Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תסביר את המצב למפקד הישיר שלך ולקצין - גם אם הוא לא קשור הוא יכול לעזור, אצלי היה קצין שאמנם היה "חופר" מבחינת העבודה אבל תמיד הוא היה מטפל בדברים שהעדפתי מישהו רציני. אני לא חושב שהוא יגיד לך שזה לא עניינו אם הוא הקצין ה"נמוך" של מספר חיילים.

אני די מאמין שהם יעזרו לך אבל אם לא ואתה באמת יכול להפגע רפואית או אפילו זה מרגיז אותך מאוד - העצבים שלך לא שווים את זה, תקבול אותו בלי לדבר איתו ו"שילמד לא להתעסק איתך". אבל כמו שתמיד אומרים בצבא - לא ללכת ראש בראש עם מי שמעליך כי זה אף פעם לא עובד. הם רק ירצו להראות לך "כמה כוח יש להם" ברגע שתגרה אותם.

היה לי חבר שקבל קצינה שהייתה כמה חודשים לפני קבלת רב-סרן ומאז היא התחילה להתחנף לצוות שלי. :roll:

פורסם

אני יכול לאמר שאחרי שמולאו לי 2 גליונות עקב ריבוי משפטים, קבלתי על מקרה רפואי ומאותו רגע פסקו המשפטים

תפסו אותי ביתר רצינות למרות שהיתי ליצן

הכי חשוב שהחלתי לקבל משכורת צבאית סוף סוף :-D

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תשיג את הפטור שלך , ולהבא, כל פטור\ מסמך רפואי מהצבא\ סתם מסמך מהצבא, תצלם ב5 עותקים, תכניס ל"שמר דף" , ותכתוב עליו את התאריך שקיבלת את המסמך מי נתן אותו למי פנית פשוט הכל, שיהיה לך את כל התיעוד, תשמור את הכל בקלסר בבית.

תקח איתך תמיד עותקים של כל הפטורים אצלך,

במקרה שלך, לא הייתי מהסס ולא חושב פעמיים, אתה חייב להתלונן על המקרה הזה, תקבול את מי שאחראי , אל תיידע אף אחד,

וגם אם צריך תקבול את המפקד שלך, אל תוותר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני באמת שלא מבין את כל אלה שנותנים לו המלצות "כן, לך תקבול ותקרע את המפקד".

קבלתם פעם מפקד?

מובנות לכם ההשלכות של לקבול את המפקד?

אתם יודעים בכלל מה המשמעות המלאה של הפטור שפותח השרשור קיבל?

אתם מבינים את המשמעות של סירוב הפקודה שחלקכם ממליץ עליה?

having said that,

אני לא אומר שפותח השרשור לא צודק בטענותיו, אני פשוט לא בטוח שיש לו על מה לקבול, יתרה מכך, אני לא בטוח ש"ישתלם" לו לקבול, ואני אסביר.

אם ניהיה מציאותיים לרגע נבין שיחסו של המפקד הנקבל ישתנה כלפי פותח השרשור- יש המון דרכים חוקיות לגמרי שמפקד יכול למרר את החיים לחייל, אם רק ירצה.

יתרה מכך, לאותו מפקד יש חברים, לרוב הם גם מפקדים באותה יחידה, ה"מסר" יכול לעבור גם אליהם.

מספיק שאותו מפקד יחליט לתייג אותך, פותח השרשור, כחייל בעייתי ואני מבטיח לך שאתה עלול לאכול הרבה חרא וזה יתבצע בצורה שלא יהיה לך על מה לקבול כי הכל יהיה "חוקי".

זה שתסרב את הפקודה רק יחמיר את המצב מצידך כי אולי המפקדים שלך יענשו, אבל גם אתה תענש במקביל (אלא אם החשיפה לשמש מסכנת את חייך).

עד עכשיו הכל נשמע "מאיים" ומשדר שמפקדים הם מורמים מעם שאסור לגעת בהם.

