Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית ל-3 ילדים תקציב 40-80K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר התייעצות עם חבר שהיתה לו פוקוס סטיישן והוא נאלץ להחליף אותה כשנולד הילד השלישי מפאת מושב אחורי צנוע מידות, היא ירדה מהפרק.

המובילות כרגע -

רנו מגאן

סקודה אוקטביה (יקר)

כל השאר (ניסן, רומסטר) נראות לי קצת קטנות גם או בתא המטען או במושב האחורי, אני מפספס משהו או שבאמת אין כמעט רכבי 5 מקומות שבאמת מתאימים למשפחה בת 5 נפשות בצורה נוחה?

פורסם

לאחר מחקר מקיף שערכתי בעצמי בעיניין (אני בדקתי יותר את הכיוון של 40K) הרכבים היחידים שבהם יכנסו 3 כיסאות בטיחות בצורה נוחה בתקציב הנ"ל הם:

רנו סניק

סיטרואן קסרה פיקאסו (או C4פיקאסו בצד העליון של התקציב)

מזדה פארמסי

פיאט מולטיפלה

וב80K אולי תצליח לדחוס גם הונדה FRV

בכולם יש 3 מושבים אמיתיים מאחור, במולטיפלה וה FRV גם ספסל נוסף מקדימה

אופציה טובה נוספת היא ה307 סטיישן שיש לה מושב אחורי רחב יותר מה307 הרגילה

מהקסרה פיקאסו והמולטיפלה יהיה לך קשה מאוד עד בילתי אפשרי למצוא אחת במצב טוב (שניהם נדירות יחסית)

המזדה פארמסי מבוססת על הלנטיס ולכן תקבל אמינות (כנראה) טובה ובטיחות זועתית (קיבלה ב 3 כוכבים וגם זה בקושי http://www.euroncap.com/tests/mazda_premacy_2001/84.aspx וכנ"ל לגבי המולטיפלה)

אני קניתי לבסוף את הסניק (מודל 2006) ואני יכול להגיד שבנתיים אני מאוד מרוצה, רכב נוח ומפנק ביותר המוווון מקום בתא הנוסעים ובתא המתאן מחיר מגוכך יחסית לתמורה וניתן למצוא פריטים שמורים עם ק"מ נמוך.

אומנם קצת חלשה במנוע 1600 אבל זה יותר ממספיק לשימוש משפחתי סולדי, והחשוב ביותר לא תמצא ב40K שום מכונית שאפילו מתקרבת אליה בכל מה שקשור לבטיחות, וכאשר יש לך 3 קטנטנים במושב האחורי כנראה שבסוף זה השיקול החשוב באמת.

כמובן שגם הברלינגו וחבריו יהיו אופציות לא רעות אך מפנקות הרבה פחות אם בכלל תמצא אחת שמורה

פורסם
לאחר התייעצות עם חבר שהיתה לו פוקוס סטיישן והוא נאלץ להחליף אותה כשנולד הילד השלישי מפאת מושב אחורי צנוע מידות, היא ירדה מהפרק.

המובילות כרגע -

רנו מגאן

סקודה אוקטביה (יקר)

כל השאר (ניסן, רומסטר) נראות לי קצת קטנות גם או בתא המטען או במושב האחורי, אני מפספס משהו או שבאמת אין כמעט רכבי 5 מקומות שבאמת מתאימים למשפחה בת 5 נפשות בצורה נוחה?

ממליץ בחום להוסיף את ה-I30 סטיישן לרשימה שלך, המושב האחורי שלה מרווח יותר משל האוקטביה והמגאן ושונה מאוד מזה של ההאצ'בק הרגילה.

פורסם

מה לגבי האמינות של הסניק, באמת נראית מאוד פונקציונלית.

מה עם c4?

אני רואה את המחירים של המגאן והם מפתים ביותר.

פורסם

פג'ו פרטנר אקסטרא (צורה חדשה) 2009 נכנס בתקציב ועונה לדרישות של הגובה נהג וכו.

רכב נוח מאוד ופרקטי מאוד לילדים עם/בלי כסא/בוסטר/סלקל.

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

הכי מתאימה, בפער גדול מכל השאר שצוינו כאן היא הרנו סניק - היחידה עם 5 מושבים שתתן לך באמת 5 מושבים מלאים ומרחב מחיה מצויין לנהג גבוה. נהגתי עליה 4 שנים עם קילומטראז' זהה (גרסת 1600 סמ"ק מליסינג)- פשוט תענוג של רכב!

ה-1600 באמת חלשה למדי אבל בהחלט נסבל. ממליץ מאוד לקנות את גרסת ה-2000 סמ"ק.

