Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי רכב שחור מטאלי משנת 2005 שבו הצבע נראה חסר ברק ודהוי במקומות מסויימים,

הייתי מעוניין לחדש אותו ולהוסיף לו ברק וכן להעלים כמה שריטות שטחיות בעיקר שיש עליו.

האם ישנה דרך ידנית לעשות זאת או לא כדאי להתעסק עם רכב שחור מטאלי ופוליש ידני?

באם כן, איזה חומרים מומלצים? פוליש ו-וקס.

מעודף מידע שיש פה בפורום לא הצלחתי להגיע למסקנה בעניין.

פורסם
להסרת שריטות רציניות על שטחים נרחבים דרושה עבודה מקצועית עם מכונה.

מה שנקרא - דיטיילינג.

תודה על התשובה, אבל לא קיבלתי מענה לשאלותיי.

מה שציינת ידוע לי.

פורסם
שלום,

ברשותי רכב שחור מטאלי משנת 2005 שבו הצבע נראה חסר ברק ודהוי במקומות מסויימים,

הייתי מעוניין לחדש אותו ולהוסיף לו ברק וכן להעלים כמה שריטות שטחיות בעיקר שיש עליו.

האם ישנה דרך ידנית לעשות זאת או לא כדאי להתעסק עם רכב שחור מטאלי ופוליש ידני?

באם כן, איזה חומרים מומלצים? פוליש ו-וקס.

מעודף מידע שיש פה בפורום לא הצלחתי להגיע למסקנה בעניין.

עניתי לך.

לא כדאי להתעסק עם פוליש ידני, מהסיבות שאתה לא מיומן ובכל מקרה זה לא יעיל.

באיזה רכב מדובר? כל יצרן משתמש בצבעים בעלי אופי שונה, אפילו אם זה שחור מטאלי.

פורסם
עניתי לך.

לא כדאי להתעסק עם פוליש ידני, מהסיבות שאתה לא מיומן ובכל מקרה זה לא יעיל.

באיזה רכב מדובר? כל יצרן משתמש בצבעים בעלי אופי שונה, אפילו אם זה שחור מטאלי.

טויוטה יאריס T-SPORT

פורסם

הצבעים של הגרמניות, קונצרן VAG וכו' הם קשים יותר.

הצבע ברכב שלך הוא רך יותר ותוכל להגיע לתוצאות מסויימות (לא יכול להעיד לך על טיבן) בעזרת פד ידני עם יכולת חיתוך(המיועד לעבודה ידנית) ובעזרת קומפאונד ופוליש לפיניש. כמובן שיש את שלב הפלסטלינה לפני והווקס בסוף וכו'.

אני יכול ואשמח לתת לך לינקים לכל המוצרים הנ"ל.

קח בחשבון שזה פרוייקט סיזיפי שיקח לך יום-יומיים(וזה עוד בגלל שהרכב שלך קטן).

החומרים עצמם יעלו לך כמה מאות ש"ח. לכן אני ממליץ לך לשלם לבעל מקצוע את אותם כמה מאות שקלים(מאמין ברמה של 600).

פורסם
הצבעים של הגרמניות, קונצרן VAG וכו' הם קשים יותר.

הצבע ברכב שלך הוא רך יותר ותוכל להגיע לתוצאות מסויימות (לא יכול להעיד לך על טיבן) בעזרת פד ידני עם יכולת חיתוך(המיועד לעבודה ידנית) ובעזרת קומפאונד ופוליש לפיניש. כמובן שיש את שלב הפלסטלינה לפני והווקס בסוף וכו'.

אני יכול ואשמח לתת לך לינקים לכל המוצרים הנ"ל.

קח בחשבון שזה פרוייקט סיזיפי שיקח לך יום-יומיים(וזה עוד בגלל שהרכב שלך קטן).

החומרים עצמם יעלו לך כמה מאות ש"ח. לכן אני ממליץ לך לשלם לבעל מקצוע את אותם כמה מאות שקלים(מאמין ברמה של 600).

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת.

לפי השיקלול שאני עושה, כל התעסקות ידנית עם תהליך הפוליש מועד לאסון, על אחת כמה וכמה שמישהו לא מנוסה עושה זאת.

יום-יומיים להתעסקות עם הרכב אין לי, והשקעה של מאות שקלים לחומרים מיותר לי. אין מנוס מבעל מקצוע לפי דברייך.

לאחר שאני מבצע את הדיטיילינג, מה צריך לעשות כדי לשמר את התהליך? רק ווקס ידנית בעצמי פעם בתקופה?

