Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליימן, ממתי אתה מאמין לקישקושים ב-YNET ?

חלק מהציטוטים אינם רלוונטים לאשכול כי חלק מהתלונות לא 'מדוייקות' בלשון המעטה ולא קשורות לדיון על תיבה מסוג DSG.

גולף דור 5 עם מנוע 1.6FSI שנת 2005 הרכב לא שווק עם תיבה מסוג DSG6 ולא DSG7 אלא עם תיבה מסוג טיפטרוניק. רק מנועי 1.9TDI שווקו עם תיבה מסוג DSG 6.

תתפלא שחלק מהאנשים לפעמים לא יודעים בכלל איזה סוג של תיבה מותקנת ברכב שלהם.

הייצרן לא האריך את תקופת האחריות לתיבות מסוג טיפטרוניק לכן הלקוח שילם.

אני בטוח שאם היה לי חשק וכוח הייתי עובר תגובה תגובה ומוצא עוד אי-דיוקים אבל הציטוטים מהאתר של YNET לא עושים לי חשק להגיב.

איזה כייף לי :)

• תגובות 259
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז מה אתה טוען, שאחוז התקלות לא גבוה משמעותית מהנורמה?

הרי מה שאמור קודם כל לעניין כל אחד, זה מה ההסתברות שתהיה לו תקלה, ורק אחר כך העלות.

אם למישהו יהיו 3 תקלות ב5 השנים הראשונות עם הרכב,

ובכל פעם הוא יתקע ויבזבז זמן במוסכים, אז זה בסדר כי הוא לא משלם?

ואם עלות התיקון, לאחר האחריות, תהיה 3K אז זה בסדר שתהיה תקלה כל שנה?

פורסם
,,,

חלק מהציטוטים אינם רלוונטים לאשכול כי חלק מהתלונות לא 'מדוייקות' בלשון המעטה ולא קשורות לדיון על תיבה מסוג DSG.

גולף דור 5 עם מנוע 1.6FSI שנת 2005 הרכב לא שווק עם תיבה מסוג DSG6 ולא DSG7 אלא עם תיבה מסוג טיפטרוניק.

רק מנועי 1.9TDI שווקו עם תיבה מסוג DSG 6.

תתפלא שחלק מהאנשים לפעמים לא יודעים בכלל איזה סוג של תיבה מותקנת ברכב שלהם.

אני בטוח שאם היה לי חשק וכוח הייתי עובר תגובה תגובה ומוצא עוד אי-דיוקים אבל הציטוטים מהאתר של YNET לא עושים לי חשק להגיב.

מרק10 - על הבלבול הזה אני מדבר - כתבתי שזה לא ברור .

אם היבואן היה מיידע בצורה נכונה , לא היה את כל הקשקשת הזאת - אבל עדיין יש כאן מסך ערפל .

ולכן גילוי נאות היה פותר הרבה אי הבנות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

גם למאזדה 3 2013 תהיה יחידת מכטרוניק.

http://www.popularmechanics.com/cars/reviews/drives/2012-mazda3-2-liter-skyactiv-test-drive#slide-3

The Skyactiv Drive automatic transmission has been thoroughly reimagined and improved over a conventional unit. Mazda wanted to eliminate the slow-shifting, disconnected feel of a traditional automatic without compromising low speed control. As a result, it uses a larger multiplate clutch more often for quicker and more precise shifts, and a much smaller torque converter less often for smooth, low-speed launches. A new brain for the transmission called the Mechatronic module controls gear selection speed. According to Mazda’s tests, it works so quickly it provides snappier shifts than a dual-clutch transmission.

מענין מה תהיה האמינות של המכטרוניק של מאזדה.

1.jpg

יהודה

פורסם
חדר נקי זה לא בהכרח חדר ניתוח בבית חולים או פס ייצור של מעבדי אינטל.

מניסיוני בחיל האוויר בשיפוץ של מערכת הטייס האוטומטי של מסוקי יסעור בדרג ד' (יאא'-22) שהינה מערכת הידראולית מפוקדת סולונאידים ואשר תוכננה לפני 40 שנים ויותר השיפוץ נעשה בחדר נקי.

תתפלא המערכת יותר פשוטה מבלוק שסתומים עם בקרת מחשב כמו DSG.

תסלח לי, אבל אתה רק מחזק אותי בדעתי.

כי מה אתה בעצם אומר, שכשמדובר בכלי טייס אפשר לפרק בארץ - בתנאים נאותים - יחידה שוות ערך ולתקן אותה.

