Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני עד 75K

gmeir11
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גג לבן - 2000,

מגנזיום 16" עם צמיגים 3300 - 205/45/16

75300 אותו מחיר עם ג'נטים וגג לבן. ואתה יכול להתקין ג'נטים עם צמיגים קטנים יותר במחיר זול יותר.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הפאביה זולה יותר מהפיאסטה והסוויפט אבל מציעה שנתיים אחריות לעומת 3 שנות אחריות ובנוסף מחירי הביטוחים (בעיקר לצעירים) גבוהים הרבה יותר (כנ"ל לגבי האיביזה).

בנוגע לבטיחות, מעבר להבדל בכריות האוויר (7 בסוויפט ובפיאסטה לעומת 4 בפאביה), גם ציוני מבחני הריסוק נמוכים יותר מהן.

כמה ההבדל משמעותי? תלוי בתאונה, יכול להיות שההבדל יהיה בין פציעה קלה לפציעה קשה ויכול להיות שלא יהיה הבדל, אי אפשר לתת פה מסקנה גורפת אבל אין ספק שהסיכוי להינצל או להפצע פחות גבוה יותר בפיאסטה/סוויפט.

אתה קצת מבלבל - ציון מבחני הריסוק קשור למספר כריות האוויר במקרה הזה. לפביה יש 4 כריות ולכן היא קיבלה 4 כוכבים במבחן. שתי הכריות ה"חסרות" שאחראיות לאובדן הכוכב החמישי, הן מאחור ואם בדרך כלל לא יושבים שם נוסעים אז זה פחות משמעותי. אם יש לך ילדים שאתה מושיב מאחור, אז ודאי שזה כן משמעותי. האחריות על רכבי צ'מפיון הם לשנתיים פלוס שנה שלישית נוספת הנקראת "רצון טוב" ומוענקת על ידי היבואן בדרך כלל למי שמקפיד לטפל במוסכי היבואן ובהתאם לדרישות היצרן (מרווחי טיפולים, ונוזלים מאושרים). טיפולים אלה יקרים יותר מאשר במוסכים לא מורשים אבל היתרון שלהם הוא באיכות חלקי החילוף ובאחריות שיש על החלפים והעבודה. לכשעצמה הפביה מכונית שימושית וזריזה. הפיאסטה חדישה יותר, ובעיני גם יפה יותר אבל זה עניין מאוד אינדיבידואלי בעיני המתבונן. מבחינת ביצועי מנוע ותא מטען היא נופלת מהפביה, בשאר הדברים היא עולה עליה או משתווה (למשל בצריכת דלק הן פחות או יותר דומות). כדאי לך לעשות נסיעת מבחן בשתי המכוניות ולראות מה נוח ומתאים לך יותר, כי למשל בפיאסטה יש בעיה לכוון את גובה מושב הנהג ונהגים גבוהים נתקלים בבעיית נוחות בשל כך. בכל מקרה וכמו שכתבו לך, הפיקנטו לצרכים שלך תהיה חלשה מדי.

פורסם

תודה על המידע..

הרעיון הוא לחסוך כמה שאפשר, המותרות האלה לא מספיק מושכות אותי כדי להוסיף עליהן אלפי שקלים..

ב"ה באוטו הבא (:

פורסם

ג'וני - לרוב לא יסעו מאחור אנשים.. אז החיסרון לא משמעותי..

לגבי ה"רצון טוב" - מי מחליט האם לאפשר לי ליהנות מהרצון הטוב בשנה השלישית? יש איזשהו תנאי באחריות לכך?

פורסם
אתה קצת מבלבל - ציון מבחני הריסוק קשור למספר כריות האוויר במקרה הזה. לפביה יש 4 כריות ולכן היא קיבלה 4 כוכבים במבחן. שתי הכריות ה"חסרות" שאחראיות לאובדן הכוכב החמישי' date=' הן מאחור ואם בדרך כלל לא יושבים שם נוסעים אז זה פחות משמעותי. [/quote']

לא נכון! הפאביה קיבלה 4 כוכבים במבחני הריסוק עם 6 כריות אוויר ולא עם 4 כפי שמשווקת בארץ.

בנוסף אין שום קשר לציון הריסוק החזיתי שבכל מקרה הכריות היחידות שנפתחות הם זוג הכריות הקדמיות ובמקרה של הסוויפט והפיאסטה גם הכרית לברכיים, הפער הגדול בניקוד במבחן החזית, בין הפאביה לביניהם לא נובע מההבדל מהכרית הנוספת, יש פערי בטיחות.

פורסם

הפאביה זולה יותר מהסוויפט??

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

והמחירים הם כמובן לפני העלאת המע"מ שכמו שכתבתי לפני, דיברתי עם סוכן של סקודה והוא אמר לי שהמחיר נשאר אותו הדבר גם בחודש שמיני. אז קח בחשבון עוד 750-800 שקל תוספת לשאר הסופר מיני. כמובן שיש את האיביזה גם כן ב70K עם 5 כוכבי בטיחות ואותו המנוע, אבל חסרונות ויתרונות שונים מעט, אין מחשב דרך ורק 2 חלונות חשמל אבל יש את מערכת הHILL HOLD ועוד כל מיני דברים קטנים אבל אני אישית לא אהבתי את האיבזור בפנים הרכב, ולדעתי גם חיצונית הפאביה יפה יותר.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

לפי הסבר שקיבלתי בסוכנות סקודה ובסוכנות פולקסווגן, בנפרד:

