Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יורול 5W20 SUPER LIGHT היכן ניתן להשיג?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה דווקא אותו? כלומר למה לא חברה אחרת?

שמני 5W20 הם שמנים נדירים (בינתיים). לאחרונה ראיתי שמני 5W20 של פנזוייל ו"של" בחנות "חלפי המכבים" בפתח תקווה, מול המכבי אש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איזה יצרן מבקש שמן עם צמיגות 5W-20? זה לא מפחיד מדיי להשתמש בכזה שמן עם טווח צמיגות צר?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
למה דווקא אותו? כלומר למה לא חברה אחרת?

שמני 5W20 הם שמנים נדירים (בינתיים). לאחרונה ראיתי שמני 5W20 של פנזוייל ו"של" בחנות "חלפי המכבים" בפתח תקווה, מול המכבי אש.

איתמר.

עומד בתקנים:

API SM

ACEA A3/B4

עמידה גם בתקן האירופאי שהוא מחמיר יותר ומחייב מינימום HTHS.

Eurol_Super_Lite_5W-20.pdf

פורסם

מאסטר איתמר, דווקא ראיתי את השמן הזה והחברה הספציפית אבל שאלתי את עצמי מי משתמש בכזו צמיגות נמוכה. מילא 5W-30 אבל 5W-20 זה קצת מפחיד. ייצרן שמבקש כזה צמיגות בשמן כנראה צייד את האוטו במערכות קירור חבל"ז.

בכל מקרה השמן קיים למי שמעוניין.

ניצן, ידוע לך שככל הנוגע לשמנים לא מומלץ "לשחק" עם הצמיגות של השמן כאשר הוא בטמפ עבודה נכון?

במילים אחרות, אם היצרן מבקש 15W-40 אז אפשר "לשחק" ולרדת ל 10W-40 או אפילו 5W-40 אבל בחיים לא הייתי מעיז לרדת ל 10W-20 או 5W-20. כזו צמיגות שמים רק ברכב שהיצרן אכן מבקש צמיגות 20.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

יצרניות כגון הונדה טויוטה כוללות שמן בצמיגות הנ"ל בהמלצות.

השמן הוא למילוי בהונדה JAZZ של אחותי אשר גומעת ק"מ רבים ומנסה בכל דרך לחסוך בדלק כולל מעבר לשמן דליל יותר.

לאחר התייעצות ראיתי שהשמן מהסוג הזה משלב דלילות אך גם הגנה למנוע .

פורסם

כפי שאני יודע לכל יצרן יש כמה העדפות במידה והשמן שהוא ממליץ עליו לא בנמצא. טיוטה למשל ממליצה מאוד על שמן 5W-30 למכוניות הפרטיות שלה. לעומת זאת ישנם עוד כמה אופציות ו 5W-20 היא אחת מהן. איך אני יודע? כי לטיוטה יש שמן מקורי (שמיוצר עבורם על ידי יצרן שמנים כמובן) של 5W-20. האם הייתי שם את זה במנוע? בספק. האם זה מה שהונדה ממליצה עליו כאופציה ראשונית לג'אז או שזה אחת מהאלטרנטיבות? הייתי מוכן לשים שמן 0W-30 מאשר לרדת ל 5W-20 כאשר היצרן מבקש 5W-30. במילים אחרות, לא הייתי חושש "לשחק" עם הצמיגות של השמן שהוא קר אבל לא הייתי מעיז על דעת עצמי לרדת בצמיגות של השמן שהוא בטמפ' עבודה.

אגב, אם אחותך נוסעת הרבה במשך שנה אחת הייתי ממליץ לה בכלל לעבור להסבה לגז. החיסכון יהיה בהחלט ניכר מאשר להחליף צמיגות של שמן.

פורסם
יצרניות כגון הונדה טויוטה כוללות שמן בצמיגות הנ"ל בהמלצות.

השמן הוא למילוי בהונדה JAZZ של אחותי אשר גומעת ק"מ רבים ומנסה בכל דרך לחסוך בדלק כולל מעבר לשמן דליל יותר.

לאחר התייעצות ראיתי שהשמן מהסוג הזה משלב דלילות אך גם הגנה למנוע .

גם סובארו עברה לשימוש בשמני 20 בחלק מהדגמים ולדעתי גם מנועי ה SKYACTIVE של מאזדה דורשים שמני 20. זו בהחלט המגמה שהיצרנים היפנים עוברים אליה ואני משער שגם הקוראנים בדרך לשם בעוד האירופאים עושה רושם שקצת יותר שמרניים בעניין.

לעניין החסכון בדלק, אין שום בעייה בשימוש בשמן כזה במנוע שתוכנן ואושר ע"י היצרן, יש בעייה אם מנסים לעשות קיצורי דרך ולהשתמש בשמן דליל מדי במנוע שלא תוכנן לזה.

