Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רינור -

לשותפי יש פאסאט DSG7 2011, כבר מעל 40K ק"מ, ובינתיים אין שום בעיה.

לאחותי יש ג'טה 122 DSG7 2011, עם נתונים דומים (כלומר אין בעיה).

אביו של שותפי הינו בעלים של סופרב 2009 DSG7, בה הוחלף פעם אחת הקלאצ' והבעיה לא חזרה.

לקוח שלנו הינו בעלים של פאסאט 2009 DSG7, עם נתונים דומים (כלומר הוחלף פעם אחת ולא חזר).

אחת הבעיות היא התייחסות לכל תיבות ההילוכים של VAG כמקשה אחת, ובעצם הפצת שמועות לא רלבנטיות, שאפילו מנהל בפורום - לפי הציטוט שהובא לעיל - לוקה בה. אגב, כאן ברור שאני בעל אינטרס, משום שיש לי DSG6, וזה מעצבן שעושים כאלה הכללות, ברמה האישית.

ארנון -

אני מאוד בעד שיתוף, גם של חוויות של משפחה וחברים, וכתבתי זאת גם בשרשור זה. אבל אני חושב שהבעיה שפאלו רומז עליה היא הטון שעולה מההודעה הראשונה פה, שאפילו אני, שיודע שהכל תחת אחריות וכו', לא הייתי משוכנע שאני מבין אותה נכון, ובמהלך הקריאה באמת חששתי שהולכים לחייב את הבן-אדם בסכומי העתק האלה. אני גם לא מבין מה הרעש מהעלות ה"תיאורטית" של החלק (שהיא להערכתי מוגזמת בעליל, והרי עוד אין אדם ששילם כאלה סכומים בפועל), אם לא משלמים אותה. אבל, אני כן חושב שידיעה על הנושא היא חשובה, ולכן אני כן חושב שהנושא הוא ראוי בהחלט.

בר, תודה על הפירוט הנרחב, נקווה שבאמת לא אתקל בבעיות עם התיבה מ-2012 ברכב שלי.

• תגובות 259
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם אתה ברוטוס?

DSG7 היה בעייתי בשנתיים הראשונות. איננו בעייתי עוד היום לפי מיטב הבנתי ולפי רכבים שאני מכיר מקרוב.

DSG6 מעולם לא היה בעייתי.

אם באמת לא אצליח למכור את הרכב, זה בגללך ובגלל השמועות שאתה מפיץ :-P

כתבתי את התייחסות באופן הכי אובייקטיבי שניתן (כי בוא נודה על האמת - אתה כותב מהפוזיציה כבעל פולקסווגן ואילו אני כותב כמשקיף), אין לי דיעה טובה על הקונצרן, היבואן והתוצרת ואת זה אינני מסתיר.

זה עדיין לא מונע ממני לנתח את הדברים בצורה הוגנת ושקולה.

הנטייה הראשונית שלי היא להשיב לך שכן, אלא אם הוחלף כבר החלק לחדש יותר.

מצד שני, אם לא הוחלף עד היום אז כנראה הוא לא בעייתי ברכב הספציפי, וממילא יש לך אחריות לחמש שנים.

ומצד שלישי - אני רואה שזה חוזר פעם שניה (אבל זו פעם ראשונה שאני שומע על זה, אולי היו עוד, אין לי מושג).

מצד רביעי -אם זה חוזר כשהרכב כבר חמש שנים וחודש על הכביש - מה אז?

איך שלא תהפוך את זה מדובר ברכיב שאמינותו מוטלת בספק (רב).

פורסם

^

מצד חמישי - עושה רושם שלא היצרן ולא היבואן מתכחשים.

כרגע כל בעלי הרכב מטופלים במסגרת האחריות וזה לא עלה לאף אחד כלום...

בארה"ב אפילו האריכו אחריות ל 10 שנים.

