Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער על ההקפצה

איזה מבין האופציות עדיפה לדעתכם:

מגבר: Infinity REF5350A

סאב: Hertz ES300 700W

2 סטים של קומפוננט: Dotech MKII 6 Morel

או

מגבר: ROCKFORD P400.4 punch

סאב: Hertz ES300 700W

סט (1) של קומפוננטים: HERTZ HSK 165 HI ENERGY

*רמקולים אחוריים מנותקים

אני מאד אשמח לשמוע דעות על השילובים + הצעות אם להחליף אחד מהרכיבים.

תודה ארז

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אינלך מה לעשות עם ה ROCKFORD P400.4 וhi energy הוא בסך הכל 50*4

הייתי הולך על האופציה השניה עם מגבר אחר... ולא מכניס מאחורה קומפוננטים בגלל שאני גם ככה לא שומע אותם אז מה הטעם?..

תכניס איזה coax נחמד של הרץ ותסיים תסיפור תחבר אותו לרדיו דיסק

פורסם

אוקיי אז נלך על האופציה השניה:

אפשר בבקשה לקבל המלצות על מגברים אחרים שיתאימו לאופציה השניה?

זה לא מוזר שאין רמקולים מאחורה(הרגשה ששומעים פחות טוב כי אין סראונד)? להשאיר את הרמקולים המקוריים מאחורה מנותקים?

פשוט אף פעם לא שמעתי מוזיקה ברכב בלי רמקולים אחוריים...

אני התכוונתי למגבר ROCKFORD P400.4 punch , יש עוד ROCKFORD P400.4 ישן יותר..

לא כדאי לשלב את הROCKFORD באופציה השניה?

אם לא כדאי אז אולי יש מגברים מומלצים של Infinity או MB Quart? או כל מגבר אחר שיהיה טוב לאופציה השניה?

שאתה אומר תכניס coax של Hertz אתה מתכוון לרמקול או מגבר?

סליחה על כל השאלות אני מנסה למצוא שילוב נכון...

תודה על התמיכה!!

ארז

פורסם

coax זה סוג של רמקול שמשולבים בו שני אלמנטים או יותר (3) ואז אתה לא מתעסק עם עוד למקם טוייטר והם עולים פחות...

לגבי מגבר צריך לראות מה נכנס לך בתקציב אם אתה לחוץ אני חושב אבל לא בטוח ש ה100.4 של jbl המוכר לכולנו יעשה תעבודה אבל אני לא בטוח בנוגע לאיכות שאתה רוצה....

פורסם

אני צריך מגבר שיתאים לאופציה השניה ויתן איכות טובה , בא נשאיר את התקציב בצד ונחשוב על איזה דגמים יש?

האופציה השניה עם מגבר אחר היא טובה?

תודה על התגובה שלך!

פורסם

ארז,

פנית אליי בהודעה פרטית וביקשת את דעתי - אני בוחר להגיב בשרשיר עצמו.

צריך לקחת בחשבון שאודיו לרכב הינו נושא מאוד אישי וגם עניין של נסיון, לאמן את האוזן לשמוע בצורה מסויימת ולאמן את המוח לשים לב לפרטים מסויימים.

צריך לקחת בחשבון שאודיו לרכב הינו נושא בעל השוואה ישירה לכל דבר שיש בו מקום לטעם אישי - אתה יכול מאוד לא לאהוב תבשיל שזכה בעשרות פרסים למרות שכל מי שמסביבך אומר לך שזה טעים -> אותו הדבר באודיו לרכב.

אם נסלק לרגע מהדרך את כל ההגזמות ונישאר עם הציוד הבסיסי - סה"כ גם המגברים הפשוטים היום עושים עבודה טובה מאוד וכנ"ל גם לגבי הרבה מאוד רמקולים של יצרנים שהם סדרת כניסה שנתונים לך רמת פירוט מספקת ותחומי תדר יעילים.

אם להמליץ לך על מוראל או להמליץ לך על הרץ? -> קשה לי, קשה לי מאוד.

למה?

כי מי אמר שאתה תאהב את הצליל הרך של המוראלים שנוטה לקצת חוסר במיד וחוסר פירוט אבל מצד שני חם ונעים לאוזן בצורה יוצאת מן הכלל?

כי מי אמר שאתה דווקא תאהב את החדות והתמונה הברורה שהרץ יספקו לך כבר מסט הכניסה שלהם?

זה עניין של טעם ואתה צריך לפחות לגשת לשמוע את הרמקולים האלה מנגנים באיזשהו בית התקנות, מפגש של חברים מהתחום.

אני באופן אישי נוטה יותר לכוון של המוראלים במקור, במקום שממנו באתי לתחום הזה - עם השנים גם למדתי לאהוב יותר את הנקיון והחדות -> אני בגלל זה עד היום משתמש ברמקולים של HAT למשל -> זה עניין של טעם!