Cerebral, מערכת הקירור של השמן ברכב כזה בהחלט נלקחה בחשבון אחרת היצרן לא היה ממליץ או מסייג את השימוש בהתאם לאיזור אקלים. כל זמן שאין הגבלה ניתן לצאת מנקודת הנחה כי אין כל בעייה עם שימוש בשמן הזה בכל תנאי האקלים.

nit_zan, כל שמני ה 20 הם בעלי נתון HTHS נמוך (יחסית, בסביבות ה 3.2), וזה דווקא לא דבר כל כך טוב אבל מצד שני בגלל שלשמן יש מערכת קירור יעילה יותר אז העסק מתאזן, השמן מתחמם פחות גם במאמץ.

לגבי התקן האירופאי, התקן האירופאי (ACEA) לאו דווקא מחמיר יותר (כי למשל תקן ILSAC GF5 מחמיר מאוד והוא לרוב בא בצמוד לתקן API) ובכל מקרה אותך מעניין מה דורש יצרן הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

nit_zan, כל שמני ה 20 הם בעלי נתון HTHS נמוך (יחסית, בסביבות ה 3.2), וזה דווקא לא דבר כל כך טוב אבל מצד שני בגלל שלשמן יש מערכת קירור יעילה יותר אז העסק מתאזן, השמן מתחמם פחות גם במאמץ.

לגבי התקן האירופאי, התקן האירופאי (ACEA) לאו דווקא מחמיר יותר (כי למשל תקן ILSAC GF5 מחמיר מאוד והוא לרוב בא בצמוד לתקן API) ובכל מקרה אותך מעניין מה דורש יצרן הרכב.

איתמר.

היה לי פעם קובץ PDF עם כל הASTM של תקני ACEA.

ממה שזכור לי HTHS ע"פ ACEA צריך להיות מינימום 3.5CP.

ACEA מכיל הרבה יותר פרמטרים מAPI וILSAC.

דווקא היום קראתי על תקן ILSAC GF5 והבנתי שמהותו היא החמרה והגבלה על רמת הDEPOSIT של השמן שמצטבר סביב הרינגים ובכלל בתהליך עבודת המנוע.

פורסם

ל ACEA מספר תקנים ודי סמטוחה להבין מה קורה שם. ILSAC GF5 הוא תקן חדש ומחמיר מאוד ונוגע לכל הקשור להפחתה בצריכת דלק ומבחן קשה מאוד לבדיקת הגזירה של השמן בטמפ' גבוהה ולאורך זמן.

לגבי ה HTHS, בכל תקני ACEA המינימום המצויין לשמן 20 הוא 2.6 ובין 2.9 ל 3.5 ליתר הצמיגויות.

אבל שוב, העסק לא קריטי רק כדאי להקפיד על שני דברים:

אם המלצת היצרן היא ללכת לפי ACEA אז ללכת רק לפי מה שמומלץ! A5 הוא לא "טוב יותר" מ A3. זה תקן אחד וזה תקן אחר שעלול להיות שונה בתכלית (נתתי דוגמה, אני לא זוכר בדיוק מה אומר כל תקן). A3-04 פחות עדכני מ A3-10 (הספרות האחרונות מציינות את השנה של התקן) ולכן כדאי לרכוש שמן שעומד בתקן ACEA עדכני.

אם הרכב דורש API - כדאי מתקן כמה שיותר מתקדם (במיוחד אם אנחנו מדברים על רכב מודרני, שנת 2000 ואילך לצורך העניין) ורצוי שעומד גם בתקן ILSAC GF4 לפחות.

איתמר.

פורסם

מצטרף לאיתמר ומוסיף שאפילו ניתן לרדת ל0 כי הצמיגות של 0 ו-5 זהות למיטב זכרוני.

אני מוסיף שיתכן ואפשר לרכוש 5W20 תוצרת RP אם יהיו 10 אנשים לפחות שמעוניינים בכך.

פורסם

צמיגות של 0W ו 5W הן לא זהות. מה שכן, הן לא ממש רחוקות אחת מהשניה לכן זה יהיה טעות לחשוב שצמיגות 0W היא דלילה כמו מיים.

אין לי בעיה עם שמנים מכובדים אבל אני בהחלט לא אלך להשתמש ב RP שהוא יקר מעבר לכל פרופציה כאשר יש מבחר עצום של שמנים מתוצרת חברות מכובדות בהחלט. מה גם שניתן להזמין שמנים לארץ.

ישנה חנות שאני מכיר באזור שלי שמוכרת יורול 5W-20 סינטטי מלא ב 120 שקל. אם קונים מהם כמות הם אפילו יתנו הנחה בנוסף על המחיר הנמוך גם ככה. לא רואה סיבה להשקיע בשמן כמו RP כפול מחיר.

• תוכן חדש...