אז זהו, שזה לא נכון.

מה כן אפשר לעשות?

שב עם המפקד שלך בצורה מסודרת (משמע תבקש שיחה), תסביר לו את הסיבה בגללה קיבלת את הפטור המדובר, תבהיר לו שאין לך בעיה עם מטלות שאינן נוגעות לפטור (למשל- עבודות רס"ר שאינן בשמש ישירה או בליווי ריחות חזקים מדי).

זה ישדר למפקד שלך שאתה בוגר, שאתה לא נצנצן (כי מה לעשות, פטורים כאלה תמיד משדרים נצנצנות על) ושאתה כן מעוניין לבצע את תפקידך בצורה הטובה ביותר אבל בצורה שלא תפגע בך, לא פחות חשוב- זה ישדר למפקד שלך שאתה לא מחפש אותו בסיבוב אלא באמת רוצה ליישר את ההדורים.

אל תחפש ללכת "בכח" נגד המערכת הזאת, היא לרוב חזקה הרבה יותר ממך.

לפני שאקבל תגובות "נזעמות" על כך שבעצם אסור להתלונן נגד מפקדים כי הם "יתהפכו" עלייך וימררו לך את החיים רצוי שאבהיר שלא כל המפקדים כאלה, אבל בשביל הסיכוי\סיכון שנפלת עם הקבילה בדיוק על המפקד היחיד בצה"ל שהוא כן מהסוג הזה- לא שווה את הסיכון, אלא אם יש לך חודש לשחרור ובא לך לשחק למי יש יותר גדול (רמז- למערכת יש יותר גדול).

לקראת תום השירות הצבאי שלי כמעט קבלתי (איימתי בקבילה) מפקד ישיר שלי בדרגת אלוף משנה על פקודה שמבחינתי היתה חמורה מאוד.

לשמחתי האיום עזר והקצין התקפל, לצערי הפקודה המשיכה להתגלגל ל"הבא" בתור ובפיגוע שלא איחר להגיע נהרגו 4 חיילים ו-4 אחרים נפצעו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אתה הופך את הקבילה למשהו שמפקדים מפחדים ממנו. תן לי לחדש לך: כשאומרים למפקד / בעל תפקיד בצבא שהולכים לקבול אותו, הוא בעיקר צוחק, כי התחקירים של הקבילות הם משעשעים משהו (מתקשרים לנקבל ולמפקד היחידה ושואלים אותם כמה שאלות) ובמקסימום אומרים לו "נו נו נו התנהגת לא יפה".

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לפי מה שכתבת אתה קובל את האחראי תורנויות שחרף הפטור הכניס אותך לעבודות רס"ר,

מה גם שלא ברור , אם אתה חודשיים לפני שחרור, עבודות רס"ר אמורות להיות לא רלוונטיות עבורך.

גש לקצין שאחראי עליכם, ופשוט תספר לו את כל הסיפור, ותבהיר לו את מה שקרה, ותגיד שאתה לא מוכן שזה יעבור בשתיקה,

אל תגיד קבילה ותתחיל לאיים, תן לו לטפל בעניין, אם תראה שלא הולך תגיד לו שאתה מתכוון לקבול את האחראי תורנויות,

ולפני הכל , תשיג חזרה את הפטור שלך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

דבר ראישון לא מסרבים פקודה כי סתם תאכל עונש.

דבר שני קובלים בלי לחשוב פעמיים,אין לך מה לדבר איתו אפילו,הוא כבר לבד יתחיל לגמגם כשיקבל טלפון מהנציב.

אם פעם אחת תשתוק ינצלו אותך תמיד.

בגדול אם קבילה מתקבלת אז אינך יכול להיות יותר כפוף לאותו מפקד,מה שאומר שחייל שלו לא תהיה יותר,אז לזמבר אותך הוא לא יוכל.

