Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין צורך להתלהם, אם תקשיב, ייתכן שאפילו תלמד משהוא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין צורך להתלהם, אם תקשיב, ייתכן שאפילו תלמד משהוא.

ממי? מאדון Wiseguy מהתגובה הקודמת?

ודרך אגב זו לא התלהמות, זו תגובה (התלהמותית) להתלהמות. :lol:

שמע, אני מבין את זה שמה שאני כותב מעצבן פה כמה אנשים, זה שאני משבח שלא נדע רכב שברולט של מותג שנתפס כאן ככושל, הרי זה חילול הקודש. הרי ברור שאם הייתי כותב על איזו גרמנייה הייתי זוכה פה לאהדה עד אינסוף.

גזענות מוטורית. יש מושג כזה? :lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אין שום קשר לגאוגרפיה, יש קשר לזה שאתה מפגין בורות תהומית בכל הנוגע לבטיחות הרכב ואתה עוד מתלהם בהגנה על התאוריה השגויה שלך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ברור... הרי אם יש לך 5 כוכבי בטיחות ו 18 כריות אויר אז לא משנה במה תתנגש נכון? שיהיה אלטו, מאזדה 3, אימפלה, אוטובוס, סמיטריילר, F-16 או B-52 או הפאקינג פנטגון, רכב כזה תמיד ישמור על נוסעיו בטוחים נכון? יופי לך!

רק שאני אבין חבר, אתה משווה את האימפלה שלך לפנטגון\סמי טריילר\B52\F16 ?.....

אתה כנראה לא מבין הרבה בתכנון הנדסי, אישורי קריסה וכו׳.

זה שיש לך 2 מטר פח בין הפגוש הקדמי לשמשה הקדמית לא אומר כלום ידידי.

גם זה שיש לך קורות אורך באורך של סוזוקי אלטו לא אומר כלום.

הנה סימוכין, קופסת פח יפנית (כלשונך) אל מול אימפלה אימתנית:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גם לקבוצות כדורגל מחורבנות יש אוהדים.

לי אישית אין שום בעיה עם זה שאנשים רואים אחרת את הדברים...

על טעם ועל ריח...בוודאי

אבל yonisi, אתה יכול ללמוד פה בחינם. למה שלא תנצל אתה זה. יש דברים שאתה כותב שפשוט לא קשורים לטעם שלך, זה עניין של ידע בסיסי מוכח.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אוקיי... בוא נניח לרגע שאני לא מבין כלום בפיסיקה. מישהו יודע לומר לי מה בדיוק התנע המופעל במכה כזו כמו במבחן הריסוק על הרכב? איזה כוח מופעל? או יותר נכון מה המקור לגודל הכוח? הלא הרכב נכנס בסוג של קיר נכון? האם זו טעות לומר שהתנע הוא של הרכב שלו עצמו? ז"א שכל רכב נמדד מול הכוח שהוא עצמו מסוגל להפעיל? עכשיו האין זה נכון לומר שהאימפלה תפעיל כוח חזק יותר על הרכב שממול?? או לפחות על רובם, כי רוב מכוניות הסדאן שוקלות פחות מטון וחצי?

האם לא יותר הגיוני להפעיל מבחן ריסוק מול איזשהו "כוח ממוצע"? ככה שכל הרכבים יקבלו את אותה המכה? זה כבר היה מבחן יותר אמיתי.

אה וכן כמובן שאין הבדל לגודל\אורך\משקל הרכב:

תראו איזו מכה חוטף הנהג של היאריס שיש לה בטח 5כוכבי בטיחות... לא בגלל שהוא לא בטיחותי אלא פשוט בגלל שהוא חטף מכה מרכב באורך 5 מטר ששוקל הרבה יותר, זו פיסיקה פשוטה אני לא מבין בכלל על מה הויכוח.

מה יש לממחים לומר עכשיו?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
זה בדיוק הכוח הממוצע.

בהתנגשות חזיתית מול רכב עומד, התנע יהיה קטן יותר. אבל בהתנגשות חזיתית עם רכב נוסע, התנע יהיה גדול יותר.

ברור, אבל גם ברור שאנחנו מדברים על תוך כדי תנועה כי זה מה שמעניין לא? ומכיוון שלמסה יש השפעה ישירה על התנע, ובהנחה שלא מדובר בשברולט בל-אייר 1959 (

) אלא בכל זאת ברכב משנות ה 2000, דיי ברור שהרכב הקטן\קל יותר יסבול בצורה יותר רצינית ממכה מרכב גדול\כבד יותר. אני חושב שזה מסכם את כל מה שהתכוונתי למעלה. המכה מרוב הרכבים תהיה קלה יותר, יחסית על הרכב שלי מאשר המכה שהוא נותן לעצמו כשהוא נכנס בקיר.

