Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו מכירים את עקומות המומנט וההספק של רכבינו בעל פה. אבל שאלה מעניינת שעלתה בראשי ולא מצאתי לה תשובה טובה ומוסמכת היא - באיזה מומנט ובאיזה הספק אנו באמת משתמשים ביום-יום? לא ב'פול-גז' (כפי שמודדים מומנט) ולא בסיבובי מנוע גבוהים אלא בנסיעה מנהלתית עדינה. להערכתי מדובר במספר כוחות סוס ספורים עד 10-15 כוח סוס (לא כולל צרכני כוח כמו מזגן וכדומה).

למישהו יש מושג מוצק יותר? אני בכיוון הנכון?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תשובה בגוף השאלה.

אם אתה מכיר את עקומות ההספק והמומנט בע"פ - פשוט תבדוק לפי הסל"ד שאתה מגיע אליו.

שם ניתן ללמוד על המומנט הזמין.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

10-15 כ"ס זה כלום - המנוע שלך מספק את זה כמעט בסל"ד סרק. המספר הנכון יותר, לדעתי, הוא כמה עשרות סוסים. נניח 50-60, שמתקבלים סביב 3000 סל"ד. יותר משמעותית כמובן היא עקומת המומנט - אם המומנט אצלך מושג בסל"ד נמוך, תוכל להשתמש בפחות סוסים בשביל להשיג את אותה התוצאה. (מומנט כפול סל"ד הוא הספק).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מזכיר לכם שערך המומנט שאתם רואים בעקומת המומנט מגיע כשהמצערת פתוחה לגמרי - השאלה היא מה קורה כאשר נוסעים בעדינות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עקומת המומנט נמדדת תחת מצערת מלאה.

תאורתית, ע"מ לשמור את הרכב במהירות קבועה, לא נחוצה אנרגיה.

תחשב את ההתנגדות של האוויר, החיכוך של המכלולים, ותקבל את האנרגיה המשוערת שצריך להפעיל כדי לשמור את הרכב בשיוט.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
אני מזכיר לכם שערך המומנט שאתם רואים בעקומת המומנט מגיע כשהמצערת פתוחה לגמרי - השאלה היא מה קורה כאשר נוסעים בעדינות.

שאלת במה אנחנו משתמשים ביום-יום - והרי רובנו לא מלטפים את הגז תמיד אלא עוקפים לפעמים, יוצאים בצורה מעט נמרצת מהרמזור וכולי. ברור שבשיוט רגוע אנחנו משתמשים במספר סוסים זעום, אבל רובנו מנצלים כמה עשרות סוסים מדי יום, גם בלי להאיץ ל-6000 סל"ד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מי שלא מכיר בעל פה את עקומת המומנט של רכבו מוזמן לעיין בקישור הבא:

http://www.rri.se/index.php?DN=29

יש שם גרפים עבור רוב הרכבים יותר מזה גרפים האלו משקפים נתונים אמיתיים מול הצהרת היצרן.

לא מגעים לנתוני מומנט המוצהרים ולא קרוב לזה במקרה כזה. למשל מנוע טורבו בשיוט אמור לגדוש לא בגדישה מקסימלית שמתקבלת רק בלחיצה חזקה על דוושת הגז, לכן מומנט יהיה נמוך הרבה יותר ממה שרואים בטבלת הספק/מומנט, גם בלי טורבו המצב יהיה דומה. אבל בהאצה חזקה למדי מתקרבים לנתוני שיא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לשם ההמחשה. הצבעים מציינים מצב מצערת.

powercurve.png

כמובן שניתן לראות שלא מדובר במנוע סטנדרטי.

באיזה מנוע מדובר? אופנוע? 14,000 סל"ד!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא מבזבזים דלק ..

ברכב גודש ו רגיל אנו מנצלים בנסיעה רגילה מספיק כוח רק לתנועה בהתאם לתנאי הדרך , וברור שלא כל הזמן במצערת מלאה .

כרגע אצלי רכב גודש , רוב הזמן מקסימום 2500 סל"ד ( מקסימום מומנט בערך 25 קג"מ )

כאשר אני לא לוחץ אני לא צריך את הכוח .

בדיאגרמת הגדישה - המסך מראה לחץ מינימאלי 1 או 2 בקושי מתוך 8 , כך שאני מעריך שזה לכיוון 15-17 קג"מ בלחיצה עדינה .

בקודם 2000 מנוע רגיל בין 2500-3000 סל"ד המומנט היה כ 16 קג"מ בלחיצה - וזה היה מספיק .

לכן גם צריכת הדלק בין הרכבים די דומה בנסיעה מינהלתית , עם יתרון קל לגודשות בלחיצה עדינה .

צריך להעלות על מכשיר דינמומטר , ולבדוק הספקים בסל"ד שונה , ובמצערת פתוחה חלקית .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
שאלת במה אנחנו משתמשים ביום-יום - והרי רובנו לא מלטפים את הגז תמיד אלא עוקפים לפעמים, יוצאים בצורה מעט נמרצת מהרמזור וכולי. ברור שבשיוט רגוע אנחנו משתמשים במספר סוסים זעום, אבל רובנו מנצלים כמה עשרות סוסים מדי יום, גם בלי להאיץ ל-6000 סל"ד.

גם מבלי להגיע ל-6000 סל"ד אתה מנצל את רוב הכוח של הרכב.

מספיק שתגיע ל4000 וברכב ממוצע של מנוע 1600 תנצל 60-70(מתוך 100 נגיד) והנה לך שאתה כבר מנצל כמות לא קטנה.

רכבים גדולים וחזקים כידוע פחות מתאמצים - לכן הם יסעו על סל"ד נמוך ויחסכו כוח רוב הזמן. אם נקח אמריקאית חזקה הרי שגם בעקיפה היא לא תתאמץ ותנצל כמות כוח אפילו קטנה יותר ממשפחתית. רק בתאוצה ובניצול כוח זמין היכולות האמיתיות ייראו, וזה בתכלס לא קורה לרוב.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

בנסיעה במהירות קבועה מספיק בערך 15 כוח סוס לכביש בינעירוני. נסיעה ברחוב בעיר על 40 קמש תצרוך פחות מ 5 כ"ס. מדובר על 1500-2000 סלד ומומנט של 3 קגמ בערך. זה שהמנוע יכול לתת 15 קגמ או אפילו 25 זה לא רלוונטי.

• תוכן חדש...