Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

מדובר על רכב סוזוקי סוויפט שנת 96 אוטומט.

נפח מנוע 1300 , ק"מ 180K, יד שלישית עם טסט לשנה.

נסעתי לראות היום את הרכב ברמת גן. הרכב במצב טוב לדעתי.

הבעלים של הרכב זוג נשוי שמטפלים ברכב במוסך מורשה בלבד, מחזיקים אותו 3 שנים, אין תאונות.

בטסט האחרון היו צריכים לטפל רק במגב האחורי, חוץ מזה לא היה שום דבר.

הבעיה היחידה ברכב זה שיש דליפת שמן, ועל זה רציתי להתייעץ.

הבחור אומר שהוא קנה את הרכב לפני 3 שנים עם הבעיה הזאת,לא טיפל בה כי זה לא הפריע לו, הבעיה לא החמירה ולא השתפרה.

הוא טוען שהוא נסע עם הרכב כל יום מרמת גן להוד השרון וכל חודשיים הוא ממלא 1 ליטר שמן.

כשפתחנו את המכסה מנוע ראינו שיש שמן מסביב למנוע והאיזור שם לא יבש במיוחד.

אני לא יודע אם המידע הזה מספיק בשביל לדעת מה יכולה להיות הבעיה שם, אבל אשמח לקבל חוות דעת מקצועית יותר ולשמוע מה יכולות להיות הבעיות במצב הזה, יש אפשרות שזה בעיה בראש מנוע?

כמה טיפול כזה יכול לעלות לי?

לקנות את האוטו או לוותר עליו למרות שהוא שמור אבל יש את הבעיה עם השמן?

תודה רבה מראש!

פורסם

אם הנזילה היא על סעפת הפליטה ורואים עליה שמן,מדובר באטם מכסה שסתומים,חלק פשוט,זול יחסית וקל להחלפה.

אחרת,צריך לקחת את הרכב למוסך ולבדוק ע"י הרמתו על הליפט מהיכן הנזילה ולקבל הצעת מחיר לתיקון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם אתה רואה את הדליפה מייד שאתה מרים את מיכסה המנוע מסביב לימכל הפלסטיק שיושב על המנוע (במידה וזה פלסטיק) אז מדובר באטם מיכסה שסתומים. אם זה רק שם אין שום בעיה כמו שצויין וקל לתיקון ואם הרכב מעבר לזה במצב טוב ומטופל כמו שאתה מתאר שיהיה לך בהצלחה ותתחדש לך.

פורסם
שיהיה לך בהצלחה ותתחדש לך.

שלא יתחדש עדיין לדעתי...

המוכר אומר שהוא ממלא ליטר כל חודשיים (רוב הסיכויים שהרבה יותר - לך תאמין למוכר) ונזילה מאתם מכסה שסתומים לא אמור ללכת כל כך הרבה שמן:idea:

פורסם
שלא יתחדש עדיין לדעתי...

המוכר אומר שהוא ממלא ליטר כל חודשיים (רוב הסיכויים שהרבה יותר - לך תאמין למוכר) ונזילה מאתם מכסה שסתומים לא אמור ללכת כל כך הרבה שמן:idea:

תלוי,

הוא יכול לנסוע בחודשיים 3000 ק"מ כך שליטר מילוי זה יהיה סביר בהחלט.

אטם יבש וסדוק שלא נגעו בו מעולם בהחלט יידלוף מכל מיני כיוונים והאיזור עלול להיראות מחריד ביותר עקב הדליפות.

לא מין הנמנע שחוות דעת מיקצועית תתן דעתה בעניין.

פורסם

לא. אטם ראש מנוע זה אטם מסוג אחר. אטם מיכסה שסתומים זו גומייה שיושבת בין המיכסה שסתומים לראש המנוע. אטם ראש מנוע זה אטם שיושב בין הראש לבלוק המנוע. במיקרה שלך ההחלפה היא פשוטה וזולה מאוד.

פורסם

אטם מכסה שסתומים זה לא אטם ראש מנוע.

זה אטם עליון והחלפתו פשוטה מאוד.

אבל, זה לא רציני לקבוע שהנזילה דווקא משם, בלי לראות את הרכב או לפחות תמונה של תא המנוע.

ברוב המנועים הישנים יש הזעות שמן כאלו ואחרות והמנוע לא נראה יבש.

השאלה אם מדובר בהזעה בלבד או בנזילה של ממש ואת זה אי אפשר לקבוע מהתאור שלך.

אני נוטה להסכים יותר עם דעה של אחד המגיבים כאן, שאומרת שהשמן נעלם עקב שריפת שמן במנוע (סימן של בלאי) ולא עקב נזילה.

כשאומרים לך, שממלאים ליטר פעם בחודשיים, סיכוי טוב שבפועל מדובר בפעם בחודש או בשבועיים, וזה כבר באמת סימן מדאיג.

אם חוץ מזה הרכב נראה מאוד שמור, קח אותו למוסך לקבלת חוות דעת לגבי מצב המנוע.

מנוע תקין של סוויפט לא צורך שמן בכלל, בסוויפט שלי לא הייתי צריך להוסיף גרם שמן אחד במשך שנתיים, חוץ מהחלפה יזומה בטיפולים. הרכב היה בן 15.

פורסם

הבחור אומר שיש גם כתמי שמן מתחת לאוטו.

אם זה החלפה של אטם שסתום מה יכולה להיות העלות של התיקון?

ואם זה שריפת השמן במנוע אז מדובר בבעיה במנוע? ז״א יש אפשרות שצריך להחליף מנוע?

פורסם

אם זה החלפה של אטם מיכסה שסתומים בלבד עדיף לשים רק אטם מקורי שעם עבודה זה לא אמור לעבור את ה 200 שח מקסימום. בכל מיקרה תן למישהו מיקצועי שיביט לפני שאתה קונה את הרכב.

פורסם

קיבלתי. ואם הבחור נסע ברכב כל יום במשך 3 שנים עם בעיה במנוע ( כמו שנאמר שריפת שמן במנוע) זה הגיוני שהרכב סוחב עד עכשיו?

פורסם

אם נוזל מאטם מכסה שסתומים ברמה שמשאירה כתמים בחניה, המנוע כולו יהיה מלוכלך בשמן.

לא מבין מדוע נתפסתם על אטם שסתומים הזה.

הנזילה יכולה להיות מאטם קרטר, ממחזיר אחורי שבין מנוע לגיר, ממחזירי שמן בטיימינג, מאטם מפלג, מפילטר שמן, אולי המנוע בכלל גמור וזה נוזל מהנשם שהוציאו למטה, אולי מדובר בשמן גיר (אגב, בדקת מה מצבו? אדום שקוף או חום כהה?)

אם זה משהו מאוד פשוט והתיקון זול - אדם סביר היה מנקן ולא גורר את זה 3 שנים. נקודה למחשבה.

פורסם

לא בדקתי את השמן עצמו. האמת שזה רכב ראשון שנסעתי לראות ואני לא מבין גדול ברכבים. כנראה אני אחזור לבדוק את הרכב עם בחור שמבין עניין יותר ממני. מה משמעות שמן אדום או חום כהה?

פורסם

גם בתיבת הילוכים אוטומטית יש שגרת טיפולים, ואמורים להחליף בה שמן כל כמה זמן. לא זוכר מה אומרת הוראת יצרן בסוויפט, נניח שזה כל 3 שנים.

שמן כהה מאוד אומר שהגיר לא מטופל, לא הוחלף בו שמן הרבה זמן וזה מקור לצרות.

• תוכן חדש...