Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברמת העיקרון רצוי לחכות 4 שעות לפני מדידת לחץ האוויר בצמיגים בכדי להתאים את לחץ האוויר ללחץ שהייצרן ממליץ עליו.

קח לך את הזמן בהמתנה לתדלק את הרכב+זמן התדלוק+10 דקות.

סה"כ זה מספיק זמן בכדי לקבל אינדקציה טובה של לחץ האוויר בצמיג מבלי להיכנס לחישובים מסובכים.

אפשרות נוספת קנה לך מד-לחץ בצורת עיפרון או שעון ומדוד את הלחץ בבוקר לפני שאתה נוסע לעבודה.

** ברוב הערים קיימת תחנת דלק אחת או כמה תחנות דלק במרחק נסיעה של 1-2 קילומטרים מהבית לכן ניתן לוותר על מילוי של 2-3 PSI נוספים מכיוון שהצמיג לא התחמם דיו.

איזה כייף לי :)

פורסם

צמיגים, להבדיל מחלקים אחרים ברכב, כמעט ולא מתקררים כלל מעמידה של כמה דקות. לכן, צריך להוסיף את החוסר, גם אם הלחץ עלה עקב החום. את זה ניתן להשיג בעזרת בדיקה בעזרת מדיד אישי לפני שנוסעים לתחנה. בכל מקרה - לחץ אוויר עודף הוא תמיד טוב יותר מחוסר בלחץ אוויר, ולו של חצי PSI.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היו כאן הסברים פשוטים ונכונים והתחלתם לסבך אותם.

לא חצי וגם לא 2PSI יעשו כזה הבדל אקוטי, לא בלחץ יתר או חסר.

כנ"ל לגבי זמן ההמתנה, 10 דקות...שעה, זה אותו דבר, הצמיג יהיה חם ולכן כדאי להוסיף מעט יותר.

פורסם
לא מסכים! לחץ לצמיג ממלאים מתי שמזדמן (ברור שרצוי על צמיג קר) רוצה לחכות, אז שעתיים לפחות ולמי יש אפילו 10 דקות פנויות היום?

לכן הכלל הוא להוסיף 2-3PSI ללחץ הנתון של היצרן, כל זה נכון אם נהגת לפחות 2 קילומטר עד לתחנת דלק.

צודק .

כנ"ל חן ג .

עדיף 1-2 PSI יותר ולא פחות - לכן גם כאשר אנו לא בטוחים אם הצמיג חם , אפשר למלא אויר ולהוסיף 2 PSI ללחץ .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לא חצי וגם לא 2PSI יעשו כזה הבדל אקוטי, לא בלחץ יתר או חסר. כנ"ל לגבי זמן ההמתנה, 10 דקות...שעה, זה אותו דבר, הצמיג יהיה חם ולכן כדאי להוסיף מעט יותר.

לגבי הבדל של חצי PSI "כלפי מטה" - לא עושה הבדל אקוטי, אבל כשיטה לאורך כל חיי הצמיג - שני צמיגים זהים שיהיו מנופחים האחד ל-30PSI והשני ל-29.5PSI, יהיה ביניהם הבדל מורגש (גם אם לא גדול) בשחיקה. החסרה של 2PSI מהלחץ גם כן לא תהיה מורגשת ביומיום, אבל ברגע שבו יידרש מהנהג תמרון קצת יותר מורכב - היא תהיה מורגשת מאוד. לעתים חוסר כזה של לחץ אויר די בו כדי לשנות באופן ניכר את התנהגות הרכב במגבלות! מבחינת שחיקה לאורך כל חיי הצמיג גם כאן יהיה הבדל כלל לא קטן.

לעומת זאת, בלחץ עודף של שניים (ואני אפילו מעז לומר שלושה) psig, לא יהיה כמעט שום הבדל ובניגוד למה שניתן לחשוב - השחיקה במרכז הסוליה לא תגדל וגם אחיזת הצמיג לא תקטן אלא דווקא תגדל! בכל מקרה, אלו הפרטים הקטנים. שנינו מסכימים על התמונה הגדולה, והיא גם מה שחשוב. אבל גם הפרטים הקטנים עושים את ההבדל!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לחץ האוויר שיש לנפח בצמיג הוא עניין בעל חשיבות עליונה.

