Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה חברים, אבל איזו הצדקה יש לבחור בן 22.5 לתכנן את החיים שלו לפי משכורת של 6000 ש"ח לחודש? לך תלמד משהו מבוקש, תקים עסק, תעשה משהו בעל ערך שתקבל עליו כסף. זה בערך כמו לפתוח שרשור "אני בן 22.5 ומעשן שתיים וחצי חפיסות ליום, איך להתמודד עם סרטן ריאות בגיל 40"?

שמע ידידי פותח השרשור, אם לא תדאג לעצמך, אף אחד לא ידאג לך. אם אתה רוצה לחיות בזבל לשארית חייך, תתחיל עכשיו להקים משפחה ותעשה ילדים עם שכר מינימום. יהיו לך חיים חרא, ולילדים שלך יהיו חיים חרא, אבל אל תדאג - הטוקבקים מלאים באנשים כאלו. או שלך תלמד, תעבוד, תעשה משהו שמועיל לחברה באמת (ולא, מורה או עובד סוציאלי או פועל נקיון זה לא מקצוע שמועיל לחברה, אחרת החברה הייתה מוכנה לשלם עליו שכר נאה).

אתה בן 22.5, יש לך רק הזדמנויות. אם יש לך אישור לכתוב באוף טופיק כנראה שאתה אדם סביר ובעל תקווה, סע לשלום.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עידן - אני לא יודע איך אחיך התקבל לאותה משרה נחשקת לפני 15 שנה - אני מניח שגםזה לא היה דבר שגרתי - אני משוכנע שגם כיום יש אפשרויות כאלה, פשוט הן פתוחות ליודעי ח"ן.

השכלה ומחיה בזמן הלימודים - זו נקודה חשובה, ההסדר שלי היה שגרתי בבית ההורים אבל החל מהשנה השניה ללימודים עבדתי ושילמתי את כל שאר ההוצאות. הייתי עושה 2-3 משמרות לילה בשבוע (לא קל במקביל ללימודים במסלול אוניברסיטאי תובעני במיוחד), משלם את כל ההוצאות חוץ מהאוכל בבית, מעט בילויים וכל השאר - לחסכון!! כפי שכתבתי - אני לא מצפה שהבנים שלי ילכו בדרך אחרת, ואין לי ספק שמימון לימודים הוא חלק מהבסיס לחיים שעלי לתת להם, ואחד היתרונות של החיים בחיפה הוא אפשרויות לימודים אקדמיים (וגם לא אקדמיים) מצויינים תוך מגורים אצל ההורים.

לגבי רכישת דירה - אני כן אגיד משהו על יציאה ל"פריפריה" - שכן גם אני גר במשהו שנחשב לפריפריה - אחת השכונות הטובות של חיפה. אין ספק שהמחירים כאן שונים לחלוטין מאלה של המרכז, אבל מצד שני כן מדוב בעיר גדולה ופעילה (בניגוד מוחלט להשמצות של התל-אביבים). אז אם אתה מתעקש לגור בצנטרום של הפיילה כנראה שלא תסתדר בתנאי 2012, אבל עם טיפה פזילה לערים גדולות שאינן ת"א ובנותיה תוכל לעמוד במשימה - בתנאי שהתכוננת אליה (כלומר חסכת ממשכורתך במשך כמה שנים ולא שרפת הכל על בילויים).

אני לא רואה את ראשון לציון כצנטרום של איזשהו פילה, אני רואה אותה כעיר שלפני 10 שנים היה קל מאוד לרכוש בה דירה חדשה ״מהניילונים״ והיום בלתי אפשרי לעשרות כן מבלי לבוא עם איזה 200k שקלים ומשכנתא של 90%.

גם את אותם 200k שקלים קשה הרבה יותר לחסוך לעומת לפני 10 שנים כי הכל התייקר בעשרות ומאות אחוזים, אבל השכר נותר כמעט אותו דבר.

