Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם לא יצא לי לנהוג במאזדה המדוברת אך יצא לי לשבת מס' פעמים בדור הקודם בדגם ה'מפואר' ונסעתי לא מעט פעמים גם במאזדה 3 דור קודם. הדבר היחיד שיש לי לציין זה איכות החומרים הזוועתית. אני מתנייד ביום יום ברכב רגיל לגמרי(בורה) והרכב כולל פחות פיצ'רים אבל הרבה יותר נעים לשהות ברכב מאשר במאזדות. (כנל אגב לגבי מאזדה 2).

המושבים לא נוחים בעליל והכל מרגישי פלסטיקי וזול.

פורסם
תודה ששמת לב! החלקתי את נושא רשיון הרכב, שהיה בתא הכפפות כמובן.

תודה גם על המחמאות... זו טבילת האש הראשונה שלי, לא סקרתי לפני כן. בתקופה האחורנה צפיתי בלא מעט סקירות ולרוב אלה שמעניינות אותי יותר הן המקיפות בתחום האבוזר יותר מאשר הביצועים - כי ביצועים צריך להרגיש.

כיוון שייצאה לי סקירה די מקיפה אבל לא משעשעת וקלילה כפי שציפיתי חשבתי לעצור. מאחר ואני רואה שיש אנשים שמצאו עניין בכתוב, אבצע סקירה על הופרב (אשתדל לקצר אבל יש המון פרטים לספר עליהם). על קצה המזלג אני יוכל להגיד שהיא מרגישה עוצמתית מצד אחד אבל קצת כבדה ומגושמת מצד שני כך שאני מרגיש לא לעניין לטלטל אותה בכבישים עקלקלים כפי שנהגתי לעשות עם סופר-מיני קלילות. ועדיין שריקת המגדש והדחיפה הזאת בגב שמביאה אותך ל-160 בלי טיפת מאמץ זו תחושה שקשה להתעלם ממנה לאורך זמן. אבל על זה בסקירה הבאה :)

לקצר?

אין צורך. פרט בהרחבה. אל תבחל בפרטים. סקירה שלא נופלת באיכותה מסקירותיהם של ״עיתונאי רכב״ למיניהם.

אגב, לא ידעתי שאתה נושא דרכון סובייטי. גם לי יש דרכון כזה, אמנם לא סובייטי אבל סובייטי גרסא 2.0.

מסביר כמה דברים על האינטליגנציה :-)

מחכה בקוצר רוח לסקירה הבאה!

אלון

פורסם
חבריי ששמעו שאני "סובל" במאזדה 6 מספר ימים הרימו גבה והשמיעו "מסכן" צונן וציני או "נשמע לי כמו אוי אוי אוי".

מסכן!

זה נשמע כמו "אוי אוי אוי"

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם נניח רגע את הביקורת על המאזדה בצד.

אני חושב שבישיבה בסקודה שלך וגילוי כל הפיצ׳רים וההמצאות (תא מטריה עם ניקוז מים? יש בכלל כזה דבר?) אני אראה כמו מי שהרגע גילה את האש.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אמנם לא יצא לי לנהוג במאזדה המדוברת אך יצא לי לשבת מס' פעמים בדור הקודם בדגם ה'מפואר' ונסעתי לא מעט פעמים גם במאזדה 3 דור קודם. הדבר היחיד שיש לי לציין זה איכות החומרים הזוועתית. אני מתנייד ביום יום ברכב רגיל לגמרי(בורה) והרכב כולל פחות פיצ'רים אבל הרבה יותר נעים לשהות ברכב מאשר במאזדות. (כנל אגב לגבי מאזדה 2).

הבורה אינה רכב רגיל בכלל, לפחות לא מהבחינה עליה אתה כותב. יש לו מושבים מעולים מרופדים בבד קטיפה משובח ומאוד עמיד, לוח שעונים שמרני אבל בנוי מפלסטיק משובח ורך ובכלל נראה ומרגיש טוב יותר גם מאשר בגולפים והג'טות החדשות. למעשה תחושת השהייה בו מזכירה יותר מכוניות שעולות שש ספרות, גם בגילו, מאשר באוטו ששווה מקסימום כמו סט ג'אנטים אוריגינליים שלהן.

פורסם

תאמת עדיף לשבת לפעמים במשהו פלסטיקי וזול מאשר באחת שמרגישה יוקרתית ואיכותית בשנה הראשונה, ותכף בשנה השניה

ההגה עור מראה התעייפות, כפתורים למינהם מתקלפים, כל הבד שמודבק בדלתות ובתקרה נחלש, שלל התקלות למינהם(גיר ומנוע)

ואין עוד שום צורך הרחבה.

והכל מניסיון אצל אבא שלי פאסאט (2003,2006), ואחי אודי A6 2009.

