Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים ולאלה שפשוט יודעים/התנסו וכו'

מה דעתכם על הרכב הזה?

אני יודעת שכצרפתי הוא סובל מבעיית תדמית ולכן גם משוק בעייתי בארץ.

אבל בהנחה שיעבור בדיקת מוסך ויצא תקין ובהנחה שארצה להשאירו אצלי לפחות שנתיים שלוש,

מה דעתכם? כדאי ?

הק"מ ממש נמוך (פחות מ50000. כל כך נמוך שזה בעצמו קצת מטריד אותי. האם בצדק? )

הרכב יד1 פרטית. דגם XR. נראה שמור על פניו.

אשמח לקרוא כל דעה ועצה.

אה והכי חשוב... בכמה שווה לקנות אותו?

(לא הצלחתי להבין מה בדיוק המחירון שלו).

תודה !!

פורסם

אם הרכב שמור, ללא תאונות, מטופל כמו שצריך, נוסע ללא בעיות מיוחדות, גיר לא מחליק הילוכים וכו',- לדעתי שווה לך לקנות אותו.

אין ברשותי כרגע מחירון, לכן לא יכול לחוות דעה על המחיר.

לגבי קילומטראז' נמוך, תבדקי היסטוריית טיפולים כדי לוודא שלא שיחקו עם מד הק"מ ולא הורידו ק"מ

בהצלחה

פורסם
אם הרכב שמור, ללא תאונות, מטופל כמו שצריך, נוסע ללא בעיות מיוחדות, גיר לא מחליק הילוכים וכו',- לדעתי שווה לך לקנות אותו.

אין ברשותי כרגע מחירון, לכן לא יכול לחוות דעה על המחיר.

לגבי קילומטראז' נמוך, תבדקי היסטוריית טיפולים כדי לוודא שלא שיחקו עם מד הק"מ ולא הורידו ק"מ

בהצלחה

היי בולפאס תודה!

* לגבי הק"מ - לא מוטרדת ששיחקו עם זה (האוטו של מכרים) אלא מוטרדת (ואולי סתם) כי נדמה לי שגם זה שהאוטו עומד שבועות ארוכים ללא נסיעה - בטח לא מוסיף בריאות. צודקת / טועה?

פורסם

הי

רכב ככל מכונה אחרת, צריך לעבוד. אם הרכב עמד שבועות שלמים מבלי לנסוע, זה לא כל כך טוב.

אבל קשה לאמוד את הנזק.

אולי בבדיקה ייווכחו שמשהו לא בסדר, קשה לדעת מראש.

על כל פנים, כל בעלים של רכב אספנות יספר לך שברגע שמעמידים את הרכב ולא נוסעים בו מידי כמה ימים, עשויים להיווצר נזקים למצבר, מערכת הבלמים ועוד מערכות.

מקווה בשבילך שזה לא המצב.

בזמנו, במשפחה שלי היה לאחד הבני דודים רכב שעמד הרבה, אכן לרכב היו נזקים שונים כגון נזק לראש המנוע לאחר 40,000 ק"מ ועוד אי אלו צרות.

בהצלחה

פורסם

הכי הכי חשוב: בדקי היסטוריית טיפולים. אם הרכב טופל לפחות פעם אחת בכל שנה, אז לעובדה שהוא עמד רוב הזמן בלי לזוז כבר אין חשיבות. לעומת זאת, אם טיפלו בו פעם ב-4 שנים כי "הוא בקושי נוסע", וותרי.

מנסיון של מכרים וחבר לעבודה, העובדה שהרכב לא נוסע הרבה ו/או בעיקר נסיעות קצרות, מאוד מאוד לא טובה לגיר (כמו גיר שעבר שיפוץ באלפי שקלים אחרי 70 אלף ק"מ, ברכב יד ראשונה שמטופל רק במוסך המרכזי), כך שבמקרה של צרפתיה אוטומטית, דוקא לרכבים שנסעו נסיעות "בריאות" יש יתרון.

ועזבי מחירון. ה307 נמכרות הרחק הרחק מהמחירון שלהן (כלפי מטה). פתחי לוחות רכבים ובדקי מה מחיר השוק של רכבים דומים כדי לקבל מושג מהו מחיר הגיוני.

באופן כללי זהו רכב נחמד מאוד למשפחה, כשהגיר הוא נקודת התורפה העיקרית. כמו כן, עם מנוע 1.6 הרכב עצל למדיי.

הרכב הזה עם שוק מזעזע, עד היום לא הצלחתי להבין אם בצדק או לא. זה טוב לך כקונה, אבל קחי את זה בחשבון במידה ותחליטי "ללכת על זה", ואל תפחדי להתמקח על המחיר, כי כשאת תרצי למכור אף אחד לא יעשה לך חיים קלים.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
הי

רכב ככל מכונה אחרת, צריך לעבוד. אם הרכב עמד שבועות שלמים מבלי לנסוע, זה לא כל כך טוב.

אבל קשה לאמוד את הנזק.

אולי בבדיקה ייווכחו שמשהו לא בסדר, קשה לדעת מראש.

על כל פנים, כל בעלים של רכב אספנות יספר לך שברגע שמעמידים את הרכב ולא נוסעים בו מידי כמה ימים, עשויים להיווצר נזקים למצבר, מערכת הבלמים ועוד מערכות.

מקווה בשבילך שזה לא המצב.