הקבילה לא ממש תשפיע על הנגד המסכן,להבדיל מקצין שיכול לקבל עיכוב והערה בתיק אישי שתמנע ממנו משהו בעתיד.

חבר שלי קבל את כל העולם ואחותו במחלקה שלי ולבסוף כולם קיבלו רק הערות(והוא שוחרר על 24 לאחר שנתיים גימלים).

עידן-רואים ששירתה תחת מפקד גבר,אני לעומת זאת טעמתי משניהם,והמפקד הרשע הוא פשוט רשע כי הוא ממורמר על החיים שלו ועל העיכוב של שלוש שנים שיש לו ולא משנה כמה תדבר ואיך תדבר איתו.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בגדול אם קבילה מתקבלת אז אינך יכול להיות יותר כפוף לאותו מפקד,מה שאומר שחייל שלו לא תהיה יותר,אז לזמבר אותך הוא לא יוכל.

הקבילה לא ממש תשפיע על הנגד המסכן,להבדיל מקצין שיכול לקבל עיכוב והערה בתיק אישי שתמנע ממנו משהו בעתיד.

חבר שלי קבל את כל העולם ואחותו במחלקה שלי ולבסוף כולם קיבלו רק הערות(והוא שוחרר על 24 לאחר שנתיים גימלים).

זה חד משמעית לא נכון. אין מניעה שאחרי קבילה חייל ישרת תחת המפקד שלו (אלא אם כן אנחנו מדברים על קבילה כי המפקד הרביץ לו עם לום חש"ן). מפקד יקבל הערה ועיכוב רק במקרים קיצוניים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אתה הופך את הקבילה למשהו שמפקדים מפחדים ממנו. תן לי לחדש לך: כשאומרים למפקד / בעל תפקיד בצבא שהולכים לקבול אותו, הוא בעיקר צוחק, כי התחקירים של הקבילות הם משעשעים משהו (מתקשרים לנקבל ולמפקד היחידה ושואלים אותם כמה שאלות) ובמקסימום אומרים לו "נו נו נו התנהגת לא יפה".

איפה ראית שכתבתי שמפקדים מפחדים מקבילה?

לא כתבתי את זה בשום מקום.

ובכל זאת, אם אתה הולך לקבול נגד בקבע רוב הסיכויים שזה יעניין לו את הביצה, אם אתה הולך לקבול קצין שרואה את עתידו בצבא- הוא בהחלט לא יתלהב מהרעיון.

כשמדובר בקצין בכיר זה בכלל בעיה עבורו כי קבילה שתתברר כצודקת עלולה לגרור עיכובי דרגה, וקצינים, במיוחד בכירים, לא אוהבים עיכובי דרגה.

פורסם

אין לי כוח לחפש את הסעיף הזה עכשיו בחוק אבל זה ממש הגיוני,

בא לחסוך את ההתעללות של המפקד בך.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אבל זה לא נכון. קצינים לא מפחדים מקבילות בדיוק כמו שנגדים לא מפחדים מקבילות. בזמנו אנחנו (as in המחלקה) קבלנו קצין. התקשרו לשאול אותנו כל מיני שאלות מטעם נקח"ל, חשבנו שבאמת יקרה משהו (התנהגות שלו הייתה זוועתית, אפילו ביחס לשיכורי כוח בצבא). אחר כך התקשרו אליו ולמפקד שלו (מג"ד).

בסיומו של יום קיבלנו מכתב מאוד יפה מטעם נקח"ל ובו נכתב שהמג"ד באמת חושב שמה שהוא עשה זה לא יפה (אמנם ציטוט לא מדוייק, אבל בתכלס זה מה שנאמר). שום צעד לא בוצע כנגד אותו קצין, והוא המשיך לפקד על המחלקה וכולם היו שמחים עד עצם היום הזה (חוץ מהחיילים שאכלו %$# אחד ענק).

dany, הסעיף הזה נשמע מאוד הגיוני אבל הוא לא נכון. גם מנסיון, וגם מהיכרות קרובה עם חייל בנקח"ל (ולא, לא עובד רס"ר שאחראי לממטרות שם)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

עידן-רואים ששירתה תחת מפקד גבר,אני לעומת זאת טעמתי משניהם,והמפקד הרשע הוא פשוט רשע כי הוא ממורמר על החיים שלו ועל העיכוב של שלוש שנים שיש לו ולא משנה כמה תדבר ואיך תדבר איתו.

