Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות רכב חדש ואני מתבלבל.

אם אני משלם מחיר מלא, אני מפסיד המון כסף בשלוש השנים הראשונות שזה טווח הזמן שאני מחזיק את הרכב.

מצד שני הבנתי שיש ליסינג שעולה פחות כסף.

מה זה ?

1) יש לדוגמא אפשרות לשלם 85K ולקבל רכב 2012 0 ק"מ כשמחיר המחירון 105K

2) יש אפשרות לשלם מקדמה, אח"כ 30 תשלומים ואח"כ מה קורה ?

אם אני עצמאי, זה עוזר לי במס ?

זו הוצאה מוכרת ?

אני מקבל מע"מ חזרה על התשלומים ?

תודה רבה !

פורסם

אתה שואל הרבה שאלות, די מבולבלות.

ניקח למשל רכב משפחתי כמו פורד פוקוס או יונדאי i35, שעולה בערך 125 אלף ש"ח. בתיאוריה אתה יכול להוציא עכשיו 125 אלף ש"ח במזומן ולקנות כזה רכב ישר מהסוכנות של פורד או יונדאי, אבל אם אתה שואל שאלות לגבי ליסינג כנראה שאין לך סכום כזה ששוכב סתם ככה בעובר ושב. אז יש לך אופציה לעשות ליסינג פרטי. מה זה אומר? במקום לשלם היום 125 אלף ש"ח בתשלום אחד, אתה משלם 30 אלף ש"ח בתשלום בראשון, עוד 30 תשלומים של 1,000 ש"ח כל אחד ואת מה שנשאר (בערך 65 אלף ש"ח) אחרי 30 חודשים. מה קורה בסוף? תלוי בך. ברוב החברות יש אפשרות לשלם את היתרה או פשוט לתת את הרכב ולהתחיל לנסוע באוטובוסים.

כל מי שקונה רכב חדש "מפסיד המון כסף" בשלוש השנים הראשונות. בחישוב גס, כמעט חצי מערכו של הרכב. זה לא קשור לליסינג, זה קשור לירידת ערך טבעית של רכב. הליסינג לא עולה פחות כסף, הוא פשוט פורס את התשלום החד פעמי ל-30 תשלומים קטנים יחסית, כאלו שקל יותר לעכל.

לשאלתך -

ליסינג לא מוכר למע"מ. חלק מהסכום של הליסינג כן יכול להיחשב לך כהוצאה מוכרת ולהוריד את חבות המס השנתית שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בגדול-

בקניה של רכב חדש יש יתרון מרכזי- אחריות מלאה לרכב.

נכון שרכב מאבד מערכו כבר בשנה הראשונה, נתון זה משותף לכל ענפי הרכב בעולם.

לגבי האלטרנטיבות, יש היום מספר מסלולים:

1. קניה באמצעות מימון מהיבואן-

ברוב המקרים העסקה תהיה עסקת בלון בה המקדמה היא כ- 20%,

התשלומים הקבועים הם נמוכים יחסית ובסוף התקופה הלקוח יתבקש להשלים ההפרש או להשתמש בסכום שצבר כמקדמה לרכב הבא.

2. קניה באמצעות ליסינג מימוני- מסלול של ליסינג מימוני אשר מחייב גם כן במקדמה, נמוכה במקרה זה יותר מאשר במסלול המימוני, החזר חודשים קבוע וגבוה מעט יותר מעסקת הבלון והיתרה בסוף תקופה.

3. מסלולים נוספים...

לגבי השאלות על הכרה בהוצאות, הכי טוב זה פשוט לפנות להתייעצות עם רואה החשבון.

פורסם

יש עסקה באלבר של תשלום מקדמה ע"ס 7900 ש"ח ולאחר מכן תשלום חודשי שמתחיל מ1000 ש"ח בחודש ומשתנה בהתאם לסוג הרכב . בתום תקופת 30 חודש הרכב חוזר לחברה ואין לך שום התחייבות

יוצא שאתה משלם כל חודש רק את הירידת ערך של הרכב - וזה הוצאה מוכרת מבחינת מס

בהצלחה

פורסם

ראשית - אם אתה עצמאי מומלץ להתיעץ עם רואה החשבון שמטפל בך - אתה משלם לו לא מעט, דרוש לקבל תמורה לכספך. רואה החשבון יסביר לך יתרונות וחסרונות כל מסלול, במיוחד מבחינת מיסוי.

לגבי מסלולי מימון - יש מסלולים של חברות מימון, יש מסלולים של יבואנים (שבעצם מקשרים אותך לבנק או חברת מימון) ויש המסלול הבנקאי. לכל אחד תנאים שונים שיתרונותיהם וחסרונותיהם בצידם.

את הדברים החשובים ביותר לא ציינת: איזה רכב אתה מתכוון לרכוש, מה הנסועה הצפויה ומה צפי זמן ההחלפה - השיקולים ברכישת רכב ל-10 שנים שונם לחלוטין מהשיקולים ברכישת רכב לשלוש שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...