Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלום!! :shock:

הם באמת נראה כך :shock: . בדיוק!

לפתו את ההגה בעוצמה , אבל לא עשו שום פעולה!

לא גז.

לא ברקס.

לא שמאלה ימינה עם ההגה.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני גמרתי לשגל את הדעת עם מילים.

עכשיו זה שלב ההוכחות בפועל.

אני יושב בצד ומצלם וידאו, ואתה "זורק" את הרכב.

אח"כ נעלה את "הזריקות" לשיפוט.

מקום, זמן, כסף.

מקבל או משתפן?

אני מאמין שאת זמני הפנוי אני מעדיף להעביר בעבודה או עם זוגתי.

ולא עם אדם שמעוניין להוכיח טענה שאין לה כל בסיס ע"י התערבות.

אותי למדו שבהתערבות יש אחד טיפש ואחד שקרן.

אני לא שקרן.

בנוסף אולי התיאוריה הבאה תעזור לך:

מה אם הרכב מחליק עם כל ארבעת הגלגלים, לדוגמא כשנצמדים לכיכר (לסף המדרכה) במהירות 25 - 35 קמ"ש ה-ESP אינו מתערב... למה?

עכשיו אם תדמה זאת בדיוק באותה הצורה על סיבוב:

הגעה לסביב במהירות גבוהה בלימה (משקל קדימה) סיבוב של ההגה והופ הרכב מחליק ופלא ה-ESP אינו נכנס לפעולה.

פורסם

בנוסף אולי התיאוריה הבאה תעזור לך:

מה אם הרכב מחליק עם כל ארבעת הגלגלים, לדוגמא כשנצמדים לכיכר (לסף המדרכה) במהירות 25 - 35 קמ"ש ה-ESP אינו מתערב... למה?

עכשיו אם תדמה זאת בדיוק באותה הצורה על סיבוב:

הגעה לסביב במהירות גבוהה בלימה (משקל קדימה) סיבוב של ההגה והופ הרכב מחליק ופלא ה-ESP אינו נכנס לפעולה.

SAY WHAT??

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

כשאתה נצמד לכיכר ונוגע בסף של המדרכה הנמוכה מסביב לכיכר הרכב זורק עם כל הגלגלים בהתחלה עם האחוריים אבל גם הקידמיים לקראת הסוף וה-ESP אינו מתערב.

פורסם

כיכר זה לא חוכמה. במרבית הכיכרות האספלט נורא נורא חלק.

אתה אולי יכול לראות שאתה מאבד אחיזה, אך אתה לא באמת מרגיש את איבוד האחיזה.

וכמו בנהיגה אמיתית, ברגע שאתה רואה שאיבדת אחיזה, זה מאוחר מידי!

רק בזה אתה טועה - עובדה שאפשר להיות סופר מהיר גם בסימולטורים ולשחק עם האחיזה כל היום. הבדל הוא, כמובן, שאתה לומד לצפות את איבוד האחיזה מראש, וגם מקבל הרבה מאוד מהתחושות דרך ההגה של הסימולטור (שהוא אכן טוב מהגאים אמיתיים רבים).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הרכב לא מחליק.

אתה מבלבל רכינה של המתלים עם החלקה.

ברגע ומחליק, ה-ESP נכנס.

אם אתה מסובב עם רגל על הברקס, הוא נכנס בהתחלה.

אני נתתי לך הזדמנות לבדוק בפועל.

רק שייראו שיש מי שמוכן לעמוד למבחן ומי שחושב שהוא יודע על מה הוא כותב...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אותי למדו שבהתערבות יש אחד טיפש ואחד שקרן.

אני לא שקרן.

לימדו אותך לא נכון: להתערבות צריך שניים - אחד טיפש ואחד מניאק.

הטיפש: כי הוא נכנס להתערבות למרות שהוא הולך להפסיד.

המניאק: כי הוא יודע שהוא הולך להרויח על חשבונו של הטיפש.

אם לאור המידע הזה תחליט שאתה כן נכנס להתערבות שהוצעה לך, אני מבקש שמישהו מכם יזכור לקרוא לי. דווקא מתאים לי להיות מניאק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
כתבת שטויות.

