Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה כללית ומתיחסת לאופן פעולת גיר אוטומטי יותר מאשר דגם ספציפי.

שמתי לב שברכבים אירופאיים כאשר מורידים את הרגל מהגז הטורים לא נופלים או יורדים מאט כאשר מורידים את הרכל מהגז (נבדק על גולף 4 ונגזרותיו, במוו E32, פסאט B6 ומרצדס 2 דגמים כאשר אחד מהם ללא נעילת ממיר מומנט).

אבל ברכבים אמריקאיים ויפניים מסויימים (נבדק על 2 יוקונים בנזין ודיזל, וולוו S80 עם גיר אמריקאי דגם T6 ומזדה 2) כאשר מורידים את הרגל מהגז הטורים נופלים ישר לסרק. זה מאוד מפריע לי.

למה זה קורה? הרי כאשר הטורים נופלים לסרק זה משפיע על כך שאין בלימת מנוע וגם לחץ שמן וסירקולצייה של מים יותר חלשה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בזמן שהרכב בתנועה הורדת הרגל מהגז לא אמורה להוריד את סל"ד הרכב לסרק, במידה וממיר המומנט נעול ויש חיבור מכאני בין המנוע לגלגלים. התופעה שאתה מתאר כנראה מופיעה ברכבים בהם ממיר המומנט אינו ננעל או שנבדקה במהירויות נמוכות יחסית בהן הממיר אינו נעול.

זה בהחלט משפיע על בלימת המנוע אך בנוסף משפיע גם על צריכת הדלק של הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה Tzvika-Pick. בדקתי במהירויות של 70+. העינין שבמרצדס אחד שהזכרתי הגיר לא כולל ממיר מומנט בכלל, אבל הטורים לא נפלו לסרק אלא מאט ירדו. ביוקון בכל מהירות עד 100 הטורים יורדים לסרק כאשר עוזבים את הרגל מהגז, יש שם נעילת ממיר מומנט וכניראה כאשר מורידים רגל מהגז הוא משחרר אותו.

במזדה2 אני מניח שאמור להיות נעילת ממיר מומנט אבל לא הרגשתי שיש כזאת פונקצייה, לפחות לא באקזמפלר שאני נהגתי אליו (אולי תקלה בגיר?).

בכל אופן, כמה שאני יודע רכבים מ10 שנים אחרונות אמורים לכלול נעילת ממיר מומנט שעובדת החל מהילוך שלישי לפחות, כך שטורים לא אמורים לרדת.

במזדה 2 למשל במהירויות מנהלתיות אין ממש בלימת מנוע. אולי בגלל זה היא צורכת דלק בין 1 ל10 עד 1 ל12 בנסיעה רגועה ומהירויות נורמאליות. (לצורך השוואה המרצדס הדיזלית שלי הרבה יותר כבדה אבל באותם תנאים עושה 1 ל14)

אני חושב שמדובר על תכנון לקויי או מסוג ישן של גירים. ליוקונים שהיו לי אפשר לסלוח - הם היו שנת 96. אבל מזדה 2 למשל שנת 2008 ולהבדיל מיוקון היא מתיימרת להיות חסכונית בדלק, אבל היא ממש לא (בנוסף לשער בעיות: מנוע חלש שלא סוחב, אבל זה לא קשור לשרשור הזה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם בטויוטה קורולה, לפחות בזאת שאני נוהג בה(ישנה,99), כשאני עוזב את הגז לגמרי אז הטורים נופלים.

לא חושב שזאת בעיה, אבל מצד שני כשאני עושה את זה משהו בי חושב שאני מתעלל ברכב. זה נשמע לא בריא לרכב, אבל גם אני מעוניין לקבל תשובות חכמות לעניין הזה.

פורסם

ברוב המכוניות היפניות והאמריקאיות בנזין כאשר עוזבים את הרגל מהגז הסל"ד יורד לכ בין סרק לכ 1300סל"ד ואין בלימת מנוע, אלא רק כאשר משלבים הילוך נמוך ידנית (3/S/L/1/2 או איך שרשום אצלכם בידית).

