Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן המטרה שלי מהרכב זה נסיעה ללימודים 40 קילומטר ביום הלוך וחזור

על הפיאט נדלקתי מאוד ונסעתי על אחת כזאת כחודש,החסרון היחידי זה שחסר לי קצת "כוח" אני רגיל לסוע על גיפ אולי בגלל זה קשה הירידה לסופר מיני

מבחינת מחיר של שנתונים 2010 המחיר די זהה לסיאט אביזה

הראש אומר ללכת על איביזה אבל הלב אומר פיאט

תכלס האיביזה נותנת תמורה יותר טובה לכסף מבחינת רכב יותר גדול ומנוע חזק אבל הפיאט קטנה חמודה חסכונית ומהנה לנהיגה

כמו כן הבנתי שהשוק של הסיאט לא משהו ובעוד 2-3 שארצה למכור אפסיד\יהיה קשה,היום ביד2 יש מלא איביזות במחירים שעדיף לקנות ב70 אוטו חדש מהחברה

האם השוק של ה500 ישאר קשיח?

תודה רבה לכולם

פורסם

מבחינת תמורה למחיר - איביזה ביג טיים. הרבה יותר אוטו בפחות כסף. היא גם חזקה יותר מה-500.

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

קודם כל ובפעם המיליון ושתיים, אף אחד לא יכול לדעת איך יתנהל שוק המשומשות בעוד שנתיים שלוש. מי שאומר שכן הוא שרלטן במקרה הטוב. הפיאט היא ייחודית מבחינת המראה והנוסטלגיה אבל בתכלס של שימושיות והנאה מנהיגה האיביזה עדיפה עליה פי כמה, או כמו שאמרת מצוין - הלב לעומת הראש. מכונית זה בראש ובראשונה מצרך צריכה שימושי ולא מותרות אלא אם כן אתה עשיר שאוסף אותן להנאה. סתם לנסוע במכונית שלא משרתת את המטרות שלך זה בזבוז כסף. אתה תחייך החוצה דרך החלון ותאכל את הלב בתוכו.

פורסם

לדעתי הפיאט כי זה מה שאומר הלב.

מכוניות של ראש שיחכו שנגדל:-D

לדעתי שים בצד את השימושיות כי הרכב ישנע אותך לבד בדרך כלל כך שמה שנשאר זה ענין הכח וענין הלב.

תחזיות מחיר מחירון תשאיר למגידי העתידות.

פורסם

רק רגע.

אתה סטודנט שמשתמש ברכב לרוב לבד, נוסע נסיעות יחסית קצרות, רוצה לחסוך בהוצאות דלק וטיפולים ועדיין להיות מעט שונה ומיוחד.

אם כך הפיאט 500 היא בהחלט תמהיל נכון של הכול.

היא בהחלט מהנה: לדעתי ה500 נותנת ערכים נוספים של הנאה שלא מסתכמים ב"כוח". מה גם שהאיביזה לא ממש חזקה ובסעיף הזריזות לטעמי ולמיטב זיכרוני, ה500 מרגישה זריזה יותר. היא יותר יפה: שוב עניין של טעם אבל כנראה שלפחות אתה גם חושב כך. ה500 יותר חסכונית ברמה שתבוא לידי ביטוי בכל חודש, בעיקר לסטודנט שרוצה לחתוך בהוצאות. ה500 אמינה (כמו הפנדה שתיהן חולקות מכלולים זהים, למעשה אני יכול לומר מניסיון ארוך, שהאמינות כמעט אבסולוטית). ה500 זולה יחסית בכל מה שנוגע לתחזוקה שוטפת וחלקים, ביטוח יותר זול בהרבה מהאיביזה, והכי חשוב:

זה בדיוק הזמן לרכב כזה שהוא "לא פרקטי", לא "תמורה למחיר", לשימוש יחיד או זוג ואולי כלב, מבלי לדאוג שהתא מטען קטן, שהכיסא תינוק בקושי נכנס, שיש רק 2 דלתות, וכל מה שמטריד את מי שמחפש רכב עם "שימושיות" ו"פרקטיות" ולרוב נמצא בשלב אחר בחיים.