ה-ESP לא מכירה את הסיבוב, רק את האחיזה.

אני גמרתי את שלב ההסברים להדיוטות, עכשיו זה השלב בו אתה שם את הכסף איפה שמהקלדת שלך נמצאת או שנעלם במבוכה.

אני מציע ניסוי.

תראה לי זריקת זנב ב-25 קמ"ש עם ESP מחוברת.

תציע סכום.

מצטרף להימור :-)

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם
קודם כל, כיוון פרונט!

לדעתי שווה את הסכום שזה עולה, אני עשיתי לרכב שלי (אחרי החלפת הגה כוח), ומאז הרכב תוקף פניות הרבה יותר טוב!

מה לגבי כביש מהיר? נסיעה של 100+ קמש, האם הרכב מושפע מהרוח\יציב כמו בעבר או שהוא יותר גרוע?

מוזר מאוד, בכל הרכב שנהגתי, אומנם לא חזקים כמו הלאון 1.8TSI (חוץ ממאליבו 3.5 V6), הרכבים היו תמיד יותר יציבים בפניות כאשר הייתי עם כמה מ"מ גז בפנים.

פיזיקה פשוטה מוכיחה שקצת גז מעביר יותר משקל על הגלגלים האחוריים.

(עם הקוואליר שלי חרשתי את זה, ותמיד אני משתדל להחזיק קצת גז, ואם קורה בטעות שאני נכנס לפניה מהר והיא רטובה קצת, אני מכניס קצת יותר גז, ומרגישים אותה יציבה כמו שצריך טפו טפו טפו, ויש לה צמיגים זולים יחסית).

אני הייתי בודק גם את הגלגלים הקדמיים, אולי להוסיף להם לחץ, מכיוון שיכול ליהיות שבגלל שהגדלת מידה, ההיגוי עכשיו חזק יותר, ואין ברירה לזנב, אלה להזרק.

יכול ליהיות שאתה לא רגיל פשוט לתחושה של חתך נמוך. (לא נהגתי בחיים על רכב עם חתך נמוך, לדעתי צריך ליהיות תגובות חדות יותר כמו של רכב ספורטיבי, וזה מה שמשגע אותך).

כרגיל, אני חושב שכדאי שתלך לשטח פתוח (עם כביש סלול), ותתחיל לשחק עם ההגה והגז ותכיר את המגבלות החדשות, אולי תגלה שהתחושות חדות הרבה יותר, אבל לרכב לוקח יותר זמן\מהירות כדי להזרק!

באופן כללי הסיאטים לא מצטיינים באחיזה, ויחסית לרכבים אחרים הם נזרקות בקלות. (וכבר הייתי עד להתעללות בלאון 1.8TSI ידני, מה שכן זו חיה לא פראיירית!)

הפיסיקה שציינת היא מאוד בעייתית,

קצת גז מעביר משקל לגלגלים האחוריים, מה שמוריד משקל מהגלגלים הקדמיים, מה שיכול להוביל להיגוי חסר!

ההרגשה של "הרכב נדבק לסיבוב עם הגז" היא תחושה מוטעית שבד"כ מגיעה ממקום של כניסה לסיבוב לאט מדי :-)

אבל, אני לא אמליץ על קורס, אחריי שקראתי את כל השרשור הארוך הזה ... :-P

(סתם, ממליץ על קורס...)

ET

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

בנושא הציפוי לצמיגים,כדי לשמור עליהם במהלך ההובלה יש עליהם שכבת סילקון למנוע התייבשות.

לחבר היה R1, הרכיב צמיגים חדשים ויצא לאיילון.

למה לחבר היה R1? הבן אדם הוריד הילוך בפרעות פירפר בסביבות 90 קמש, עד שהצמיג הוריד את השכבה תפס אחיזה במכה ושיגר אותו לנר שנגמר בסלטה אחורה(לחבר שלום, למעט כמה שברים.הR1 ז"ל).