ודרך אגב קיר כמובן מדמה יותר טוב חזיתית מרכב עומד כי רכב עומד כן יעוף וחלק מהאנרגיה תלך שם, בקיר עומד כל הרתע חוזר כה שזה יותר דומה להתנגשות חזיתית של הרכב בעצמו במהירות דומה\זהה (לא נכנס לחישובים מדוייקים ועל איזה כוחות בדיוק מתבזבזים ולא חוזרים, אני יודע קצת פיסיקה אבל אני לא פיסיקאי)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אני לא בהכרח מסכים עם יוני.

אבל התגובה הזו קצת דמגוגית.

מה אנו אמורים ללמוד משני מבחני ריסוק חזיתיים בקיר, אשר בוצעו ע"י גופים שונים ובתנאים שונים?

אני גם לא מבין למה לרדת כל כך על האימפלה מבחינה בטיחותית, היא דווקא לא רעה מבחינה זו (מסתבר).

אם כבר התחלת עם ה- IIHS (שלדעתי הוא הגוף המחמיר ביותר, בטח יותר ממקבילו הארופאי) אז:

תוצאות מבחנים לאימפלה: http://www.iihs.org/ratings/ratingsbyseries.aspx?id=348

ניתן לראות שהיא קיבלה ציון טוב במבחן ריסוק חזיתי וצידי (G-good, הציון הגבוה ביותר).

לעומתה, מאזדה 6 (אותה הבאת בתור דוגמא) אשר נבחנה באותו הגוף, ולהתייחס לאותו השנתון (2003-2006): http://www.iihs.org/ratings/ratingsbyseries.aspx?id=266

אומנם קיבלה ציון מקסימאלי בריסוק חזיתי, אך בו בזמן גם קיבלה ציון עלוב (P-poor, הנמוך ביותר) בריסוק צד!

אז אם להשוות אימפלה שנת 2006 למאזדה 6 שנת 2006, האימפלה בטיחותית יותר. לפחות ע"פ IIHS.

אגב, באותו האתר, מצויין כי יש להשוות את ציוני הבטיחות אך ורק לרכבים מאותה הקטגוריה.

כלומר, אין משמעות להשוות בין רכב שהוציא ציון בטיחות טוב בקבוצה המיני לרכב שהוציא ציון קצת פחות טוב בקבוצה של משפחתית הגודל מלא (full size).

מכאן, שכל הנראה יש גם צדק בדבריו של הבחור, אם היה ניגזר גורלי להמצא בתאונה בין אימפלה מודרנית לשברולט סוניק מודרנית, אני לא כל כך בטוח באיזה רכב הייתי רוצה למצוא את עצמי...

אגב-2, האימפלה שייכת לקבוצה large family cars, המאזדה 6 לקבוצה midsize moderately priced cars, והסוניק small cars.

אגב-3, למשקל הרכב יש גורם משמעותי בריסוק מול קיר, ובדר"כ הוא פועל לרעת הרכב, אך במקרה של ריסוק חזיתי מול רכב אחר, משקל הרכב משחק לטובת הרכב הכבד (בהנחה כמובן שיש אזורי קריסה והרכב לא עשוי לבנות איטונג מצופות מרשמלו).

לכך דווקא יש דוגמאות טובות ברשת, תנסה לחפש מבחן ריסוק של קאמרי מול יאריס, שתיהן מתהדרות בציון בטיחות מעולה.

אגב-4, מדהים..

פורסם
אוקיי... בוא נניח לרגע שאני לא מבין כלום בפיסיקה. מישהו יודע לומר לי מה בדיוק התנע המופעל במכה כזו כמו במבחן הריסוק על הרכב? איזה כוח מופעל? או יותר נכון מה המקור לגודל הכוח? הלא הרכב נכנס בסוג של קיר נכון? האם זו טעות לומר שהתנע הוא של הרכב שלו עצמו? ז"א שכל רכב נמדד מול הכוח שהוא עצמו מסוגל להפעיל? עכשיו האין זה נכון לומר שהאימפלה תפעיל כוח חזק יותר על הרכב שממול?? או לפחות על רובם, כי רוב מכוניות הסדאן שוקלות פחות מטון וחצי?

האם לא יותר הגיוני להפעיל מבחן ריסוק מול איזשהו "כוח ממוצע"? ככה שכל הרכבים יקבלו את אותה המכה? זה כבר היה מבחן יותר אמיתי.

אה וכן כמובן שאין הבדל לגודל\אורך\משקל הרכב:

תראו איזו מכה חוטף הנהג של היאריס שיש לה בטח 5כוכבי בטיחות... לא בגלל שהוא לא בטיחותי אלא פשוט בגלל שהוא חטף מכה מרכב באורך 5 מטר ששוקל הרבה יותר, זו פיסיקה פשוטה אני לא מבין בכלל על מה הויכוח.