ושאלה נוספת, הוצע לי פוליש ווקס "מקצועי" מסכומים של 350 ש"ח ועד 550 ש"ח, האם זה מעיד על טיב העבודה? כמה "רצוי" לשלם?

פורסם

ב-350 לא תקבל עבודה איכותית, סביר להניח שיטחנו לך את הצבע עם פד פרווה. צריך ידע, זה תחום עם המון חידושים וצריך לעבוד עם חומרים איכותיים.

רוב אנשי המקצוע הטובים בארץ(אין הרבה כאלה) מייבאים בעצמם מחו"ל את החומרים כיוון שההצע בארץ מצומצם וחלקי.

אני יכול להמליץ לך "ness detail" הלא הוא יבגני, בטח שמעת את השם.

וראיתי כמה עבודות של "אוטוסטור" שיצאו יפה.

כמובן שיש עוד כמה בעלי מקצוע מהשורה הראשונה, אך טרם זכיתי לראות עבודות שלהם.

אני יכול להגיד לך בלב שלם שכדאי לך להוסיף עוד 200-300 ש"ח עבור עבודה מסוג זה.

לשמירה על הצבע באופן שוטף, מומלץ למרוח ווקס 2-4 פעמים בשנה.

שטיפה במכונה היא אגרסיבית, מורידה כמעט כל ווקס שמרחת ויוצרת swirls.

שטיפה ידנית יותר ידידותית לצבע, כמובן שאני תמיד ממליץ על "עשה זאת בעצמך" ויש בפורום הסברים איך עושים את זה נכון.

פורסם

חשבתי לעצמי שב350 לא תהיה עבודה משהו, בגלל זה שאלתי.

את בעלי המקצוע שציינת אני מכיר ויודע שהם עושים עבודה מצויינת, אך אני גר רחוק מהם וזה יוצר בעיה.

יש לציין שאני לא מחפש להביא את הרכב למצב תצוגה, אבל מעוניין בעבודה מושקעת וטובה כמובן.

מישהו יודע על דיטיילר באזור אשדוד? יש כאן כמה בעלי מקצוע אך לא יצא לי להתרשם מעבודתם.

לפרוטוקול, הרכב לא מתקרב למכוני שטיפה (למרות שהבעלים הקודם עשה זאת) ונשטף ידנית בלבד בחנייה מקורה.

פורסם

לא ממליץ לעשות פוליש על רכב כהה,

הפוליש מוריד שיכבה מהלכה וברכבים הכהים הלכה "נאכלת" מהר יותר מהחום שהם סופגים.

עשיתי פוליש לפני שנתיים במאזדה שלי, לאחר כמה חודשים הלכה התקלפה והייתי צריך לצבוע את הגג מחדש.

שי.

פורסם
אבי, אשדוד לראשל"צ (ness detail) זה מה? 30 ק"מ? בחייך.. תרים טלפון.

זה יותר עניין של מה אני עושה עם עצמי במשך הזמן שהוא עובד על הרכב מאשר המרחק.

גם אם אתה שם את זה בצד, אם הוא מחליט שהוא צריך לעבוד על האוטו 10 שעות, אני צפוי לנזק של 1000-1500 ש"ח

לפוליש ווקס בסך הכל. ועם כמה שהוא טוב, זה נראה לי מוגזם.

פורסם

שיבגני עבד על הרכבים שלי הוא הגיע אליי ועבד עליהם בחניון הבניין.

אני לא חושב שזה יגיע לסכומים שאתה מדבר עליהם על יאריס(בגלל שהרכב קטן והצבע לא דורש הרבה מעברים כמו בגרמניות).

לצורך העניין 1200-1500 זה מחיר שיותר מתאים ל-Q7.

תבדוק גם באוטוסטור:

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%99-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%97-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A9-%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%A1-%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9-%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D

פורסם
שיבגני עבד על הרכבים שלי הוא הגיע אליי ועבד עליהם בחניון הבניין.

אני לא חושב שזה יגיע לסכומים שאתה מדבר עליהם על יאריס(בגלל שהרכב קטן והצבע לא דורש הרבה מעברים כמו בגרמניות).

לצורך העניין 1200-1500 זה מחיר שיותר מתאים ל-Q7.

תבדוק גם באוטוסטור.

הרבה תודה על כל האינפורמציה danielharati, נעשה בירורים אחרונים, נקבל הצעות מחיר ונראה איך מתקדמים.

אגב, הרכב קטן קטן, אבל ממזר :-D

• תוכן חדש...