במכוניות הצרפתיות למשל בגיר AL4 כאשר עוזבים רגל מהגז בכל מהירות תהיה בלימת מנוע והסל"ד לא יורד הרבה ממה שהיה, וזאת משום שאותו הילוך נישאר משולב .

הסל"ד יורד נמוך(למעט רוב הצרפתיות אם לא בכולם) משום שהתיבת הילוכים בהורדת רגל מהגז מעלה הילוך גבוה יותר, או משחררת את נעילת ממיר מומנט וזה תלוי באיזה מהירות/הילוך היגיר היה בזמן שמשחררים גז, בהילוכים נמוכים 1-2-3 כאשר עוזבים גז התיבה מעבירה להילוך גבוה יותר.

כל יצרן מתכנן את הרכב בצורה אחרת, עם התנהגות שונה.

למשל יונדאי סנטפה דיזל או מיצובישי פאג'רו דיזל ובעוד הרבה מכוניות בעלי מנוע דיזל כאשר עוזבים את הרגל מהגז הסל"ד מיד יורד לסרק, כניראה השיקול הזה נובע מהרעש שהמנוע מיצר בסל"ד גבוה.

פורסם
השאלה כללית ומתיחסת לאופן פעולת גיר אוטומטי יותר מאשר דגם ספציפי.

שמתי לב שברכבים אירופאיים כאשר מורידים את הרגל מהגז הטורים לא נופלים או יורדים מאט כאשר מורידים את הרכל מהגז (נבדק על גולף 4 ונגזרותיו, במוו E32, פסאט B6 ומרצדס 2 דגמים כאשר אחד מהם ללא נעילת ממיר מומנט).

אבל ברכבים אמריקאיים ויפניים מסויימים (נבדק על 2 יוקונים בנזין ודיזל, וולוו S80 עם גיר אמריקאי דגם T6 ומזדה 2) כאשר מורידים את הרגל מהגז הטורים נופלים ישר לסרק. זה מאוד מפריע לי.

למה זה קורה? הרי כאשר הטורים נופלים לסרק זה משפיע על כך שאין בלימת מנוע וגם לחץ שמן וסירקולצייה של מים יותר חלשה.

זה בגלל שיש בתוך תיבת הילוכים מסויימות מיסב חד כווני, אז בזמן העברת תנועה חזרה מהגלגלים למנוע, המיסב הנ"ל מנתק את העברת הכוח לחלוטין וסל"ד המנוע צונח לסרק או כמעט סרק, בהתאם לתוכנת ניהול המנוע.

פורסם

דניאל, באיזה תבית הילוכים של איזה רכב למשל קיים מייסב חד כיווני? עם מייסב חד כיווני שמעולם לא שמעתי שקיים בגירים אוטומטיים (אלא רק באופניים), מה יהיה בזמן שילוב הילוך נמוך ע"מ לקבל בלימת מנוע?

פורסם
זה בגלל שיש בתוך תיבת הילוכים מסויימות מיסב חד כווני, אז בזמן העברת תנועה חזרה מהגלגלים למנוע, המיסב הנ"ל מנתק את העברת הכוח לחלוטין וסל"ד המנוע צונח לסרק או כמעט סרק, בהתאם לתוכנת ניהול המנוע.

תודה רבה, דניאל. מה ההיגיון של יצרן לעשות דבר כזה? הרי דבר הזה פוגע בהתנהגות הרכב, פוגע בבטיחות (אין בלימת מנוע) ומשפיע לרעה על צריכת הדלק. יוצא שבמקום שהגיר יעבוד לטובת הנהג הוא מפריע ועובד לרעתו.

פורסם

בהרבה מאוד תיבות הילוכים ולרוב יש יותר ממיסב אחד כזה, בסובארו למשל.

ברור שמיסב חד כווני מנתק את העברת הכוח ואז אין בלימת מנוע.