מצד שני, אנשים פה מתעקשים להראות כמה המצב בעצם לא רע כי אתה לא חייב לגור במרכז, לך תגור בערבה, אתה לא חייב רכב חדש כי גם פיאסטה 86 תעשה את העבודה, לא צריך לבלות, אל תקנה בגדים, לא חובה חופשה פעם בשנה (גם אם בארץ, כי בארץ עולה כמו חו״ל).

מה שנקרא ״האגודה לעידוד הבינוניות״.

זה ידידי לא פותר כלום עוד לפני שהכנסנו למשוואה שלא לכל ההורים יש כסף כדי לסייע לילדיהם כלכלית.

אין פה פתרונות בזק, תהיה בריחת מוחות.

זה קורא כבר הרבה שנים, אם לחדד אז בריחת המוחות התחילה בצורה מאסיבית ב-2001 במגזר הפרטי וב-2002 זה גם הגיע לצה״ל עם הרבה קצינים מוכשרים שנטשו את המערכת בעקבות הקיצוצים.

לך תלמד משהו מבוקש, תקים עסק, תעשה משהו בעל ערך שתקבל עליו כסף.

אני מסכים עם הכיוון הכללי שלך אבל יש לי קצת בעיה עם הפסקה הזאת, היא יותר מדי ״נוסחת קסם״.

אני גם בעד לימודים אקדמאיים ככלי שכיום הוא הכרחי בקורות חיים, אבל לימודים אקדמאיים אינם ערובה לכך שתתברג בשוק העבודה במשרה שאותה אתה מייחל לקבל, באותה מידה הקמת עסק אינה ערובה להצלחה ורווח, באותה מידה אפשר להכשל איתו ולהכנס לחובות עמוקים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
סליחה חברים, אבל איזו הצדקה יש לבחור בן 22.5 לתכנן את החיים שלו לפי משכורת של 6000 ש"ח לחודש? לך תלמד משהו מבוקש, תקים עסק, תעשה משהו בעל ערך שתקבל עליו כסף. זה בערך כמו לפתוח שרשור "אני בן 22.5 ומעשן שתיים וחצי חפיסות ליום, איך להתמודד עם סרטן ריאות בגיל 40"?

שמע ידידי פותח השרשור, אם לא תדאג לעצמך, אף אחד לא ידאג לך. אם אתה רוצה לחיות בזבל לשארית חייך, תתחיל עכשיו להקים משפחה ותעשה ילדים עם שכר מינימום. יהיו לך חיים חרא, ולילדים שלך יהיו חיים חרא, אבל אל תדאג - הטוקבקים מלאים באנשים כאלו. או שלך תלמד, תעבוד, תעשה משהו שמועיל לחברה באמת (ולא, מורה או עובד סוציאלי או פועל נקיון זה לא מקצוע שמועיל לחברה, אחרת החברה הייתה מוכנה לשלם עליו שכר נאה).

אתה בן 22.5, יש לך רק הזדמנויות. אם יש לך אישור לכתוב באוף טופיק כנראה שאתה אדם סביר ובעל תקווה, סע לשלום.

אני די מסכים אתך, חוץ מעניין אחד - היחס שלך למקצועות כמו מורה או עובד סוציאלי. שים לב שהמערכת הציבורית אינה מוכנה לשלם להם, אבל המערכת הפרטית דווקא כן, לפחות למורים. זה עניין של גישה, כל עוד הממשלה תפעל בכיוון של הפרטה היא לא תשלם שכר ראוי לסקטורים שאותם היא רוצה להפריט. זה נכון לחינוך, בריאות (לאו דווקא רופאים, אבל כל שאר המקצועות במערכת זו) ועוד כמה תחומים. לגי פועלי האשפה - אולי הפועל הפשוט לא מרויח, אבל השמועה היא שמי שמגיע לדרגת נהג דווקא מתפרנס יחסית לא רע.