את המוח האסטמתי של פולקסווגן אפשר לתקן רק אצל היצרן כי כל טיפת אבק משגעת אותו. :shock:

ועל הדבר הזה אתם עוד מגינים בחירוף נפש - אכן הזוי.

פורסם

נא כתוב ברור והוכח, מי מגן בחירוף נפש ועל מה?

יש מי שנצמד לעובדות, מודה שיש חוסר מידע, שיש בעיה אך לא ידוע היקפה, טוען שקביעת כדאיות צריכה להשקל מול נתוני האלטרנטיבות...

ויש מי שמסתפק בשמועות, בונה תאוריות ומציגן בבטחון מלא כעובדה, יודע מחירי תיקון עוד לפני היצרן/יבואן, ומשוכנע שהידע בידו מספיק ואין שום משמעות בבחינת כדאיות לחוסר הידע על האלטרנטיבות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אפשר להערכתי להניח לענין הזה כבר, לא לפני המלצות על צל"שים של היצרן למספר חברים כאן שבהחלט מגנים בחרוף נפש וללא לאות על שמו הטוב. חלקם מפורשים, חלקם בעקיפין ובשפה משתמעת לשתי פנים, כזו שמנסה להראות מושכלת ואובייקטיבית, אבל היעד תמיד לנגד עיניהם.

פורסם
אפשר להערכתי להניח לענין הזה כבר, לא לפני המלצות על צל"שים של היצרן למספר חברים כאן שבהחלט מגנים בחרוף נפש וללא לאות על שמו הטוב. חלקם מפורשים, חלקם בעקיפין ובשפה משתמעת לשתי פנים, כזו שמנסה להראות מושכלת ואובייקטיבית, אבל היעד תמיד לנגד עיניהם.

ממש התאהבת בי, מה? אם כל כך התאמצת בניסוח המפולפל והשיפוטי הזה.

בכל מקרה, תודה רבה על הצל"ש! כבוד השופט...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
נא כתוב ברור והוכח, מי מגן בחירוף נפש ועל מה?

יש מי שנצמד לעובדות, מודה שיש חוסר מידע, שיש בעיה אך לא ידוע היקפה, טוען שקביעת כדאיות צריכה להשקל מול נתוני האלטרנטיבות...

ויש מי שמסתפק בשמועות, בונה תאוריות ומציגן בבטחון מלא כעובדה, יודע מחירי תיקון עוד לפני היצרן/יבואן, ומשוכנע שהידע בידו מספיק ואין שום משמעות בבחינת כדאיות לחוסר הידע על האלטרנטיבות.

כשמרק כתב שיש לשפץ את המוח רק אצל היצרן, חגגת את ניצחונך הרגעי (ראה הודעה מס' 195) על עדת הבורים הניזונים משמועות שעליה אני נמנה.

כשהובנו המשמעויות האמיתיות של ההודעה שלו, אז מגיעה ההודעה הזו - אודה שאין לי הוכחות, מחירים, סטטיסטיקות או בחינה מול האלטרנטיבות - את עמדתי ניתן לסכם כך - ואם תבדוק אחורה תראה שבאף מקום גם לא כתבתי אחרת:

- תיבת ה- DSG היא רכיב שאמינותו מוטלת בספק רב (ולא, אין בידי סטטיסטיקת תקלות).

- תיקון בחו"ל אצל היצרן מטבעו יקר יותר מתיקון במעבדה מתמחה בארץ (כנ"ל - אין לי סטטיסטיקות מחירים ושאר ירקות להוכיח את הטענה הזו).

מרוב שאתה דורש אובייקטיביות אני מתחיל לחשוד באובייקטיביות שלך - אבל היי, זה רק אני.

שבת שלום.

פורסם
לא מסכים לחלוטין.

דבר ראשון, הגיר לא סתם התקלקל(יש הבדל גדול מהגירים שרק עושים רעשים), הוא השבית את הרכב שלו, כלומר "תקע" את החבר...פעמים, ואחרי זה לא התנצלו וביקשו סליחה וצער על אי הנעימות שנגרם(לפחות לפי דברי המספר) אלה נתנו את ההרגשה שיגיד תודה שיש לו אחריות, כי, וואי וואי וואי איך היינו "מזיי%$^" אותך אם לא הייתה לך אחריות.(בעיה שירותית נפוצה בארצנו)

דבר שני, בעיית הגירים ידועה(אתם מוזמנים גם לפנות לפורומים בחו"ל, כולל הרחבות אחריות בחו"ל בעקבות זה), לאו דווקא בחומרה הזאת(השבתה), ומשום מה ...אין ריקול!