הנושא בדמו של היצרן. אני נוטה להאמין שהרוכשים אינם יתומים...

אולי אני טועה.

אגב, הזכרתי באחת התגובות שלי את התקופה של החלונות הנופלים. אני מתרשם שאף בעל VAG מהשנתונים ההם נוסע באופן קבוע עם חלון פתוח...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נכון, אף אחד עדיין לא שילם על החלפת מצמדים ומוח, מצד שני עדיין לא עברו 5 שנים.

תגידו את האמת, האם הייתם קונים dsg7 יד שניה לאחר 5 שנים?

כל רעידה הכי קטנה תוריד את הלב לתחתונים שהלך הגיר. זה לא תיבה אוטמטית רגילה שמקסימום משפצים ב 5-6 אלף ש"ח.

מהיכרותי הקצרה עם צמפיון מחיר התיקון ישאר עשרות אלפי שקלים גם לאחר 5 שנים.

אישית, לא הייתי מתקרב לרכב כזה.

פורסם

כל רעידה הכי קטנה תוריד את הלב לתחתונים שהלך הגיר. זה לא תיבה אוטמטית רגילה שמקסימום משפצים ב 5-6 אלף ש"ח.

מהיכרותי הקצרה עם צמפיון מחיר התיקון ישאר עשרות אלפי שקלים גם לאחר 5 שנים.

אישית, לא הייתי מתקרב לרכב כזה.

אני נוטה שלא להסכים עימך, משום שזה עניין של התמחות ולמידה. כשלי החליפו בגולף 160 2009 את המח גיר, אמרו לי שהם אפילו לא בודקים מה התקלקל, אלא פשוט מחליפים את כל החלק. זו כמובן כסילות, ואני משוכנע שמומחי גירים יבדקו איה חלק צריך לתקן או להחליף, נניח בעלות של 1000 ש"ח, יבקשו ממך 5000 ש"ח, וכולם ירגישו נהדר :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני משוכנע שמומחי גירים יבדקו איה חלק צריך לתקן או להחליף, נניח בעלות של 1000 ש"ח, יבקשו ממך 5000 ש"ח, וכולם ירגישו נהדר :-)

איזה חלק צריך להחליף? בד"כ טרנזיסטור הספק שנשרף במוצא הבקר.

תראה, כשתבוא ההתמחות הבעיה אולי תיקטן, אבל אז גם שווי הרכב יקטן וההוצאה האחוזית של התיקון ביחס לשווי הרכב אולי אפילו תיגדל.

תוסיף לכך את אופי האוכלוסיה שמחזיקה כלי רכב משומשים - בד"כ אנשים שאין להם יותר מידי כסף מיותר - ותגיע למסקנה שהרכב הזה לא הולך להיות הלהיט התורן אצל לוי (יצחק).

כבעלים של רכב עם גיר שנושא את השם הלא מחמיא - DSG - אתה כמובן רוצה לשכנע את עצמך שמדובר בנבואות זעם שלא ייתגשמו ויתכן גם שבסופו של דבר אתה תהיה צודק - בעברית קוראים לתופעה הזו דסוננס קוגנטיבי.

פורסם
אני נוטה שלא להסכים עימך, משום שזה עניין של התמחות ולמידה. כשלי החליפו בגולף 160 2009 את המח גיר, אמרו לי שהם אפילו לא בודקים מה התקלקל, אלא פשוט מחליפים את כל החלק. זו כמובן כסילות, ואני משוכנע שמומחי גירים יבדקו איה חלק צריך לתקן או להחליף, נניח בעלות של 1000 ש"ח, יבקשו ממך 5000 ש"ח, וכולם ירגישו נהדר :-)

לא תמיד נכון.

לפני מספר שנים נתקעה לנו בורה דיזל (לא זוכר בדיוק מה היתה הסיבה).

בפלקסווגן רצו מאיתנו, אתם יושבים, 19,000 ש"ח עבור גיר חדש!

