Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי...

השאלה המרכזית כאן אם שווה לקחת את ה Hdp4 שעולה עוד 1000 ₪ יותר מה Jbl.?

ז"א תוספת של 1000/1200 ₪ למגבר הזה כדאית ושווה את ההשקעה לפי המפרט שלי?

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במקרה הזה כן!

הHDP4 חזק ממנו משמעותית ולפחות יעמוד בהצהרות שלו ויתן לך מובטח 150 וואט לערוץ.

אם אתה הולך להרים עליו סאב בגישור - זו עוד סיבה משמעותית לבחור בו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה זאת אומרת סאב בגישור?

יהיה לי סט קומפוננט מקדימה + הסאב , איך מומלץ לחבר?

לגבי נתינה מובטחת של 150 וואט לערוץ , זה אומר שהקומפוננטים והסאב ינוצלו בצורה הרבה יותר טובה עם המגבר הזה?(אפילו שאני נשאר עם המערכת המקורית של הרכב)

תודה

פורסם

בעיניי התשובה היא כן.

הJBL יהיה מספיק טוב, אל תבין אותי לא נכון - אבל מגבר כמו הHDP4 לרוב האנשים זה כבר מגבר שאפשר להשאר איתו להרבה זמן.

הJBL מהסדרות הנמוכות והביניים שלהם הינם לרוב מגברים שפתאום אחרי תקופה מסויימת רואים אותם למכירה ביד2, למה?

כי הצהרות ההספק המקסימליות שלהם מגיעות ביחד עם אחוז עיוות גבוה יותר מהמוצהר.

כי הם לא לינאריים במיוחד ויש להם נטיה להדגיש תחומי תדרים מסויימים יתר על המידה - בייחוד באזור התחום הגבוה מהנסיון שלי שם זה יכול להיות קצת לא נעים כשמדובר בטוויטרים.

לפי מה ששמתי לב לJBL הזה יש היום קרוס די נחמד אבל הוא לא מתקרב אפילו לאלו של הסאן דאונים והסלסטרות למשל.

ההרץ הזה יהיה הרבה יותר חזק ממנו, לדעתי גם מגבר יותר ניטראלי ממנו מבחינה של השפעת הקרוס אובר ומבחינת הלינאריות שלו ולמען האמת יחסית לזה שהוא כל כך חזק, היותו מגבר קלאס D - הוא עדיין יהיה יחסית חסכוני בצריכת הזרם שלו לעומת ההספק שהוא מוציא וגם הגודל הפיסי שלו קטן מה שהופך אותו לנגיש מאוד ונוח מאוד להתקנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עוד שאלה ברגע האחרון

יש טעם להחליף את ה HERTZ HSK 165 HI ENERGY ל HERTZ HSK 165 HI ENERGY XL ?

תוספת של 300 ש"ח

תודה

ארז

פורסם

כן ,ה-XL הוא דגם משודרג בכול מובן עוצמתי יותר

וופר יורד נמוך יותר טוויטר משודרג קרוס משודרג עם אפשרות

הנחתה של הטוויטר ,הייתי ממליץ להוסיף את אותם 300 שקלים

בנוגע לשאלת ה-HDP4 אל מול ה-JBL GTO1004

זו לא השאלה ,אלא מה משתלם יותר להשקיע בתקציב X במגבר איכותי יותר או

בחלק אחר איכותי יותר כמו למשל קומפוננט או רדיודיסק

אני בדיעה שבמערכת שבה לא כול החוליות חזקות ,תוספת השיפור בתקציב תהיה המורגשת

ביותר בשידרוג קומפוננט או רדיודסיק שהם שתי הקצוות במערכת.

ה-HDP4 הוא מגבר איכותי הוא מוצהר אוברייטד 150RMS בפועל לפי CEA2006 הוא מוצהר 120RMS

שזה דיי והותר ,הוא מגיע גם עם קרוס ורסיטאלי ,וחשוב במיוחד עבורך

חיבורי היילבל לחיבור מערכת OEM {מנחת פנימי} ,הוא מגבר פולריינג קלאס D קטן וחסכוני ביחס להספק שלו

הוא יעשה את העבודה ללא בעיות.

