Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר אתה חופר:) כבר שנה שאתה מפנטז על מצבר קל בשביל לקלף 4 קילו מהדראגסטרית שלך.

תמצא ג'אנט שקל בקילו מהנוכחי שלך+ תעיף את הג'אנק מהבגז' והרווחת כאילו אתה נוסע בלי מצבר בכלל.

להס, הדברים נאמרים בחברות אבל גאד דאם, בנה את מצבר העל שאתה חולם עליו ותעלה את התמונות לכאן.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

אנא קרא שוב את התגובה שלי ואת הסיבה להקפצה, כעת אין שום עניין בהורדת המישקל אלא ביגלל הטכנולוגיה השונה, PB לא יחזיק יותר משנה בשימוש שלי בעתיד הקרוב, אין סיכוי שיטען מעבר ל60% לאחר שבוע נסיעות והוא ימות מהר מאוד.

לכן אני צריך מצבר מבוסס LIFEPO4 שיספיק להיטען ויציעה אורך חיים ארוך לפחות לכ3 שנים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יש מוצרי מדף של מצברי פריקה עמוקה, נדמה לי "אופטימה", לא בטוח שצריך להמציא את הגלגל מחדש.

אם העניין המקורי לא היה הפחתת משקל אז תעדכן בבקשה מה מטרת העניין.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

hwgeek אתה מתבלבל , סוללת ליטיום לא תחזיק רבע מהמחזורי טעינה של מצבר Pb.

בנוסף ליטיום רגישה בהרבה לפריקת ייתר (אחרי 80%-90% פריקה כבר פגעת בקיבולת שלה , מה גם שהם הרבה יותר רגישות לטעינת ייתר ונפגעות כמו כן במידה ולא נטענות עד הסוף.

אני בכלל לא מדבר על הפן הבטיחותי של סוללות כאלה עם energy density כזה גבוהה כמו שכל מי שבתחום ה RC כבר למד להזהר.

בקיצור, זה לא שזה לא אפשרי , פשוט לא כלכלי.

פורסם

אתה מיתייחס לליפו מהטיסנים או לLIFEPO4?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כרגע הכיוון שלי הוא או הזמנה של מצבר LIFEPO4 קומפלט או הכנת מצבר היברידי בשילוש הLIFEPO4.

צריך לעשות חישובים ובדיקות.

אבל שוב- לא הבנתי מה התקנות אמורות בעניין- האם בודקים ממה מיוצר המצבר או כל סוללה מקובלת עליהם?

פורסם
אתה מיתייחס לליפו מהטיסנים או לLIFEPO4?

בטיסנים משתמשים בשני הסוגים גם LIPO וגם LIFEPO4 - למרות שהסוג שני נפוץ הרבה פחות.

מההיכרות שלי עם הסוללות יש את היתרונות הברורים של משקל נמוך עם קיבולת גבוהה וזרם פריקה גבוה בהשוואה לסוללות עופרת, אך הן גם פחות בטיחותיות (בייחוד ה-LIPO) ויכולות להתלקח.

הסוללות הנ"ל לא אוהבות טמפ' גבוהה, וצריך להשגיח עליהן באופן קבוע כדי שלא יקרה אסון. אולי מארז מתאים יכול למנוע זאת?

אגב - בארץ היו מספר שריפות שכילו דירות שלמות שהתחילו בהתלקחות של LIPO, ובמזל כל הנזקים היו רק ברכוש.

הנסיון שלי בטיסנים הוא בתהליך טעינה ל-100% - פריקה כמעט מלאה (שימוש בהטסה), טעינה חוזרת ל-100% וכו'.

איני יודע איך הסוללות הללו יתמודדו במצב של טעינה קבועה ושמירה על 100% (או נניח 90%) לאורך זמן.

יתכן שמהבחינה הזו צצות בעיות רבות ואולי נדרש מחשב רכב שיודע לתכנן טעינה ופריקה באופן חכם ויזום כך שהסוללה תקבל מחזורי פריקה-טעינה, ולא תשאר על 100% לאורך זמן - מה שבוודאות ידוע כדבר לא טוב לסוללה.

בהנחה וחובה שתהיה מערכת טעינה כנ"ל, לכמה זמן הסוללה תחזיק?

על הנייר (או יותר נכון בלינק שמצאתי) מדובר על 2000 מחזורים של טעינה ופריקה.

כמה אנרגיה צורך הסטרטר בהתנעה? וכמה אנרגיה צורכים כל שאר המכלולים של הרכב בזמן נסיעה?