אתם תמיד משמיצים את טויוטה פה על ריקולים(ואני מתעלם כרגע מהברקסים או דברים של בטיחות) אבל תבינו ריקול זה ניסיון של החברה למנוע בעיות אמינות ברכבים שלה, לא להפך. ריקולים נעשים כי החברה חושבת שלרכיב מסויים יש סיכוי שיתקלקל מוקדם ממה שהיה צפוי לו, והיא לא רוצה שזה יקרה ללקוח באמצע הדרך, אלה במסגרת טיפול. חברה כמו VW מחכה בעצם שהלקוח יתקע/ישמע רעשים חריגים ואז היא מוכנה לתקן, ובכסף שהיא חוסכת על הריקול היא מנסה לקנות אחרי זה את פורשה.

אתה כותב דברים קצת מגוחכים - מצד אחד אתה מכריז שאתה מתעלם מבעיות בטיחות שהורגות אנשים בטויוטה וישנן כאלה בלי סוף, אבל מצד שני אתה מתעקש לדבר על תקלה מכאנית שמשביתה את הרכב לכמה שעות מקסימום. נשמע עלוב. מה היית מעדיף - שהדוושה של הגז תיתפס לך ותתרסק חלילה עם המשפחה שלך לתוך פרונט של משאית, שתפעיל את מתג החלון ושתא הנוסעים יעלה באש או לחילופין שהגיר ירעיש, היבואן יכיר באחריות ויחליף לך אותו?! אל תהייה פאטתי בבקשה. אף אחד לא משמיץ פה את טויוטה - ההתנהלות המתנשאת שלה החל מיו"ר החברה העולמית ועד להנהלנה בארץ הרוויחו ביושר את היחס שהם קיבלו בארץ ובעולם. כולם חיכו למעידה שלהם רק בגלל הזילזול שלהם בלקוחות ובתקשורת וכמו שאומרים - אין שמחה כמו שמחה לאיד. במשך שנים הם זילזלו בלקוחות ובתקשורות וכשהחלו התקלות הם ניסו להמעיט בחשיבותם. יצרן לא עושה טובה לאף אחד כשהוא מכריז ריקול, הוא חייב לעשות זאת כשזה משהו בטיחותי אחרת זה כבר עובר למישור פלילי. אחת היצרניות היפניות (לא טויוטה, תרגע) חטפה בחודש שעבר בארה"ב קנס של עשרה מיליון דולר על כך שלא הכריזה בזמן על ריקול כמו שנדרשה לעשות. כל המכוניות מתקלקלות. כל המכוניות. בגלל זה גם יש מוסכים למרצדס יגואר ופרארי. השאלה אם אתה מקבל שרות טוב והוגן. החבר שפתח את השרשור קיבל אחריות מלאה והתקלה טופלה. זה עדין לא מספק פה כמה אנשים שחושבים שמישהו צריך לרדת על הבירכיים ולעשות חרקירי בגלל תקלה ברכב.

פורסם
תסלח לי, אבל אתה רק מחזק אותי בדעתי.

כי מה אתה בעצם אומר, שכשמדובר בכלי טייס אפשר לפרק בארץ - בתנאים נאותים - יחידה שוות ערך ולתקן אותה.

את המוח האסטמתי של פולקסווגן אפשר לתקן רק אצל היצרן כי כל טיפת אבק משגעת אותו. :shock:

לפי דעתי אתה מסיק מסקנות לא נכונות. הדוגמא שהבאתי באה לסבר לך את האוזן שיש להקפיד לבצע תיקונים ביחידות ההידרו-חשמליות כמו היחידה של תיבה מסוג DSG7 בתנאים של חדר נקי ולא בסביבה כמו בקישור שצורף קודם לכן.

מכיוון שהייצרן לא פרסם ספרות ברמת רכיב או SERVICE MANUAL ליחידת המכאנוטרוניק אני אישית לא הייתי סומך על שיפוץ של היחידה.

כשמרק כתב שיש לשפץ את המוח רק אצל היצרן, חגגת את ניצחונך הרגעי (ראה הודעה מס' 195) על עדת הבורים הניזונים משמועות שעליה אני נמנה.

