Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מאמינים בקהל? N = R* x fs x fp x ne x fl x fi x fc x L

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הקשר?! מה שהוא אמר מקביל ללהגיד שיש סיכוי שונה מ-10% שמשהו בעל 10% סיכוי לקרות יקרה.

אז אני אסביר את מה ש"הוא" אמר, או יותר נכון למה "הוא" התכוון.

הנוסחה הזאת מניחה שבכל רחבי הגלקסייה הסיכוי להיווצרות מערכות שמש הוא אחיד, כנ"ל הסיכוי להיווצרות חיים וכנ"ל הסיכוי להתפתחות אינטליגנטית שלהם.

בוא נניח שיש משהו שמגביר את הסיכוי לכך. זה יכול להיות כל דבר החל מאלוהים ועד לחומר אפל. הנוסחה הזו מניחה אחידות שמצטער, לא בהכרח קיימת. מכיוון שהיקום לא בדיוק סטטי, סביר מאוד להניח שהפרמטר הזה משתנה מדקה לדקה ומאזור לאזור בכל רגע נתון.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אתה כנראה לא מבין מה זה הסתברות. הנוסחא נכונה, זה שהפרמטרים מבוססים על על קבוצת דגימה שאינה בהכרך מייצגת זאת הבעיה.

אם יש לך קבוצת דגימה מייצגת אז היחס בקבוצת הדגימה קרוב עד כדי טעות דגימה בקבוצה המלאה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אז אתה כנראה לא מבין מה זה הסתברות. הנוסחא נכונה, זה שהפרמטרים מבוססים על על קבוצת דגימה שאינה בהכרך מייצגת זאת הבעיה.

אם יש לך קבוצת דגימה מייצגת אז היחס בקבוצת הדגימה קרוב עד כדי טעות דגימה בקבוצה המלאה.

ובאיזה התפלגות בדיוק קבוצת הדגימה שלך מתפלגת?

הטענה היתה שהנוסחא בטוח נכונה רק שהפרמטרים לא ידועים. וזה לא נכון.

פורסם

מכיוון שאתה לא יכול לדעת מה תהיה טעות הדגימה, היא לא. אתה לא יודע איך זה מתפלג, הנוסחא לא שווה ולא אומרת כלום.

באותה מידה אני יכול להגיד לך ש-N=1. טעות הדגימה שלנו תהיה זהה. סימן שאלה אחד גדול.

פורסם

טוב, עזבו כבר את הנוסחא, היא הייתה טיזר.

הנה משהו קצת יותר מעניין, שוב, עדויות של אנשים רציניים, רבים מהם טייסים בחיל האוויר:

http://www.youtube.com/watch?v=l1WWRJinIU4&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
אתה מחזיק עדיין ברכב עם מנוע TSI שנגמר לו האחריות? שמע, ביצים של שור.

תברח מהבית, תפיל הכל על אישתך.
פורסם

מה זה הסרטים באורך מלא האלה?

הנה משהו יותר קצר ולעניין:

http://www.youtube.com/watch?v=Pj_UKcBBScc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מה זה הסרטים באורך מלא האלה?

הנה הבעיה מספר אחת של רוב האנושות בת ימינו, רוצים את זה עכשיו, מיידי ועם פואנטה תוך פחות מ-34 שניות (כך לפחות מעידים המחקרים).

לא מספיק מהיר? צריך להשקיע, לחקור, ללמוד?

טוב... זה כבר מעייף, עדיף פשוט לאמור שהדבר לא אפשרי.

(המצחיק הוא, שזה בסך הכל לצפות בסרט, אפילו לא ללכת לספריה ולפתוח ספר כמו פעם :roll:, כמה מאמץ כבר נדרש? גם את זה הדור העצל של היום מסרב לעשות).

ובאוף טופיק לאוף טופיק:

אותה התופעה נכונה לאנשים שמתפרצים לשרשור בן 10 עמודים, פותחים במשפט "...לא קראת את כל מה שנכתב עד כה, אבל לדעתי....."

כמה עצלן אפשר להיות? העיקר להשמיע את דעתך.

תנו כבוד לשאר הכותבים והקוראים, לפני שאתם מגיבים לנושא, דאגו לקרוא אותו קודם.

