Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

היום לקחתי את הרכב לשטיפה + ווקס, וגילינו על פח הרכב נקודות שנראות כמו מן חומצה או חומר כלשהו. כמובן שהשטיפה לא הורידה אותן, וגם לא הווקס. בנוסף, שמתי לב שזה נגע קצת גם בשמשות הרכב, ואפילו מהן זה בלתי ניתן להורדה. אין לי מושג מה זה או איך זה קרה (זה לא נראה כמו שרף של עץ או צבע טמבור, זה נראה יותר כמו מדלל או דבק מגע).

בכל אופן, לאחר בחינת התמונות שצירפתי לפוסט הזה, יש לכם רעיון איך והאם בכלל ניתן לגרום לנקודות האלה להיות היסטוריה? חראם, הרכב חדש (חצי שנה על הכביש), והמראה הזה פשוט גורם לכאב לב.

תודה רבה.

IMG_0803.JPG

IMG_0804.JPG

IMG_0805.JPG

IMG_0806.JPG

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

אתה בטוח שזה משהו שנמצא על הצבע? לי זה ניראה מהתמונות כמו מקומות ללא צבע בגלל פגיעה של אבנים או משהו בסגנון (דומה לצבע יסוד מתחת לצבע העיקרי).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המממ, כן, לא...? האמת שאני לא יודע כ"כ להבדיל בין צבע יסוד לצבע רגיל. לא נראה לי שמדובר באבנים, כי אין 'עיניים' (מעיכות קטנות של פח). הפח הוא חלק וללא פגיעות (ברוך השם).

פורסם

נראה קצת כמו נקודות של בטון, אולי פלסטלינה תעזור. בצע חיפוש על בטון בפורום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בהמשך להצעתך שמדובר כנראה בנקודות בטון (דבר שנראה לי הגיוני ביותר), ניסיתי הרגע להוריד את זה עם חומצה אצטית 5% מדוללת למזון וגם עם ספוגית הפלא (רעיון של אשתי), לא עזר. לא מאמין גם שלימון יעזור.

פורסם

דווקא בגלל שזה רכב חדש, ושניה לפני שאתה הורס את הצבע של הרכב בצורה חמורה הרבה יותר!!!@!@

אני מציע לך מתוך ידידות ורצון לעזור בלבד - קח את הרכב לדיטיילר, אני בטוח שהוא יידע מה יותר טוב לצבע, מקום מכובד ורציני, אני בטוח שתמצא דיטיילר באזור מגורייך, אם לא אז לפחות בסביבה הקרובה.

ולנושא: לרכב של אבא שלי (פאביה - כחול עם גג לבן) היה נזק הרבה יותר חמור לאחר שהוא החנה אותו ל2 דקות ליד אתר בניה, כול הרכב היה מלא נקודות של בטון, טיפול בפלסטלינה בתר את הבעיה, אין אפילו סימן קטן.

פורסם

עשו לך ווקס עם הדבר הזה? :roll:

פעם הבאה לא עושים ווקס כשיש דבר כזה על הרכב .

ממה שרואים בתמונות אני גם חושב שמדובר במשהו שנדבק לצבע , ולא בפגיעה בצבע עצמו .

לכל חומר יש את התכשיר שנועד לטפל בו , אם אתה לגמריי אובד עצות בנוגע למה החומר הזה , כמו שהציעו כדאי לנסות פלסטלינה (ועבודה עדינה מאוד , אם זה אכן בטון כמו שכתבו או חומר עם מרקם דומה , עבודה לא נכונה עם פלסטילנה תשרוט את הצבע) .

תזדרז להסיר את זה , אם זה אכן חומר חומצי כמו שכתבת , הוא יגרום לסימני עיכול בצבע (לכה) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• ספונסר פורום
פורסם

מאיזה אזור אתה?

אם אתה מהצפון כנס אל המחלקה הקוסמטית לרכב בקרית חיים.

אם אתה מאזור המרכז אז כנס אל קלין קאר בפ"ת.

2 המקומות מתמחים בטיפול בבעיות בצבע, חבל שתעשה לעצמך עוד נזק (המקום שעשה לך טיפול ווקס לפני שהוריד את החומר הזה הוא לא מקצועי בעליל).

פורסם

מהתמונות עצמן קשה להבחין אם מדובר במשהו שיושב על הצבע או שהצבע נפגע ובעצם רואים את צבע הבסיס(פריימר).

בכל מקרה ווקס לא מנקה ולא מסיר לכלוך מהצבע. אני לא מבין למה עשו לך ווקס בכלל.

זה נראה כאילו ניתז צבע לבן על הרכב, יש גבול ליכולת של פלסטלינה ובמקרה כזה היא לא תועיל. רק פוליש גס(קומפאונד) יועיל במקרה הנ"ל, לאחר ביצוע פוליש גס עוברים עם פוליש ברמות חיתוך נמוכות יותר. זאת פעולה שצריכה להתבצע ע"י דיטיילר מקצועי שיודע מה הוא עושה.

• תוכן חדש...