Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת לסיוע זינוק בעלייה בAudi A1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אני חדש בפורום קוראים לי דן,

לפני שלשה חודשים קניתי אאודי איי 1 ידנית (הדגם שהיה במבצע), בנסיעת מבחן שאבא שלי ערך (דגם אוטומט)הנציג של החברה הסביר לנו שיש מערכת לסיוע זינוק בעלייה באותו הדגם ואמר שזה נמצא גם בדגם הידני שאנחנו קנינו.

עכשיו לא היה לי כל כך ברור למה צריך מערכת כזאת באוטומט שהרי במצב D בעלייה הרכב עומד לבד, בכל מקרה השאלה שלי האם מישהו יודע איך להפעיל את המערכת הזאת? כי כרגע בעליות כשאני מוריד את הרגל מהברקס האוטו מתדרדר.

תודרה רבה מראש:)

פורסם

המערכת אמורה לפעול לבד שהיא מזהה עלייה, בשנייה שאתה עוזב את הברקס האוטו אמור להחזיק עוד שנייה ואז יתחיל לדרדר אם לא שמת גז- אין כפתור להפעיל את זה.

זה נקרא היל הולדר אם אני לא טועה, זה נהיה בהרבה רכבים ידניים חדשים,

ועכשיו גם למורי נהיגה יש את זה! עכשיו בנות לא יפחדו מזינוק בעלייה...

פורסם

תודה רבה על התגובה, אני גר בירושלים ויש הרבה מאוד עליות, כנראה שאין לי את המערכת הזאת, נהגתי באלפא מיטו ידנית של חבר וכן הייתה לו את המערכת, מוזר שדווקא באוטומט יש אותה ובידני אאודי חוסכים, מישהו יודע עוד פרטים? תודה

פורסם
אהלן אני חדש בפורום קוראים לי דן,

לפני שלשה חודשים קניתי אאודי איי 1 ידנית (הדגם שהיה במבצע), בנסיעת מבחן שאבא שלי ערך (דגם אוטומט)הנציג של החברה הסביר לנו שיש מערכת לסיוע זינוק בעלייה באותו הדגם ואמר שזה נמצא גם בדגם הידני שאנחנו קנינו.

עכשיו לא היה לי כל כך ברור למה צריך מערכת כזאת באוטומט שהרי במצב D בעלייה הרכב עומד לבד, בכל מקרה השאלה שלי האם מישהו יודע איך להפעיל את המערכת הזאת? כי כרגע בעליות כשאני מוריד את הרגל מהברקס האוטו מתדרדר.

תודרה רבה מראש:)

שלום דן, תתחדש.

באודי אין גיר אוטומטי רגיל, מדובר על גיר רובוטי ולכן יש צורך במערכת hill hold.

המערכת פועלת באופן אוטומטי כאשר היא מזהה שהרכב נמצא בשיפוע, אין צורך להפעיל אותה.

אין צורך לבצע זינוק בעליה. אתה עובר מדוושת הבלם למצערת, המערכת תבלום עבורך את הרכב ל-2 שנ'(שזה מספיק זמן למעבר בין הדוושות).

אולי אתה עובר למצערת לאט מדיי ואז עד המערכת כבר מסיימת את תפקידה.

פורסם

אוקי הבנתי תודה רבה, יכול להיות שיש קשר בין המערכת הזאת למערכת שמכבה את המנוע בעת העצירה ומפעילה אותו מחדש כאשר אתה דורך את הקאלץ'? כי אני מכבה את המערכת הזאת.

תודה

פורסם

באודי אין גיר אוטומטי רגיל, מדובר על גיר רובוטי ולכן יש צורך במערכת hill hold.

הוא כתב שמדובר ברכב ידני.

תבדוק שוב האם המערכת מותקנת ברכבך. מרגע עזיבת דוושת הבלם היא אמורה להחזיק את הרכב כ-2 שניות. כל זאת החל משיפוע מסויים.

לפרטים נוספים, קרא את ספר הרכב.

תתחדש.

פורסם

למיטב ידעתי, זו אותה מע' שנמצאת אצלי באיביזה החדשה (ידנית כמובן)

המע' נכנסת לפעולה משיפוע מסויים, ז"א היא לא מופעלת במישור או בעליה קלה מאוד.

בעליות חזקות, כמו העלייה לאונברסיטת חיפה, כשאתה עוצר ומכניס ראשון, האוטו מוחזק באופן אוטומטי 3 שניות, עד שתעביר את הרגל שלך מהברקס לגז, ולכן האוטו לא אמור להתדרדר בכלל!

מקווה שעזרתי.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

חבל שאנשים רושמים, בלי להשקיע דקה של מאמץ... כי לפי אתר היבואן באאודי A1 הידנית אין כלל מערכת "היל הולד" !!!!!!

הנה הקישור/קובץ: http://audi.co.il/model/a1/accessories

ולהערת המשתמש בשם "MorN" כי לכאורה "זה נהיה בהרבה רכבים ידניים חדשים" אציין:

1)המערכת מותקנת לרוב ברכבים אוטומטיים*.

2)המערכת הזו אינה חדשה, אלא מוכרת לפחות משנות השמונים, ברכבים אוטומטיים, אפילו בחלק מדגמי סובארו !

(XT למשל).

שבוע-טוב.

אאודי A1.jpg

פורסם

תודה לכולם, שמוליק לפני שפירסמתי את ההודעה לא ידעתי מה שמה של המערכת, לפי מה שאמרו לי ומה שחשבתי המערכת הזאת אמורה להיות מותקנת ברכב אבל מסתבר שלא, קצת מפתיע אבל לא נורא, תודה רבה חבר'ה החכמתי מכם!

פורסם

לפי התיאור שקראתי כאן אצלי (שירוקו DSG) קיימת המערכת והיא בחלט נחוצה. אם אני יעזוב את הברקס בעליה תהיה תחושה שאני עדיין מחזיק אותו למשך שניה/שתיים ואז הוא יחזור אחורה (כמובן בתנאי שלא נתתי קצת גז)

פורסם

מאוד מפתיע !

רכב שעולה 140K שמגיע בלי HILL HOLD

לעומת רכב ב 70K עם המערכת? (אגב, המע' נחמדה מאוד בייחוד לאלה שנוסעים/חונים בעליות כמוני)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...