Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מאמינים בקהל? N = R* x fs x fp x ne x fl x fi x fc x L

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה, עדיף להתמקד בשרשורים רציניים של פרנקוס, בנצי ושות'.

הנוסחה הזאת היא לעג למדע. אוסף של "קבועים" מעורפלים שאין שום דרך למדוד אותם,

מעורבבים יחד עם קבועים ידועים.

אמת + אמת = אמת.

אמת + שקר = שקר.

שקר + שקר = שקר.

או בקיצור, נפלאות ה-AND הבינארי. מספיק אחד בשביל להפיל את כל השורה.

- - - - - -

אז למה הנפיצו "נוסחה" כזו, ילדים?

יחסי ציבור. באקדמיה אתה צריך לעתים קרובות להציג שהמצאת כביכול משהו

על מנת להצדיק את מעמדך, או פשוט כדי לקבל המשך מימון למחקר.

האמת שקצת קשה לבוא בטענות, זה בסה"כ עונה על צורך בסיסי של הישרדות -

קשה להשיג מימון למישהו שאומר "תשמע, עובדים, לא גילינו ב-א-מ-ת משהו חדש

בשנים האחרונות".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש שם מישהו?

ידידי, הם כבר מסתובבים כאן בינינו ....

נכון! ברגעים הנדירים שהם ניראים, אז הם בבניין ההוא בכניסה לירושלים, נדמה לי שקוראים לו הכנסת.

קודם כל מה הקשר לאמונה ?

אם מדובר בקיום ישויות אינטלגנטיות בפלנטות מרוחקות, זה עדיין לא רלוונטי לתושבי הפלנטה הזו.

יש לי חבר טמבאל, שגם כשאני מסביר לו שהמרחקים האדירים והמגבלה של תורת היחסות על המהירות המקסימלית האפשרית

מונעים מסעות מרובי שנים, הוא מתעקש ש "שם" יש פיזיקה אחרת עם חוקים אחרים, ואחרי שאני נרגע מהצחוק אין לי כוח להמשיך להסביר לו.

אתה יודע ששוטה הכפר הוא החכם, לא הטאמבאל.

החבר שלך... צודק. תתעניין בעולמות מקבילים, עיוות זמן, ואי אילו "שעשועים" של פיזיקאים.

אתה לא יכול לנסוע ולבדוק, אבל חוסר האפשרות שלך לגעת בידיים לא שוללת (וגם לא מוכיחה) את קיום תופעה.

רק אל תהיה כמו הבלונדינית (צבע אקראי, יש כאלו שאני מחבב) שישבה בלילה עם חברתה (גם ב..., כן?) על הדשא ושאלה:

תגידי, מה קרוב יותר, לונדון או הירח?

בטח הירח - ענתה החברה - את הירח את יכולה לראות מכאן אבל את לונדון אין סיכוי !

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
יש שם מישהו?

ידידי, הם כבר מסתובבים כאן בינינו ....

:lol:

הזכרת לי את ה B movie הזה - "They Live" על החייזרים ששולטים בכלכלת העולם וחיים בינינו כבני אדם.

http://www.youtube.com/watch?v=L86AAGZ9BBg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מאמין בחום.

בהתחשב בגודל של היקום הידוע לנו (אם נתעלם כרגע מיקומים מקבילים ושאר התיאוריות המעניינות שהמדענים עובדים עליהן כיום), הסיכוי שאנחנו טעות או לבד, פשוט אפסי ביותר.

נהג מתחיל, תפסיק להדליף. ביטחון שדה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני יותר בקטע של אם כבר אנחנו ניסוי מדעי אז זה אחד כזה שהשתבש בדרך

ואז פשוט מישהו אמר "כוסאמו, שישברו ת 'ראש לבד. בואו נלך מכאן."

Gn'f'R

פורסם

קודם כל, אני לא "מאמין". אני מקבל את העובדות שמגיעות אלי אם יש להן בסיס כלשהו.

לגבי הסיכויים שיש חיים על כוכבים אחרים או על גופי חלל אחרים שאנחנו לא מכירים, ישנה סבירות גבוהה במיוחד.

אני לא חושב שבני האדם הם היצורים האינטליגנטיים היחידים ביקום, וזה מאוד מגאלומני לחשוב שכן.