חוץ מזה נוחות הנסיעה, השקט הפנימי ואיכות ההרכבה ברמה גבוהה אבל שוב פעם לשנים הראשונות.

אצל היפניות הפשוטות מחזיק מעמד יפה מאוד לאורך השנים והכל באמינות יתרה.

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

אני חושב שקצת הגזמתם. לבוא ולהשמיץ את הרכב בצורה כזו ולומר שהדוושה אצלה זה לעשות עוול לרכב. איכות ההרכבה היא לא מהגבוהות אך סבירה בהחלט ומעלה (ביחס ליונדאי).

פורסם

מאזדה בהחלט לא רכב נוח! יצא לי יותר מפעם אחת לשבת בכזאת ואני יכול להגיד שהמושבים קשים מאוד(בדיוק כמו לשבת על בטון), והמרווח לרגליים לא מספיק בכלל.

מבחינת מנוע אני יודע שיש למנוע 2000 150 כ"ס כך שזה הספק יפה..(20 כ"ס יותר מלרכב שלי בעל מנוע 2000 ש' 96 שלי למשל) אבל שאר הדגמים והגירסאות פשוט חלשים!

הרכב עצמו בנוי מחומרים מאוד זולים ובצורה הכי מינימליסטית(וזה כביכול אמור להיות "רכב מנהלים") שזה פשוט שערורייה(מה היפנים חשבו לעצמם?) והפח כידוע מתעקם מאוד בקלות מהמכה הכי קטנה...

חוץ מזה שזהו רכב עדר(שאני בכלל לא דבר אחד יאמר לזכותן של שאר המאזדות למיניהן שהמנועים שלהם יחסית עומדים בעומס החום לא פחות טוב מהאירופאיות ועלות האחזקה לא יקרה כמו עם האירופאיות.

שערורייה נוספת היא המחיר. למה רכב כזה עולה 120-160 אלף ש"ח?? אני חושב באופן כללי שמי שמשלם על מאזדה יותר מ-80 הוא פשוט פראייר מארץ הפראיירים(ויסלחו לי בעלי המאזדות כאן, אבל זה נכון)

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

סקירה טובה, תודה.

תסלחו לי שאני נטפל לנקודה מסוימת - בידוד רעשים.

פולקסווגן התחילו את השינוי לפני אי-אילו שנים (לדעתי, לא נתחיל ויכוח על זה)

ומאז הוא מחלחל לשאר המשפחתיות.

לראייה, השקט הדי-מופתי שיש בפוקוס הנוכחית.

לעומת זאת, המאזדות פשוט רועשות, ומתברר שלא משנה מה המספר -

2, 3, 5 או 6. זה אולי לא הדבר הכי בולט בנסיעות קצרות ומקריות,

אבל לאורך זמן או בנסיעה ארוכה זה משהו מאוד מעייף,

והרבה יותר חשוב לטעמי מכל דיפון או בד של מושב או כפתור או פיצ'ר כלשהו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
תאמת עדיף לשבת לפעמים במשהו פלסטיקי וזול מאשר באחת שמרגישה יוקרתית ואיכותית בשנה הראשונה, ותכף בשנה השניה

ההגה עור מראה התעייפות, כפתורים למינהם מתקלפים, כל הבד שמודבק בדלתות ובתקרה נחלש, שלל התקלות למינהם(גיר ומנוע)

ואין עוד שום צורך הרחבה.

והכל מניסיון אצל אבא שלי פאסאט (2003,2006), ואחי אודי A6 2009.

חוץ מזה נוחות הנסיעה, השקט הפנימי ואיכות ההרכבה ברמה גבוהה אבל שוב פעם לשנים הראשונות.

אצל היפניות הפשוטות מחזיק מעמד יפה מאוד לאורך השנים והכל באמינות יתרה.

יוגב

מצטער, אינני שותף לתחושה. מחר-מחרתיים אשתדל להעלות סקירה על הסופרב בת השנתיים על 90,000 הקילומטרים שעברה כאשר אני הנהג השלישי! הכל חדש, לא כחדש. תוכל להתרשם מהתמונות שאני אעלה.

מאזדה בהחלט לא רכב נוח! יצא לי יותר מפעם אחת לשבת בכזאת ואני יכול להגיד שהמושבים קשים מאוד(בדיוק כמו לשבת על בטון), והמרווח לרגליים לא מספיק בכלל.

מבחינת מנוע אני יודע שיש למנוע 2000 150 כ"ס כך שזה הספק יפה..(20 כ"ס יותר מלרכב שלי בעל מנוע 2000 ש' 96 שלי למשל) אבל שאר הדגמים והגירסאות פשוט חלשים!

