Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום נסעתי בפיאט פונטו 98, לאחר נסיעה של כ-25 דק' חום המנוע הגיע אל קו ה-3/4.

עצרתי את האוטו בצד, וחום המנוע המשיך לעלות, לכן כיביתי את הרכב לחלוטין.

פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שמיכל נוזל הקירור מוציא קצת אדים.

שמתי חצי סוויטש בלי להניע את הרכב, הרדיאטור התחיל לעבוד במרץ והוריד את הטמפ' אל החצי.

לאחר שהרכב התקרר הרשתי לעצמי להדליק אותו שוב ולהמשיך את הנסיעה לאן שרציתי להגיע (2.5 דקות נסיעה)

כשהגעתי למקום חפצי, השארתי את המנוע דולק ופתחתי את מכסה המנוע, המאוורר לא עבד למרות שחום המנוע היה מעל לחצי.

לאחר שכיביתי את הרכב, והחזרתי את הסוויטש, המאוורר שוב עבד במרץ.

למיטב הבנתי המאוורר פועל רק במנוע כבוי.

מה עלי לעשות כדי להחזיר את הרדיאטור לפעולתו התקינה?

תודה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאחר פירוק והרכבה של המגעים, המאוורר פועל בלי בעיות.

כנראה שהבעיה הרבה יותר מסובכת מזה..

המים במיכל נגמרים מהר מאוד (לא היה אטם בפקק של המיכל, חלק מהמים התאדו החוצה, כרגע יש אטם מאולתר שמונע מחלק מהמים להתאדות), האגזוז פולט עשן לבן ומים.

אני כבר יכול לנחש מה זה אומר,

אבל אולי גזר הדין לא חמור כמו שאני חושב.

קצת פרטים יבשים: מדובר בפונטו XTZ 75, שנת 98, הרכב עבר 187000 ק"מ.

אשמח לחוות דעת מקצועית.

פורסם

הייתה לי את אותה בעייה כמו אצלך (רק בלי שהאוטו היה מתחמם) היה יוצא עשן לבן מהאגזוז וככל שהיו לוחצים על הגז הוא היה יוצא יותר (האוטו היה מעשן) והיו יוצאים מהאגזוז טיפות של מים.

לגבי הנוזל קירור אני לא יודע אם המפלס היה יורד כי האוטו היה אצלי רק כמה ימים (למרות שאני מאמין שכן) והבעייה היתה בראש מנוע, לאחר שהוחלף הראש הבעייה נפתרה.

ממליץ לך לא לקחת סיכונים ולהכנס כמה שיותר למוסך אמין וטוב שיבדוק מה הבעייה כי זה רק יכול להחמיר ולהגיע למצב שהמנוע יילך.

פורסם

יש לך בריחה של נוזל קירור.

כאשר אין מספיק נוזל קירור במערכת, אז אין "קריאה" של היוניט שמדליק את המאוורר.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

המים במיכל נגמרים מהר מאוד (לא היה אטם בפקק של המיכל, חלק מהמים התאדו החוצה, כרגע יש אטם מאולתר שמונע מחלק מהמים להתאדות), האגזוז פולט עשן לבן ומים.

אשמח לחוות דעת מקצועית.

עכשיו התמונה ברורה יותר - ככל הניראה ראש מנוע.

פורסם

אפשר להחליף פקום ראש ולעשות יישור בלבד באם אין טרואמה לראש. כשזה קרה לי בפונטו ספייס העדפתי כבר להחליף רינגים ולעשות שיפוץ יותר מעמיק. זה עלה לי 3500 ש"ח כולל תרמוסטט.

פורסם

היום לקחתי את הרכב לשתי מוסכים,

במוסך הראשון פתחו את הפקק של השמן וראו שיש שם ממש מעט "טחינה" ופסקו ישר שיש לטפל בראש המנוע ונתנו לי הצעה של 2000 שקל לסיפור הזה.

במוסך השני הוא הסתכל על הטחינה ולא התרגש ממנה, וכשאמרתי לו שנפלט מהאגזוז עשן לבן ומים הוא ניגש להסתכל ולא היה כלום... ביקש ממני לתת גז ועדין לא היה כלום... הוא שאל אם האוטו עמד הרבה זמן, ובאמת לפני אתמול הוא עמד איזה שבועיים.

באותו רגע עלה להם הביוב במוסך והוא ביקש ממני לקבוע תור כי הוא חייב ללכת לטפל בסוגית הביוב.

יכול להיות שהמוסך הראשון סתם מחפש לקבל עבודה?

או שהמוסך השני מאוד לא מקצועי?

בכל מקרה קבעתי עם המוסך השני שמחר אני אבוא והוא יבדוק לי את הרכב עם מכשור ובצורה יותר רצינית.

פורסם

הפנתי את שתיהם לכיוון המיכל, וגם ציינתי שהוא מאבד נוזלים במהירות.

המים לא מבעבעים כשהמנוע בטמפ' עבודה סבירה.

כשהוא מגיע לסביבות ה3/4 מד חום אז המים מבעבעים.

בשתי המוסכים לא אמרו לי הרבה על זה.

פורסם

טוב, אין מנוס מלהמתין לחוות דעתו של המוסך השני שהיית אצלו ותחזור אליו מחר. תעמוד על כך שייבצעו בדיקת לחץ למערכת הקירור כולה כי זה יהיה הפיתרון לאן נעלמים המיים ואם הולכים לכיוון המנוע.

פורסם

אשמח לחוות דעת מקצועית.

ההדגשה איננה במקור. פרט נמק והסבר ( :lol: ) מהו אותו אטם מאולתר ?

האם הפקק דורש החלפתו ?

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...