Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו, סיאט איביזה חדשה עם 13,000 ק"מ.

נוזל הקירור מעט מתחת למינימום ומפלס השמן ממש על המינימום. אולי כמה מילימטרים מתחת אפילו.

אני צריך לנסוע הסופ"ש 400 קילומטר (דרום-צפון-דרום). האם עלול להגרם נזק במצב הנוכחי? האם להמתין עד לטיפול הראשון לפני נסיעות ארוכות?

את הטיפול אני בכל מקרה מתכוון לעשות השבוע.

תודה לעוזרים!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היצרן קבע את המדדים למינימום מקסימום מסיבה מסויימת, לא צריך לעשות "טיפול" לרכב לתקן את המצב, תקנה שמן מנוע ונוזל קירור לפי המלצת היצרן בספר רכב, תמלא כשהרכב קר וסע לשלום.

בכל אופן, תמיד טוב שיהיה לך שמן מנוע ונוזל קירור ספייר.

זה נכון

פורסם
היצרן קבע את המדדים למינימום מקסימום מסיבה מסויימת, לא צריך לעשות "טיפול" לרכב לתקן את המצב, תקנה שמן מנוע ונוזל קירור לפי המלצת היצרן בספר רכב, תמלא כשהרכב קר וסע לשלום.

בכל אופן, תמיד טוב שיהיה לך שמן מנוע ונוזל קירור ספייר.

האמת היא שאני ממש עוד מעט צריך לצאת ואין לי זמן לברר ולקנות עכשיו.

אני מניח שהמדדים לוקחים בחשבון איזה טווח בטחון. השאלה היא לנסוע או שאני אצטער על זה?

פורסם

גבי הנוזל קירור היו פה כמה אנשים עם רכב חדש וגם אני עם רכב שהיה חדש שהמפלס היה על מינימום,אם אני זוכר נכון הרכבים היו מתוצרת סקודה,כך שאני חושב שזה נוגע גם לאיביזה שזה אותו מנוע.

ברכב חדש הגיוני תהיה ירידה קטנה של מפלס השמן,תקפוץ למוסך הם ימלאו לך בחינם כמות קטנה ואז תבדוק מידי פעם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
גבי הנוזל קירור היו פה כמה אנשים עם רכב חדש וגם אני עם רכב שהיה חדש שהמפלס היה על מינימום,אם אני זוכר נכון הרכבים היו מתוצרת סקודה,כך שאני חושב שזה נוגע גם לאיביזה שזה אותו מנוע.

ברכב חדש הגיוני תהיה ירידה קטנה של מפלס השמן,תקפוץ למוסך הם ימלאו לך בחינם כמות קטנה ואז תבדוק מידי פעם.

גם אצלי זה היה על המינימום כששקיבלתי את הרכב. היום זה מתחת למינימום. השאלה שלי היא לנסוע או לנסוע?

פורסם

אם זה ממש טיפה אז לא בעיה,הסיכוי שיש נזילה ברכב חדש 0,אם זה ממש טיפה זה כניראה נורמלי ולא יחסר לך נוזל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פותח התרד' אם אתה רוצה תשובה חד משמעית, לא תקבל.

אני באופן אישי לא הייתי נוסע במצבך לנסיעה של 400 ק"מ, קח בחשבון במידה וקורה משהו, האחריות יצרן תתנער ממך.

אני מצטרך להמלצה של yulianx לפנות למוסך שרות והם יוסיפו לך, סביר להניח שיגבו מעט כסף.

סע לשלום.

זה נכון

פורסם
האמת היא שאני ממש עוד מעט צריך לצאת ואין לי זמן לברר ולקנות עכשיו.

אני מניח שהמדדים לוקחים בחשבון איזה טווח בטחון. השאלה היא לנסוע או שאני אצטער על זה?

אם הזמן שלך מאוד חשוב עכשיו, והזמן של ריצות להשגת מנוע או שיפוץ פחות חשוב, אם אתה מהמהמרים, לך על זה .

מכסימום תעדכן אותנו אם ההימור הצליח או לא.

רענן

פורסם
האוטו, סיאט איביזה חדשה עם 13,000 ק"מ.

נוזל הקירור מעט מתחת למינימום ומפלס השמן ממש על המינימום. אולי כמה מילימטרים מתחת אפילו.