אנוכי קצין בעצמי ומטבע הדברים יחס המפקדים שלי שונה מיחס מפקדים לחיילים שאינם קצינים\מפקדים (בדיוק באותו אופן שאם אתה עובד בחברה גדולה כמנהל, אפילו זוטר, יחס ההנהלה הבכירה אלייך היא כאל "אחד משלהם").

אבל, במקרה המדובר עם אותו אלוף משנה, לא גבר ולא נעליים, בנאדם שם את החתימה שלו על מהלך כל כך לקוי מבצעית שכמו שציינתי- התוצאות לא איחרו לבוא.

אבל לא קרה כלום אם נהרגו כמה חיילים, העיקר צה"ל חסך קצת כסף.

:?

קייסר,

מה ציפית שהקצין ירוץ אלייך עטוף זעה קרה ויתחנן שתחוס על כותפותיו ?....

ברור שזה לא יקרה.

אבל זה אף פעם לא נעים שמתלוננים נגדך.

מעבר לכך, למערכת הגדולה הזאת שנקראת צה"ל יש שיקולים משלה בהתנהלות משמעתית כלפי מפקדים.

זה קורה לא מעט עם מפקדים זוטרים שמגלים יכולות מיוחדות והצבא רוצה לשמור אותם במערכת, זה קורה גם עם קצינים בכירים שמגלים יכולות מיוחדות ושוב, הצבא רוצה לשמור אותם במערכת.

מקרה מאוד מוכר הוא הסיפור של קצין אחד, עימאד פארס שמו, שכל מי ששירת בגבעתי בתקופתו יכול לזכור ממנו 2 דברים:

1.מדובר באדם עם יחסי האנוש הכי מזוויעים שיש בכדור הארץ, גס רוח, אלים (מילולית ופיזית כולל נהגי קודקוד שחוטפים כאפות על ימין ועל שמאל).

2.מדובר בקצין שאין דרך לתאר אותו חוץ מהיותו ש-פ-י-ץ מבצעי ברמות באמת נדירות, תחת פיקודו גבעתי עשתה לאירגוני הטרור בעזה בית ספר בתקופה הכי רותחת וקשה שהיתה שם (4 צל"שים חטיבתיים 4 שנים רצופות זה לא משהו שהולך ברגל).

אז מה קודם למה?

אני מכיר אישית את פארס, שירתתי תחת פיקודו כחייל וכמפקד, הוא חרא בנאדם (לא סתם חרא, טינופת אמיתית), אבל אויי כמה שהמחבלים בעזה מפחדים ממנו..

בסוף הוא קיבל בעיטה בגלל פאק "ערכי", גנץ מחזיר אותו לצבא.

יודעים מה?

בצדק.

היו עוד כמה כאלה (בינהם גל הירש שאכל המון חרא והועף לאחר מלחמת לבנון השניה כי הפילו עליו בערך את כל המלחמה, חלק בצדק, חלק ממש לא, בשורה תחתונה- הוא קצין מאוד מאוד מאוד מוערך שצה"ל הפסיד).

פורסם
אני באמת שלא מבין את כל אלה שנותנים לו המלצות "כן, לך תקבול ותקרע את המפקד".

קבלתם פעם מפקד?

מובנות לכם ההשלכות של לקבול את המפקד?

אתם יודעים בכלל מה המשמעות המלאה של הפטור שפותח השרשור קיבל?

