Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שהנושא נטחן כבר לא מעט פעמים, אבל מכיוון שבכל פעם יוצאות תוכנות חדשות, אשמח לקבל חוות דעת של בעלי נסיון

בשימוש בתוכנה שמיועדת לניקוי הווינדוס (XP במקרה שלי) והכוונה לא לווינדולין. המחשב אצלי עובד ל א ט ולכן אני מחפש תוכנה - בהעדפה לחינמית, כמובן שתחזיר עטרה ליושנה.

פורסם

אבי, הפעולות שכדאי לעשות הן סריקה לוירוסים ורושעות באמצעות ספייבוט ואוואסט, וכן ניקוי קבצים לא נחוצים עם סיסיקלינר.

חשוב שתבין מה כל אחת מהתוכנות שממליצים באמת עושה.

אחר כך הייתי עובר לפיירפוקס או כרום עם חסימת פרסומות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אוסיף דבר אחד - אם יש תוכנה עקשנית שמסרבת לרדת מהמחשב, אז תתקין Revo Uninstaller

איפה תשיג את כל התוכנות האלה - ובכן, כאן:

http://bit.ly/TgrkES

http://bit.ly/v4ELIL

http://bit.ly/xWLfzH

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הניקוי הכי טוב של חלונות זה התקנת לינוקס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין שומדבר שמחזיר וינדוס לעטרתו

אחרי חצי שנה-שנה שימוש גם אם לא התקנת כלום הוא לא אותו דבר כמו בימיו הראשונים

לכן, תתקין וינדוס, תתקין את כל מה שאתה מתקין מבחינת תוכנות ודריברים ותעשה אימג

כל חצי שנה-שנה תשחזר את האימג

אם נוספו לך תוכנות חדשות או עדכונים בזמן זה אז תתקין אותם אחרי ששחזרת ותעשה אימג חדש

אני עושה זאת 10 שנים

נ.ב. יש מצב ש״חצי שנה-שנה״ יקבל בפורום את אותו משקל של ״חמשה-שה״ :lol:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

צביפר, באמת, אני חשבתי שתרסיס פיסגה הוא הכי טוב (אצלנו קוראים לו תרסיס "פיזדה" משום מה).

אני גם ממליץ על CCLEANER. משתמש בה בעצמי כבר מספר שנים, על כמה מחשבים, כולל בעבודה הקודמת שלי, פלוס על מספר מערכות הפעלה (XP, 7). אחלה תכנה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אין שומדבר שמחזיר וינדוס לעטרתו

אחרי חצי שנה-שנה שימוש גם אם לא התקנת כלום הוא לא אותו דבר כמו בימיו הראשונים

פשוט ונכון.

כל ה"ניקויים" האלה עוזרים בקושי או לא עוזרים בכלל. מדי פעם מתקינים מחדש וחסל סדר פסח.

ובינינו, XP? בחייאת, צריך להתקדם, ועל הדרך כנראה לשדרג גם את החומרה.

סתם דוגמה: במחשבים ניידים עם IVY BRIDGE המאוורר כ-ב-ו-י כשהמחשב ב-IDLE

או כשהוא מבצע פעולות שאינן מעיקות עליו. שקט מופתי.

בנוגע ללינוקס - איך אומרים? בלינוקס זה לא קורה,

או, בלינוקס שום דבר לא קורה. מי שבוחר מיוזמתו האישית להשתמש בלינוקס

בלי קשר לתכתיבים הנגזרים מהמקצוע/עבודה, צריך להיבדק דחוף...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בלינוקס שום דבר לא קורה. מי שבוחר מיוזמתו האישית להשתמש בלינוקס

בלי קשר לתכתיבים הנגזרים מהמקצוע/עבודה, צריך להיבדק דחוף...