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

לא מסכים על הסימולטור,בלי הדרכה בלי ניסיון על הכביש מעט מאוד מה שאתה יכול ללמוד ממחשב,אלא אם כן אתה מביא איזה סימולטור רציני שהוא בעצמו עולה כמו רכב.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם
לא מסכים על הסימולטור,בלי הדרכה בלי ניסיון על הכביש מעט מאוד מה שאתה יכול ללמוד ממחשב,אלא אם כן אתה מביא איזה סימולטור רציני שהוא בעצמו עולה כמו רכב.

טוחנים פה מים ...

סימולטור ב 100 מיליון דולר, לא מתקרב לביצוע האמת של הטסת F16 ב 40 מיליון דולר.

מה כן מתרגלים, תקלות ומצבי חירום שלא הגיוני לנסותם על אמת (תקלת איבוד כוח במנוע בריצת המראה לדוגמה)

לכן כול סימולטור לרכב לא מעביר לך את התחושה הגופנית של מה קורה עם הרכב (כול איבודי האחיזה בציר קידמי ואחורי).

הפידבק שמגיע הוא מלאכותי כנ"ל בהגה.

ועכשיו לעניין השליטה ברכב במצבים לא מתכוננים (איבוד שליטה), קורס הוא פיתרון בשביל לדעת מה נכון לבצע.

ברגע האמת, אם לא תירגלת אין סוף פעמים המצבים עד שנהפכו לפועולות אינסטנקט (לא חשיבה ), לא בהכרח שתיישם את מה שלנמד ותורגל בקורס.

אז היכן מתרגלים ומתרגלים, על המסלול במסגרת תחרותית כול שהיא (קארטינג זאת התחלה מצויינת).

רענן

פורסם
הפיסיקה שציינת היא מאוד בעייתית,

קצת גז מעביר משקל לגלגלים האחוריים, מה שמוריד משקל מהגלגלים הקדמיים, מה שיכול להוביל להיגוי חסר!

ההרגשה של "הרכב נדבק לסיבוב עם הגז" היא תחושה מוטעית שבד"כ מגיעה ממקום של כניסה לסיבוב לאט מדי :-)

אבל, אני לא אמליץ על קורס, אחריי שקראתי את כל השרשור הארוך הזה ... :-P

(סתם, ממליץ על קורס...)

ET

תסכים איתי שעדיף להכנס לתת היגוי מאשר להיגוי יתר.

הרבה יותר קל להפטר מתת היגוי.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בהמשך לוויכוחים לגבי אפשרות להיגוי יתר כאשר יש ESP והוא פועל .

אין לי ניסיון במסלולים ולא עברתי עדיין קורס נהיגה מתקדמת .

מה שלא ברור לי מהוויכוח פה זה האמונה שה ESP יתקן הכל .

על פי דיברי falou , הרכב לא יכול להחליק אף פעם כי ה ESP יתקן :

ציטוט:

בוא נדבר על עובדות.

הזנב שלך לא יכול להזרק.

לא יכול

לא

יכול

לא יכול

יש ESP.

כלומר אים נתאר מצב בו יש עקומה שניתן לעבור אותה עם הרכב הנתון במהירות 60 קמ"ש על סף האחיזה .

כעת נכנס לאותה עקומה עם אותו רכב אבל במהירות 90 קמ"ש מצערת קבועה- הרכב מתחיל בתת היגוי ועכשיו נרפה מהגז/או נבלום בחריפות .

האם לא יתכן מצב שהרכב יסתובב סביב צירו ?

הזנב יזרק ?

האם אין גבול למה שהESP מסוגל לתקן ?

האם כאשר אתה מציין "הזנב שלך לא יכול להזרק" הכוונה שלא יכול להיות לך היגוי יתר או שלא יכול להיות שהרכב יסתחרר?

עד כמה שאני מבין ( ואני לא מהמבינים הגדולים .. ) :

היגוי יתר זה כאשר הזנב נזרק והרכב מקטין את רדיוס הפנייה .

זריקת זנב יכול להיות גם במצב של הגדלת רדיוס הפנייה (הרכב יוצא לכיוון החיצוני של העקומה - תת היגוי) תוך כדי סיחרור (צלחות בשפת הערסים..)

מצטער על החפירה - בדיון הזה העלתם לי ספק לגבי כמה דברים שחשבתי שאני יודע.

• תוכן חדש...