Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים.

לאחר שכל הלדרמנים המזוייפים שרכשתי\קיבלתי במהלך השנים כשלו ,אני מעוניין לרכוש כלי אמין אך לא במחיר המוגזם של לדרמן.

עיקר השימוש הוא בזמן מילואים (אני עושה מספיק בשנה...) ובשאר הזמן שיהיה ברכב לתיקונים קטנים בשעת הצורך.

תודה!

פורסם

אני מבין שאתה עשיר.

כי אתה כותב לבד שנמאס לך מהכלים של הגרושים. אבל אתה לא מוכן לקנות מכשיר אמיתי ורציני.

אני ממליץ על סופר טול 200 דומה ל אחרים. בינוני ונוח./ 300 (הוא כבר כלי כבד) אבל מסיבי בטירוף.

או WAVE. או צ'ארצ'.

כולם סביב ה 300-400 שקל למכישר חדש! ביד 2.

או בין 600-900 לחדש בחנות.

היו לי כל הכלים שהמלצתי.

כולם מצויינים. ואמינים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

גילוי נאות: ניהלתי את פורום "סכינים למבינים" בעברי, ואני חובב לדרמן מושבע.

גילוי נאות 2: העסק שלי עומד להתרחב גם למכירת אולרי לדרמן.

שלום חברים יקרים.

לאחר שכל הלדרמנים המזוייפים שרכשתי\קיבלתי במהלך השנים כשלו ,אני מעוניין לרכוש כלי אמין אך לא במחיר המוגזם של לדרמן.

עיקר השימוש הוא בזמן מילואים (אני עושה מספיק בשנה...) ובשאר הזמן שיהיה ברכב לתיקונים קטנים בשעת הצורך.

תודה!

הלדרמן המוצלח ביותר עד היום היה דגם WAVE. לא רק אני אומר את זה- זה הדגם הנמכר ביותר שלהם... והוא גם הפייבוריט שלי אישית (מתוך 4 כלים שונים). השאלה אם אתה צריך לדרמן "אמיתי" או לדרמן "לשימוש מזדמן בלבד".

ה-WAVE לא הכי זול בעולם, אבל נותן תמורה נהדרת לכסף. כבר מהשימוש הראשון אתה תבין שזה שווה את זה.

מצד שני, השנה יצאו גם דגמים חדשים לשוק: סיידקיק ו- WINGMAN. המחיר שלהם נמוך מאד, אבל כך גם התחושה של הכלי... מרגיש קצת סיני, ועדיין: זה לדרמן.

המלצתי לך: SIDEKICK. מחיר נמוך, כולל משור (בווינגמן יש מספריים במקום המסור :? ) וסה"כ 15 כלים.

יתרון: המחיר נמוך מספיק בשביל להשאיר ברכב או לקחת למילואים בלי לחשוש יותר מדיי שיקבל כנפיים...

אם תיתן עוד קצת מידע לגבי שימושים נפוצים שלך, אוכל לעזור עוד יותר ולכוון אותך לכלי האידאלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מתעלק- יש לי לדרמן wave שאני לא משתמש בו בגלל שהמחזיק ביטים לא אוחז את הביט והוא תמיד נופל. כבר שלוש פעמים שלחתי אותו לתיקון ושלוש פעמים הוא חזר בדיוק עם אותה תקלה. נמאס לי כבר לשלוח אותו כי זאת המתנה של חודש בכל פעם ששולחים לתיקון. יש המלצה מה לעשות בנידון?

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

תודה רבה על המידע!

ביום יום אני אשתמש בעיקר במקרה שצריך סכין חדה או חיזוק של משהו ברכב.

במילואים תכלס אני בחימוש ובשטח כל כלי אפשרי יכול לעזור (גם יעזור שיפסיקו לתת לנו ארגזי כלים ריקים! אבל את זה נשאיר לפעם אחרת)

יש המלצות מאיפה לרכוש את הsidekick?

עריכה: מצאתי את האתר הזה:

http://rusgeves.co.il/search/?search_text=%D7%9C%D7%93%D7%A8%D7%9E%D7%9F

הבדלי מחיר רצינים בין הווינגמן לסיידקיק. ויש גם דגם מעניין בשם טרופר- מה אתה אומר?

פורסם

משנת 98' אני עם הסוויסטול של ויקטורינוקס בצבע מושחר.

הדבר הזה שורד הכל, ישרוד גם פצצה גרעינית. מה שלא שורד זה הנרתיק שלו, נאלצתי להחליף פעמיים.

