Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

עיזבו לרגע את מכונות הקפה החשמליות:


ירחמיאל
שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מוקה זה מה שמקניטה מכינה, אספרסו מכינים באמצעות בריקה. ככה לפחות הוסבר לי אצל היבואן (נני).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התשובה הנכונה היא שלא המציאו מילה מתאימה למה שמפיקה הבריקה.

מבחינת ההגדרה ה"מדעית" לאספרסו (גודל מנה כך וכך בטמפ' כך וכך ובלחץ כך וכך),

התוצאה לא עומדת בקריטריונים, ויסלח לי היבואן.

 

נו, איפה ברווז שיציע לנו שמות יצירתיים?

אני ממש גרוע בזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לבריקה יש פטנט - משקולת שהיא שסתום שמותקנת על צינורית היציאה של הקפה ומאפשרת בניית לחץ (כשלוש אטמוספרות) בעת חליטת הקפה, בהשוואה למקינטה רגילה בה הקפה נחלט בלחץ של אטמוספרה אחת

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קבל תיקון

 

מקינטה חולטת בלחץ האטמוספירה - 0 באר

בריקה 3-3.5 באר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגידו, כל העניין הזה שרוב המקינטות או למשל הבריקה המומלצת כאן עשויות אלומיניום - לא קצת מרתיע? אני הבנתי שאלומ. לא מומלץ לשימוש מזון, ובטח שלא לכלי שעובר חימום וקירור כל הזמן.

מה דעתכם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קבל תיקון

 

מקינטה חולטת בלחץ האטמוספירה - 0 באר

בריקה 3-3.5 באר

 

אם מכונת אספרסו עובדת על 4 בר, בריקה לעולם אינה יכולה לעבוד בלחץ כזה, איך בכלל אפשר לבדוק את זה, רק בגלל המשקולת ?.

 

מעבר לכך, בריקה לא מייצרת אספרסו אלה מוקה (למרות התיקון שלך)-על מושג זה אפשר להתדיין על האספרסו לא, ולהלן אגדת האספרסו.

 

לואיג'י בזרה (בצרה למהדרין), בעל מפעל מתכת גדול ממילנו נמאס לו שהעובדים שלו מבזבזים זמן יקר בפינת הקפה, בשנת 1901 הוא בנה להם מכונת קפה שכונתה אקספרסו שהמשמעות שלה מהר (יאלה לחזור לעבודה מייד), לאחר מספר שנים הוא מכר את הפטנט ללה-פבוני (שלא יספרו שלה-פבוני או הצרפתים המציאו את מכונת האספרסו הראשונה), ולאחר זמן הוא התחיל ליצר מכונות בעצמו (מכונות bezzera הידועות והטובות ביותר), מאז המושג אספרסו שוכלל ומכיל בתוכו מספר פרמטרים ועקרונות.

-לחץ חליטה 4 באר (ושלא יספרו לכם מכונה 19 באר, שום מכונה לא חולטת בלחץ כזה-זהו לחץ המשאבה לא החליטה).

- זמן חליטה 25-30 שניות בזנב עכבר.

- טמפרטורת המים לא תעלה על 96 מעלות .

- כמות הקפה 7 גרם לקצר, ו-14 גרם לכפול, ובדחיסה.

- קפה אספרסו חייב להכיל בתוכו כמות מסויימת של רובוסטה, אחרת הוא לא יחשב לאספרסו.

אלו הם עקרונות הבסיסיים של אספרסו,.

בו ותגיד לי באיזה מהעקרונות הנ'ל הבריקה עומדת (חוץ מהעקרון האחרון שיכול לשמש גם בפלקולטור או פלנג'ר).

רוצים לדעת עוד?, בואו לסדנת הקפה שאני מארגן בפסטיבל טעם-כנרת ב-14.12 (חנוכה יום שישי) בשעה 12.00.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגידו, כל העניין הזה שרוב המקינטות או למשל הבריקה המומלצת כאן עשויות אלומיניום - לא קצת מרתיע? אני הבנתי שאלומ. לא מומלץ לשימוש מזון, ובטח שלא לכלי שעובר חימום וקירור כל הזמן.

מה דעתכם?

 

אגדות אורבניות שפסו להן מהעולם, בשנות ה-70 היתה אגדה כזאת (כנראה שחברות רבות רצו לעודד את השימוש בנירוסטה ואז הם המציאו את האגדה הזאת).

 

שום חברה בעולם שמכבדת את עצמה ועם תקנים כל כך מחמירים לא תשתמש בחומרים שאינם מאושרים למזון,

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה שבריקה לא תגיע ל 3-3.5 באר?

 

ראיתי ביוטיוב (אני מהנייד - אחרת הייתי מוצא לך את זה )

בחור שחיבר מד לחץ במקום השסטום בטיחות והראה שם 45psi שזה טיפה מעל 3 באר

אחרכך הוא שם מטבע אירופאי כלשהו על המשקולת והמכונה הגיע ל 65psi שזה קצת פחות מ4.5 באר

 

בוא נסכם שמה שזה לא יהיה זה עדיין קפה, טעים, עם קרמה, מתעלה על מקינטות רגילות וכדי להגיע עם מכונה לכזו תוצאה צריך להשקיע באחת טובה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגדות אורבניות שפסו להן מהעולם, בשנות ה-70 היתה אגדה כזאת (כנראה שחברות רבות רצו לעודד את השימוש בנירוסטה ואז הם המציאו את האגדה הזאת).

