Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריח מוזר מהמזגן

mtomash
שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום

יש לי סוזוקי SX4 שנת 2010

הרכב לא עושה שום בעיות נוסע מצוין.

לאחרונה יש תופעה מוזרה כשאני מפעיל מזגן אז מדיי פעם יוצא ריח מוזר (קצת מתוק כזה, כאילו בושם מקולקל).

חשוב לציין כי זה לא ריח שיוצא באופן קבוע אלה כל 3-4 דקות יש איזה גל.

מה יכולה להיות הבעיה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי בפיאט באופן קבוע בתחילת הסופש יש ריח של שתן או משהו בסגנון ל2 דקות

מהמזגן, ואז זה נרגע לשבעת הימים הבאים וחוזר חלילה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום

יש לי סוזוקי SX4 שנת 2010

הרכב לא עושה שום בעיות נוסע מצוין.

לאחרונה יש תופעה מוזרה כשאני מפעיל מזגן אז מדיי פעם יוצא ריח מוזר (קצת מתוק כזה, כאילו בושם מקולקל).

חשוב לציין כי זה לא ריח שיוצא באופן קבוע אלה כל 3-4 דקות יש איזה גל.

מה יכולה להיות הבעיה?

אולי זו פטריה שניתן לטפל בה, אבל לפני הכל, אני ממליץ באופן קבוע 1-2 דקות לפני סוף הנסיעה לכבות את המזגן ולהפעיל מאוורר בעוצמה גבוהה כדי לייבש את הלחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום חברים,

יש לכם בקטריות על פני המאייד הפנימי ו/או בפילטר המזגן.

הבקטריות מתפתחות כתוצאה מרטיבות תמידית על פני המאייד הפנימי וכר הגידול שלהן הוא תאי עור שמגיעים למאייד כתוצאה מנסיעה תדירה עם סחרור פנימי.

קיימות שתי אפשרויות לטיפול-

1. מחליפים פילטר מזגן ומרססים אותו היטב עם חומר קוטל בקטריות. מתקינים הפילטר למקומו ומפעילים את המזגן בסחרור פנימי במהירות מירבית למשך כ- 10 דקות.

2. מחליפים פילטר מזגן, מפעילים את המזגן במצב סחרור פנימי במהירות מירבית ומפעילים "נר עשן" (אנו משתמשים בתוצרת WURTH הגרמנית) ישירות מתחת לפתח היניקה בתחתית לוח השעונים עד לסיום תכולת המיכל. טיפול זה יעיל יותר מהקודם, טוב גם לפתרון בעיית ריח עישון.

למניעת ריחות בעתיד, השתדלו להימנע מהפעלת סחרור פנימי ודקה לפני החניה, כבו את מדחס המזגן והפעילו מאוורר בעוצמה מלאה לייבוש המאייד. כמו כן, יש להחליף פילטר מזגן אחת לשנתיים.

בהצלחה!

אבי וייזל, סמנכ"ל קבוצת פליקס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחזק את מה שנאמר בתגובה האחרונה מה שעושים בד"כ זה מחליפים מסנן מזגן, מנקים את הרדיאטור הפנימי

בעזרת חומר שנקרא אם איני טועה "דגריזנר" והחומר הזה בעצם משמיד את הבקטריות שנוצרות מהלחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החלפת פילטר המזגן אצלי הורידה את שכיחות הבעיה כמעט לאפס

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...