צריך לבדוק את זה כדי לגלות אם זה בכלל פרקטי כלכלית.

ודבר אחד לסיום - פעם שכחתי את הרכב עם אורות דלוקים בתחרות טיסנים.

לחבר בתחרות היתה סוללת LIPO עצבנית שמשמת אותו כגיבוי למקרה חירום.

לבסוף הצלחנו להניע את הרכב שלי בעזרתה :)

(לא מומלץ ואף מסוכן למי שלא מבין בסוללות האלו)

פורסם

כן אני אחשוב על העניין,

בנוגע לפיסקה האחרונה- אכן הליפו מניע בקלות גם מנוע של קווליר.

אני חושב על סוללות של A123 ז"ל, אחרות אני לא מכיר ולא בוטח שיעמדו בעומס.

4 סוללות של A123 26650 יניעו בקלות כל רכב משפחתי (פריקה של עד 60C).

אני חושב להחזיק כזה למיקרה חירום- כ50$ עלות.

פורסם

כמה אנרגיה צורך הסטרטר בהתנעה?

אם המנוע מניע מיד - מעט מאד. אם לא מניע - יכול לרוקן את הסוללה.

וכמה אנרגיה צורכים כל שאר המכלולים של הרכב בזמן נסיעה?

אפס ומטה, כי האלטרנטור מספק את כל הדרוש + תוספת לטעינת הסוללה.

דני

פורסם

סוללות של A123 26650 יניעו בקלות כל רכב משפחתי (פריקה של עד 60C). אני חושב להחזיק כזה למיקרה חירום- כ50$ עלות.

קישור?

דני

פורסם
אם המנוע מניע מיד - מעט מאד. אם לא מניע - יכול לרוקן את הסוללה.

דני

מעט? כמה מעט? זה חשוב כדי להבין בכמה התנעות הסוללה יכולה לעמוד לפני שהיא נגמרת.

אז אם האלטרנטור מספק את כל הצריכה לשאר המרכיבים, ובהנחה שצריך מחזורי טעינה-פריקה לסוללה, רצוי שלאחר ההתנעה, הסוללה תהיה מנותקת מהמערכת.

אחרי X התנעות שבהן הסוללה ירדה למשל ל-30% (סתם לשם הדוגמה), האוטו ידע להפעיל את המטען ולטעון אותה במהלך הנסיעה.

במצב שכזה אולי יש סיכוי למצוא סוללה מתאימה.

צריך לוודא כמובן האם הסוללה מסוגלת לעמוד בטעינה קבועה של -100% לאורך זמן, ואם כן, אז כמה זמן?

פורסם
קישור?

דני

אתה יכול לראות פה למשל: Burst Discharge: 60C

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__48783__A123_3_3V_Lithium_Ion_2500mAh_Single_Cell_Battery.html

זה אומר שהסוללה הנ"ל יכולה לתת למשך מספר שניות זרם של 150A.

אם תחבר 2 כאלו במקביל תגיע ל-300A.

ובחיבור של 8 תאים כאלו בתצורה של 4S2P ארבע בטור, שני טורים במקביל - תקבל ב-90$ (לא כולל משלוח), סוללה שיכולה להניע בקלות רכב.

אזהרה! למי שאין מושג בזה שלא ינסה - זה מסוכן מאוד.

פורסם

מיצטרף להזהרה- מי שאין לו נסיון עם הסוללות האלו להיזהר מאוד כי אפשר לקבל כוויות בקלות מהחימום וועוד ועוד- צריך לדעת איך לעשות זאת נכון ורק במיקרי חירום כי הסוללות האלו לא יחזיקו הרבה פריקות כאלה במקסימום הפריקה הריגעית שלהם.

פורסם (נערך)

דני

כדאי לסייג את זה. בחלק מהרכבים, בעיקר רכבים קטנים, אין כיסוי טעינה מספק כשהמנוע בסרק עם צרכנים עובדים כמו למשל אורות ומזגן ולמעשה המצבר נמצא במצב פריקה. בפעם האחרונה שבדקתי זה הגיע לכדי 12 אמפר פריקה. בד"כ אין עם זה בעייה כי רכבים לא עומדים כל היום בסרק והטעינה בשאר הנסיעה מספיק גדולה כדי לפצות על הפריקה בסרק, אבל אם שוקלים להרכיב מצבר עם קיבול אפסי, זה נתון שכדאי לקחת בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג

• תוכן חדש...