פורסם
כן ,ה-XL הוא דגם משודרג בכול מובן עוצמתי יותר

וופר יורד נמוך יותר טוויטר משודרג קרוס משודרג עם אפשרות

הנחתה של הטוויטר ,הייתי ממליץ להוסיף את אותם 300 שקלים

בנוגע לשאלת ה-HDP4 אל מול ה-JBL GTO1004

זו לא השאלה ,אלא מה משתלם יותר להשקיע בתקציב X במגבר איכותי יותר או

בחלק אחר איכותי יותר כמו למשל קומפוננט או רדיודיסק

אני בדיעה שבמערכת שבה לא כול החוליות חזקות ,תוספת השיפור בתקציב תהיה המורגשת

ביותר בשידרוג קומפוננט או רדיודסיק שהם שתי הקצוות במערכת.

ה-HDP4 הוא מגבר איכותי הוא מוצהר אוברייטד 150RMS בפועל לפי CEA2006 הוא מוצהר 120RMS

שזה דיי והותר ,הוא מגיע גם עם קרוס ורסיטאלי ,וחשוב במיוחד עבורך

חיבורי היילבל לחיבור מערכת OEM {מנחת פנימי} ,הוא מגבר פולריינג קלאס D קטן וחסכוני ביחס להספק שלו

הוא יעשה את העבודה ללא בעיות.

תודה על התגובה שלך

למה חיבור היילבל חשוב במיוחד עבורי? כי לא אצטרך לחבר מנחת בנפרד?

פורסם

בדיוק.

אני מציע לך להתאמץ כאן כי אתה נמצא בדיוק על קו התפר בין מערכת רמת כניסה מלאה בשלבי טלאי לבין מערכת מכובדת בהחלט.

תלך על הHDP4 ביחד עם הXL -> זה יהיה שווה את המאמץ.

הכי חשוב, התקנה טובה.

תדאג לצלם כל שלב ושלב בהתקנה - בייחוד איך התקינו את המידבאסים לדלתות בזמן העבודה.

Pioneer TS-X150

פורסם

היי

המערכת הותקנה היום ואם להגיד את האמת אני לא מרוצה...

מה הותקן?

HSK HI ENERGY XL

HDP 4 HERTZ

ES 300 HERTZ

הסאונד לא נקי בכלל ויש הרגשה של צרימה(גם אחרי הנחתה של הטווטרים ל 2-)

יש לי גם כאבים באוזניים אז אני לא יודע אם זה בגלל ששמעתי הרבה מוזיקה למטרת כיוון המערכת או כי הסאב אגרסיבי מדיי בשבילי...

השאלה שלי היא , אם אני מחליף HU כל הבעיות שציינתי יפתרו? ואם כן איזה אחד מומלץ לקנות?

ומה קורה עם השליטה בהגה?

המון תודה לכם

ארז

פורסם

כמעט כול מי שנמצא בפורום באופן קבוע התחיל עם המשפט הראשי שלך

סאונד הוא עניין של טעם אישי ,וכמו שאומר המשפט "על טעם וריח אין להתווכח"

הציוד שהותקן אצלך ברכב הוא ציוד טוב ,אם הוא קולע לטעמך זה כבר עניין אחר.

יכול להיות שעם סאב 8 פחות דומיננטי תיהיה יותר מרוצה ,או סט פחות אגרסיבי מה-XL

אם תחליף רדיודסיק לאחד איכותי ,יהיה לך שינוי גדול מאוד בסאונד

מערכת מקורית היא גם כך לא איכותית ועצם השימוש במנחת גורע מהאיכות עוד יותר

בנוסף אופציות נוספות לכיוון המערכת

כמו קרוס אובר ואקולייזר או טיים קורקשן בדגמים יותר מתקדמים

יוסיפו לך הרבה מאוד.

בנוגע לשליטה מההגה יש מתאמים

שעלותם נעה באזור ה -400 שח ,נידרש לוודא טרם הרכישה כי הרדיודסיק

בעל אופציה לשליטה מההגה.

פורסם

אם אני אחליף את הרדיו דיסק ז"א שהסאונד יהיה הרבה יותר נקי והצרימה תיעלם?

לגבי הHU , אפשר בבקשה לקבל המלצה על אחת טובה + אופציה לשליטה מההגה?

ואפשר לדעת מה סוג המתאם אותו צריך לקנות?

לי יותר חשוב לשמוע נקי ואיכותי מאשר בווליום גבוהה עם "בומים" חזקים , הסט שלי יכול להתאים לדרישה הזאת או שלא?