מי שכותב דברים כאלה או לא מבין כלום במחשבים (שזה ליגיטימי) או צריך לחזור לספסל הלימודים להשלים את הפערים בהשכלה של 20 שנה האחרונות. מעבר לכך שעל לינוקס בקלות אפשר לעשות הכל ויש הכל מהכל ובדרך כלל בחינם, מעבר לכך שמערכת הזאת הרבה יותר יציבה מכל חלונות שהיה קיים מעולם בגלל ארכיטקטורה של יוניקס, בקרוב גם יהיה שירות סטים עם משחקים עבור הפצות פופולאריות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש עוד כמה אלפי תוכנות טובות, מוצלחות ושימושיות שקיימות ב-MAC וב-WIN

ואין להן גרסה בלינוקס או חיקוי שעובד כמו שצריך.

דוגמה מקרית? ONE NOTE.

בקיצור, אי אפשר לעשות הכול, ובטח שאין הכול מכול.

- - - - -

נחש מה? אני עובד גם, בין השאר, עם אובונטו.

מכיוון שזה מחשב שהתאמתי באופן ספציפי לעבודה ספציפית בכמה סביבות שנעות בעולם הקוד הפתוח,

אין לי טענות. לשימוש ביתי? חס וחלילה.

בא לך ללמד את אשתי איך להריץ SUDO APT GET לכל שטות הכי קטנה? נו באמת.

מזוכיזם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

GSI - תודה על התגובה. מבלי לחלק ציונים, נעים להיווכח שיש מישהו שעונה תשובה עינינית. מכיוון שאינני "גיק" מחשבים (אך יחד עם זאת, זה לא זר לי לגמרי) אודה לך אם תוכל לספק לי הסבר קצר כיצד לבצע את התהליך שאתה מציע או אם אתה יכול להפנות אותי להדרכה מתאימה.

שאלה נוספת: האם ניתן לעשות התקנה מחדש של החלונות - כמובן מבלי שהתוכן על הכונן הקשיח ייפגע - ואז לעשות את האימג'?

יש לי הרבה חומר שאשמח אם ניתן להימנע מלשחזר אותו.

תודה.

פורסם

כמו הרבה כאן גם אני ממליץ על CCLEANER, פלוס תוספת קטנה שלי. יש תוכנה נוספת שנקראת CCENHANCER, היא לא דורשת התקנה. מה שהיא עושה זה שהיא מוסיפה ל CCLEANER מקומות נוספים שהוא מנקה בהם, אחרי שאתה מריץ את התוכנה, היא מורידה קובץ מעודכן שנקרא winapp2.ini, אותו ניתן לשים באופן אוטומטי או באופן ידני בתיקיה של CCLEANER, כאשר תפתח את CCLEANER, בחלון APPLICATIONS אתה תראה שהתווספו לך הרבה מקומות נוספים.

פורסם

בהיבט הפילוסופי - אם תשתמש במחשב הוא אף פעם לא יהיה כמו בהפעלה הראשונה שלו. נניח כמו שהמכונית משתנה עם כל קילומטר שהוא עוברת ויום אחד רואים שהיא לא כמו ביום הראשון שלקחנו אותה ...

תמיד נוספים דברים, ביודעין או לא, יש התקנות, יש הגדרות ויש פעילות.

אני לא ממליץ, במיוחד למי שלא מבין יותר מידי, לפרמט ולהתקין מחדש: יש תוכנות שהותקנו וולא יודעים היכן קבצי ההתקנה, יש כשאלו שלא זוכרים שהותקנו ואחרי התקנה מחדש לך תחפש אותן, יש צורך במחיצות שונות לסיסטם ולנתונים - ולא כל אחד ידע להתסדר עם אלו.

לא קשה, נכון, אבל צריך לדעת.

פרט לספייבוט (שהיא ישראלית וזוכה לשבחים רבים) והסיסיקלינר, אחרי מחיקת זבלים (ויש המון) כדאי לעשות איחוי דיסק (פרגמנטציה בעברית) - יש לך את הכלי הזה ממיקרוסופט (וכמובן יש אחרים ברשת) בספריית קבצי ניהול מערכת.

אם חל שינוי בצרכי השימוש, וגם לצורך שיפור ביצועים, בחן אפשרות הגדלת זכרון. לא נורא יקר ומשפר ביצועים בצורה מורגשת.

