Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש עוד לא מעט גורמים שמשפיעים על צריכת דלק, ביחס למרחק. האם מדובר על ט"ד, בנזין אטמוספרי או טורבו בנזין.

לדוגמא, במנהרות הכרמל: צ'ק פוסט לכיוון הגראנד - יש זוית יחסית מכובדת. בדקתי כבר מספר פעמים, בהילוך שישי במהירות המותרת הרכב "אוכל" קצת יותר מאשר בהילוך חמישי, למרות שהוא סוחב גם בהילוך 6 באיזור ה1,500 סל"ד.

אגב שאלה: לפי מה שרשמת, לתת רבע גז, לעומת נגיד מצערת פתוחה עד הסוף, לא יעזור לך לחסוך בדלק ולמעשה מדובר על אמונה תפלה?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לדעתי אתם טועים.

במערכות מודרניות ברכב יש המון חיישנים שמתאמים את תיצרוכת הדלק למצב הנסיע.

ברגע שהמנוע ירד לסלד נמוך בהילוך גבוה- מחשב הרכב יזהה עומס ויפצה בדלק- כלומר יפתח כל מזרק לפרק זמן יותר ארוך.

ניתן ליראות את התיצרוכת הדלק בלוח השעונים- ותיראו שליפעמים בטורים נמוכים הרכב פחות חסכוני, כלומר הרכב יעשה יותר ליטרים ל 100 קמ.

אצלי ברכב המחשב דרך ב100 קמש מראה ליטר ל 13 קמ ועל אותו הילוך במהירות של 120 המחשב מראה ליטר ל 14 קמ.

פורסם

אם המעבר מרבע גז לפול גז לא עושה הבדל בכוח המנוע, והרבה פעמים זה כך כשאתה בסל"ד נמוך (שים לב ברכב אוטומט המחשב יתן לך קיק דאון, אני מתכוון לרכב ידני, או הילוך נעול בטיפטרוניק).

המנוע מנסה לשאוב אוויר כל הזמן, בסל"ד נמוך אין לו צורך בהרבה אוויר ואז גם פתח קטן בצינור היניקה מספק את כל צרכיו. לכן אין השפעה לפתיחה נוספת על ידי לחיצה נוספת.

כמות הדלק מותאמת לכמות האוויר שהמנוע הצליח לינוק לכן אני לא מתייחס אליה.

קרא מאמר שכתבתי בנושא צריכת דלק

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=237642

פורסם
אני יתעלק על השרשור.

נסבך קצת את השאלה,

רכב A בהילוך 2 נוסע 2,500 סל"ד.

רכב B בהילוך 3 נוסע 2,500 סל"ד.

*כמובן שברכב B המהירות יותר גבוהה, אבל איזה רכב צורך יותר דלק?

רכב A צורך יותר דלק.

למה?

נתון שלך: רכב B מהיר יותר.

לכן נניח ופתיחת המצערת בשני הרכבים היא זהה, רכב B עובר יותר קילומטרים לליטר.

דוג' אחרת,

אני נוסע בעיר במהירות 40 בסלד 2,000. הצריכה היא X ליטרים.

אני נוסע מחוץ לעיר במהירות 80 בסלד 2000. הצריכה היא X ליטרים.

במהירות 80 אני עובר פי שתיים יותר קילומטרים לאותו ליטר.

הבנת?

פורסם

שמור על 2500 סל"ד אבל תשווה מה קורה בהילוך 2 להילוך 3

לפי הגרף של פולקסווגן, על קו שמתאר הילוך מסוים יש 10 נקודות, כנראה החל מסל"ד נמוך ועד סל"ד גבוה.

למשל בהילוך שני, הגרף מתאר מהירויות מ 13 קמ"ש עד 75 קמ"ש.

אני אסתכל על הנקודה החמישית על הקווים, בהנחה ששם זה בערך 2500 סל"ד על כל אחד מהקווים השונים של ההילוכים השונים.

צריכת הדלק שנקבל מופיעה על הציר האנכי של הגרף בצד שמאל.

בהילוך שני זה 42 קמ"ש , צריכת דלק 6.4 ליטרים ל 100 ק"מ

בשלישי זה 64 קמ"ש , צריכת דלק 5.3 ליטרים ל 100 ק"מ

ברביעי זה 83 קמ"ש , צריכת דלק 5.3 ליטרים ל 100 ק"מ

בחמישי זה 103 קמ"ש, צריכת דלק 5.7 ליטרים ל 100 ק"מ

ניתן לראות שהעברה משני לשלישי מוסיפה 22 קמ"ש וגם מפחיתה את צריכת הדלק בו זמנית.

העברה משלישי לרביעי מוסיפה עוד 21 קמ"ש וצריכת הדלק בדיוק זהה.

העברה מרביעי לחמישי מוסיפה עוד 20 קמ"ש אבל מעלה את צריכת הדלק.

כלומר אין תשובה אחת לשאלה הזו. במהירויות נמוכות אין התנגדות אוויר משמעותית, והמנוע בעיקר "מסובב את עצמו", כלומר לא צורך הרבה יותר דלק מאשר סתם להיות בניוטרל על 2500 סל"ד.

אם כך- ברור שעדיף לנסוע יותר מהר תוך כדי שהמנוע צורך את אותה כמות דלק. לכן עדיף להיות בשלישי על 2500 סל"ד מאשר בראשון על 2500 סל"ד.

אבל במהירויות גבוהות יותר הסיפור משתנה מאוד, כי המנוע כבר צריך לייצר כוח נגדי לכוח של התנגדות האוויר.

ובהילוך שלישי ב 2500 סל"ד עדיין אין הרבה התנגדות אוויר, בהילוך חמישי מדובר על מהירויות של כ 100 קמ"ש ושם יש הבדל ענק בהתנגדות האוויר, וזה מצריך את המנוע לשרוף הרבה יותר דלק ולייצר יותר כוח ומומנט רק כדי להישאר על 2500 סל"ד ולא לאבד מהירות.

אז אמנם הרכב נוסע 60% יותר מהר מאשר בהילך שלישי, אבל שורף 70% יותר דלק בכל שניה, כלומר כמות הקילומטרים לכל ליטר נפגעה במקצת.

מסקנה-

זה נושא מסובך ואין תשובה אחת, וזה משתנה קצת מרכב לרכב (העיקרון תמיד נשאר).

• תוכן חדש...