הפאביה קיבלה 4 כוכבי בטיחות בזמן המבחן. מאז נוספו כריות אוויר ואביזרי בטיחות אחרים, אבל בגלל שהמכלולים (שלדה בעיקר) נשארו - לא העבירו את הדגמים החדשים מבחן ריסוק ולכן הציון לא השתנה למרות שאם היתה נבדקת היום - הפאביה כנראה היתה מקבלת 5 כוכבים במבחן ריסוק.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

הפיג'ו 206 + תעשה את העבודה היא בניגוד לקיה, בנויה לנסיעות בין עירוניות, נוחה מאוד, אמינה ביותר, וגם די חסכונית, יחסית למנוע הישן שלה. ( שעקב כך מאוד מאוד אמין! ) הרכב בעל מערכת שמע נחמדה מאוד עם שליטה מההגה, , ובסעיף הביצועים, והמנוע זריז וגמיש ביותר. מרווחת מאוד. הרכב (סוחב נהדר בעליות המטורפות של חיפה עם מזגן ו 4 אנשים מבוגרים ) התנהגות כביש שלא נופלת, ואף מתעלה על כל הסופרמיני, ועל מרבית המשפחתיות.

ממולצת בחום מכונית פשוט כיפית את שלנו לצערנו אנחנו נאלצים למכור :/ מחוסר שימוש, כמובן שכולם יגידו שיש לי אינטרס, אבל, הכל מאכפתיות וכנות אמיתית! אין מה להשוות סופר מיני אמיתית קלאסית, לרכב מיני בעל נפח מנוע 1000 בהצלחה בכל שתבחר!

דוד

פורסם

בתור אחד ששם בראש סדר העדיפויות שלו את נושא הבטיחות קצת מצחיק אותי שדווקא על זה אתה מוכן להתפרש ללא כל בעיה.

4 כוכבים זה באופן משמעותי פחות מ-5!

כמה זה ישפיע בזמן תאונה? לא יודע, אבל גם לא הייתי רוצה להיות זה שבודק את זה!

הגישה שלי היא ללכת על בטוח, וזה אומר ללכת על כל אחת מהאלטרנטיבות (אשר לדעתי גם טובות יותר) אשר בטיחותיות יותר.

אגב, בדקת את האפשרות של אופל קורסה? ראיתי שהדגם הידני (you) עולה 75K.

לדעתי למהר ולרכוש רכב לפני עליית המע"מ זה דבר טיפשי ביותר.

אתה הולך להוציא סכום של 70K ש"ח על רכב, אך מוכן למהר ברכישה בכדי לחסוך 700 ש"ח?!

מילא אם היית כבר סגור על רכב, לאחר שביצעת נסיעות מבחן על כל הרכבים.

אבל להחליט על רכב שעדיין לא נסעת עליו, ואתה עוד מסתמך על דעת "הפורום" (או יותר נכון מספר מאוד מצומצם של משתמשים בפורום).. :roll:

הפאביה מיושנת לעומת המתחרות (ואכן מרגישה כזו) ובנוסף גם אינה מישרת קו בנושא הבטיחות מול המתחרות.

וגם אין להמעיט מערכה של האחריות, אשר אצל המתחרות ארוכה באופן משמעותי מהפאביה.

אם לא חשובה לך האחריות אז תקנה משומש בן שנה-שנתיים, דיל הרבה יותר טוב מכול מבצע זה או אחר על פאביה.

אגב-2, ה-7K ש"ח שתוסיף לסוזוקי סוויפט יחזרו לך בריבית דה ריבית בזמן המכירה, יש להן שוק חזק וסביר להניח שבעוד מספר שנים היא תהיה הרבה יותר אטרקטיבית בשוק היד-2 מאשר פאביה (שניתן יהיה למצוא כמו פטריות אחרי הגשם).

פורסם

הפאביה מעולה, אתמול.הוצאתי אותה מהסוכנות.

סך הכל רכב נוח מאוד לנהיגה, הגה של סופרב.

גיר מעולה לדעתי, הקלאץ' נוח מאוד.

הוצאתי אותה ב75 אלף הכי בסיסית, אבזור לא רע, רדיו מקורי mp3 aux ממשק מעולה, רק שתי רמקולים שהם קומפוננט ככה שהאיכות מעולה ומספקת מבחינת עוצמה!

סך הכל רכב פשוט מאוד, מנוע 1.4 חמוד מאוד (חזק מאוד ביחס למנועי 1l שרצים בשוק.

אם אני לא טועה זה המנוע הותיק שיש בפולו הישנות.

סך הכל רכב נוח אמין וחסכוני והכי חשוב איכות גרמנית במחיר עממי.

לך עליה, אם אתה חושש קח נסיעת מבחן.

פורסם
לא נכון! הפאביה קיבלה 4 כוכבים במבחני הריסוק עם 6 כריות אוויר ולא עם 4 כפי שמשווקת בארץ.

בנוסף אין שום קשר לציון הריסוק החזיתי שבכל מקרה הכריות היחידות שנפתחות הם זוג הכריות הקדמיות ובמקרה של הסוויפט והפיאסטה גם הכרית לברכיים, הפער הגדול בניקוד במבחן החזית, בין הפאביה לביניהם לא נובע מההבדל מהכרית הנוספת, יש פערי בטיחות.

הערה: אני לא רוצה להתקטנן, אבל אם כבר דיברנו על בטיחות אז גם האיביזה ה"ישראלית" לא זכאית ל-5 כוכבים בגלל היעדר 2 כריות אוויר

צודק*2

mx-5, audi a4, alfa 159.

• תוכן חדש...