Victorinox-SwissTool-Lg.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מתעלק- יש לי לדרמן wave שאני לא משתמש בו בגלל שהמחזיק ביטים לא אוחז את הביט והוא תמיד נופל. כבר שלוש פעמים שלחתי אותו לתיקון ושלוש פעמים הוא חזר בדיוק עם אותה תקלה. נמאס לי כבר לשלוח אותו כי זאת המתנה של חודש בכל פעם ששולחים לתיקון. יש המלצה מה לעשות בנידון?

אה... שאלה טיפשית: ניסית להחליף את הביט? אולי הוא נשחק כבר...

המלצה נוספת: יש מתאם עבור הלדרמן לביטים רגילים (קנה משושה). עולה יחסית גרושים, וניתן להשתמש בו עם כל ביט רגיל ולא רק עם המיוחד שהגיע עם הלדרמן.

ומדוע זו המתנה של חודש? זה לא אמור לקחת יותר משבועיים גג. במקרה הגרוע.

תודה רבה על המידע!

ביום יום אני אשתמש בעיקר במקרה שצריך סכין חדה או חיזוק של משהו ברכב.

במילואים תכלס אני בחימוש ובשטח כל כלי אפשרי יכול לעזור (גם יעזור שיפסיקו לתת לנו ארגזי כלים ריקים! אבל את זה נשאיר לפעם אחרת)

יש המלצות מאיפה לרכוש את הsidekick?

עריכה: מצאתי את האתר הזה:

http://rusgeves.co.il/search/?search_text=%D7%9C%D7%93%D7%A8%D7%9E%D7%9F

הבדלי מחיר רצינים בין הווינגמן לסיידקיק. ויש גם דגם מעניין בשם טרופר- מה אתה אומר?

1) הטרופר- זה לא לדרמן... זה איזה חיקוי...:shock:

2) כשכתבתי את הגילוי הנאות שלי... אף אחד לא קרא? החל משבוע הבא אני מוכר גם לדרמנים! אז, כן- יש המלצה מאיפה לקנות... :lol: דבר איתי בפרטי ותקבל הצעת מחיר.

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=&SalesSubCatID=&fromPrice=425&untilPrice=425&Info=%EC%E3%F8%EE%EF

בלי לחשוב פעמיים!

אין לי שום קשר למכירה/למוכר.

אני את הצ'רג' TTI קניתי מחבר פורום ולא מתכוון למכור אותו!

הלינק לא עובד לי טוב, לא מוצא כלום שם. צילומסך יעזור.

אין שום בעייה גם לקנות אחד משומש, מדובר בכלי עם אחריות לכל החיים. אם אתה יודע להשחיז את הלהב (שמן הסתם עבר שימוש ולעיתים "התעללות") כמו שצריך, תוכל להוזיל את הקנייה בכיף, ועדיין תהנה מהאחריות המלאה של הכלי.

משנת 98' אני עם הסוויסטול של ויקטורינוקס בצבע מושחר.

הדבר הזה שורד הכל, ישרוד גם פצצה גרעינית. מה שלא שורד זה הנרתיק שלו, נאלצתי להחליף פעמיים.

Victorinox-SwissTool-Lg.jpg

יש 4 חברות שמוציאות כלים כאלה ונמכרות בארץ (בעולם יש עוד כמה, אבל לא שמעו עליהם כל כך פה...): לדרמן, סוג, גרבר והחברה שציינת (שהתפתחה לייצר גם מולטיטול חוץ מהאולרים השוויצרים שהיא ייצרה מיום הקמתה). כל אחד והטעם האישי שלו, ומה שהוא מוצא לנכון שעובד עבורו. כולם טובים, כולם עושים את העבודה, כולם נוחים. השאלה היא, מי יותר, ולמי.

אישית לא התחברתי מעולם לחברות האחרות (גרבר וסוג התחילו בסכינים ועברו למולטיטול- בעיניי זו סוג של פשרה), והסוויסטול לא מרגיש לי נכון ביד... לא יודע להסביר את זה כל כך. לא התחברתי אליו.

אם תבצעו חיפוש בפורום, תמצאו עוד כמה עשרות שירשורים בנושא, ואת העובדה שאין דיעה אחת לגבי מי הטוב ביותר. הכל יחסי. אני עם לדרמן מהצבא- מאז שנת 2000, כשהאולר השוויצרי (רגיל, לא סוויסטול) שלי פשוט כשל פעמיים ביום אחד, כשהייתי צריך אותו הכי הרבה. אני יודע להעיד ממקור ראשון מה לדרמן מסוגל לעשות, וזה גם הכלי שהכי מתאים לי, אישית.