תודה רבה

פורסם

כמה דברים:

1. נאמר לך ללכת ולשמוע את הסטים ולראות מה קולע יותר לטעמך - לא עשית זאת, יתכן וההרץ לא פוגע בטעם שלך ומה שאתה מחפש זה רמקולים רגועים יותר שם המוראל בהחלט - מככבים.

2. האם הצרימה שאתה מדבר עליה היא בגלל שהטוויטרים עדיין חזקים מידי לטעמך? - ניתן לטפל בזה בעזרת שני נגדים על כל טוויטר - למערך כזה קוראים LPAD, זה מאוד זול לבניה ואני יכול להדריך אותך איך, איפה, כמה ולמה.

3. יחידת ראש במקום המקורית במקרה הזה תהווה שיפור גדול אבל אם כבר להחליף יחידת ראש אז תביא משהו ראוי - לפחות איזה אלפיין 9853 או פיוניר PRS שיש להם יכולת כוון עם TC (טיימ קורקשן) ואקולייזר שניתן לעשות איתו משהו ואם תרצה גם לעבור להגברה אקטיבית (ידרש ממך להוסיף עוד מגבר) אבל אפשר להמנע מכך.

יש כאן למכירה יחידות ראש כמו אקליפס 7200 ופרוססורים כמו אודיסון ביט 1 (אם יש לך לפטופ - אתה בכוון) או JBL MS-8 שיכולים לעשות לך עבודה נהדרת גם על יחידת הראש המקורית.

4. יתכן ובמערכת המקורית - כשהיא היתה על הרמקולים המקוריים - הוספת או הוסיפו לך בכוונים של המיד, טרבל והבאס - תאפס אותם!

5. אם במגבר הפעילו לך באס-בוסט - תכבה אותו מיד.

6. אם הסאב חזק לך מידי - תוריד לו קצת את הגיין במגבר וכנ"ל גם לסט הקדמי.

לדעתי, קודם כל צריך לראות אם אפשר לטפל לך בצרימה בעזרת הוספת נגדים לטוויטרים וגם לאפס את הכוונים של יחידת הראש.

בוא נתחיל משם ואח"כ נמשיך הלאה, ציוד, קנית טוב - זו לא הבעיה.

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה על התגובה שלך!

1.לא היה לי איפה להקשיב לכמה סטים בנפרד , הייתי עושה את זה.

2.לגבי הצרימה אני לא בטוח להגיד אבל הנחיתו לי את הטווטר ל 2- (נראה לי דרך הקרוס?)

3.חוץ מ2 הדגמים האלה יש לך עוד המלצות? כי ראיתי שהאלפין עולה באזור ה3000 ואני מתכוון להשקיע באזור ה1000 , את הפיוניר לא מצאתי.

4.מאופס

5.מצורפת תמונה של המגבר בתחתית ההודעה

6.מצורפת תמונה של המגבר בתחתית ההודעה

מה שחשוב לי לשאול:

יש לי כאבים באוזניים אחרי כמה דקות שאני שומע , השאלה שלי ממה זה יכול לנבוע:

1.מהמערכת עצמה שהיא לא חדישה?

2.מהסיבה שיש לי סט קומפוננטים אגרסיבי אחד מקדימה? אולי היה עדיף להתקין 2 סטים יותר רגועים?

אולי עם המורל לא הייתי מרגיש את זה?

3.מהסיבה שהסאב חזק מדיי בשבילי?

השאלה אם אני צריך להחליף עוד הציוד(חוץ מהHU)

תודה רבה

1zp5yit.jpg

פורסם

עדכון:

יש לי אפשרות לקנות ALPINE 9855R בסביבות ה900 ש"ח(היתה בשימוש שנה וחצי) , זאת אפשרות שכדאי ללכת עליה מאשר לקנות יחידת ראש חדשה?

הסיבה העיקרית מבחינתי להחליף HU זה למנוע באסים חזקים מדיי ושמיעה צורמת או לא איכותית , השאלה אם הHU הנ"ל תפתור את הבעיות או שאני חייב להחליף סאב ורמקולים...

אני אשמח לקבל תשובות לתגובה הקודמת שלי.

תודה , מעריך את התמיכה הזאת מאד!

• תוכן חדש...