אחרי קצת בירורים, הצלחנו לייבא מגרמניה (דרך חבר טוב שמייבא חלפים לפלקסווגן) קיט שיפוץ לגיר בערך בחצי מהמחיר.

אז התימחורים ההזויים זה לא משהו חדש בצ'מפיון, ולא רואה סיבה שישתנה בעתיד.

מגאן 265

פורסם

אולי כן ואולי לא. אתה מוכן להיות שפן הנסיונות?

פורסם

לא נכון, בעל מוסך מורשה צ'מפיון הסביר לי שמוח הגיר ב DSG 7 הוא רכיב שאסור לפרקו, הוא מורכב במפעל מיוחד

בתנאי חדר נקי ואסור לחשוף אותו אפילו לגרגר אבק מיקרוסקופי.

הוא סיפר לי שרוב הבעיות במוח שמתגלות ברכבים חדשים כמעט לחלוטין נובעות מזיהום כזה בתהליך הייצור.

הוא סיפר לי גם שכל מוח שמוחלף חוזר למיפעל שם הוא עובר "ניקוי" וחזרה לשימוש.

פורסם

לדעתי - מבלי שיש לי ידע אישי בנושא, בעל המוסך מדבר שטויות.

אין הבדל עקרוני בין הבקר של הגיר לבין האלקטרוניקה עמוסת האבק שאתה משתמש בה וניקראת מחשב שולחני.

פורסם
מה הקטע של לתקן את הכותרת ולהפוך אותה לוורודה כאילו הכול טוב ?:evil:

צמפיון מוטורוס מפרסמים בפורום הזה ?:roll:

תגיד, אחרי שקראת את העדכון, מה יש לך לאמר עכשיו.

נו... מחכים להודעה פומבית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין הבדל עקרוני בין הבקר של הגיר לבין האלקטרוניקה עמוסת האבק שאתה משתמש בה וניקראת מחשב שולחני.

אין לך מידע אז למה אתה מחליט שהוא מדבר שטויות ?

הוא הראה לי מסמכים של Vw עם תמונות ממיקרוסקופ, מקורס מיוחד שהוא

עבר שיועד ללמדו כיצד להתמודד עם ה dsg 7 .

את כל זה הוא הראה לי בכדי לשכנע אותי להחליף את המוח, על סמך

קוד תקלה ספורדי שהתגלה בסריקת תקלות במחשב.

פורסם
לא נכון, בעל מוסך מורשה צ'מפיון הסביר לי שמוח הגיר ב DSG 7 הוא רכיב שאסור לפרקו, הוא מורכב במפעל מיוחד

בתנאי חדר נקי ואסור לחשוף אותו אפילו לגרגר אבק מיקרוסקופי.

הוא סיפר לי שרוב הבעיות במוח שמתגלות ברכבים חדשים כמעט לחלוטין נובעות מזיהום כזה בתהליך הייצור.

הוא סיפר לי גם שכל מוח שמוחלף חוזר למיפעל שם הוא עובר "ניקוי" וחזרה לשימוש.

אכן בעל המוסך צודק ב-100 אחוז.

אתה טועה ובעל המקצוע צודק.

כאשר בעל מקצוע מתכוון 'למוח' של התיבה הוא מתכוון לבלוק השסתומים בתיבה אוטומטית רגילה או ליחידה הנקראת מכאנוטרוניק בתיבה מסוג DSG אשר בנוייה משני חלקים, יחידה הידראולית ויחידה אלקטרונית אשר לא ניתן להפריד ביניהם.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק10 אתה משבית חגיגות מקצועי!

באים "מומחים" ומפזרים ציונים/"ניתוחים מדוייקים"/קביעות, הכל למען מסע הצלב, ואתה בא ושוחט את העגל...זה כבר פעם שניה באותו שירשורפלצת...

לא בסדר.

נא לא לבלבל את העם עם עובדות!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...