אתם מבינים את המשמעות של סירוב הפקודה שחלקכם ממליץ עליה?

having said that,

אני לא אומר שפותח השרשור לא צודק בטענותיו, אני פשוט לא בטוח שיש לו על מה לקבול, יתרה מכך, אני לא בטוח ש"ישתלם" לו לקבול, ואני אסביר.

אם ניהיה מציאותיים לרגע נבין שיחסו של המפקד הנקבל ישתנה כלפי פותח השרשור- יש המון דרכים חוקיות לגמרי שמפקד יכול למרר את החיים לחייל, אם רק ירצה.

יתרה מכך, לאותו מפקד יש חברים, לרוב הם גם מפקדים באותה יחידה, ה"מסר" יכול לעבור גם אליהם.

מספיק שאותו מפקד יחליט לתייג אותך, פותח השרשור, כחייל בעייתי ואני מבטיח לך שאתה עלול לאכול הרבה חרא וזה יתבצע בצורה שלא יהיה לך על מה לקבול כי הכל יהיה "חוקי".

זה שתסרב את הפקודה רק יחמיר את המצב מצידך כי אולי המפקדים שלך יענשו, אבל גם אתה תענש במקביל (אלא אם החשיפה לשמש מסכנת את חייך).

עד עכשיו הכל נשמע "מאיים" ומשדר שמפקדים הם מורמים מעם שאסור לגעת בהם.

אז זהו, שזה לא נכון.

מה כן אפשר לעשות?

שב עם המפקד שלך בצורה מסודרת (משמע תבקש שיחה), תסביר לו את הסיבה בגללה קיבלת את הפטור המדובר, תבהיר לו שאין לך בעיה עם מטלות שאינן נוגעות לפטור (למשל- עבודות רס"ר שאינן בשמש ישירה או בליווי ריחות חזקים מדי).

זה ישדר למפקד שלך שאתה בוגר, שאתה לא נצנצן (כי מה לעשות, פטורים כאלה תמיד משדרים נצנצנות על) ושאתה כן מעוניין לבצע את תפקידך בצורה הטובה ביותר אבל בצורה שלא תפגע בך, לא פחות חשוב- זה ישדר למפקד שלך שאתה לא מחפש אותו בסיבוב אלא באמת רוצה ליישר את ההדורים.

אל תחפש ללכת "בכח" נגד המערכת הזאת, היא לרוב חזקה הרבה יותר ממך.

לפני שאקבל תגובות "נזעמות" על כך שבעצם אסור להתלונן נגד מפקדים כי הם "יתהפכו" עלייך וימררו לך את החיים רצוי שאבהיר שלא כל המפקדים כאלה, אבל בשביל הסיכוי\סיכון שנפלת עם הקבילה בדיוק על המפקד היחיד בצה"ל שהוא כן מהסוג הזה- לא שווה את הסיכון, אלא אם יש לך חודש לשחרור ובא לך לשחק למי יש יותר גדול (רמז- למערכת יש יותר גדול).

לקראת תום השירות הצבאי שלי כמעט קבלתי (איימתי בקבילה) מפקד ישיר שלי בדרגת אלוף משנה על פקודה שמבחינתי היתה חמורה מאוד.

לשמחתי האיום עזר והקצין התקפל, לצערי הפקודה המשיכה להתגלגל ל"הבא" בתור ובפיגוע שלא איחר להגיע נהרגו 4 חיילים ו-4 אחרים נפצעו.

עידן, במקרה הספציפי הזה אני בכלל לא בטוח שיש על מה לקבול כי אנחנו לא יודעים על מה הפטור אבל אתייחס לדבריך ברמה העקרונית.

1. תמיד עדיך קודם כל לדבר ולשמור את המלחמה כמוצא אחרון אבל לא תמיד יש עם מי לדבר (לדוגמא, מפקד שהיה לי שפט אותנו על שלא הגענו להקפצה כי לא הקפיצו את החוליה שלנו. במשפט הוא אמר שאת הענף שלנו הוא לא יכול לדפוק אז הוא ידפוק אותנו 28 יום ריתוק. עם דבר כזה אפשר בכלל לדבר?)