פורסם

אצלי במרצדס יש בוודאות מיצבת חופשי(מיסב חד כיווני) כי שיפצתי את התיבה בעצמי.

למרות זאת אין נפילת טורים משמעותית כשעוזבים מצערת.

פורסם

אגב לגבי צרפתיות אני נוהג על 206 לפעמים ואכן כן, כל פעם שאני מוריד רגל מהגז אני מרגיש שהיא לא "מתגלגלת" כמו הרכב הרגיל שלי שהוא סופר לנסר, ברגע שאני מוריד את הרגל מהגז גם אם אני על 50-40 הרכב מתגלגל בכיף הרבה יותר מה 206, אבל כמו שאמרתם אין בלימת מנוע רק הורדת הילוכים שאני מרגיש (בולם ממש מעט) ואז זה מצריך לחיצה חזקה יותר על הבלם = יותר בלאי של הבלם?

Opel Adam S 2017

פורסם

מהסיבה הפשוטה שברוב האירופאיות בשנים האחרונות ממיר המומנט נשאר נעול גם אחרי הורדת הרגל מהדוושה, לעומת האמריקאיות והיפניות, אשר תוכנננו לשחרר את נעילת הממיר עם עזיבת הדוושה.

אחד היתרונות של ממיר נעול הוא אכן בלימת מנוע.

אחד היתרונות של השיטה השניה הוא חוסר הטילטול של הרכב בעת עזיבת גז ולחיצה מחדש.

גם באמריקאיות וגם ביפניות תקבל בלימת מנוע אם תוריד אם הידית קליק אחד (או כפתור HOLD במזדה).

עוד דבר אחת - עוד לא ניתקלתי בגיר ללא מיסב חד כיווני אחד לפחות.

ב AL4 יש רק אחד בתוך ממיר המומנט, לעומת הרבה גירים אחרים בהם יש גם מיסבים חד כיווניים בתוך הגיר עצמו ובתוך הממיר מומנט.

פורסם

אחד היתרונות של השיטה השניה הוא חוסר הטילטול של הרכב בעת עזיבת גז ולחיצה מחדש.

תודה רבה ספי. אצלי במרצדס הוא נועל ממיר החל מהילוך ראשון ואני לא מרגיש טלטול אם אני עוזב את הגז והטורים לא נופלים, כלומר הוא לא משחרר נעילה, כניראה מהנדסים של מרצדס עשו משהו כדי להתמודד עם זה, כי בפולקסווגן אני דווקא זוכר שזה הרגיש כמו בידני כאשר עוזבים את הגז מהר. עדיין במהירויות של 60+ לא מרגישים את הטלטול, לכן קשה לי להצדיק את המהנדסים שבחרו לשחרר נעילה בכל עזיבת גז, זה הרי מוסיף בלאי נוסף למנגנון הנעילה, כלומר החל מהילוך שלישי הם יכלו לגרום לרכב שלהם להתנהג כמו בגירים אירופאיים ובמהירויות האלו כבר בלימת מנוע נעשית רלוונטית.

פורסם
בהרבה מאוד תיבות הילוכים ולרוב יש יותר ממיסב אחד כזה, בסובארו למשל.

ברור שמיסב חד כווני מנתק את העברת הכוח ואז אין בלימת מנוע.

מהסיבה הפשוטה שברוב האירופאיות בשנים האחרונות ממיר המומנט נשאר נעול גם אחרי הורדת הרגל מהדוושה, לעומת האמריקאיות והיפניות, אשר תוכנננו לשחרר את נעילת הממיר עם עזיבת הדוושה.

אחד היתרונות של ממיר נעול הוא אכן בלימת מנוע.

אז מה שאתה בעצם אומרים הוא שבעת הורדת הרגל מדוושת הגז בתיבה כזו (יפנית) ובניגוד לתיבה ידנית או כמו ה AL4 יש הזרקת דלק מזערית למנוע? אני חשבתי שמדובר בשחרור נעילת הממיר אבל עדיין שהגלגלים מסובבים את המנוע כמה מאות סל"ד מעל סל"ד הסרק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...