Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מהחלפת שמן של אג'יפ בשמן מקורי של GM

Max.M
שימו לב! השרשור הזה בן 4122 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן לכולם,

מכיוון שפילטר שמן אצלי הוא בחלק העליון של תא המנוע,החלטתי לנצל קצת זמן פנוי ולעשות החלפת פילטר+שמן ברכב.

מאז שהרכב אצלי (נקנה אחרי טיפול ב UMI ) ב103 אלף ק"מ לפני שנה וחצי, השתמשתי כל 7.5 אלף ק"מ בשמן של AGIP 5W30 סינטטי מלא. ופילטר מקורי. מדובר בטיפול 150 אלף, הוחלף גם מסנן אוויר מקורי, ושבוע יוחלפו מסנן דלק,ורצועת אביזרים.

לאחר כמה התייעצויות פה בפורום בנוגע למעבר לשמן 5W40 - הוחלט להשאר עם 5W30 .

הלכתי וקניתי שמן מקורי של GM בתקן DEXOS 2 הכי גבוהה בקבוצה.

שמן שמותאם במיוחד למנועי אופל של הקבוצה ,כידוע לכם אותו מנוע התחיל את חייו באופל ,בקיצור החלטתי לנסות.

בורג הקרטר בקאוואליר 2003 הקוטר שלנו הינו 15 מ"מ. לכל מקרה חירום יש לי בורג חדש נוסף באוטו,וכמובן שהוחלפה שייבה.

לפירוק המסנן בצורה נוחה,מפרקים את הצינור שמוביל מבית הפילטר לסעפת היניקה - מברג שטוח נדרש.

לפירוק המסנן עצמו תהיו זקוקים לבוקסה 32 מ"מ ומאריך, אם תשמשו בפלאייר או במשהו דומה ההברגה מאוד עדינה וסתם תהרסו אותה אם לא בפעם הזאת בפעם הבאה,ומכיוון שמדובר בפלסטיק עדינות נדרשת.

החלטתי להתחיל בריקון השמן,ורק לאחר מכן בפירוק המסנן מכיוון שרציתי לתת לכמה שיותר שמן לצאת מהמערכת.

מספר תמונות,וכמובן תמונה לאחר הטיפול ... מחכה לסיבוב בדיקה :wink:

מסקנות? לא יודע אם פסיכולוגי או לא, אבל יש תחושה שהמנוע עובד שקט ועגול יותר. בעיקר בהתנעה.

ההפרש במחיר הינו 29 ש"ח כאשר האג'יפ עולה 180 והשמן המקורי עולה 209. ההבדל הוא שהאג'יפ בא במארז של 4 ליטר. ולכן קניתי 2 ותמיד מוזג מהשני את ההפרש.

כמות השמן הנדרשת? 4.8 ליטר כולל המסנן.

1.jpg

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד, החלפה של שמן סינטטי מלא לפני 10 אלף ק"מ היא די מיותרת. כל הפואנטה של שמן סינטטי מלא שהוא אמור להחזיק מעל ומעבר ממה ששמן חצי סינטטי או מינראלי אמורים להחזיק. ישנם יצרנים שטוענים שאורך חיים של כזה שמן הוא 15 אלף ק"מ ואפילו יותר. מיכוון ש 15 אלף נראה יותר מדיי בעבורי אז בקורולה של בן משפחה אנחנו מחליפים כל 10 אלף ק"מ שגם זה מוקדם יותר ממה ששמן סינטטי מלא אמור להחזיק אבל לייתר ביטחון. בכל מקרה, 7.5 אלף ק"מ זה עדיין מוקדם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד, החלפה של שמן סינטטי מלא לפני 10 אלף ק"מ היא די מיותרת. כל הפואנטה של שמן סינטטי מלא שהוא אמור להחזיק מעל ומעבר ממה ששמן חצי סינטטי או מינראלי אמורים להחזיק. ישנם יצרנים שטוענים שאורך חיים של כזה שמן הוא 15 אלף ק"מ ואפילו יותר. מיכוון ש 15 אלף נראה יותר מדיי בעבורי אז בקורולה של בן משפחה אנחנו מחליפים כל 10 אלף ק"מ שגם זה מוקדם יותר ממה ששמן סינטטי מלא אמור להחזיק אבל לייתר ביטחון. בכל מקרה, 7.5 אלף ק"מ זה עדיין מוקדם.

אכן,אתה צודק. המרווחים רצים אצלי בין 7.5 ל נניח 9 אלף ק"מ. לרוב אני מחליף מוקדם מכיוון שאין לי יותר מדי זמן פנוי. אבל הפעם אני אסחוב עד 10,000 ק"מ.

מה שכן יש לציין לטובה בשמן של אג'יפ היא העובדה שהוא ירד שחור ומביק - ולפי המראה שלו היה יכול לסחוב עוד 7.5 אלף בקלות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההפרש במחיר הינו 29 ש"ח כאשר האג'יפ עולה 180 והשמן המקורי עולה 209.

שילמת הרבה מדי. שמן ACDELCO סינטטי מלא 5 ליטר בצמיגות 5W/30 בתקן GM-II-B-025 עולה כ-165 ש''ח.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שילמת הרבה מדי. שמן ACDELCO סינטטי מלא 5 ליטר בצמיגות 5W/30 בתקן GM-II-B-025 עולה כ-165 ש''ח.

לא שילמתי על השמן.

אבל אמרו לי שככה הוא עולה,אז מכיוון שלא שילמתי עליו לא יותר מדי מעניין אותי כמה בכמה מוכרים אותו....:lol:

אגב,לא מדובר בשמן של AC DELCO - שים לב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4122 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...