2. אין בעייה לקבול ולהילחם אבל צריך להיות מודע למחיר מוכן לשלם אותו. זה לא סוף העולם ולא אסון גדול כי אם כבר יצאת למלחמה היכולות שלו לפגוע בך מתרסנות. תמיד במשפט תוכל לטעון שעקב הקבילה הוא מתנכל לך ועכשיו שהוא יוכיח שאין לו אחות.

בתום השירות נכנסתי למלחמה עם ראש הענף שלי. אחרי שנה שהוא התעלל בנו והתייחס אלינו כמו לזבל הוא רצה שאחתום 3 חודשים כדי להעביר קורס. אני כמובן סירבתי ואז הוא התחיל לחפש אותי ולהתעלל בי. אני מצידי לא נשברתי והתחלתי להיות ראש סופר קטן. השיא היה שכשהייתי צריך לעמוד למסדר על כיתה שהייתי חתום עליה (כל העולם למד בה בלי ידיעתי ובלי לסדר אותה כי ראש הענף נתן הוראה ללמוד בה ואפילו לישון בה בלי ידיעתי ובלי לדאוג לתכולת הכיתה) אני החלטתי שאני עומד למסדר עם הכיתה כמו שהיא ופותח הכל עד הסוף.

בלילה כשהוא הגיע למסדר מכין וראה את הכיתה הוא התחיל להשתולל ולאיים שאם אלך עם הראש בקיר הוא ימעך אותי על הקיר ועוד שלל ביטויים של ערסים ממוצעים. אני אמרתי שאין לי בעייה ואני אשב כמה שצריך בכיף כי בכלא יותר טוב ממה שתחתיו אבל אני אשתחרר אחרי 28 או 35 יום והקידום שלו ילך לעזזל.

הוא יצא משם עצבני ושלח אחר כך את ראש המדור שלי לנסות לשכנע אותי. אני עמדתי בסירובי אבל בבוקר גיליתי שגמדים קטנים הבריקו וסידרו הכל בלילה.

למרות זאת כשהמב"ס וכל הפמלייה נכנסו לכיתה ושאלו אם יש בעייות פתחתי הכל כולל האיומים ושהם ניקו את הכיתה בלילה. הוא חטף נזיפה ואני נשארתי את השבת האחרונה שלי לפני השחרור בבסיס ושוחררתי לחפשש מטכלית (כשכולם קיבלו יותר מחודש) רק ביום ראשון. נכון שחטפתי אבל זה היה שווה את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

1. כלל ראשון שלומדים בטירונות: החייל משתין על צה"ל - צה"ל נרטב. צה"ל משתין על החייל - החייל טובע. שנן זאת היטב (ולמנהלים - כיון שבצה"ל עסקינן מן הראוי לדבר בלשון צה"לית, גם אם נודף ממנה ריח רע).

2. מסמכים רפואיים בכלל ומסמכים בעלי משמעות "משפטית" בפרט - שומרים היטב, בכמה עותקים. העצה כבר ניתנה כאן על ידי מישהו מנוסה.

3. מה הסיבה שבגינה קיבלת את הפטור? האם היא עדיין תקפה?

4. האם אותו נגד בעייתי באופן כללי, או שמדובר במקרה נקודתי?

5. האם פנית לקצין האחראי עליך? לא בטוח שהוא יוכל לסייע (לאיש קבע ותיק עשוי להיות יותר כוח ביחידה מול קצין צעיר). בכל זאת - כדאי לנסות קודם בצינורות המקובלים, ולפנות לנקח"ל\קפ"צ רק אם אין דרך אחרת. צריל להביא בחשבון שהטיפול בקבילה אינו מיידי אלא אורך זמן, ובזמן הזה אתה עלול לסבול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...