לא יודע אם המשוואה הזאת הגיונית או לא, אבל אם חושבים על כל הגלקסיות שיש, עם כל הכוכבים שיש, עם כל הזמן שקיים, וכל התנאים שקיימים ביקום ליצירת חיים, הסבירות היא גבוהה לזה שיש חיים.

אולי הם יותר אינטליגנטיים מאיתנו, אולי אלו רק בקטריות בשלב הזה, ואולי הם היו קיימים והשמידו את עצמם.

גם אם אנחנו ניסוי, זה עדיין לא עונה על השאלה של "איך נוצרו החיים".

החיים עצמם הם לא ניסוי אבל יכול להיות שכדור הארץ בעצמו הוא כן.

זה יהיה משעשע לדעת בוודאות ששתלו אותנו פה אבל זה עדיין כלום לעומת השאלה של איך התפתחנו.

עדיין לא הראו לי הוכחות מוצקות לזה שיש חייזרים אינטליגנטיים על כדור הארץ או שבעבר הם השפיעו על האנושות עם דוגמאות לבנייה של פירמידות, אי הפסחא או כל מונומנט אחר, למרות שגם אם אני לא ראיתי הוכחות, אני לא יכול לפסול את זה.

בקיצור, נוסחה בלי משתנים לא שווה כלום, ואין לנו מספיק נתונים בשביל זה בינתיים.

רק בעתיד נוכל באמת להעריך את הנתונים האלו ולהגיע לתשובה מספקת כי יהיו לנו הכלים ומדגם מספיק גדול בשביל להכריע.

כרגע לא.

יש לי נטייה לא להאמין לקונספירציות כי רוב האנשים שמאמינים בהן הם מטורללים וממש לא בסדר בראש.

זה סוג של אישיות דפוקה.

אז לגבי קיום של חייזרים? אני מניח שיש סיכוי גדול.

באיזו רמת טכנולוגיה? אין איך לדעת.

פורסם

הנוסחא הזאת היא סטטיסטית, היא לא יכולה להיות לא נכונה. הבעיה היא שיותר מחצי מהפרמטרים לא ניתן לדעת מעבר לניחוש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אז לגבי קיום של חייזרים? אני מניח שיש סיכוי גדול.

באיזו רמת טכנולוגיה? אין איך לדעת.

התשובה חיובית. ראה כאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בוודאי שהיא יכולה להיות לא נכונה. היא מניחה סוג של לינאריות בפרמטרי הסיכויים שלה.

מה?! בחיים שלי לא שמעתי שטות כזאת גדולה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני דווקא מבין את הטענה שלפיה אנחנו לא יכולים להניח לגבי ליניאריות.

זה נכון באותה מידה כמו הטענה שאנחנו לא יכולים באופן אוטומטי להניח שחיים בכוכב אחר יהיו בעלי שני רגליים או אפילו יהיו שיהיו מבוססים על קארבון (כמונו). יש היפוטזות שלפיהן החיים יכולים להיות מבוססים על סיליקה או חומרים אחרים.

מבחינה טכנית אנחנו חייבים להניח שהחוקים שאנחנו מכירים יפעלו בכל מקום ביקום אבל יש מצב שלא.

יותר מדי משתנים פה לא ברורים לנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש ביננו גם כמה שמבוססים על מדבקות קרבון :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני דווקא מבין את הטענה שלפיה אנחנו לא יכולים להניח לגבי ליניאריות.

זה נכון באותה מידה כמו הטענה שאנחנו לא יכולים באופן אוטומטי להניח שחיים בכוכב אחר יהיו בעלי שני רגליים או אפילו יהיו שיהיו מבוססים על קארבון (כמונו). יש היפוטזות שלפיהן החיים יכולים להיות מבוססים על סיליקה או חומרים אחרים.

מבחינה טכנית אנחנו חייבים להניח שהחוקים שאנחנו מכירים יפעלו בכל מקום ביקום אבל יש מצב שלא.

יותר מדי משתנים פה לא ברורים לנו.

מה הקשר?! מה שהוא אמר מקביל ללהגיד שיש סיכוי שונה מ-10% שמשהו בעל 10% סיכוי לקרות יקרה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...