לגבי רצון של אנשים להקים משפחה בגיל צעיר - כנראה שהגישה חיה וקיימת במגזרים מסויימים, במיוחד כאלה שרואים במין לפני הנישואין דבר שלילי מאד וחייבים לספק את היצרים בגיל השיא שלהם. ובכל זאת יש עליה בגיל הנישואין הממוצע. לכן צריך לבחון את השאלה במסגרת הסביבה בה חי הבחור שפתח את השרשור.

אני לא רואה את ראשון לציון כצנטרום של איזשהו פילה, אני רואה אותה כעיר שלפני 10 שנים היה קל מאוד לרכוש בה דירה חדשה ״מהניילונים״ והיום בלתי אפשרי לעשרות כן מבלי לבוא עם איזה 200k שקלים ומשכנתא של 90%.

גם את אותם 200k שקלים קשה הרבה יותר לחסוך לעומת לפני 10 שנים כי הכל התייקר בעשרות ומאות אחוזים, אבל השכר נותר כמעט אותו דבר.

מצד שני, אנשים פה מתעקשים להראות כמה המצב בעצם לא רע כי אתה לא חייב לגור במרכז, לך תגור בערבה, אתה לא חייב רכב חדש כי גם פיאסטה 86 תעשה את העבודה, לא צריך לבלות, אל תקנה בגדים, לא חובה חופשה פעם בשנה (גם אם בארץ, כי בארץ עולה כמו חו״ל).

מה שנקרא ״האגודה לעידוד הבינוניות״.

זה ידידי לא פותר כלום עוד לפני שהכנסנו למשוואה שלא לכל ההורים יש כסף כדי לסייע לילדיהם כלכלית.

אני לא מדבר על הפריפריה הרחוקה והמוזנחת. אני מדבר על ערים גדולות עם בסיס כלכלי ועל הפריפריה שלהן. ולגבי שאר ההוצאות שציינת - לא חייבים להתחיל את הדרך עם רכב מודל 2013 ולא חייבים ללבוש כל יום מותגים ולצאת לבלות תמורת מאות שקלים לערב. אפשר לחיות טוב גם בצורה יותר צנועה, במיוחד בתחילת הדרך, כאשר יש דברים יותר קריטיים.

וד"א - אין שום דבר שלילי בללכת להיות חקלאי בגליל או בערבה - מישהו צריך לספק לנו את המזון, וחקלאות היא עיסוק ממש אינו מבייש את העוסקים בו - אלא שכמו כל עסק יש בה סיכונים כלכליים לא פשוטים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראשית, מעולם לא אמרתי שיש משהו רע בלגור בערבה, בהנחה והצלחת למצוא שם מקום עבודה וחקלאות זו עבודה לגיטימית בהחלט (כל עבודה מכבדת את בעליה).

שנית, אתה שוב מנסה "לגרור אותי" לפרפריה :lol:

אין לי בעיה עם הפרפריה, אני פשוט משווה מצב נתון לפני 10 שנים למצב נתון היום באותו מקום (לקחתי את ראשל"צ כדוגמה כי שם אחי רכש דירה).

אף אחד לא דיבר על רכב חדש מהחברה, אף אחד לא דיבר על ללכת רק עם מותגים ולבלות כל ערב.

מכאן ועד ל"צנע" אותו אתה מציע יש מרחק גדול וכל עוד אין לבנאדם אלטרנטיבות- אתה בהחלט צודק.

אם יש לבנאדם אלטרנטיבות אחרות שישקול אותן בחיוב או לפחות ישקול.

לא חובה לאמץ אורח חיים בינוני ומטה כי הכל במדינה יקר ולהכל לתת צידוק של "למען המדינה\קידום הכלכלה" ושאר משפטים פטריוטים, זה גם לא בהכרח הפתרון לבעיה.

אני כן בראש שלך שבהחלט מומלץ לחסוך איפה שאפשר במטרה לבנות את עצמך ולקדם את עצמך בחיים בהמשך הדרך, פשוט פעם יכולת לחיות ברמה סבירה בהחלט ולא להרגיש שהחגורה חונקת, היום גם יורדים ברמת החיים ועדיין החגורה מקשה עלייך לנשום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
(ולא, מורה או עובד סוציאלי או פועל נקיון זה לא מקצוע שמועיל לחברה, אחרת החברה הייתה מוכנה לשלם עליו שכר נאה).