מה שכן, גם להם יש "נפילות"... הלדרמן הנוכחי שלי- סורג'. ענקי! מפלצת במלוא מובן המילה. לא מומלץ... פלוס, 2 פגמים קלים בתכנון שלו. כך שלא תמיד הכל וורוד גם שם.

פורסם

זה לא הביט, זה הקפיץ שלא תופס. יש לי סט ביטים אורגינל שרכשתי מאיביי והוא לא תופס אף אחד מהם.

כל הזמן שלחתי דרך ריקושט וכל פעם זה לקח לא פחות מחודש :|

פורסם

מאיפה אתה בארץ?

ולמה דרך ריקושט, ינעל החיים שלי?! יש לך חנות כלים שמוכרת גם לדרמנים באיזור שלך? אם כן, דבר איתם, ואני בטוח שהם ישמחו לעזור לך. אם לא, שלח לי הודעה פרטית, ואעזור לך בעניין.

אתה אומר שהביטים אורגינל?... יש סיכוי שהם לא. יש לך מכר עם לדרמן וויב, סורג', או דגם אחר עם הביטים הללו לצורך השוואה?

[אם אתה מחיפה, אתה מוזמן לקפוץ לביקור! וגם אם אתה לא מחיפה, אתה עדיין מוזמן...]

פורסם

אני מזכרון. יש בגן שמואל איזו חנות שמשווקת לדרמן ובחדרה את ריקושט. בגלל שיוצא לי להיות בחדרה יותר- אני שולח את הלדרמן דרך ריקושט. אולי הם הבעיה באמת ואני צריך לנסות לשלוח אותו דרך חנות אחרת. ובקשר לביטים- הם מקוריים. ב wave של אחי הם נתפסים מצויין.

פורסם

אני מחיפה. אשמח לעבור דרכך באיזה ערב ולחזות בפלא העצוב הזה במו עיניי. משם נראה מה ניתן לעשות.

שלחתי לך ה"פ.

פורסם
אני מזכרון. יש בגן שמואל איזו חנות שמשווקת לדרמן ובחדרה את ריקושט. בגלל שיוצא לי להיות בחדרה יותר- אני שולח את הלדרמן דרך ריקושט. אולי הם הבעיה באמת ואני צריך לנסות לשלוח אותו דרך חנות אחרת. ובקשר לביטים- הם מקוריים. ב wave של אחי הם נתפסים מצויין.

חשבתי על זה קצת בלילה, ויש לי שאלה:

יש קפיץ קטן ועדין שנועד להחזיק את הביט במקום. האם הוא קיים אצלך? אם כן, האם הוא עקום או נראה שונה מאשר בוויב של אחיך? (הכלי [המחזיק] הוא אותו כלי גם בוויב וגם בשאר הכלים כמו הסורג' למשל. הקפיץ הוא אותו קפיץ. ניתן לראות אם יש שם משהו שונה)

פורסם

ברווז ידידי, לבקשתך מצורף צילום מסך של המכירה ביד2.

מדובר בכלי עם אחריות לכל החיים. אם אתה יודע להשחיז את הלהב (שמן הסתם עבר שימוש ולעיתים "התעללות") כמו שצריך, תוכל להוזיל את הקנייה בכיף, ועדיין תהנה מהאחריות המלאה של הכלי.

תוכל לפרט בבקשה, איך משחיזים? אצל מי ניתן לעשות מבלי לאבד את האחריות?

אני מתמרמר כבר למעלה מחודשיים בעקבות שחיקה של הסכין ומפחיד אותי להפרד מהלדרמן לחודש בשביל טיפול שכזה.

תודה

untitled321.jpg

פורסם

בעין שלי, בתמונות הנ"ל, הלדרמן הזה נראה כזיוף. זיוף איכותי מאד, אבל עדיין נראה כזיוף.

הגימור שלו לא תואם 100% לצ'ארג' שאני מכיר. יש כמה הבדלים מינוריים, וגם הנרתיק לא נראה מקורי. להלן תמונה שמראה למה אני חושד.

מצד שני, אם אני טועה וזה מקורי- זה אחלה דיל!

השחזה היא תורה שלמה, ואי אפשר לפרט אותה על גבי הפורום. חייבים להתאמן עוד ועוד כדי להשתפר. בצע חיפוש, כבר נתתי פה (ולא רק אני) המון עצות על השחזה.

ולמה להיפרד לחודש, למה?! זה לא אמור לקחת יותר משבועיים גג!

(רק לא דרך ריקושט...)

האחריות לא תיאבד על ההשחזה, הסר דאגה מליבך.

real or fake.jpg

• תוכן חדש...