לעת אתה לא שמעתי שקיימת אפשרות שיפוץ של היחידה אלא רק החלפה בחדשה במידה ואתה פונה לצ'מפיון.

ממידע שיש ברשותיי השיפוץ אצל הייצרן מבוצע בתנאים של חדר נקי.

כשהובנו המשמעויות האמיתיות של ההודעה שלו, אז מגיעה ההודעה הזו - אודה שאין לי הוכחות, מחירים, סטטיסטיקות או בחינה מול האלטרנטיבות - את עמדתי ניתן לסכם כך - ואם תבדוק אחורה תראה שבאף מקום גם לא כתבתי אחרת:

- תיבת ה- DSG היא רכיב שאמינותו מוטלת בספק רב (ולא, אין בידי סטטיסטיקת תקלות).

- תיקון בחו"ל אצל היצרן מטבעו יקר יותר מתיקון במעבדה מתמחה בארץ (כנ"ל - אין לי סטטיסטיקות מחירים ושאר ירקות להוכיח את הטענה הזו).

מרוב שאתה דורש אובייקטיביות אני מתחיל לחשוד באובייקטיביות שלך - אבל היי, זה רק אני.

שבת שלום.

תסלחו לי אבל נראה לי שאני כבר לא יודע על מה אנחנו מתווכחים 8).

להתראות בדיון הבא...

איזה כייף לי :)

פורסם
לא נכון, בעל מוסך מורשה צ'מפיון הסביר לי שמוח הגיר ב DSG 7 הוא רכיב שאסור לפרקו, הוא מורכב במפעל מיוחד

בתנאי חדר נקי ואסור לחשוף אותו אפילו לגרגר אבק מיקרוסקופי.

הוא סיפר לי שרוב הבעיות במוח שמתגלות ברכבים חדשים כמעט לחלוטין נובעות מזיהום כזה בתהליך הייצור.

הוא סיפר לי גם שכל מוח שמוחלף חוזר למיפעל שם הוא עובר "ניקוי" וחזרה לשימוש.

אכן בעל המוסך צודק ב-100 אחוז.

אתה טועה ובעל המקצוע צודק.

כאשר בעל מקצוע מתכוון 'למוח' של התיבה הוא מתכוון לבלוק השסתומים בתיבה אוטומטית רגילה או ליחידה הנקראת מכאנוטרוניק בתיבה מסוג DSG אשר בנוייה משני חלקים, יחידה הידראולית ויחידה אלקטרונית אשר לא ניתן להפריד ביניהם.

מרק - קבל לסיכום רענון זכרון קל.

פורסם

ג'וני בוי, אם לטויוטה הייתה תקלה אז אנחנו צריכים

למחוא לvw כפיים שאצלם "רק" הגיר מתקלקל?

גם לדעתי השאלה האם יהיה ניתן לתקן בקלות

ובעלות נמוכה היא לא מה שחשוב עכשיו.

צריכים לקבל תשובה על שתי שאלות:

1. האם הבעיה היא אמיתית וחורגת מהגבולות

הנורמליים של הסטטיסטיקה?

2. האם 5 שנות אחריות זה מספק ואח״כ

שאנשים ישברו את הראש?

פורסם
ג'וני בוי, אם לטויוטה הייתה תקלה אז אנחנו צריכים

למחוא לvw כפיים שאצלם "רק" הגיר מתקלקל?

גם לדעתי השאלה האם יהיה ניתן לתקן בקלות

ובעלות נמוכה היא לא מה שחשוב עכשיו.

צריכים לקבל תשובה על שתי שאלות:

1. האם הבעיה היא אמיתית וחורגת מהגבולות

הנורמליים של הסטטיסטיקה?

2. האם 5 שנות אחריות זה מספק ואח״כ

שאנשים ישברו את הראש?

לא אמרתי למחוא כפים כשיש תקלות ויש אצל כולם. אצלנו בבית יש שתי מכוניות, וואגית שלי וקוראנית של אשתי ואני יכול להגיד לך שליונדאי יש מנוע נפלא אבל רמת חומרים והרכבה ירודה ודברים נופלים או מתפרקים מפעם לפעם. אבל השרות של כולמוביל מצוין ואנחנו מקבלים את התקלות כמשהו שקורה ולא מתפוצצים בגלל זה. כתבתי על האבסורד שלהתעלם במכוון מבעיות בטיחותיות שעלו בחיי אדם כמו בטויוטה אבל כן להתמקד בתקלה מכנית שיש אצל יצרן אחר.

• תוכן חדש...