Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר שאנשים אולי שכחו להזכיר כאן. תפקידו הגדול של שמן המנוע הוא לא רק סיכוך החלקים הנעים במנוע אלא בגדול, תפקידו הוא לקרר את המנוע והחלקים הפנימיים. שמן המנוע "מעמיס" על עצמו כ 80 אחוזים מחום המנוע. זה האחרון מתקרר בעוקת השמן.

לפיכך, גם אם יש לך שמן בכמות מינימלית שהיצרן עדיין מרשה זה בכל זאת מפריע לפעולת הקירור התקינה של השמן. פחות שמן זאת אומרת פחות יכולת לקרר.

לגבי הוספה של המים למערכת הקירור. זה עדיין לא סוף העולם אבל מצד השני האם היית מסכים לקנות מיכל נוזל קירור חדש בעבור כמות של כוס או אפילו פחות של נוזל קירור?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוספה של כמות מים קטנה היא לא בעייתית.

לצורך החישוב נניח שברכב יש 6 ליטר נוזל והיחס הרצוי הוא 50:50 בין נוזל הקירור למים.

אם כמות המים שהוספה במוסך היא 0.5 ליטר(יותר משתי כוסות) אז השינוי ביחס הוא 45:55 .זה לא אמור להוות בעייה.

אם אתה עדיין חושש ורוצה לתקן את הנעשה, שאב חצי מכמות המים שהוסיפו במוסך, והשלם את אותה כמות בנוזל מרוכז.

פורסם
אם זה מי ברז אז זה בהחלט יכול להיות בעייתי.

מעניין למה אחרי 13,000 ק"מ חסר יותר מליטר שמן במנוע, לי זה נשמע קצת חריג.

אז איזה מים מוסיפים? מים מזוקקים? הוא הוסיף כמות של כוס - 2 כוסות.

בנוגע לשמן, האמת היא שאני לא יודע בדיוק כמה הוא הוסיף. מדוע זה חריג? לכמה זמן אמורה להספיק כמות השמן שמגיעה ברכב חדש? רק לחדד שוב, מדיד השמן הראה כמות שמן בדיוק על המינימום.

פורסם

כן, מים מזוקקים עדיפים מהמים הקשים מהברז.

לגבי כמות השמן, לדעתי היה פחות מהמינימום (איך מדדת בדיוק?) כי אחרת לא אמורה הייתה להדלק נורת לחץ השמן. אתה יודע כמה שמן הוסיפו בדיוק והאם עכשיו המפלס הוא במקסימום?

בכל מקרה תמשיך לעקוב מקרוב אחר ממפלס השמן.

פורסם
כן, מים מזוקקים עדיפים מהמים הקשים מהברז.

לגבי כמות השמן, לדעתי היה פחות מהמינימום (איך מדדת בדיוק?) כי אחרת לא אמורה הייתה להדלק נורת לחץ השמן. אתה יודע כמה שמן הוסיפו בדיוק והאם עכשיו המפלס הוא במקסימום?

בכל מקרה תמשיך לעקוב מקרוב אחר ממפלס השמן.

מדדתי בבוקר, בחנייה מישורית. זה היה בדיוק במינימום לפני הנסיעה הארוכה בסופ"ש. מחר בבוקר אני אבדוק שוב את המפלס.

כמה זמן זה נחשב נורמלי לירידה בכמות השמן?

אגב, מישהו יכול לכוון אותי לסוג של שמן/נוזל קירור מומלצים? כחלק מהפקת הלקחים, אני רוצה שיהיה לי ספייר בבית.

האם נהוג להביא למוסך שמן מהבית במידה ואני רוצה נוזל ספציפי? לא שיש לי כוונה כרגע לעשות זאת, אבל לידיעה.

פורסם
מדדתי בבוקר, בחנייה מישורית. זה היה בדיוק במינימום לפני הנסיעה הארוכה בסופ"ש. מחר בבוקר אני אבדוק שוב את המפלס.

אגב, מישהו יכול לכוון אותי לסוג של שמן/נוזל קירור מומלצים? כחלק מהפקת הלקחים, אני רוצה שיהיה לי ספייר בבית. - הכול כתוב בספר הרכב.