אני צריך לנסוע הסופ"ש 400 קילומטר (דרום-צפון-דרום). האם עלול להגרם נזק במצב הנוכחי? האם להמתין עד לטיפול הראשון לפני נסיעות ארוכות?

את הטיפול אני בכל מקרה מתכוון לעשות השבוע.

תודה לעוזרים!

קנה נוזל קירור מקורי G12++ וגם שמן מנוע ומלא את החסר.

לא מומלץ לנסוע עם חוסר שמן מנוע בכמות שציינת.

בעתיד שוב פעם תתקל בחוסר שמן מנוע או/גם נוזל קירור לכן לא כלכלי כול פעם לקפוץ למוסך ולמלא את החסר (גם ביזבוז של זמן).

איזה כייף לי :)

פורסם

במקרה של מפלס נוזלים מתחת למידת המינימום יש להשליח בהזדמנות הראשונה ולא לנסוע נסיעות ארוכות.

אך ראשית יש לבדוק מדוע חסר.

פורסם

אז ככה, בסוף נסעתי בסופ"ש.

הבוקר נדלקה נורת השמן. קפצתי למוסך כדי שיוסיפו קצת שמן. בקשר לנוזל קירור הבחור טען שזה תקין. אמרתי לו שאני לא איש מקצוע אבל אם יש סמן של מינימום אז כנראה שלא כדאי להיות מתחתיו. אני לתומי חשבתי שהוא יוסיף נוזל קירור (ורוד כזה) אך הוא הוסיף פשוט מי ברז. השמן שהוא השתמש בו הוא של "דלק" 5w-40 סינטטי מלא.

המוסך הוא מורשה יבואן.

1. הפתרון אכן היה להוסיף קצת מים?

2. איך השמן שהוא הוסיף? יש המלצה על סוג אחר ואולי איכותי יותר?

אני רוצה לקנות נוזלים כדי שיהיו לי לעת צרה ואין לי בעיה להוסיף קצת כסף עבור משהו איכותי.

תודה על התמיכה : -)

פורסם

1. הפתרון היה להוסיף נוזל קירור על פי הוראות היצרן ולא למהול את שאריות נוזל הקירור (המפלס היה מתחת למינימום). נדמה לי שברכב שלך היצרן דורש נוזל קירור ++G12 שמהול ביחס מסוים.

2. השמן שהוא הוסיף לך הוא השמן שהם משתמשים בו כנראה בצ'מפיון אבל שוב, יש יותר טובים ממנו.

באיזה מוסך היית?

פורסם

אל תכעס עליי, אבל לדעתי אתה (פותח השרשור) משחק באש (חסר שמן, אתה לפני נסיעה ארוכה, אין לך זמן להוסיף, נוסע בכל זאת ומוסיף שמן רק אחרי שנדלקת נורית שמן). לא מחכים שתדלקנה נורות ההתרעה ובמיוחד אם אתה יודע שחסר משהו.

קנה בעצמך את הנוזלים שמומלצים לרכב שלך וכך תוכל להשלים בעצמך, ולא לבזבז זמן בנסיעה למוסכים (ושיוסיפו לך מי ברז, שזה לא בסדר, אבל את זה יכלת לעשות הרי גם בעצמך...).

alfa 156 2.5.

פורסם

הוספה של מי ברז בכמות קטנה לא תזיק לרכבך והיא ודאי עדיפה על חוסר בנוזל קירור. בפעם הבאיה שיהיה חסר נוזל תוכל לפצות בהוספת G12++ ביחס מרוכז יותר.

כפי שכבר אמרו לך קודמי, הנסיעה כשכמות השמן נמוכה מגובה הסימון על המדיד אינה רצויה.

אין הצדקה להגיע למצב בו מפלס השמן נמוך מהקו התחתון ברכב חדש ותקין.

חשוב למדוד את גובה מפלס השמן כשהמנוע קר והרכב אופקי.

פורסם

הביקורת שלכם מוצדקת וזה כנראה לא יקרה שוב. היו נסיבות מיוחדות שבגללן נאלצתי לנסוע.

בקשר לנוזלים, יש לכם המלצה ספציפית לשמן ונוזל קירור?

אז ההוספה של מי הברז היא לא לא מקצועית? קבעתי לאוטו טיפול שם מחרתיים.

• תוכן חדש...