Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

נורית שמן מנוע דולקת מסופ''ש, הרכב לא שלי (זמנית אצלי - בעלים בחו''ל) ולא ידוע לי איזה שמן מילאו

איזה שמן מנוע שמים בניסן אלמרה 1998 ?

פורסם

עדיף לערבב מאשר ליסוע עם חוסר שמן שיגרום לנזק מיידי למנוע.

אם אתה יכול ליצור קשר עם בעל הרכב ולברר את השמן שהוא מילא זה עדיף, אם אין לך אפשרות ולמרות זאת אתה צריך ליסוע ברכב אז תמלא 10W40 חצי סינטטי וסע לשלום, העיקר שלא יחסר שמן!

פורסם

בשעה טובה נרכש אתמול שמן 5 ליטר ב-119 ש''ח באוטודיפו (

לינק למוצר) ליקוויד מולי 10-40 מתוסף

7699465.jpg

הוספתי יותר מ-3 או אפילו 4 ליטר שמן !!!

הבוקר שמתי לב ( איילון ) שבזמן הנסיעה שמנוע קצת נחנק, ופתאום אני רואה שרכב מעשן עשן לבן!!!

מה זה יכולה להיות סיבה ?

פורסם

בוקר טוב

נורית שמן מנוע דולקת מסופ''ש, הרכב לא שלי (זמנית אצלי - בעלים בחו''ל) ולא ידוע לי איזה שמן מילאו

איזה שמן מנוע שמים בניסן אלמרה 1998 ?

שלום

השמן הרצוי לרכב שציינת הינו 40\10 חצי סינטטי

עדיפות להשתמש בשמן באיכות טובה , ניתן לרכוש באוטודיפו במחירים נוחים :lol:

בהצלחה

פורסם
שלום

השמן הרצוי לרכב שציינת הינו 40\10 חצי סינטטי

עדיפות להשתמש בשמן באיכות טובה , ניתן לרכוש באוטודיפו במחירים נוחים :lol:

בהצלחה

זה בדיוק מה שרכשתי אצלכם , מאז רכב מעשן

פורסם

בוא ונבחן את הבעיה מזווית אחרת:

איך נראית הנורית? האם זו נורית שמצביעה על חוסר שמן או נורית של לחץ שמן נמוך?

הוספתי יותר מ-3 או אפילו 4 ליטר שמן !!!

הבוקר שמתי לב ( איילון ) שבזמן הנסיעה שמנוע קצת נחנק, ופתאום אני רואה שרכב מעשן עשן לבן!!!

.

.

זה בדיוק מה שרכשתי אצלכם , מאז רכב מעשן

ייתכן ששמת יותר מדי שמן. אולי התבלבלת בין הנורות והנורית של לחץ שמן נמוך נראתה לך בטעות כנורית שמראה על חוסר שמן.

3-4 ליטר זו חתיכת כמות, אולי אפילו קרטר שלם שמוחלף בטיפול. לכן יתכן שלא בדקת שמן כמו שצריך והוספת מיכל מלא-והעמסת על משאבת השמן.

בצע בדיקה לכמות השמן ברכב-העמד את הרכב על משטח ישר, חכה חצי שעה-שעה עד שהמנוע יתקרר ואז בדוק את השמן על פי קריאת מדיד.

אם יש לך עודף שמן לפי קריאת המדיד אתה תצטרך לשאוב אותו החוצה, ואסור לנסוע עם הרכב במצב שכזה.

פורסם
בוא ונבחן את הבעיה מזווית אחרת:

איך נראית הנורית? האם זו נורית שמצביעה על חוסר שמן או נורית של לחץ שמן נמוך?

ייתכן ששמת יותר מדי שמן. אולי התבלבלת בין הנורות והנורית של לחץ שמן נמוך נראתה לך בטעות כנורית שמראה על חוסר שמן.

3-4 ליטר זו חתיכת כמות, אולי אפילו קרטר שלם שמוחלף בטיפול. לכן יתכן שלא בדקת שמן כמו שצריך והוספת מיכל מלא-והעמסת על משאבת השמן.

בצע בדיקה לכמות השמן ברכב-העמד את הרכב על משטח ישר, חכה חצי שעה-שעה עד שהמנוע יתקרר ואז בדוק את השמן על פי קריאת מדיד.

אם יש לך עודף שמן לפי קריאת המדיד אתה תצטרך לשאוב אותו החוצה, ואסור לנסוע עם הרכב במצב שכזה.

נורה שנדלקה אתמול נראת כך

מול החנות הוספתי את השמן ונסעתי כ-4 ק''מ

Low_Oil_Lamp_Red.jpg

לאחר מילוי השמן , המנורה נכבה ומנוע מייד התחיל לעבוד הרבה יותר שקט וללא ראש

הגעתי הביתה אתמול ובחצות כאשר מנוע קר בדקתי את המד שמן - והיה בדיוק בנורמה

פורסם

1. המנורה שנדלקה מצביעה על לחץ שמן נמוך כתוצאה מחוסר שמן.

2. הכמות שהוספת 3-4 ליטר מצביעה על כך שאגן השמן היה ריק משמן מכיוון שכמות השמן באגן היא בסביבות 3.2-3.4 ליטר ואתה נסעת ללא שמן.

3. הרעשים שנשמעו מהמנוע כנראה מצביעים על נזק שנגרם למנוע כתוצאה מחוסר שמן מנוע.

גש למוסך לשם בדיקה.

איזה כייף לי :)

פורסם
1. המנורה שנדלקה מצביעה על לחץ שמן נמוך כתוצאה מחוסר שמן.

2. הכמות שהוספת 3-4 ליטר מצביעה על כך שאגן השמן היה ריק משמן מכיוון שכמות השמן באגן היא בסביבות 3.2-3.4 ליטר ואתה נסעת ללא שמן.

3. הרעשים שנשמעו מהמנוע כנראה מצביעים על נזק שנגרם למנוע כתוצאה מחוסר שמן מנוע.

גש למוסך לשם בדיקה.

לאחר 8 שעות שרכב עמד בחניון ללא שיפוע בדקתי מד שמן - ואין חריגה בכמות השמן ( בול בין H ו-L )

לאחר בדיקה התנעתי את הרכב והוא לא מעשן ( בדומה לנסיעה שלי הבוקר - עקן היה רק מדי פעם )

לגשת למוסך בכל מקרה ?

• תוכן חדש...