Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האנס, מה הכוונה ב"מחליקות"? העיגול לא נתפס טוב או שלא ננעל במספיק כח עם היד?

אם העיגול לא יושב טוב, אולי אפשר להעביר אותו חירוץ מחדש עם שופין או שיוף עם נייר לטש גס.

אם לא ננעל במספיק כח עם היד (כנראה שהשיניים האחוריות מחליקות) לא נראה לי שיש מה לעשות עם זה כל כך חוץ מלהחליף (בעוד כמה זולות שיחזיקו כמה שנים טובות של שימוש, זה מה שאני הייתי עושה).

מצד שני, לפי התמונות שצירפת, אתה מתעסק עם דברים שצריכים די הרבה כח לאורך זמן (דבק נגרים). אולי לך דווקא שווה ללכת על קליבות רציניות יותר ולא צעצוע של 20 שקל מהומו סנטר...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אכן, השיניים האחוריות מחליקות. או ליתר דיוק, החלק שאמור להיתפס על השיניים מחליק,

ניסיתי לחרוץ מחדש את השיניים וזה לא עזר.

אתה כרגיל צודק, הגיע הזמן שהקליבות יישרו קו עם שאר הכלים שאני קונה לאחרונה

(רק כלים טובים. משתדל. בחיי שמשתדל. קשה להיכנע לפיתוי של כלים זולים.)

בטח יש לך רעיון יצירתי - מה אפשר לעשות עם שאריות מתכת חסרות תועלת שנראות כמו קליבה? :-P

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

(רק כלים טובים. משתדל. בחיי שמשתדל. קשה להיכנע לפיתוי של כלים זולים.)

בטח יש לך רעיון יצירתי - מה אפשר לעשות עם שאריות מתכת חסרות תועלת שנראות כמו קליבה? :-P

רגע, מה?... אני מניח שיש לך טעות תחבירית קלה במשפט והכוונה היא שקשה שלא להיכנע לפיתוי.

זה דווקא לא קשה, אבל!!! תלוי מה הכלי, כמה תשתמש בו באופן שוטף, ומה אופן העבודה איתו.

יש כלים שאין טעם להשקיע בהם, ויש כאלה שישרתו אותך כל החיים שלך.

אה, ויש גם אפשרות לייצר כלים בעצמך, תוצרת בית. חפש באיביי home made clamps, ותמצא כמה דברים מעניינים מאד. בגדול-גדול, אתה צריך 2 חתיכות עץ טוב, מוט הברגה ארוך, כמה אומים ופרפרים, מקדחה יחד עם כמה מקדחים, ודיסק לחתוך את המוט לאורכים הרצויים.

באשר לרעיון היצירתי, לא יודע לגבי טיב המתכת שהקליבה עשוייה ממנו, אבל כפי הנראה הייתי מעצב לי ממנו סכין נאה או חרב חמודה לנוי. אבל זה רק אני והשטויות שלי :wink::lol:

תמיד אפשר להשתמש בקליבות הישנות לייצור מדף מגניב או לחיזוק של מבנים קשיחים (משולש תמיכה).

בכל מקרה, במקומך הייתי מנסה לפרק אחת לגורמים, ולראות האם ניתן לתקן את זה בצורה שתשביע רצון לאורך זמן, או להבין שהתיקון יחליש אותה ולא יחזיק מעמד כמו שצריך ואז זורקים וקונים חדש.

מצד שלישי: יש עבודות שבהן ניתן לעבוד עם הקליבה "הפוך", כשידית ההידוק פונה למעלה. אז אין להחלקה שום משמעות (כמעט... זניח ביותר).

פורסם

ידעתי שכדאי לשאול, עם מוח פורה כמו שלך... :-D

תודה על הרעיונות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בכיף, תמיד שמח לחשוב על שטויות חדשות בכל רגע נתון. :lol::wink:

עריכה קלה: חיפשתי בגוגל תמונה להמחשה של המדף שתיארתי, ואשכרה מצאתי... יחד עם עוד רעיון מגניב: מחזיק ספרים!

wall_clamp-1_large.jpg

bookshelf1.jpg

התמונה של המדף דווקא לא ממש מה שהתכוונתי.

פורסם
בעיקר להדבקות, אבל גם לקידוחים זה נוח.

אגב, נראה לי שאני צריך לאכול את הכובע בנוגע להמלצה על קליבות זולות:

שתיים מהקליבות הזולות (כנראה הסט הראשון שקניתי)

מחליקות באופן חסר תקנה, ותכל'ס כבר אי אפשר להשתמש בהן.

ברווז, מישהו, יש פיתרון או לפח?

וואו , אני עוד בהלם שיש למישהו עוד מהמקדחות הסופר-אולד סקול !! ( יש לי 3 בבית )

האנס, מה הכוונה ב"מחליקות"? העיגול לא נתפס טוב או שלא ננעל במספיק כח עם היד?

אם העיגול לא יושב טוב, אולי אפשר להעביר אותו חירוץ מחדש עם שופין או שיוף עם נייר לטש גס.

אם לא ננעל במספיק כח עם היד (כנראה שהשיניים האחוריות מחליקות) לא נראה לי שיש מה לעשות עם זה כל כך חוץ מלהחליף (בעוד כמה זולות שיחזיקו כמה שנים טובות של שימוש, זה מה שאני הייתי עושה).

מצד שני, לפי התמונות שצירפת, אתה מתעסק עם דברים שצריכים די הרבה כח לאורך זמן (דבק נגרים). אולי לך דווקא שווה ללכת על קליבות רציניות יותר ולא צעצוע של 20 שקל מהומו סנטר...

אולי לנסות לשייף ולחרוץ את העמוד יעזור , בקלמרות הטובות העמוד מחורץ גם כן מעט .

תודה לכל מי שנרתם לעזור

ובייחוד לamisha!

שמחתי לעזור :-P !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אולי לנסות לשייף ולחרוץ את העמוד יעזור , בקלמרות הטובות העמוד מחורץ גם כן מעט .

ניסיתי לחרוץ מחדש את השיניים וזה לא עזר.

:roll:

• תוכן חדש...