Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם אתם מודדים את מה שאתם שומעים?

avner126
שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

1.מישהו יכול לספר על חוויה שראה פעם מתקין מכוון מערכת שלא לפי האוזן האנושית אלה ע"י מכשור מתאים כמו REAL TIME ANALYZER ?

2.האם לדעתכם יש קשר בין מערכת שנמדדת נכון לבין יכולתה לנגן נכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לך כאן לא מעט חברי פורום שמכוונים את המערכות שלהם בעזרת סקופים וRTAים ודיסקי בדיקה טונאליים - אני אחד מהם.

כנקודת מוצא - זה הכרחי!

אתה קודם כל חייב לאזן את המערכת שלך ורק אז להפר את האיזון הזה לפי הטעם האישי של השמיעה שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לך כאן לא מעט חברי פורום שמכוונים את המערכות שלהם בעזרת סקופים וRTAים ודיסקי בדיקה טונאליים - אני אחד מהם.

כנקודת מוצא - זה הכרחי!

אתה קודם כל חייב לאזן את המערכת שלך ורק אז להפר את האיזון הזה לפי הטעם האישי של השמיעה שלך.

יש לך דוגמא לציוד כזה? לסקופ למשל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקרה יש לי DSO201 שפתחתי עליו שרשיר.

במקרה יש לי אייפון (פרוץ) שמותקן עליו

RTA (זה שם האפליקציה)

תוכנה חינמית של JL אודיו בשביל לחשב אורכי גלים ולמדוד דציבל (מוזיקה, לא לחץ אוויר).

אם אני רוצה להיות קצת יותר מדוייק מזה - מותקן לי בלפטופ TRURTA ויש לי מד SPL של ראדיושאק שמתפקד בתור מיקרופון (לא רציתי לבזבז כסף על ECM800 של ברינגר) עם מיקרופון של פנסוניק שהוא די מדוייק.

יש לך כאן חברי פורום שגם מודדים את תחום הSPL עם ציוד מדידה של TERMLAB

בקיצור - יש כאן חברה רציניים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

RTA (זה שם האפליקציה)

תוכנה חינמית של JL אודיו בשביל לחשב אורכי גלים ולמדוד דציבל (מוזיקה, לא לחץ אוויר).

אם אני רוצה להיות קצת יותר מדוייק מזה - מותקן לי בלפטופ TRURTA ויש לי מד SPL של ראדיושאק שמתפקד בתור מיקרופון (לא רציתי לבזבז כסף על ECM800 של ברינגר) עם מיקרופון של פנסוניק שהוא די מדוייק.

יש מצב שאתה נותן קצת יותר פרטים על עניין האייפון

יש לי גם אייפון 4 פרוץ ולא איכפת לי שתהיה תוכנה ונשחק קצת...:-D

תודה

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

RTA (זה שם האפליקציה)

יפה, אני עובד עם הrta של audio control sa3055 מכשיר מדויק ביותר, true audio בהחלט תוכנה טובה, כמובן שחייב לבצע אינטגרציה עם כ.קול טוב וכמובן מיקרופון, נ.ב, ה ecm800 לא כזה יקר וסה״כ בסדר גמור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשביל סביבה של רכב זה פשוט מיותר להשתמש בציוד שהוא מעבר לזה.

אני גם לא בדיוק מאלה שלוקחים טון אחרי טון ומכוונים איתם איקולציה - אני עושה את זה הרבה יותר פשוט.

אני מנגן ברפיט טרק של רעש ספקטרום כולל בזמן שהRTA מונח במקום שאני רואה אותו והמיקרופון מונח במקום שבו הראש נמצא.

לפי איך שהספקטרום נראה אני מאזן את הגיינים ובודק בסקופ שאין עיוותים ברורים לעין.

לאחר מכן אם אני רואה בורות ברורים אני מתקן אותם בעזרת אקולייזר כאשר פעם אני מעביר את הבאלאנס לצד ימין ופעם לצד שמאל.

ובסופו של דבר אני שם כמה טרקים שהם רפרנס מבחינתי - שירים של נורה ג'ונס, קטעים טכניים של רוחב במה, עומק ופוקוס וכמה קטעים אלקטרוניים וכמה קטעים של כלים קלאסיים.

כשאני מגיע לתוצאה שנשמעת לי טוב באופן גורף - אני פשוט נשאר שם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשביל סביבה של רכב זה פשוט מיותר להשתמש בציוד שהוא מעבר לזה.

אני גם לא בדיוק מאלה שלוקחים טון אחרי טון ומכוונים איתם איקולציה - אני עושה את זה הרבה יותר פשוט.

אני מנגן ברפיט טרק של רעש ספקטרום כולל בזמן שהRTA מונח במקום שאני רואה אותו והמיקרופון מונח במקום שבו הראש נמצא.

