Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

לפני שנה בדיוק קניתי רכב יד 2 (סיאט לאון טורבו).

הרכב היה יד 4 וכשנפגשתי עם המוכר הוא אמר לי שהוחלף באוטו מנוע לפני שהרכב הגיע אליו (כלומר באיזשהי יד קודמת).

לפני הקניה פנינו למכון לבדיקה לפני קניה (מ.מ.מ. הרצליה) שבוא הועלו כל מיני נקודות מכאניות (הדברים הרגילים) ולא צוין שום דבר לגבי מספר המנוע (בטופס הבדיקה מופיע מספר המנוע כפי שרשום ברשיונות). יום או יומיים לאחר מכן, עשינו טסט לאוטו ולאחר מכן רכשתי את האוטו.

אתמול הלכתי לעשות טסט והבוחן מצא כי מספר המנוע לא תואם את הרשיונות ונשלחתי למשרד הרישוי.

במשרד הרישוי נאמר לי כי אין רישום במחשב של החלפת המנוע ברכב זה וכי אני צריך להביא שטר מכר של המנוע שהוחלף.

מכיוון שלא לי ולא לבעלים הקודם אין את השטר ככל הנראה אני אצתרך להחליף מנוע.

מנסיון עבר אני יודע שבמכוני רישוי (טסטים) לא תמיד בודקים מספר מנוע (החלפתי פעם מנוע והלכתי לעשות טסט ואף אחד לא טרח לבקש ממני שטר מכר, רק שנה לאחר מכן, הבוחן בטסט שם לב לענין החלפת המנוע...).

השאלה האם יש לי קייס נגד חברת מ.מ.מ. שהיתה צריכה לשים לכך לב (כי בשביל זה הם גובים מאיתנו סכומי עתק לבדיקה)?

תודה לעוזרים

פורסם

לפני תביעה כלשהי, אני חושב שתנסה לאתר את הבעלים הקודמים שהחליף את המנוע. אולי תגיע באמצעותו למוסך שעשה את העבודה (הבעלים ממנו קנית את הרכב, שידע על ההחלפה, לא דרש את שטר המכר ממי שרכש ממנו ? אין קצה חוט ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

"כשנפגשתי עם המוכר הוא אמר לי שהוחלף באוטו מנוע לפני שהרכב הגיע אליו (כלומר באיזשהי יד קודמת)."

למה לא דרשת שטר מכר לפני שקנית את הרכב?

ואם המוכר היה עונה שאין לו שטר מכר הרי היית צריך לדחות את הקניה עד שימצא את השטר.

פורסם

להבא אני בהחלט אדרוש שטר מכר, הענין הוא שאם אני רואה שברשיונות מופיע מספר מנוע מסוים והאוטו עבר טסט (עשינו ביחד) ובבדיקה לפני קניה גם המספרים תאמו, אז מבחינתי אין בעיה כי הכל "נבדק" מול הרשויות ומול חברה שאמורה לעלות בדיוק על הדברים האלה...

בכל מקרה, מישהו יכול להמליץ על עו"ד שמתעסק בתביעות מסוג זה?

וכמו כן, האם יש אפשרות לאתר את מקורות המנוע במחשבים של משרד הרישוי ולאשר אותו?

פורסם

וכשנפגשתי עם המוכר הוא אמר לי שהוחלף באוטו מנוע לפני שהרכב הגיע אליו (כלומר באיזשהי יד קודמת).

תודה לעוזרים

אם תחליט לתבוע כך בחשבון שהאמרה הזו שלך תפגע בך במשפט... אמנם מכון הבדיקה לא עלה על ההחלפה ובכך כשל אך זהו נתון שהיה ידוע לך מראש כך שלא בוצע לך נזק בעקבות אי הגילוי כפי שאתה טוען.

פורסם

אם המנוע הוחלף ביד קודמת וההנחה היא שהוא נרשם כחוק, אין הכרח שלמוכר יהיה את שטר המכר.

אי זהות של מס' המנוע שלא זוהתה ע"י מכון הבדיקה הוא פגם מהותי. אך על מנת לזכות בתביעה תצטרך להוכיח שהמנוע לא הוחלף בשנה בה כבר היית בעלים של הרכב, ואת העובדה הזאת יהיה לך קשה מאד להוכיח.

כדאי מאד לבדוק האם מספר המנוע לא תואם בכלל או שחסרה רק אות או ספרה אחת.

לפני שנים הכשילו אותי בטסט בגלל מס' מנוע לא תואם באוטו בן שמונה(!) שנים כשאני הייתי היד הראשונה.

הסתבר שבהקלדה התפספסה אחת האותיות במספר המנוע והבוחן "הגדיל ראש" וזה עלה לי יום בילוי במשרד הרישוי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...