הרכב עצמו בנוי מחומרים מאוד זולים ובצורה הכי מינימליסטית(וזה כביכול אמור להיות "רכב מנהלים") שזה פשוט שערורייה(מה היפנים חשבו לעצמם?) והפח כידוע מתעקם מאוד בקלות מהמכה הכי קטנה...

חוץ מזה שזהו רכב עדר(שאני בכלל לא דבר אחד יאמר לזכותן של שאר המאזדות למיניהן שהמנועים שלהם יחסית עומדים בעומס החום לא פחות טוב מהאירופאיות ועלות האחזקה לא יקרה כמו עם האירופאיות.

שערורייה נוספת היא המחיר. למה רכב כזה עולה 120-160 אלף ש"ח?? אני חושב באופן כללי שמי שמשלם על מאזדה יותר מ-80 הוא פשוט פראייר מארץ הפראיירים(ויסלחו לי בעלי המאזדות כאן, אבל זה נכון)

1. 150 כ"ס לא באים לידי ביטוי ככל הנראה בכלל הגיר.

2. בעיניי המושבים ביונדאי קשים בהרבה מאלה של המאזדות. למעשה המושבים ב-3 היו פחות או יותר בסדר. המושב של ה-2 טיפה ספוגי מידיי (יש בו מן כרית רכה יחסית) וגם ב-6 המושבים רכים רכים יותר משל הסופרב אך הפרופיל שלהם דקורטיבי ולא נוח לאורך זמן.

3. 80K ש"ח זו הגזמה. המאזדות כמו שאמרתי רכבים טובים סה"כ אבל לא טובים מהמוצע. התמחור שלהם בהחלט לא מוצלח (מאזדה 2 בסיסית ב-105K ש"ח :shock:) אבל עבור מאזדה 3 הייתי משלם יותר מ-80K ש"ח, סביב ה-100-110K. עבור ה-2 כ-80K ש"ח ועבור ה-6 כ-130K ש"ח. בקיצור מזיז אותן "דרגה" אחת אחורה.

4. פח שמתעקם בקלות לא הכרח סימן רע. עברתי תאונת חזית-צד עם המאזדה 2 שלי במהירות של כ-20-30 קמ"ש בעת הפגיעה והרכב נשאר כמעט שלם (פגוש קדמי ומכסה מנוע התעקם קלות), לכנפיים נזק מינורי. הרכב אילו לא כבה, שום דבר לא נזל ונסעתי משם בכוחות עצמי.

סקירה טובה, תודה.

תסלחו לי שאני נטפל לנקודה מסוימת - בידוד רעשים.

פולקסווגן התחילו את השינוי לפני אי-אילו שנים (לדעתי, לא נתחיל ויכוח על זה)

ומאז הוא מחלחל לשאר המשפחתיות.

לראייה, השקט הדי-מופתי שיש בפוקוס הנוכחית.

לעומת זאת, המאזדות פשוט רועשות, ומתברר שלא משנה מה המספר -

2, 3, 5 או 6. זה אולי לא הדבר הכי בולט בנסיעות קצרות ומקריות,

אבל לאורך זמן או בנסיעה ארוכה זה משהו מאוד מעייף,

והרבה יותר חשוב לטעמי מכל דיפון או בד של מושב או כפתור או פיצ'ר כלשהו.

אמת אמת אמת... דבר מעניין ששמעתי הוא שבוולוו דאגו שהחלונות יוליכו רעשים בכדי שהנהג לא ישאר מבודד מהסביבה. כך שהרכב עצמו לא מרעיש (דובר על S60 חדשה) אבל שומעים טוב מידיי את הרכבים הסמוכים. החלטה קצת מוזרה בעיניי, אם זה נכון...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

סליחה שאני לא מצטרף לעדת החוגגים על דמה של מאזדה כאן ובמקומות אחרים ברשת , מאזדה עד אמצע שנה שעברה ניצחה כמעט כל מבחן דרכים שעמד בדרכה , נכון שהיא התישנה אבל בעוד כ5 חודשים לערך יבוא דור חדש , המאזדה cx5 החדשה הסקי אקטיב מאז שהיא הגיעה ניצחה את כל רכבי הקטגוריה בכל מבחן דרכים שהיא התיצבה בו גם בהנעה כפולה מול סובארו , לא שמענו מבול של טענות נגד על נוחות ופלסטיק כגורם מכריע של אכזבה שמאזדה שלטה בשוק , אני שנהגתי במאזדה 3 אהבתי את הספורטיביות היחסית לפחות בתחושה שהיא נותנת , ואת התחושה הכללית בתוך תא הנוסעים ואף מגזין אוטו הסכים איתי דאז במבחן דרכים שעשה לה מול לאנסר ובראבו , ואף שפורד פוקוס החדשה הגיעה , נכון שהמאזדה הישנה יותר לא נבחנה ממול אבל נשארה אצל חלק מהבוחנים כמכונית יותר מהנה לנהיגה לשעתה היא , המאזדה נתנה תמורה מעולה לכסף ומאזדה 6 לא התיימרה להתחרות מול הסופרב ברמת האיכות מעולם , שמאזדה שלטה בשוק , אם תעקבו אחר הרשת מעטים היו שקמו נגדה אם בכלל והדור הבא של המאזדה שאוטוטו יגיע כנראה ישתיק חלק גדול מהנשרים הקמו להינות מגופתה המוטלת כרגע.