פורסם

מה אתה מתנפל עלי? למה, אתה ישר רץ לצפות בסרט של שעה וחצי מעל מסך המחשב אחרי שמישהו שם לו לינק באיזה פורום? רוצה לנהל דיון נורמלי עם אנשים? אל תכריח אותם להשקיע שעות מזמנם רק בשביל שזה יהיה בסדר שהם יגיבו לנושא...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חלילה מתנפל ובוודאי שלא עליך, זו הייתה דוגמה כללית.

צר לי אם נפגעת, זו לא הייתה כוונתי.

לעניין, כן, בכל תחום שבעולם, צורם לי שאנשים מרשים לעצמם להגיב נחרצות, בנושא בו הם לא מבינים כלל.

לא רוצה לצפות בסרט, לא צריך, בוודאי שאיני מכריח איש לעשות כן.

הטיעון שלי הוא, שבמידה וצפית בסרט, אולי יהיו לך קצת יותר כלים בשביל להבין את הנושא.

כל הקטע פה הוא פאן נטו, שום דבר לא רציני או הרה גורל. בעיני, נושא מעניין, שלרוב הוא מחוץ לשיח הציבורי.

חשבתי שיוכל להתפתח דיון מעניין.

פורסם

1) זה מעיד משהו על המבנה של היקום.

אם יש יצורים אחרים במקומות אחרים, זה אומר שאנחנו לא כל כך מיוחדים.

זה אומר שכל תיאוריה דתית שטוענת שכדור הארץ הוא המקום שאלוהים בחר בשביל לשים חיים, בעצם מתנפצת.

מצד שני, אם למשל מגיעים לכוכב אחר ורואים שיש שם אנשים עם אותו סיפור כמו שלנו, זאת אומרת שמשתמשים בפאות, מתלבשים בשחור ושומרים שבת כי אלוהים שבת ביום השביעי, זה יעזור קצת לאנשים ספקנים לקבל את התיאוריה שאומרת שיש אלוהים.

2) ברמה של מיקום שלנו ביקום וההתקדמות שלנו כמין\זן, יהיה מאוד מעניין לראות איך זה משפיע על התפיסה העצמית שלנו כציוויליזציה.

האם מישהו למשל מאפריקה יהיה "זר" ברגע שיהיו יותר זרים שהגיעו מעולם אחר?

האם הגזענות תהפוך למשהו מוקצה לגמרי אחרי שנראה שישנם עולמות אחרים שבהם ההבדלים האלו הם מזעריים?

האם כשאנחנו מרגישים שאנחנו שיא האינטליגנציה ואנחנו לא קשורים לטבע אלא מעליו, פתאום לא נוכל להרגיש ככה? אם ישנו גזע של יצורים אחרים עם תודעה ותובנות, זה יגרום לנו להבין בעצם כמה אנחנו קטנים וכמה אנחנו חלק מהעולם ושהוא לא נוצר רק בשבילנו.

מבחינתי זה מאוד מאוד מאוד חשוב לברר אם יש חיים בעולמות אחרים. זה ייתן לנו קצת פרספקטיבה ואולי גם יסיים את כל המלחמות המפגרות שיש פה.

פורסם

זה אומר שכל תיאוריה דתית שטוענת שכדור הארץ הוא המקום שאלוהים בחר בשביל לשים חיים, בעצם מתנפצת.

הצחקת אותי, את הכל אפשר לסכם במשפט:"נסתרות הן דרכי האל" או משהו מפגר אחר :lol:

פורסם
הצחקת אותי, את הכל אפשר לסכם במשפט:"נסתרות הן דרכי האל" או משהו מפגר אחר :lol:

טוב, אז אם זה לא ברור, אני מאמין בקיום של ישויות בעלות תבונה מחוץ לכדור הארץ.

אני גם מאמין באלוהים.

אני לא רואה סתירה בין השניים.

גשו לספר יחזקאל, פרק א' (ובכלל כל הספר מעניין), המתאר "חייזרים" ואת כלי הרכב שלהם, בפרוט הנדסי רב.

קריאה קצת יותר משוגעת / מופרכת / הזויה או גאונית (מה שתבחרו), תמצאו כאן.

אגב, המילה "חשמל" מופיע לראשונה בספר יחזקאל. הרבה לפני פיזיקאים רבים שתארו את התופעה.

• תוכן חדש...