Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, החלפתי צמיגים של גודייר לפיג'ו 206 1.4 (14\65\175). בעל המקום אמר למלא 32, ועל הצמיגים כתוב 44.

מישהו יכול לסייע לי בעניין?

:roll:

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

ככל הנראה 44 זה לחץ מקסימלי שניתן למלא בצמיג.

תמלא 32 / מה שרשום בספר הרכב.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

שלום.

אין דבר כזה על הצמיג כתוב...

הצמיג מיועד לכמה סוגי רכבים בעלי משקל שונה-כל רכב ולחץ הניפוח שלו.

רוב הרכבים באמת נזקקים ל32 PSI לחץ אויר -אבל יש כאלה שלא.

את התעלומה ניתן לפתור ע"י הצצה במשקוף הדלת.

בכל רכב שאתה פותח את דלת הנהג איפה שיש את הוו שמנעול הדלת נכנס לתוכו,

יש מדבקה -שם רשום את לחץ האויר בצמיג הקדמי וגם באחורי(

לעיתים לחצים שונים בגלל כובד המנוע על הקדמיים)

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

ודרך אגב יש לי שני רכבים-סיריון ודייהטסו YRV

לשניהם צמיגים זהים לפג'ו ולשניהם רשום במשקוף הדלת -32!

כלומר זו לא טעות 32 ובטח לא 44 שזה לחץ אויר של משאית/צמיגי אופני שטח.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

לחץ האוויר שיש לנפח בצמיג הוא עניין בעל חשיבות עליונה. הלחץ הזה הוא לא:

א. הלחץ שמצוין על הצמיג

ב. הלחץ שהחבר/פנצ'רמאכער/אבא אמר

ג. הלחץ שבא לך

ד. הלחץ שכתוב בטבלה בתחנת הדלק.

אז מה כן הלחץ הנכון? התשובה היא פשוטה: אך ורק הלחץ שמצוין על ידי יצרן הרכב. איפה תמצא? בדרך כלל על מדבקה שנמצאת על קורת B כשפותחים את דלת הנהג (ולעתים את דלת הנוסע); בחלק מהמכוניות המדבקה נמצאת דווקא על קורה A ובחלקן על הדלת עצמה. בשאר המכוניות ניתן למצוא את פירוט הלחצים בתוך תא הכפפות, ולעתים בתא המטען או אפילו בתא המנוע או מעל בתי הגלגלים (בעיקר באוטובוסים) ואם לא מצאתם עד עכשיו - חפשו בספר הרכב, בדקו ברכב מקביל או התקשרו ליצרן/יבואן, וגם פרופסור גוגל יידע לתת לכם תשובה.

אבל, גם זה לא הכל. הלחץ שמציין היצרן הוא לא קבוע: שימו לב שישנם בדרך כלל מספר לחצים עבור מצבי עומס שונים ולעתים גם עבור מהירויות נסיעה שונות. הכלל הוא פשוט - בכל מקום שבו אתם בספק בין שתי מידות לחץ - ביחרו במידת הלחץ הגבוהה יותר!

כמו כן, יש לייחס חשיבות לעובדה שהיצרן מציין לחץ קר לניפוח. הלחץ הזה לא יהיה מדויק עבור צמיגים שהתחממו מעמידה ממושכת בשמש יוקדת או מנסיעה, אפילו קצרה יחסית. נניח שיש לנו צמיג שאמור להיות מנופח ל-32PSI ויש בו 30PSI, כלומר חוסר של שני PSI.

אבל, כשהגענו לתחנה ובדקנו - גילינו שבתוך הצמיג יש כבר לחץ של 32PSI. האם אנחנו עדיין צריכים לנפח את הצמיג? התשובה היא כן. אבל למה? האם הצמיג לא מנופח כראוי? לא - כי כמות האוויר שבתוכו (30PSI) לא השתנתה, האוויר פשוט התרחב כתוצאה מחום. לכן, צריך עדיין להוסיף ללחץ החם 2PSI.

דוגמה נוספת: צמיג שיש לנפח ללחץ של 30PSI ויש בו (לא עלינו) 20PSI - כלומר צריך לנפח 10PSI. הגענו לתחנה והלחץ עלה ל-24PSI. כמה אנחנו צריכים להוסיף? האם נוסיף רק 6PSI? לא, כי אז הצמיג עדיין לא יהיה מנופח מספיק! צריך לנפח 10PSI כפי שתתכננו מראש!

נקודה נוספת ואחרונה: המדיד בתחנה לרוב אינו שיא הדיוק, וכמו כן עד שנגיע אליו סביר להניח שהצמיגים יהיו חמים. לכן, עדיף להיכנס לאוטו דיפו ולקנות מדיד אישי קטן בצורת "עט" ולבדוק את הלחץ כשהוא קר - פעם בשבוע, מקסימום פעם בשבועים. לאחר שמגיעים לתחנה, בודקים שוב ולאחר הניפוח - בודקים שוב, לפחות על שני צמיגים כדי לוודא שהמשאבה לא מזייפת. בנוסף, שיש מדיד אישי, הבדיקה זמינה וקלה יותר ואפשר לעשות אותה בצורה יותר תכופה בלי להתאמץ.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דוגמה נוספת: צמיג שיש לנפח ללחץ של 30PSI ויש בו (לא עלינו) 20PSI - כלומר צריך לנפח 10PSI. הגענו לתחנה והלחץ עלה ל-24PSI. כמה אנחנו צריכים להוסיף? האם נוסיף רק 6PSI? לא, כי אז הצמיג עדיין לא יהיה מנופח מספיק! צריך לנפח 10PSI כפי שתתכננו מראש!

תסביר בבקשה את הפסקה הזו שוב, איך ממלאים רק 10PSI או רק 6PSI שצריך בצמיג 30PSI?

פורסם

לא מוסיפים לחץ אויר לצמיג אלא מנפחים לערך שקובעים מראש.

בהתייחס לזאת, מה המלצתך אם מגיעים לתחנת הדלק עם צמיגים חמים ולחץ אויר נמוך?

פורסם
הכוונה היא ללחץ שיש להוסיף (10+20=30).

לא הבנתי. אני בלי קשר לכמות האוויר בגלגל, ממלא תמיד מה שאני אמור למלא. המתקן כבר ישלים ללחץ הנכון. אין פה עניין של להוסיף 10 או 2 PSI - זה לא רלוונטי.

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

המתקן לא משלים שום לחץ. אם אתה רוצה לפשט את העניין - כשאתה מגיע לתחנה עם צמיגים חמים פשוט תוסיף 10% יותר ללחץ הקר שאתה אמור לנפח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לחץ אוויר בצמיגים ממלאים כאשר הצמיג קר. אם מגיעים לתחנת הדלק לאחר נסיעה עם צמיגים חמים יש להמתין מספר דקות ורק אז לבדוק את לחץ האוויר ולמלא בהתאם.

אין צורך לשחק עם לחץ האוויר בצמיגים בהתאם לטמפ' של הצמיג אלא לבדוק ולמלא כאשר הצמיג קר.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מסכים! לחץ לצמיג ממלאים מתי שמזדמן (ברור שרצוי על צמיג קר) רוצה לחכות, אז שעתיים לפחות ולמי יש אפילו 10 דקות פנויות היום?

לכן הכלל הוא להוסיף 2-3PSI ללחץ הנתון של היצרן, כל זה נכון אם נהגת לפחות 2 קילומטר עד לתחנת דלק.

• תוכן חדש...