נראה לי שהרכב הזה הוא אפילו יותר פרקטי לצרכיך, בנקודת הזמן שאתה נמצא בה, מאשר האיביזה.

אני חושב, בעיקר לאור ה"נימה" של דבריך והצרכים האמתיים שלך, שאתה תחייך הן "החוצה דרך החלון" והן שהחלון סגור.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

יש פיאט 500 1.4 שיש לה מספיק כח, למרות שגם ה 1.2 מספיק לה, פשוט צריך לא לפחד ללחוץ עליו. ה 1.2 גם מאוד חסכונית.

הגרסא הכי טובה של ה 500 היא הטווין איר, אבל היא חדשה אז אין כאלה משומשות מ 2010.

emotion of motion

פורסם

אם אתה לא צריך את השימושיות שתקבל באיביזה, הייתי ממליץ ללכת על ה500 ובגדול.

היה לי את הרכב למשך שבוע, וכל פעם שניכנסתי אליו עלה לי חיוך על הפנים.

זה לא רק החוץ המעוצב והמיוחד, זה גם הפנים הצבעוני והשמח שפשוט כייף להיות שם בפנים.

הוא גם מאוד מהנה לנהיגה, ומרגיש זריז ביחס למנוע החלש שיש לו.

אנחנו נסענו גם פעמיים לת"א הלוך חזור עם רכב מלא, ובאמת שלא היו תלונות (אבל כן, האיביזה תהיה נוחה יותר ליושבים מאחורה)

ככה שאם נוסעים לרוב לא יותר מ2 ברכב, הוא פשוט רכב מצויין, וממש חסכוני.

אם אתה כן צריך את השימושיות, אז אין מה לעשות, ה500 לא תתאים.

פורסם
האם השוק של ה500 ישאר קשיח?

כן, אם הוא יישאר מגורה.

לעניין הבחירה, אני יכול לומר לך כחובב רכב אבל לא כבעלים של אחת משתי המכוניות, שהפיאט 500 נראית בעיני טוב הרבה יותר מאשר האיביזה, מרעננת יותר ולא פרעחית, ועל פניו נראית בדרך להפוך למכונית קלאסית.

הייתי שמח לראות כמה שיותר 500 על הכביש, קצת לגוון את הג'וחיות בדרכים.

שני השקל שלי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נסעתי במשך 2 שבועות על 500 טוין אייר מושכרת, הרכב לא מטוס אך עומד בכבוד בעקיפות ובנסיעה באוטוסטרדות .

המנוע די רועש אך מספק את הסחורה, החיסכון בדלק משמעותי מאוד !!

מבחינת איבזור אני לא יודע אם זה רלונטי לישראל אז אני לא אפרט.

מערכת STOP AND START די מגניבה בהתחלה אך לאט לאט מעייפת את הנהג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פיאט 500 ידנית, ושהאיביזה תקפוץ עד מחר:-) אוטו כיפי ומצויין!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם אני בעד ה500 כי הגודל שלה זה יתרון, לי עם הפנדה ממש כיף להחנות את האוטו בכל חור שהאיביזה כבר לא היתה נכנסת בו, או לעקוף כל מני טיפשים בעיר שנעמדים באמצע סתם, כמה שיותר קטן יותר קל כל הדברים האלה וזה פשוט כיף וחוסך זמן ודלק.

מבחינת מחירון אני חושב שהפיאט תשמור יותר טוב כי מהאיביזה יש מלא וכולם נמכרו בהנחות, זה כמו לנסות למכור מאזדה 3, יש עוד מליון כמוך, למה שמישהו יקנה דווקא ממך - אז אתה מוריד במחיר. הפיאט נדירה יחסית ואנשים אוהבים אותה בגלל העיצוב אז הם יסכימו לשלם מחיר יחסית גבוהה כדי לקבל דווקא את זה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...