המגברים של אינפיניטי הם מגברים משותפים לJBL והם מגיעים מבית הרמן תעשיות (הרמן קרדון)

המגברים של רוקפורד מגיעים ישירות מרוקפורד פוסגייט

מי מהם טוב יותר? למוראלים דווקא הייתי לוקח את האינפיניטי כי מהנסיון שלי למגברים של JBL לפחות יש נטייה לתת קצת יותר הספק בתחום הגבוה ויכול להיות שזה רק יטיב עם הטוויטרים של מוראל.

אבל בגדול - הייתי לוקח את המגבר החזק יותר מבין השניים.

---------

אם תישאר עם רמקולים מקוריים - האם בכל זאת תשיג שיפור?

התשובה שלי היא חד משמעית - כן!

בניגוד למה שאומרים לך, אתה מוסיף כאן הגברה חיצונית ולכן אתה מוסיף כאן יכולות לתחום את הרמקולים המקוריים בקרוס אובר ולנקות מהם תחום תדר באס שהם לא מסוגלים לנגן טוב - זה ישפר את התוצאה בצורה מאוד מורגשת אם תבטל להם כל מה שמגיע מתחת ל80 הרץ ותיתן לסאב וופר לנגן עד 80 הרץ גג. (מעדיף לא לעבור 60 הרץ עם סאב וופר).

האם לקנות רמקולים פשוטים של פיוניר ודומיהם במקום ללכת על מוראל או הרץ (או כל מותג אחר שתבחר) - חד משמעית לא!

למה? כי הטוויטרים ברוב הרמקולים הקואקסיאליים האלה הם עם ממברנה מבוססת אלומיניום או פלסטיק והם נשמעים זוועה! - מתכתיים בצורה נוראית וחסרי כל פירוט - עדיף כבר להשאר עם הרמקולים המקוריים ואולי להוסיף להם טוויטר נורמאלי עם קבל שיחתוך אותם.

ההמלצה שלי בהחלט תהיה להוסיף סאב ולהוסיף סט קומפוננט נחמד מקדימה ולעבוד על להנחית קצת את הטוויטרים (לא בעיה, שני נגדים על כל טוויטר, קוראים לזה LPAD ואני בקלות יכול להסביר לך איך עושים את זה)

ואח"כ כשיהיה לך תקציב נוסף - להביא יחידת ראש טובה יותר, שם יהיה לך השיפור הכי משמעותי בסופו של דבר.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה לך על התגובה המפורטת , עזרת לי להבין כמה דברים!

1.הבנתי שסוג הצליל שונה בין הרמקולים , אבל בגדול מי מהם מספק צליל יותר נקי ומדויק? מורל או הרץ?

2.אם אני נשאר עם ה HU המקורית של טויוטה יכול להיות שאני לא אהנה מהשיפור? כי כתבת שאם אחליף בעתיד שם יהיה שיפור משמעותי.

3.אמרת שההמלצה שלך היא להוסיף סט קומפוננטים מקדימה מאשר להשאר עם הרמקולים המקוריים , האם תמליץ לנתק את 2 הרמקולים האחוריים?

4.בשורה התחתונה אם לקחתי בסוף את הרמקולים של הרץ , על איזה מהמגברים תמליץ?

Infinity REF5350A

ROCKFORD P400.4 punch

JBL GTO 1004

או שיש מגבר אחר שעליו תמליץ?

המון תודה!

ארז

פורסם

1. הרץ נוטים יותר לכוון של נקיון צליל מאשר מוראל - לווא דווקא אומר שאתה תאהב את זה במיוחד -> בייחוד כשיחידת הראש והמגברים שלך הינם פשוטים ואין לך כאן יכולת עיבוד אות גדולה במיוחד, למען האמת, מינימלית.

אולי כאן דווקא עדיף ללכת על רמקולים רגועים יותר - יחד עם זאת, אם כל הבעיה תהיה להרגיע את הטוויטרים, כמו שציינתי, זה פשוט ואפשר לעשות את זה בעלות של שקלים בודדים.

2. אומרים שחוזקה של שרשרת נמדד לפי חוזקה של החוליה החלשה ביותר - העניין הוא שבאודיו לרכב יש חוליה אחת שקובעת את סף האיכות והחוליה הזו הינה יחידת הראש. ככל שיחידת הראש שלך תהיה טובה יותר, כך שאר רכיבי המערכת יגרעו פחות מהתוצאה הסופית.

3. כן, הם בעיקר יהוו הפרעה וגורם לעיוותים לאחר שתשקיע בסט קדמי ומגבר וסאב שיעשו עבודה טובה יותר, אלא אם כן, אתה מרבה לנסוע ברכב עם נוסעים במושב האחורי.

4. על החזק מבינהם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כרגע אני מעוניין להשאר עם הHU של טויוטה אבל לא רוצה להשקיע ברמקולים וסאב ולא להנות מהם.

