Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

רציתי לשאול האם זה כח המומנט כאשר אני מגיע ל45 קמ"ש בהילוך ראשון?

זאת אומרת הצלחתי להגיע להילוך ראשון ואוטו כבר מתחיל להתאמץ,לא שואל אם זה יפה או לא,שואל אם אני יכול להגדיר את זה כמומנט..(?)

ואם כן מה לגבי כ"ס שאני אומר שב140 (נגיד) האוטו ממצא את מירב כוחוס הסוס שלו,מה ההבדל?..

תודה לעוזרים!

פורסם

אם לא ברור לך מה זה יחסי העברה בגיר ומה משמעות הדברים יש לך עוד המון מה ללמוד.

בגדול אולי זה כל הכח של המנוע באותה נקודה , אבל לא המהירות המירבית שניתן להפיק מאותו הכח בעזרת תיבת ההילוכים .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

זה לא נכון להגיד את מה שאמרתי?הרי מומנט זהו הגמישות של האוטו בהילוכים (?)ובסל"ד מסויים..

זאת אומרת משיכת הילוך עד סל"ד מסויים..

פורסם

סל"ד של רכב בהילוך מסויים לא קשור לחוזק המנוע אלא ליחס בין מהירות הנסיעה לגלגל התנופה של המנוע (ולגיר כמובן)

כמה מהר תאיץ, ואם תוכל להאיץ בסל"ד מסויים קשור למומנט

פורסם

אני אתאר את זה בפשטות. נתחיל בכך שהתשובה לשאלתך היא לא.

אני כבר הסברתי בעבר שאין כזה כוח כוח סוס. ה"כוח" היחיד שהמנוע מפיק הוא מומנט. לכן, המומנט הוא שקובע בסוף גם כמה חזק הרכב יאיץ וגם לאיזו מהירות הוא יגיע. בינתיים, בוא נקשר בין המומנט לבין התאוצה: המומנט הוא הכוח שקובע כמה חזק הרכב מאיץ.

אבל יש עוד משהו מלבד המומנט: כמה מהר המנוע מסתובב. מודדים את זה בסיבובים לדקה - סל"ד. אז מה זה "כוח סוס?" פשוט: יש סל"ד ויש מומנט. תכפילו אותם אחד בשני ותקבלו כוח סוס. כיוון שכוח הסוס מתכלל גם את הסל"ד וגם את המומנט, אז אפשר להשתמש בו כדי לקבוע גם את עוצמת ההאצה של הרכב וגם את המהירות הסופית שאליה הרכב יגיע. זה נקרא גם הספק.

כשאתה מאיץ, המנוע מתחיל להסתובב יותר ויותר מהר כלומר הסל"ד הולך ועולה. תוך כדי שהוא מסתובב מהר יותר, הכל יעבוד בקצב יותר "חלק" ולכן המנוע יפיק יותר כוח (מומנט) ויאיץ חזק יותר ויותר. באיזשהו שלב המנוע יגיע למהירות עבודה כלשהי (סל"ד כלשהו) שבו הכל פועל בדיוק כמו שצריך והמנוע יפיק הכי הרבה כוח שהוא יכול - זה שיא המומנט.

חוץ מהמנוע יש גם את תיבת ההילוכים. תיבת ההילוכים בנויה מזוגות של גלגלי שיניים, אחד גדול ואחד קטן שמחוברים אחד למנוע ואחד לגלגלים. הרעיון הוא שגלגל שיניים גדול קל יותר לסובב אבל הוא מסתובב לאט יותר כי הוא מבצע סיבוב גדול יותר. לכן, אם נחבר למנוע גלגל גדול, הוא יפעיל יותר כוח אבל פחות מהירות. אם נחבר לו גלגל קטן יותר, הוא יפעיל פחות כוח אבל יפיק יותר מהירות. בשני המקרים, ההספק (כמות כוחות הסוס) נשאר זהה.

בעצם, כוח הסוס מתאר גם מהירות וגם עוצמת תאוצה, וההילוכים מחלקים אותו: בהילוך נמוך, יותר "סוסים" הופכים לתאוצה ופחות סוסים כדי להגיע למהירות, כך שמתקבלת האצה חזקה אבל עד למהירות יחסית נמוכה. בהילוך גבוה יותר, יותר "סוסים" יתורגמו למהירות ופחות סוסים יתורגמו לתאוצה. ההילוכים בעצם הופכים סל"ד למומנט והופכים מומנט לסל"ד וככה ההספק מתחלק - חלקו הופך למומנט וחלקו הופך לסל"ד. מה החלוקה - תלוי בהילוך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...