לא צריך להסחף. אין ספק שצמיג עם לחץ של 10PSI ומטה (הכוונה לצמיג המנופח ל-10 PSI, לא צמיג שחסרים בו 10 PSI) הוא בעייתי; אבל פחות מזה - כמו שאומר השיר, "לא נורא חבר, יש צרות גדולות יותר".

אז מה כן הלחץ הנכון? התשובה היא פשוטה: אך ורק הלחץ שמצוין על ידי יצרן הרכב.

שוב: לא צריך להסחף. נכון שמי שלא יודע כמה לנפח, עדיף שיסמוך על המלצת היצרן ולא המלצות של המתדלק בתחנה או דומה, אבל זה בהחלט לא אומר שהכתוב על הדלת הוא תורה מסיני. בסך הכל מדובר על המלצה כללית ללא התחשבות בסוג (יצרן ודגם) הצמיג, בלא התחשבות בעומס (בתחום של כמאתיים ק"ג), בלא התחשבות בסגנון הנהיגה, בלא התחשבות בתנאי הדרך, וכמו כן - בדרך כלל נקוב מספר זוגי, כלומר ±2 PSI; כמו כן ההנחה היא שממלאים אוויר בתחנת דלק עם מד לחץ מיכאני שהיה נהוג בעבר, כלומר, שוב - דיוק של ±2 PSI (במקרה הטוב...).

נהגי מירוצים אכן מכוונים את הלחצים בדיוק של 0.5 PSI, ואכן מתחשבים בחום הצמיג, אבל הם גם עושים הרבה דברים אחרים שנהג ממוצע לא עושה ולא יודע לעשות ואין לו שום סיבה לעשות.

או במילים אחרות:

לא חצי וגם לא 2PSI יעשו כזה הבדל אקוטי, לא בלחץ יתר או חסר.

ולכן, לעניות דעתי:

1. הלחץ הרשום על הצמיג הוא אכן הלחץ המירבי ואינו מתאים בדרך כלל.
  2. מי שאינו יודע כמה לנפח - שינפח על פי הרשום על דלת הרכב.
  3. מי שחובב נהיגה ומודע לנושאים כגון היגוי יתר וכדומה, יכול בהחלט לשנות לחצים מהמומלץ ע"י היצרן, כולל לחצים שונים מלפנים ומאחור.

דני

פורסם
לגבי הבדל של חצי PSI "כלפי מטה" - לא עושה הבדל אקוטי, אבל כשיטה לאורך כל חיי הצמיג - שני צמיגים זהים שיהיו מנופחים האחד ל-30PSI והשני ל-29.5PSI, יהיה ביניהם הבדל מורגש (גם אם לא גדול) בשחיקה. החסרה של 2PSI מהלחץ גם כן לא תהיה מורגשת ביומיום, אבל ברגע שבו יידרש מהנהג תמרון קצת יותר מורכב - היא תהיה מורגשת מאוד. לעתים חוסר כזה של לחץ אויר די בו כדי לשנות באופן ניכר את התנהגות הרכב במגבלות! מבחינת שחיקה לאורך כל חיי הצמיג גם כאן יהיה הבדל כלל לא קטן.

לעומת זאת, בלחץ עודף של שניים (ואני אפילו מעז לומר שלושה) psig, לא יהיה כמעט שום הבדל ובניגוד למה שניתן לחשוב - השחיקה במרכז הסוליה לא תגדל וגם אחיזת הצמיג לא תקטן אלא דווקא תגדל! בכל מקרה, אלו הפרטים הקטנים. שנינו מסכימים על התמונה הגדולה, והיא גם מה שחשוב. אבל גם הפרטים הקטנים עושים את ההבדל!

בא נעבור למציאות ברמה הפרקטית היומיומית שבא רוב האנשים או לייתר דיוק הנשים נזקקות לעזרה מגבר 'שמבין' כיצד ואיך למלא אוויר בצמיגים בצורה נכונה.