לפי איך שהספקטרום נראה אני מאזן את הגיינים ובודק בסקופ שאין עיוותים ברורים לעין.

לאחר מכן אם אני רואה בורות ברורים אני מתקן אותם בעזרת אקולייזר כאשר פעם אני מעביר את הבאלאנס לצד ימין ופעם לצד שמאל.

ובסופו של דבר אני שם כמה טרקים שהם רפרנס מבחינתי - שירים של נורה ג'ונס, קטעים טכניים של רוחב במה, עומק ופוקוס וכמה קטעים אלקטרוניים וכמה קטעים של כלים קלאסיים.

כשאני מגיע לתוצאה שנשמעת לי טוב באופן גורף - אני פשוט נשאר שם.

"רעש ספקטרום "? אתה מתכוון ל PINK NOISE ?

מיקום המיקרופון באזור הראש צריך להיות לא בקרבת משענת הראש כדי להמנע מתופעת REFLACTION [במיוחד אם מדובר בריפודי עור]

רק כך תוכל להשיג מדידת ACOUSTICAL RESPONSE נכונה, לגבי התהליך שציינת נראה די תקין!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן - רעש וורוד אבל בספקטרום מלא ולא בQ של תדר בודד.

המיקרופון מורכב על חצובה ופונה לכוון השמשה כאשר החצובה מכוונת לגובה הראש.

מושבי עור - לא בבית ספרי, מה החיות המסכנות האלה עשו לי רע?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן - רעש וורוד אבל בספקטרום מלא ולא בQ של תדר בודד.

המיקרופון מורכב על חצובה ופונה לכוון השמשה כאשר החצובה מכוונת לגובה הראש.

מושבי עור - לא בבית ספרי, מה החיות המסכנות האלה עשו לי רע?

אתה יודע להגיד לי באיזה רזולוציה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מתכוון לאקולייזר אז אני עובד ברזולוציה של שליש אוקטבה.

נכון שהTRURTA גם יכול לעבוד ברבע אוקטבה אבל האקולייזרים הכי מתקדמים היום לרכב, בפרוססורים הכי טובים - עובדים בשליש אוקטבה (31 ערוצים) ולכן אין טעם לעלות ברזולוציה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מתכוון לאקולייזר אז אני עובד ברזולוציה של שליש אוקטבה.

נכון שהTRURTA גם יכול לעבוד ברבע אוקטבה אבל האקולייזרים הכי מתקדמים היום לרכב, בפרוססורים הכי טובים - עובדים בשליש אוקטבה (31 ערוצים) ולכן אין טעם לעלות ברזולוציה.

ככול שהאוקטבה תהיה מחולקת ליותר, תוכל לראות יותר, הפרזנטציה [תצוגת מסך] תהיה ברורה ומפורטת יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון אבל זה לא עוזר לי כשהRTA שלי הוא רבע אוקטבה אבל כל מה שאני יכול לכוון זה שליש אוקטבה - אני מעדיף לראות אחד מול אחד.

מעבר לכך אנחנו מדברים על אודיו לרכב - סביבה סופר עויינת לתחום הנפלא הזה, מעבר לשליש אוקטבה זה כבר גובל בכוסות רוח למת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון אבל זה לא עוזר לי כשהRTA שלי הוא רבע אוקטבה אבל כל מה שאני יכול לכוון זה שליש אוקטבה - אני מעדיף לראות אחד מול אחד.

מעבר לכך אנחנו מדברים על אודיו לרכב - סביבה סופר עויינת לתחום הנפלא הזה, מעבר לשליש אוקטבה זה כבר גובל בכוסות רוח למת.

אל תשכח שבין שליש לשליש אחר שסמוך אליה קיימת תופעה שנקראת "חפיפת תדרים" וכאן המקום לתפוס טעויות שלא רואים בשליש אלה רק ברבע.

אני מכיר כמה גהונים בעולם הזה שטוענים שתחום החפיפה בין אוקטבה אחת לשניה חשוב יותר מהאוקטבה עצמה, אחרי שבדקתי הנושא במעבדה ראיתי כמה הם צודקים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עכשיו השאלה היא מה אתה חושב באופן כללי לגבי תחומי חפיפה בין רכיבים

וגם מה אתה חושב על תחומי חפיפה בין רכיבים שיש בינם סינרגיה לבין רכיבים שאין בינם סינרגיה.

לפחות עם הסט-אפ הנוכחי שלי לתחומי חפיפה גדולים יש השפעה נהדרת לטובה על המערכת בזמן שאני הייתי בטוח שהיא תהיה לרעה אבל דווקא שימוש בתחומי חפיפה גדולים אפשרו לי לתאם בין הרמקולים בצורה הטובה ביותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...