האם נהוג להביא למוסך שמן מהבית במידה ואני רוצה נוזל ספציפי? לא שיש לי כוונה כרגע לעשות זאת, אבל לידיעה.- מוסכים מורשים של הייבואן עשויים לסרב לבקשתך.

אתה מגיע עם סנדוויצ'ים למסעדה ומבקש רק מפיות ?

איזה כייף לי :)

פורסם
אתה מגיע עם סנדוויצ'ים למסעדה ומבקש רק מפיות ?

לא, אבל כן נהוג להביא מהבית יין איכותי (שמן) ולשלם למסעדה דמי חליצה (עבודה). 8)

פורסם

אגב, מישהו יכול לכוון אותי לסוג של שמן/נוזל קירור מומלצים? כחלק מהפקת הלקחים, אני רוצה שיהיה לי ספייר בבית.

האם נהוג להביא למוסך שמן מהבית במידה ואני רוצה נוזל ספציפי? לא שיש לי כוונה כרגע לעשות זאת, אבל לידיעה.

לדעתי לא מקובל שברכב חדיש תגיע למצב שצריך להוסיף שמן בין טיפולים. יש סיכוי שתצרוכת השמן תפחת משמעותית עם הקילומטראז' ולכן יש להמשיך לעקוב.

אתה יכול לבקש מהמוסך להשתמש בנוזלים או שמנים שאתה מביא, זה לא ממש מקובל והמוסך בטוח לא יראה זאת בעין יפה, אם כי אולי יסתיר זאת, כי בכל זאת הוא מתפרנס ממכירה של פריטים אלו, אבל לא מזיק לשאול. יש לדאוג כי המוסך, אם יסכים לכך, ירשום בקבלה איזה נוזל או שמן הוא שם ברכב במדויק.

פורסם
לדעתי לא מקובל שברכב חדיש תגיע למצב שצריך להוסיף שמן בין טיפולים. יש סיכוי שתצרוכת השמן תפחת משמעותית עם הקילומטראז' ולכן יש להמשיך לעקוב.

אתה יכול לבקש מהמוסך להשתמש בנוזלים או שמנים שאתה מביא, זה לא ממש מקובל והמוסך בטוח לא יראה זאת בעין יפה, אם כי אולי יסתיר זאת, כי בכל זאת הוא מתפרנס ממכירה של פריטים אלו, אבל לא מזיק לשאול. יש לדאוג כי המוסך, אם יסכים לכך, ירשום בקבלה איזה נוזל או שמן הוא שם ברכב במדויק.

מחיפוש בפורום/בגוגל, ראיתי שאני לא הראשון שזה קרה לו. ייתכן וזה בגלל שהרכב חדש.

בקשר לנוזלים מהבית, אני אברר את זה מראש מול המוסך אם כך.

פורסם

אם השמן במוסך הוא סתם שמן מדבקה זבל,אז אביא לו את השמן בו אני מעונין להשתמש ואשלם על העבודה.

מסכים =טוב, לא מסכים =NEXT

יהיו הרבה אחרים שיסכימו.

פורסם

משום מה במסירת הרכב השמן מגיע לאמצע המדיד בין המקס' למינ' בנוסף באלפי הק"מ הראשונים יש צריכה מוגברת של שמן ולכן בקלות ניתן לרדת מתחת למינ'.

פורסם
קנה נוזל קירור מקורי G12++ וגם שמן מנוע ומלא את החסר.

.

1. הפתרון היה להוסיף נוזל קירור על פי הוראות היצרן ולא למהול את שאריות נוזל הקירור (המפלס היה מתחת למינימום). נדמה לי שברכב שלך היצרן דורש נוזל קירור ++G12 שמהול ביחס מסוים.

הוספה של מי ברז בכמות קטנה לא תזיק לרכבך והיא ודאי עדיפה על חוסר בנוזל קירור. בפעם הבאיה שיהיה חסר נוזל תוכל לפצות בהוספת G12++ ביחס מרוכז יותר.

יש סיבה מיוחדת שכולם מציינים G12++ ?

בספר הרכב רשום שהנוזל הוא מסוג G12+.

• תוכן חדש...