בזמנו, במשפחה שלי היה לאחד הבני דודים רכב שעמד הרבה, אכן לרכב היו נזקים שונים כגון נזק לראש המנוע לאחר 40,000 ק"מ ועוד אי אלו צרות.

בהצלחה

בולפאס תודה שוב.

בכך חשדתי ואני מקווה שבדיקה תוכל לתת מצב אמיתי/הסתברות של נזק אפשרי.

פורסם
הכי הכי חשוב: בדקי היסטוריית טיפולים. אם הרכב טופל לפחות פעם אחת בכל שנה, אז לעובדה שהוא עמד רוב הזמן בלי לזוז כבר אין חשיבות. לעומת זאת, אם טיפלו בו פעם ב-4 שנים כי "הוא בקושי נוסע", וותרי.

מנסיון של מכרים וחבר לעבודה, העובדה שהרכב לא נוסע הרבה ו/או בעיקר נסיעות קצרות, מאוד מאוד לא טובה לגיר (כמו גיר שעבר שיפוץ באלפי שקלים אחרי 70 אלף ק"מ, ברכב יד ראשונה שמטופל רק במוסך המרכזי), כך שבמקרה של צרפתיה אוטומטית, דוקא לרכבים שנסעו נסיעות "בריאות" יש יתרון.

ועזבי מחירון. ה307 נמכרות הרחק הרחק מהמחירון שלהן (כלפי מטה). פתחי לוחות רכבים ובדקי מה מחיר השוק של רכבים דומים כדי לקבל מושג מהו מחיר הגיוני.

באופן כללי זהו רכב נחמד מאוד למשפחה, כשהגיר הוא נקודת התורפה העיקרית. כמו כן, עם מנוע 1.6 הרכב עצל למדיי.

הרכב הזה עם שוק מזעזע, עד היום לא הצלחתי להבין אם בצדק או לא. זה טוב לך כקונה, אבל קחי את זה בחשבון במידה ותחליטי "ללכת על זה", ואל תפחדי להתמקח על המחיר, כי כשאת תרצי למכור אף אחד לא יעשה לך חיים קלים.

מיקה תודה על התגובה המושקעת.

למעשה הרכב מיועד לאמא שלי... :-) אבל נחמד לדעת שהוא נחמד גם למשפחה.

לגבי המחיר - גם כדי לדעת כמה אלפים למטה אפשר להוריד (צריך לדעת ממה מתחילים לא?)

האם הפקטור של יד1 פרטית וק"מ נמוך לא מטרפד לי את קלפי המיקוח במקרה הזה? או שהשוק של פיז'ו באמת כל כך מזעזע שאפילו זה לא משחק תפקיד?

פורסם

נחמד לאמא שלך :)

בואי נגיד ש30 אלף זו נקודת פתיחה טובה, זה בערך מחיר השוק וגם מחיר לוי יצחק. מחירון יד2 יותר נדיב מזה, אבל במחירון יד2 הסיכוי של הרכב להימכר קלוש עד לא קיים.

לגבי תנאי מיקוח: ק"מ נמוך יהיה נתון חיובי אך ורק אם הרכב טופל כל שנה (אבל *כל* שנה ובלי קשר לכמה הוא נסע באותה שנה) ולפי טבלת הטיפולים. בדקי מתי עשו טיימינג, מתי החליפו צמיגים ובני כמה הם, ואל תוותרי על בדיקה מסודרת במכון. לאנשים שנוסעים מעט ברכב יש לפעמים נטייה לא לטפל בזמן או לדלג על טיפולים כי האוטו בקושי זז והם באשליה שזה שומר אותו כחדש. זה לא נכון.

אם הרכב מטופל ובמצב מיכני טוב, זו קניה טובה ואמא שלך תיהנה ממנו מאוד.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
בולפאס תודה שוב.

בכך חשדתי ואני מקווה שבדיקה תוכל לתת מצב אמיתי/הסתברות של נזק אפשרי.

אם כבר הזכרת בדיקה - רוב המכונים נוהגים לכסת"ח את עצמם טוב טוב ולעיתים (במיוחד למי שאינו כ"כ מתמצא) רשימת התקלות שתמצאנה בבדיקה "מפחידה". זה לא תמיד אומר שהרכב לא ראוי לקניה (יש לברור את המוץ מהתבן).

אני מבין שהגיר אוטומטי (?). זו נקודת תורפה ברכבים כאלה (ואחרים).

בתור בדיקה ראשונה (שלך), נסי לבקש ליסוע ברכב ולהקשיב להחלפת הילוכים תקינה (ללא החלקה או "מכות") וכן לקבל רושם כללי בנסיעה.

alfa 156 2.5.

פורסם

מומלץ לקחת את תוצאות הבדיקה ולהיכנס עם הרכב למוסך שמתמחה בפיג'ו.

צריך להראות להם את דף התוצאות, לתת לבוחן לנהוג על הרכב ולבקש עלות של תיקון לדברים שאכן דורשים תיקון.

לגבי גיר- יתכן מאוד שהמכון יכתוב נקישות בהעברות הילוכים- זה על פי רוב כיסוי תחת.

צריך לבדוק שאכן הגיר מתפקד טוב, מוסך מתמחה יכול גם לחבר את הרכב למחשב ולבצע דיאגנוסטיקה, לראות שאין איזה תקלה שמופיעה במחשב הרכב.

בהצלחה

• תוכן חדש...