1. עמדות הניפוח החדשות בתחנות הדלק אומנם מדוייקות להפליא אבל בגבולות של פלוס/מינוס 0.5 PSI במקרה הטוב.

המשאבות היישנות הדיוק שלהם היה במקרה הטוב כ-2-3 PSI.

2. לך תסביר לכול מאן דבעי שאינו מתעניין ברכבים למלא +2 PSI כאשר הצמיגים חמים.

האם לאחר נסיעה של 5 קילומטר או 10 קילומטר או 50 קילומטר הצמיג נחשב חם בכדי להוסיף 2 PSI.

האם ביום קיצי שהטמפ' החיצונית נושקת ל-35 מעלות צלזיוס ולאחר נסיעה של 40 דקות כן צריך להוסיף 2 PSI או אולי 4 PSI ?

אולי אתה לא יודעת אבל לחץ האוויר בצמיג עשוי להתשנות בתלות הטמפ' החיצונית לאחר נסיעה של שעה בערך ב-4 PSI כאשר הטמפ' החיצונית היא בסביבות 30 מעלות צלזיוס.

פורסם

בוא ניהיה יותר פרקטיים, מאחר ויוצא לבדוק לחץ אויר בהרבה מאוד כלי רכב שבאים לתיקון או טיפול במוסך, אם בעלי רכבים ימלאו את הלחץ של המדבקה, המציין לחץ של צמיגים קרים, גם כאשר הצמיגים חמים, זה יהיה בסדר גמור או יותר נכון...הרע במיעוטו.

מנסיון אישי שלי בכל מיני כלי רכב פרטים שהיו ברשותי ובדיקות של צמיגים קרים וחמים, גם לאחר נסיעה של שעתיים רצופות בקיץ, ההבדלים היו של 1-2PSI.

אני חושב שאני דוגמא טובה כי אני בודק עם שעון מכוייל ויקר מאוד ולכן גם אני יכול לספר לך כי מצאתי שעונים של תחנות דלק, דיגיטליים (שמשום מה חושבים שהם מדויקים מאוד) מזייפים ביותר מ 10% כך שהכי נכון זה להחזיק גם מדיד לחץ הכי פשוט מסוג עפרון ברכב ולבצע בדיקה תקופתית.

פורסם
בוא ניהיה יותר פרקטיים, מאחר שיוצא לבדוק לחץ אויר בהרבה מאוד כלי רכב שבים לתיקון או טיפול במוסך, אם בעלי רכבים ימלאו את הלחץ של המדבקה, המציין לחץ של צמיגים קרים, גם כאשר הצמיגים חמים, זה יהיה בסדר גמור או יותר נכון...הרע במיעוטו.

בהחלט מסכים עם דברייך.

מנסיון אישי שלי בכל מיני כלי רכב פרטים שהיו ברשותי ובדיקות של צמיגים קרים וחמים, גם לאחר נסיעה של שעתיים רצופות בקיץ, ההבדלים היו של 1-2PSI.

אני חושב שאני דוגמא טובה כי אני בודק עם שעון מכוייל ויקר מאוד ולכן גם אני יכול לספר לך כי מצאתי שעונים של תחנות דלק, דיגיטליים (שמשום מה חושבים שהם מדויקים מאוד) מזייפים ביותר מ 10% כך שהכי נכון זה להחזיק גם מדיד לחץ הכי פשוט מסוג עפרון ברכב ולבצע בדיקה תקופתית.

קיים תקן ישראלי המגדיר את הסטייה המקסימלית המותרת והיא 1.45 PSI עד לחץ של 58 PSI.

ראה קובץ מצורף אשר נלקח מהאתר של מכון התקנים.

untitled.JPG

פורסם

מה רשום על הצמיג לא מעניין, רק מה רשום בספר רכב, לגבי אותה מידת צמיג.

הבדל של 2-4 PSI יכול לשנות באופן דרסטי את ההתנהגות של הרכב שלך!

(נמוך מידי, אין הגה ותת-היגוי. גבוה מידי, היגוי יתר וצריכת דלק טובה יותר:twisted:)

• תוכן חדש...