אני מפחד להתקין את הקומפוננטים של HERTZ מקדימה + סאב ומגבר מאחורה ובסוף לא להינות מהאיכות(לא חשבתי ככה עד שדיברתי על החלפת HU...)

1.היית ממליץ להתקין עוד סט קומפוננט מאחורה במקום הרמקולים האחוריים? נגיד של מורל? או שאין טעם?

2.איך אני אדע אם יש צורך בהנחתת הטוויטרים או לא?

3.אוקיי אז ההמלצה היא על המגבר החזק , אני צודק שזה הJBL? או שבכלל יש מגבר אחר שמומלץ לקנות והוא לא ברשימה?

שוב המון תודה!

ארז

פורסם

1. לא מומלץ, מיותר.

2. תאמין לי, אתה תדע.

3. יש המון מגברים טובים שניתן לקנות השאלה היא מה התקציב למגבר.

ניתן להמליץ על הרבה מאוד דברים כמובן אבל בסקלה מסויימת של מחיר יש סקאלה מסויימת של מותגים מתחרים ולא תמיד ההבדל ביניהם שווה סיקור ובגלל זה אני פשוט אומר ללכת על החזק יותר.

אני דווקא מציע לך כן להשאר עם הHU המקורי ובתור התחלה לנסות את השיפור הנוכחי - אם זה יספק אותך סתם נחסכה ממך הוצאה מיותרת.

Pioneer TS-X150

פורסם

בא נגיד שהתקציב למגבר באזור ה1000-1500 , אתה מכיר אחד טוב או שצריך להשקיע יותר?

אתה צודק , אני מתכוון להשאר עם הHU המקורי רק רציתי לשאול אותך אם בהחלט יהיה שיפור ניכר וההשקעה שווה אפילו עם הHU המקורי...

המון תודה

פורסם

שוב,

תלוי את מי שואלים.

למי שמכיר מערכות סטריאו תחרותיות - רוב הסיכויים שאני הייתי חוטף מכות אם הייתי אומר לו להשאר עם HU מקורי.

מצד שני - יש היום מערכות 2DIN פשוטות כמו הROADROVER שהלוח שלהן מבוסס CARPC ולכן גם יציאות הקול - והאות שיוצאת מהיציאות שלהם למעט וולטאז' נמוך - נקיות באופן מעורר פליאה (מנסיון...)

יכול מאוד להיות שHU המקורי ברכבים חדשים היום מבוסס על מערכות שכאלו - במקרה שלך, רכב משנת 2003 לפי מה שהבנתי - רוב הסיכויים שהמצב עגום יותר. עד כמה יותר עגום?

תלוי את מי שואלים.

יכול מאוד להיות שזה יהיה יותר ממספיק עבורך ואתה לא תרצה להשתדרג הלאה לכן אפשר להתחיל במה שאתה יכול ומקסימום - תשדרג אח"כ גם את הHU.

לגבי המגברים בתקציב שלך אני חושב שהכל פחות או יותר ברמה דומה - אולי אם היית מוכן - לחפש משהו ביד 2 כאן בפורום.

אני לא אתפלא אם בתקציב הזה או בתקציב די קרוב אתה תוכל למצוא כאן מגברים כמו סאן דאון 100.4 או סלסטרה FA למשל

אני לא אתפלא אם אתה תוכל למצוא כאן איזה אודיסון SRX מהסדרות החדשות אני אפילו חושב שראיתי כאן איזה PHASE OPUS מסתובב כאן במחיר כזה וזה ללא ספק מגבר שתי ליגות למעלה עתיר הספק.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מחזק את הדעה של lanosforce מכל מה שהוא כתב עד שלא תשמע מה אתה רוצה ואינלך בכלל כיוון אתה לא תצא מזה...

ואני רוצה להוסיף שאצלי ברנקס ההד יוניט פשוט זוועה ממש לא הייתי ממליץ לך להתעסק איתו.

בנוסף הוא גם לא קורא mp3...

פורסם

אחלה , אז ענית על כל השאלות ואני מבין יותר טוב.

עכשיו רק צריך לסגור על מגבר:

הייתי מעדיף יד ראשונה מהסיבה שיד שניה הייתי קונה רק ממישהו שאני מכיר.

מבחינת יד ראשונה יש מגבר שאתה ממליץ עליו בתקציב שציינתי?

הסתכלתי על הסאן דאון 100.4 וחדש עולה 2200... את השאר אני לא מוצא למכירה כחדשים.

השאלה היא אם באמת יש מגבר חדש שאני יכול לקנות באזור ה1000-1500 ואתה ממליץ עליו? או שכולם יהיו באותה רמה ויחזיקו את המערכת באותה צורה? אני מקווה שמגבר ברמה כזאת יחזיק את הסאב הקומפוננטים בצורה טובה.

bar_d , למה לדעתך היא זוועה? (בלי קשר לmp3)

תודה

• תוכן חדש...