סיבוב של תוכנה לאיתור זדונות ורושעות יכול לסייע, antispyware. יש טפילים מזיקים שלא מאותרים ע"י ספייבוט או אנטיוירוס. הם לא פוגעים (אם כי עלולים) אלא רק מפריעים ברקע, ואולי הצטברו לכמות שקצת מפריעה לביצועים.

מצא תוכנת לבדיקת מה עולה באיתחול, יתכן ויש דברים שאינך מודע לכך שהם שוכנים בקביעות במחשב ומאותחלים תמיד, ללא ידית המשתמש. חלק מהם בודקים עדכונים כל הזמן, חלק מחפשים את החברים שלהם וגוזלים משאבים. הרבה "קצת" נותן הרבה פכיעה בבצועים. אלו לא וירוסים ולא רוגלות ולא מזוהים ע"י כלי ממוצע.

מצטער שאיני נותן שמות והמלצות, כי חלק מהשמות כבר שכחתי ובחלקן אני משתמש בגרסאות שאינן חינמיות.

וחוצמזה, אני בדעה של 'הזקנים' (או המנוסים) שסוברת כי למשתמש עם צרכים בסיסיים ומעט תובענות מהמחשב - אין צורך במעבר ל-7 או התקדמות. לא תופק תועלת, יבוזבז זמן, יצריך שינוי חומרה. כדאי בשביל שיהיה נחמד... אז מיקרוספט תפסיק לתמוך ב- XP. מה יקרה? כלום. לא חייבים את העדכונים ורובם לא משמעותיים למשתמש הביתי. לא בכדי יש את הדעה על חלונות : אם זה עובד - אל תגע.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בבקשה:

1. אם יש לך כונן D על ההרדיס אז תעביד את כל החומר שלך אליו

אם אין שם מספיק מקום או שיש לך רק C אז תשתמש בתוכנה acronis disk director

היא יוצרת\משנה גודל מחיצות מבלי לפגוע במידע

הכל שם WIZARD אז לא מאמין שלא תסתדר עם זה

2. תתקין וינדוס מחדש, תתקין את כל התכנות שאתה משתמש בהם.

3. עם התוכנה acronis true image universal restore תעשה גיבוי,

שמור אותו ב D (זה קובץ אחד) - אפשר גם על כונן חיצוני או כונן\מחשב אחר ברשת

זה גם כן הכל ב WIZARD שם

זהו, המחשב "מוכן לשימוש"

עברה חצי שנה-שנה ואתה רוצה להחזיר לו חיים ?

פשוט תעשה RESTOR עם acronis true image universal restore - הכל ב WIZARD

כמה דקות שאתה אפיל ולא צריך ללחוץ על כלום ויש לך מחשב "חדש"

אתה יכול לעדכן תוכנות ושוב לשמור עותק יותר טרי, ואפשר לוותר על זה עם לא שינית הרבה ממה שמותקן

בכל מקרה גם אם החלפת את כל המחשב\לוח אתה יכול לפרוס שוב את הגיבוי עם true image

בצורה הזו אני לא עברתי התקנה אחת של וינדוס XP מ 2003, הדבר היחיד ששיניתי בגיבויים שלי את את חבילת האופיס

יש לי גם גיבויים של WIN 2000, 2003, 2007 , פשוט אין צורך להתקין אותם יותר, יש IMAGE אחד לכל אחד ותוך דקות כל מחשב מוכן לעבודה

בלי כל מיני ניקויי רגיסטרי\רוגלות\וירוסים. יש בעיה? מתחילים תוך 5 דקות וינדוס חדש

טיפ:

ב 2 התוכנות כשאתה מפעיל אותם מהוינדוס יש אפשרות ליצור דיסק BOOT

ממליץ לעשות זאת וכך אתה לא צריך להתקין אותם יותר וכשאתה רוצה לעשות גיבוי\פריסה\שינוי מחיצה אתה פשוט מעלה אותם מהדיסק BOOT, ככה הם גם עובדות יותר מהר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...