כבר הדור החדש של cx5 נמכר במספרים מעולים. בארה"ב הדור החדש של המאזדה שנמכר שם עם מנוע 2.5 סקי אקטיב נמכר כרכב ספורטיבי לצעירים או למשפחה צעירה ובטבלה שראיתי לפני מספר חודשים היא נמכר השנה קרוב ל250 אלף יחידות והייתה במקום ה7

ובקשר נוחות נסעתי לאחרונה בפאביה ובישיבה מאחור היא לא נוחה בכלל לטעמי בוודאי לא כמו הפורד פוקוס שבוא אני נוהג בעיר אולי אצל סופרב זה שונה.

פורסם
סליחה שאני לא מצטרף לעדת החוגגים על דמה של מאזדה כאן ובמקומות אחרים ברשת , מאזדה עד אמצע שנה שעברה ניצחה כמעט כל מבחן דרכים שעמד בדרכה , נכון שהיא התישנה אבל בעוד כ5 חודשים לערך יבוא דור חדש , המאזדה cx5 החדשה הסקי אקטיב מאז שהיא הגיעה ניצחה את כל רכבי הקטגוריה בכל מבחן דרכים שהיא התיצבה בו גם בהנעה כפולה מול סובארו , לא שמענו מבול של טענות נגד על נוחות ופלסטיק כגורם מכריע של אכזבה שמאזדה שלטה בשוק , אני שנהגתי במאזדה 3 אהבתי את הספורטיביות היחסית לפחות בתחושה שהיא נותנת , ואת התחושה הכללית בתוך תא הנוסעים ואף מגזין אוטו הסכים איתי דאז במבחן דרכים שעשה לה מול לאנסר ובראבו , ואף שפורד פוקוס החדשה הגיעה , נכון שהמאזדה הישנה יותר לא נבחנה ממול אבל נשארה אצל חלק מהבוחנים כמכונית יותר מהנה לנהיגה לשעתה היא , המאזדה נתנה תמורה מעולה לכסף ומאזדה 6 לא התיימרה להתחרות מול הסופרב ברמת האיכות מעולם , שמאזדה שלטה בשוק , אם תעקבו אחר הרשת מעטים היו שקמו נגדה אם בכלל והדור הבא של המאזדה שאוטוטו יגיע כנראה ישתיק חלק גדול מהנשרים הקמו להינות מגופתה המוטלת כרגע.

כבר הדור החדש של cx5 נמכר במספרים מעולים. בארה"ב הדור החדש של המאזדה שנמכר שם עם מנוע 2.5 סקי אקטיב נמכר כרכב ספורטיבי לצעירים או למשפחה צעירה ובטבלה שראיתי לפני מספר חודשים היא נמכר השנה קרוב ל250 אלף יחידות והייתה במקום ה7

ובקשר נוחות נסעתי לאחרונה בפאביה ובישיבה מאחור היא לא נוחה בכלל לטעמי בוודאי לא כמו הפורד פוקוס שבוא אני נוהג בעיר אולי אצל סופרב זה שונה.

קודם כל ה-CX-5 נראית נהדר לדעתי ובעלת פוטנציאל. אחד הקרוסאוברים העדיפים בעייני כיום. מאזדה 3 משני הדורות לטעמי רכב מוצלח הרבה יותר מה-6 ומיקומה בדירוג האלטרנטיבות בסגמנט טוב. העדפתי אותה על פני קאיה פורטה בעלת גיר 6 ההילוכים, קורולה והרבה אחרות. מהנה יותר מה-6, דינמית יותר וכו'. גם מאזדה 2 נהדרת לגודלה, כפי שציינתי אחת המהנות שנהגתי בהן מתוך כ-50 רכבים, המחיר גבוה. לכולן בעיית בידוד רעדים, צריכת דלק וגיר מיושן ועדיין הן בחירות לא רעות בכלל.

אינני בא לדפוק את המסמר האחרון בארון הקבורה של מאזדה. ה-6 הפתיעה אותי לרעה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אכן מפתיע לא נהגתי ב6 אבל הידמותה ל3 עם מנוע חזק יותר היה צריך ליצור רושם דומה של חווית נהיגה , אבל באמת אכזבתך מפתיעה

שבת שלום לכל חברי הפורום .

• תוכן חדש...