לחליפין, אתה יכול לקחת רכב 7 מושבים שיתאים לך גם להמשך - גרנד-סניק או C4 פיקאסו שגם היא מצויינת (החליפה את הסניק שהייתה לי).

פורסם

ת'אמת אני לא מכיר משהו אחר...

יש לי ב"ה יותר משלושה ילדים אבל שלושת הקטנים הם ילדה בת 4 על בוסטר עם משענת ותאומות בנות שנה בסלקלים...

אמנם לא הכי נח בעולם לקשור כל פעם את הסלקלים (מאחר והאוטו גם משמש את הילדים הגדולים יותר) אבל שלושתם חיים בשלום במושב האחורי...

אני מאוד אוהב את הפוקוס... אמנם היא "עגלתית" יחסית למאזדה 3 ואחרות ... אבל כל השאר מצויין. ולי אישית חשובה הבטיחות במיוחד שזה אוטו שמסיע ילדים.

פורסם

אם המושב האחורי בפוקוס היה צר ל- 3 ילדים, גם האלטרנטיבות המשפחתיות המקבילות לא יהוו שיפור משמעותי.

רנו מגאן או פלואנס מעט יותר מרווחות, אבל לא בהרבה.

ממליץ לבחון רכב עם 3 שורות מושבים (לדוגמה – מאזדה 5, קיה קארנס וכו').

גיל מאוויס

פורסם

גם פריוס תהיה צרה במושב האחורי בנוסף תא המתאן שלה לא גדול.

למרות שמזדה 5 נראית כמו מיניואן גדול המושב האחורי שלה לא רחב יותר ממשפחתית רגילה ולכן לא הכנסתי אותה לרשימה.

לגבי רכבים עם 3 שורות מושבים - הם הכרחיים כאשר יש 4 ילדים ויותר (מלבד האופציה של הונדה FRV) אבל יש לזכור

כמה דברים, ראשית שאף ילד לא ירצה להיות זרוק מאחור ורחוק מכולם בנוסף הם בדרך כלל לא יהיו נוחים לילדים גדולים, אבל הדבר החשוב ביותר הוא שהמושבים האלו ברוב הרכבים מהווים סכנת נפשות כאשר הרכב נפגע מאחור בגלל קרבתם לחלון האחורי כלומר בפגיעה חזקה גב הכסא יספוג חלק גדול מהמכה ולכן עדיף לא להשתמש בהם אם לא חייבים.

בכל מקרה רנו סניק זהה לרנו מגאן בכל המכלולים המכניים אבל טובה ממנה עשרות מונים בכל מה שקשור לשינוע משפחה,

זו מכונית שההרגשה הכללית בה היא שכל בורג תוכנן במחשבה על משפחה עם ילדים, זה מתחיל בתאי איכסון בכל מקום דרך 3 מושבים אחוריים נפרדים שלכל אחד מהם יש כוונון קדימה אחורה ולזוית המושב וילונות מקוריים בחלונות האחוריים תאורה מעולה בתא הנוסעים ומגיע עד למראה פנורמית קטנה ומתקפלת כדי שהנהג יוכל לראות מה קורה במושב האחורי בנוסף הסניק רחבה וגדולה יותר מהמגאן בצורה משמעותית.

מבחינת המחיר גם המחירים של הסניק מאוד מפתים, אולי תצתרך להתפשר על שנתון או שניים ביחס למגאן אבל תקבל מכונית מיד פרטית ולא רכב שנקרע בליסיניג.

גם C4 פיקאסו תהיה אופציה מעולה אם אתה מעוניין להשקיע את כל התקציב ויש רבות מליסינג במחירים טובים יחסית.

פורסם

בדקתי היום מיצובישי לאנסר 2009. המרווח בפנים לא רע בכלל, לא פחות מקורולה לדעתי.

תא מטען לא משהו אבל אפשר לשים גגון בפעם פעמיים בשנה שיש נסיעות של כמה ימים.

דעתכם?

פורסם

המיצובישי היא אחלה משפחתית. יש לה 5 כוכבי ריסוק ו-7 כריות אויר, המרווח בפנים טוב וגם בתא המטען והביצועים סבירים.

החסרון הכי בולט שלה לדעתי הוא תא נוסעים מעט פלסטיקי אבל זה לא משהו שאי אפשר לחיות איתו בייחוד כשאיכות ההרכבה בסדר גמור.

פורסם
אני מפספס משהו או שבאמת אין כמעט רכבי 5 מקומות

שבאמת מתאימים למשפחה בת 5 נפשות בצורה נוחה?

יומדאי i30 !!!

• תוכן חדש...