שום חברה בעולם שמכבדת את עצמה ועם תקנים כל כך מחמירים לא תשתמש בחומרים שאינם מאושרים למזון,

 

ראשית, מודה לך על התשובה כי הענין באמת מענין אותי היות ואני לפני רכישה של מקינטה. שנית, אישתי שתחיה, עוסקת בתחום הנוירוכירורגיה ובדרכה לתואר שלישי, דוקטורט; היא חשופה כל העת למחקרים כאלו ואחרים, והיא סיפרה לי שענין האלומיניום כלל לא שייך לאגדות אורבניות שאכן שכיחות ואנשים אוהבים לספר אותן. בהחלט יש מספיק מחקרים המצביעים על קשר ישיר בין פגיעות מוחיות לבין צריכת מזון שהוכן בכלי אלומיניום. לא מדובר בצריכה של חודש חודשיים, אלא לאורך שנים. כמובן שעל כל מחקר שיוצא - מתפרסם אחר ששולל אותו, אבל לא כאן: יש מספיק כאלה המקשרים בין השניים. אל תשכח שפעם היה נהוג לעשן סיגריות. כן כן, הכוונה לזה שזאת הייתה המנטליות, האופנה והחינוך. רופאים היו מעשנים מבלי להתבייש בכך, אנשי תקשורת ושחקני קולנוע, אפילו היו זמנים שבהם ייחסו לסיגריה סגולות מרפא, כל שחקן קולנוע, אבל כל אחד עישן בגאון. זה היה פעם, ואילו היום מדובר בטאבו שלא מעשנים כי כבר הוכח הקשר המסוכן, ואני זוכר שכאשר פורסמו המחקרים הראשונים בנושא, אנשים הגיבו בביטול. מי יודע? אולי יהיה כך גם עם הסלולריים בעוד 10-20 שנה? ועם דברים אחרים? לא יודע את גילך, אבל אתה זוכר כיצד חשבו פעם שקרני השמש טובות לבריאות? איך היו עושים אמבטיות שמש לעוללים? לכן אני שואל ומתענין, ואשמח לראות מה מצהירות חברות המקינטה המייצרות מאלומיניום?

...ומדוע יש לחברת ביאלטי ליין מוצרים מנירוסטה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זאת החבורה שלי -

מקציף חלב אינדוקציה מצוין נקנה בארץ ב-400 ש"ח.

מוקה ל-2 ספלים של ביאלטי נקנתה בארץ ב-120 ש"ח.

המוקה הסגולה לספל -1 נקנתה באיטליה לפני חודש וחצי בערך בעלות של 15-20 ש"ח.

כל המוצרים של ביאלטי יקרים פי 2 "מהרגילים".

בקרתי באיטליה בהרבה סופרים יפה לראות שלכל סופר-מרקט סטייל מגה ושות'

יש מדף שלם רק של מוצרי קפה עם מקניטות ויותר מעניין חלקי חילוף כולל מסננות ואטמים.

פשוט לקחת לשים בעגלה ולמהשיך בקניות כרגיל.

AAA2012-11-17 10.29.37.jpg

[CENTER] [/CENTER]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ירחמיאל, יש לי הצעה פשוטה:

מכיוון שהמקינטה מאלומיניום נולדה באיטליה ומשתמשים בה כבר 80 שנה בערך, בבתים פרטיים,

אילו הייתה איזה שהיא השפעה היינו רואים אותה בסטטיסטיקה של מחלות הנובעות מחשיפה לאלומיניום,

או איך שלא תקרא לזה.

 

בפועל? כלום.

 

עוד משחק סטטיסטי - אלצהיימר? ובכן, התמותה פה מאלצהיימר גבוהה יותר מאשר באיטליה.

http://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/alzheimers-dementia/by-country/

 

הבאתי דוגמה לא רצינית, אבל אני בטוח שאם מישהו יבצע בדיקה יסודית על הקשר בין מקינטות לתמותה,

בתנאי שלא יבוא עם אג'נדה מוכנה מראש, הוא יגלה שלא היה ולא נברא.

 

- - - - - -

יוסי - קיבלתי דוגמית של כ-150 גרם, לצערי לא אוכל לחלוק הפעם. :wink:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ירחמיאל, יש לי הצעה פשוטה:

מכיוון שהמקינטה מאלומיניום נולדה באיטליה ומשתמשים בה כבר 80 שנה בערך, בבתים פרטיים,

אילו הייתה איזה שהיא השפעה היינו רואים אותה בסטטיסטיקה של מחלות הנובעות מחשיפה לאלומיניום,

או איך שלא תקרא לזה.

 

בפועל? כלום.

 

עוד משחק סטטיסטי - אלצהיימר? ובכן, התמותה פה מאלצהיימר גבוהה יותר מאשר באיטליה.

http://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/alzheimers-dementia/by-country/

 

הבאתי דוגמה לא רצינית, אבל אני בטוח שאם מישהו יבצע בדיקה יסודית על הקשר בין מקינטות לתמותה,

בתנאי שלא יבוא עם אג'נדה מוכנה מראש, הוא יגלה שלא היה ולא נברא.

 

- - - - - -

יוסי - קיבלתי דוגמית של כ-150 גרם, לצערי לא אוכל לחלוק הפעם. :wink:

 

תערבב את מה שיש לך עם אינדייאן פלנטיישן, בורונדי סומטרה ומעט אקסלסו לחמיצות נעימה (בלי רובוסטה), תקבל יופי של תערובת.

אם אתה צפוני ורוצה מקומות טובים לרכישה של קפה ירוק, רק תגיד.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...