איטיות/עבירות נחותה.

זה כלי יעודי. מטרתו יכולת תנועה מהירה.

אין מצב שאפשר לקבל את כל התכונות מחבילה אחת הגיונית לרכישה.

למיטב הבנתי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

למה לא להתבסס על רכב קיים (נגיד ארקטיקט או רייזור) ולשפצר אותו לפי הדרישות הצה"ליות?

ברור שלרכב שנבנה יעודית יהיו יתרונות אבל הם כרוכים בעלויות פיתוח מאוד גבוהות שמעלות מאוד את מחיר הרכב והחלפים.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

אני לא יכול לפרסם נתונים רק ממה הם מורכבים

1 משקל הרכב

2 יכולת העמסה

3 אורך

4 רוחב

5 גובהה

6 מספר נוסעים

7 טווח נסיעה

8 יכולת התגברות על מכשול עם גבהה נתון במהירות מסויימת

9 מהירות סופית בתנאי שטח מאוד מסויימים עם יכולת שליטה מקובלת

10 שרידות הרכב במצבי קיצון כמו קפיצה לא מתוכננת במהירות גבוהה

11 מרכז כובד נמוך

12 הגנה במצב תאונתי במהירות גבוהה

ועוד זה ממש מורכב אבל זה מה יש

59.jpg

60.jpg

יתכן שהאור בקצה המנהרה זה אני עם הגיפ בפול גז אז זוז טמבל .:evil:

פורסם

נתון מעניין לגבי משקל הרכב --

כאמור הגיפ המקורי שקל כטון, היה זה מעל המשקל המרבי שהוגדר על ידי צבא ארה"ב במכרז. למרות זאת הדגם התקבל וכמובן השאר כתוב בדפי ההיסטוריה.

המקביל הגרמני - הקובלוואגן, שהיה מבוסס על החיפושית המקורית, היה בעל מנוע קטן יותר, הנעה אחורית בלבד, אבל שקל כ-300 ק"ג פחות. בדו"ח הרשמי שפרסם צבא הארה"ב הג'יפ היה עדיף על הקובלוואגן באופן משמעותי, אולם היו הרבה דיווחים שבתנאים רבים היה יתרון לתכנון קל המשקל של פורשה.

הקונספט של רכבי סיור ותקיפה קלים ומהירים היה קיים הרבה לפני שתוכננו כלים יעודיים לכך. הבריטים היו מחלוצי הקונספט במהלך מלחמת העולם השניה, עם יחידות סיור מהירות שצוידו ברכבי שטח עם מקלעים. בישראל כמובן זכורים "שועלי שמשון".

סבא שלי היה קצין סיור ומומחה לוחמה זעירה בשנות ה-50 והיחידות שבהם היה השתמשו בג'יפים לפי תו"ל דומה. בהמשך הוא היה מפקד של מחלקת תול"רים שהותקנו על ג'יפים לא ממוגנים. זריזות, שקט יחסי וצללית קטנה היו השריון של הכלים שהיו צריכים להתקרב למטרה כדי מאות מטרים ספורים ויכלו לירות ממצב סטטי בלבד.

פורסם

איך זה אמור להתחרות ראש בראש עם האמר סיור

3 לוחמים+נהג+ציוד+שטח לציוד מאחור

או בכלל שיש את הבטשית.

• תוכן חדש...