מה יש לממחים לומר עכשיו?

כל זה רק מוכיח שאתה באימפלה תגרום נזק גדול יותר לרכב שבו תתנגש שזה כמובן הגיוני.

אין כאן שום אמירה לגבי מה יקרה לך באימפלה. זה כבר כן תלוי בתכנון ההנדסי שלה וכמה הוא מתקדם. דוגמא יפה לזה ראיתי באחד מהפרקים של הילוך חמישי האנגלית שם עשו מבחן התנגשות בין וולוו ישנה לרנו קטנה מודרנית כלשהיא. הוולוו התרסקה.

אז נכון שבהתנגשות של אימפלה 2005 מול רכב מודרני קטן האימפלה תיצר נזק גדול ברכב המודרני אבל אתה באימפלה צפוי לנזק משמעותית רב יותר מאשר ברכב גדול מודרני.

פורסם
מה יש לממחים לומר עכשיו?

כמובן שאם תקח קאמרי גדולה מול יאריס קטנה הנזק ביאריס יהיה משמעותי יותר בגלל מסה גדולה יותר של הקאמרי.

אבל כמו שאומרים בשפת השכונה ״זה לא כוחות״ וזה לא הופך את האימפלה שלך לרכב בטיחותי.

בוא נגיד את זה כך:

בהתנגשות בין אימפלה לבין אחת המתחרות שלה מיפן או אירופה- אני ארגיש בטוח יותר לא להיות באמריקאית.

פח גדול לא מהווה פיצוי על חוסר השקעה מספקת בבטיחות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני לא בהכרח מסכים עם יוני.

אבל התגובה הזו קצת דמגוגית.

מה אנו אמורים ללמוד משני מבחני ריסוק חזיתיים בקיר, אשר בוצעו ע"י גופים שונים ובתנאים שונים?

אני גם לא מבין למה לרדת כל כך על האימפלה מבחינה בטיחותית, היא דווקא לא רעה מבחינה זו (מסתבר).

אם כבר התחלת עם ה- IIHS (שלדעתי הוא הגוף המחמיר ביותר, בטח יותר ממקבילו הארופאי) אז:

תוצאות מבחנים לאימפלה: http://www.iihs.org/ratings/ratingsbyseries.aspx?id=348

ניתן לראות שהיא קיבלה ציון טוב במבחן ריסוק חזיתי וצידי (G-good, הציון הגבוה ביותר).

לעומתה, מאזדה 6 (אותה הבאת בתור דוגמא) אשר נבחנה באותו הגוף, ולהתייחס לאותו השנתון (2003-2006): http://www.iihs.org/ratings/ratingsbyseries.aspx?id=266

אומנם קיבלה ציון מקסימאלי בריסוק חזיתי, אך בו בזמן גם קיבלה ציון עלוב (P-poor, הנמוך ביותר) בריסוק צד!

אז אם להשוות אימפלה שנת 2006 למאזדה 6 שנת 2006, האימפלה בטיחותית יותר. לפחות ע"פ IIHS.

אגב, באותו האתר, מצויין כי יש להשוות את ציוני הבטיחות אך ורק לרכבים מאותה הקטגוריה.

כלומר, אין משמעות להשוות בין רכב שהוציא ציון בטיחות טוב בקבוצה המיני לרכב שהוציא ציון קצת פחות טוב בקבוצה של משפחתית הגודל מלא (full size).

מכאן, שכל הנראה יש גם צדק בדבריו של הבחור, אם היה ניגזר גורלי להמצא בתאונה בין אימפלה מודרנית לשברולט סוניק מודרנית, אני לא כל כך בטוח באיזה רכב הייתי רוצה למצוא את עצמי...

אגב-2, האימפלה שייכת לקבוצה large family cars, המאזדה 6 לקבוצה midsize moderately priced cars, והסוניק small cars.

אגב-3, למשקל הרכב יש גורם משמעותי בריסוק מול קיר, ובדר"כ הוא פועל לרעת הרכב, אך במקרה של ריסוק חזיתי מול רכב אחר, משקל הרכב משחק לטובת הרכב הכבד (בהנחה כמובן שיש אזורי קריסה והרכב לא עשוי לבנות איטונג מצופות מרשמלו).

לכך דווקא יש דוגמאות טובות ברשת, תנסה לחפש מבחן ריסוק של קאמרי מול יאריס, שתיהן מתהדרות בציון בטיחות מעולה.

אגב-4, מדהים..

תודה.