זה אחד הדברים העצובים ביותר שקראתי לאחרונה. אתה ביודעין מדרדר את חינוך ילדיך ע"י תשלום שכר נמוך למורים, ומדרדר את הטיפול בנזקקים (גם כאלה אמיתיים) ע"י תשלום שכר רעב לעוסקים במלאכה החשובה הזאת.

אמא שלי הייתה מורה, וכשהיא סיימה את הסמינר למורים (לפני יותר מ-40 שנה) השכר שלה היה נחשב לגבוה והיא הייתה המפרנסת העיקרית בבית. עם השנים מעמד המורים הלך והתדרדר, והיום למצוא מורה שמרוויח את השכר הממוצע במשק זה אתגר לא קטן.

במדינות אחרות מורים מרוויחים שכר מכובד, גם ביחס למקצועות אחרים - מה שגורם לזה שתנאי הקבלה למקצוע ההוראה מאוד גבוהים.

ספריאל - אתה מטיף לא מעט בנושא הזה, אבל נתון פשוט מראה שאתה סתם טועה: בשנת 1992 נדרשו 90 משכורות ממוצעות לקניית דירה ממוצעת. היום נדרשות 135 משכורות לקניית אותה דירה משומשת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מה שמדרדר את שכר המורים והעובדים הסוציאליים זה לא ביבי, לא ההפרטות, לא המצב הכלכלי ולא המדיניות. זה עודף ההיצע במקצועות האלו. וזה בכלל לא משנה אם נראה לכם שחסרים מורים, יש עודף היצע ביחס למה שהמערכת צריכה, או שהמשכורות היו אטרקטיביות יותר.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

זה לא ביבי בלעדית, זה התנהלות המערכת בעשורים האחרונים.

כאשר שכר המורים היה גבוה, אנשים איכותיים באו למקצוע. כאשר הורידו את שכר המורים, באו אנשים פחות איכותיים למקצוע.

זה לא מקצוע של שוק תחרותי, אלא של שוק שמנוהל ע"י הממשלה. היצע וביקוש לא תופסים פה בצורתם הקלאסית.

פורסם

למה חוקי ההיצע והביקוש תופסים במקרה של רופא מרדים, אבל לא במקרה של מורה? אשמח לשמוע.

העובדה היא שבהוראה יש עודף היצע של חומר אנושי ירוד.

פורסם

כי המשכורת נקבעת בכל מקרה ע"י המדינה.

בעוד שרופאים מרדימים חסר (בכ"ז לימודי רפואה קשים יותר, ומקצוע ההרדמה לא מושך אליו מספיק מתמחים למרות השכר הגבוה), וקיים שוק של רפואה פרטית נרחבת - ההכשרה אותה דורשת המדינה ממורים נחותה בהרבה (המדינה קובעת את הסף שצריך לעבור כדי להיות מורה) ולמעשה דואגת שכל מי שירצה יוכל לעסוק בזה.

אם יהיה מחסור במורים, אז זה לא שרשות מקומית א' תוכל להציע למורה לעבוד אצלה תמורת תוספת שכר - כי השכר נקבע ע"י המדינה, ואין חינוך פרטי נרחב שמתחרה בחינוך הציבורי. אני חושב שזה בגלל העלות הגבוהה של תלמיד.

לעומת זאת, אם תעלה את משכורתם של המורים, תראה שטובי ילדינו הולכים למקצוע הזה ותוכל במקביל להעלות את הדרישות ממורה. (נוסה בהצלחה בלא מעט מדינות בעולם).

פורסם

וכאן אנו חוזרים לנקודה שהחלטנו, כחברה, שזה לא משהו שאנחנו רוצים להשקיע בו ולקדם אותו. אי לכך, אין סיבה שאדם צעיר בתחילת דרכו המקצועי יפול למקום הזה.

פורסם

וכמו שאמרתי, זה אחד הדברים העצובים שקראתי לאחרונה.

פורסם

תתנחם בזה שעם הדמוגרפיה העדכנית בכיתות הנמוכות, בעוד 20 שנה לא ישאר את מי ללמד במילא.

פורסם
אני לא יודע באיזו שנה זה היה, אבל מניסיוני זה פשוט לא אפשרי. לא עם רכב, בכל מקרה.

חלק מזה זו התנהגות פיננסית לא הכי חכמה בעולם, אבל לומדים מהטעויות. ועדיין, אי אפשר לחיות עם 8K. זה מספיק בשביל להיות מאופס במקרה הטוב, במידה ואתה בכל זאת מחליט שהכל על הברווזין שלך ויוצא פעם בחודש! רחמנה ליצלן, או קונה איזה שטות קטנה.

עם מה שאני מבין היום, הייתי משנה כמה דברים, ואולי הייתי מאופס לאורך התקופה הזו. או שלא.:?

נפצעתי בסוף 2004.

לא אמרתי שזה קל אבל אם מראש הייתי יודע שזו הכנסתי החודשית הייתי גם מתנהל אחרת עם ההתחייבויות (משכנתא יותר קטנה, רכב אחר ואולי אפילו מסגרת יותר זולה לבת שלי אבל זה באמת היה מוצא אחרון).

לגבי יוצא פעם בחודש, למרות שכלכלית אני יכול להרשות לעצמי את זה בלי שום בעייה אני לא מוצא את הזמן והכוח לצאת פעם בחודש. נכון שכסף הוא אמצעי ולא מטרה אבל בדרך כלל כשאתה מגיע לרמה שההכנסה שלך מספיקה לרצונות שלך אז כבר אין לך זמן לרצונות האלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

או שלך תלמד, תעבוד, תעשה משהו שמועיל לחברה באמת (ולא, מורה או עובד סוציאלי או פועל נקיון זה לא מקצוע שמועיל לחברה, אחרת החברה הייתה מוכנה לשלם עליו שכר נאה).

כנס למכללות כאלה ואחרות, תעשה סקר כמה מאלה שסיימו שם לימודים התקבלו תוך חודשיים לעבודה. אני מציע לך לבוא בציפיות נמוכות מאוד.

זה שהוא למד ויש לו תעודה ביד לא אומר שהוא יתקבל מיד לעבוד, וגם אם כן זה יהיה בשכר רעב אז למצא עבודה זה עדיין לא אומר שאתה יכול להתפרנס בצורה מכובדת.

לגבי התחבורה הציבורית, להגיע מרחובות לת"א בשעות הבוקר עם רכב בפקקים לוקח שעה (אפילו פחות אם יודעים לקצר), לעומת זאת בתחבורה ציבורית אפשר לסגור שעה וחצי וגם יותר. זה שיש אוטובוס אחד שתופר את כל הארץ ולוקח לו יומיים להגיע מקצה לקצה, לא אומר שיש לנו תחבורה ציבורית ראויה ושמישה ולכן בארץ רכב פרטי הוא סוג של חובה רק בגלל העדר תחבורה ציבורית ראויה.

בדיוק היום דיברתי עם אדם בן 50+, סיפר לי איך פעם עם 25 גרוש הוא היה לוקח אוטובוס לצד השני של העיר קונה לו אוכל עם שתיה ורואה סרט.

25 גרוש נגיד וזה 25 שקל בימנו, מה עושים עם 25 שקל? סרט היום בלי כלום עולה סביב 40 ש"ח.

רק אתמול יצאתי בקטנה בקושי אכלנו (ארוחה זוגית) ויצא לנו 90 שקל לא כולל טיפ וזה עוד אחרי הנחה.

פעם מסטיק בזוקה היה עולה 20 אגורות, היום כמה שקלים.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...