מה אתם חושבים שאני בא להאדיר את האימפלה?? להפך אני היחיד פה שאמר בפירוש שזו בסה"כ משפחתית גדולה ובארה"ב נחשבת לרכב דיי אפור (ניידת משטרה, מונית או סתם רכב על הכביש, אם תרצו המאזדה 3 האמריקאית...) רק מה, שכאן בארץ, במחיר שהיא עולה, אני מעדיף לנהוג על הרכב האפור של ארה"ב מאשר על רכב אפור כלשהו כאן, זה הכל, זה כל מה שבאתי להגיד בכל מה שכתבתי בדיון הזה עליה. כנ"ל לגבי הבטיחות, שמעתם אותי אומר שהאימפלה היא הכי בטיחותית או משהו כזה? סה"כ אמרתי שבתאונה בין 2 מוכניות אני בצורה הסתברותית (כמובן שאפשר ליפול בתאונה חזיתית גם מול דודג' ראם אבל רוב הסיכויים פה שזו תהיה איזו קורולה או פוקוס או מאזדה 3) אעדיף להימצא באימפלה מאשר ברכב קטן\קל\קצר יותר, גם אם יש לו בטיחות גבוהה יותר במבחני הריסוק האלו (שיש גופים שונים עם סטנדרטים שונים ככה שכבר אפשר למצוא ספקות אפילו במספרים היבשים).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

יוני תפנים - אתה לא יכול להשוות אימפלה למזדה 3.

האימפלה כחדשה עומדת מול הפאסאט, ב.מ.וו סדרה 3, אודי A4 ושות'.

זה שהיא חרא של אוטו והמחירון שלה צונח כמו תחתונים של זונה בתחנה המרכזית שחייבת מנה לא הופכת אותה למוצלחת יותר.

פורסם
כמובן שאם תקח קאמרי גדולה מול יאריס קטנה הנזק ביאריס יהיה משמעותי יותר בגלל מסה גדולה יותר של הקאמרי.

תודה. זה בדיוק מה שהתכוונתי כשאמרתי 2 מטר בין החלון לפגוש (ושים לב איך ה 2 מטר האלו משפיעים בכל הכניסות בין קטנה לגדולה בסרטונים שהבאתי)

אבל כמו שאומרים בשפת השכונה ״זה לא כוחות״ וזה לא הופך את האימפלה שלך לרכב בטיחותי.

נכון זה לא, מעולם לא טענתי שהאימפלה שלי רכב בטיחותי בצורה מדהימה. אני חושב שהבטיחות שלו מספקת בשבילי ואני רק שמח מזה שברוב המקרים כנראה שהיא תעמוד מול רכבים קטנים\קלים\קצרים יותר.

בוא נגיד את זה כך:

בהתנגשות בין אימפלה לבין אחת המתחרות שלה מיפן או אירופה- אני ארגיש בטוח יותר לא להיות באמריקאית.

פח גדול לא מהווה פיצוי על חוסר השקעה מספקת בבטיחות.

פייר Enough. רק דבר אחד - כדי לא להיות באמריקאית אתה כנראה תצטרך גם לשלם יותר כי רכבים באותו גודל פשוט לא עולים כמו האימפלה, וכן גם בטיחות מסתבר זה ענין של כסף, אחרי הכל זו אחת הטכנולגיות שהיצרן משקיע כשהוא מפתח אז בוודאי שיש לה גם משקל במחיר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
יוני תפנים - אתה לא יכול להשוות אימפלה למזדה 3.

האימפלה כחדשה עומדת מול הפאסאט, ב.מ.וו סדרה 3, אודי A4 ושות'.

נכון לא למאזדה 3 אבל גם לא לאחרות שהזכרת, אולי לפאסאט כן אבל בוודאי שלא לסדרה 3 או A4. שים לב שאימפלה זו שברולט Full Size בעוד שסדרה 3 או A4 נחשבות הקטנות יותר מהיצרן שלהן, לא ממש כוחות. עם הפאסאט אין לי בעיה אבל הייתי יותר משווה את האימפלה למכוניות מנהלים דומות מאותם שנתונים, מונדיאו, מאזדה 6, אקורד, B4, קאמרי, מקסימה וכו'.

זה שהיא חרא של אוטו והמחירון שלה צונח כמו תחתונים של זונה בתחנה המרכזית שחייבת מנה לא הופכת אותה למוצלחת יותר.

נכון חרא של אוטו. כל האמריקאיות פה צונחות בערך באותו הקצב אז בטח כולן חרא. מאליבו, לה-סייבר, אימפלה, לה-קרוס, לוצרן, רנדוו, אפלנדר, טרייל-בלייזר, טרוורס, אנקלייב, סוואנה, ספארי, סילברדו, כולן חרא, זבל של מכוניות. :)

ROFL

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...