Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שבוע שעבר היה לי ארוע עם רוכב אופניים, ואני מתלבט כיצד לפעול.

אז כך: נהגתי עם רכב של העבודה ונאלצתי לעבור על פני רוכב אופניים שנסע באמצע הכביש, בכביש דו סתרי מסלול 1 לכל כיוון, כלומר שהרוכב נסע בין הנתיב שלי לנתיב הנגדי ובאותו הכיוון שלי.

לאחר שעברתי על פניו התחלתי לפנות שמאלה, במראה לא ראיתי אותו וגם על פי החישוב שלי הוא היה אמור להיות מאחוריי, לאחר שכמעט השלמתי את הפניה ובשעה שרכבי חתך את הנתיב הנגדי, אני שומע צעקות אני מפנה את הראש שמאלה ורואה שהרוכב נכנס בי בצד שמאל באזור שליד הגלגל. המחזה הבהיל אותי כהוגן ועצרתי בהדרגה, מחשש שמא עצירה בבת אחת תגרום לו לנזק.

יצאתי מהרכב מבוהל ושאלתי אותו אם הוא בסדר וחש בטוב, הוא אמר שהכל בסדר מבחינה גופנית אבל היה מבואס לגמרי, (עוד הפעם זה קורה, אין לי כוח כבר, וכד') הוא התלונן למה לא שמעתי אותו צועק לי ולמה לא אותתתי, והחל לבדוק את מצב האופניים, לדבריו הכידון התעקם.

היה לו על האופניים פלאפון שהיה מחובר למתקן שניזוק גם הוא מעט מהתאונה (הוא ציין זאת שוב ושוב), והיה גם על האופניים 2 רמקולים חמודים, שהשמיעו מוזיקה גם לאחר ההתנגשות.

כמובן שהצעתי לו עזרה, ואף הצעתי לו שהסיע אותו לביתו עם האופניים מרחק של כ10 ק"מ, בתחילה הוא רצה מאוד להמשיך בנסיעה עם האופניים, אבל לאחר שהוא הבין שזה יהיה קצת קשה הוא נאות לסוע עימי.

כשהורדתי אותו הוא בדק שוב את האופניים והצעתי לו את המס' פלאפון שלי, הוא אמר שלא צריך זה בסדר, לחצי עליו והוא לקח, לאחר כשעתיים הוא חזר אליי ואמר שהוא הלך לקבל הצעת מחיר לתיקון וזה יעלה 1300 שקל (מחיר האופניים הוא 8000 שח לדבריו), ובגלל שהייתי גבר איתו הוא מבקש שאשתתף עימו, שאלתי אותו כמה לדעתו אני צריך לשלם, והוא זרק 800 שח.(הוא לא התלונן על כאבים גופניים)

עכשיו אני מתלבט, א. חובתו ליסוע בצד ימין ולא באמצע הכביש. (גם לרכב אסור ליסוע בשמאלי לאט ובמיוחד שהוא נסע באזור קו ההפרדה)

ב. אני כמעט בטוח שהוא פשוט לא שם לב שאני מעט כדי לפנות, אולי בגלל המוזיקה, ובכל מקרה זאת כניסה מאחור והוא זה שאחראי במקרה שכזה, על אף שלא אותתתי.

ג. הוא עצמו כבר ויתר לי על הכסף וכלל לא רצה לקחת פרטים, כנראה שמישהו עודד אותו לתבוע.

ד. כיצד אדע שהאופניים היו שלמות לפני כן ורק מחמתי קרה להם נזק.

ה. האם הוא יכול לשלוף פתאום נזקים גופניים שעשיתי?, כששאלתי אותו הוא הראה רק שפשוף קל ביד ימין, וגם אמר לאחר זמן שמשום מה יד ימין קצת רדומה.

ו. הוא ציין שהוא נוסע עם האופניים האלה על כ35 קמ"ש במישור ויש לו ספידומטר, לפי מה שידוע לי זה הרבה מעל המותר עם אופניים.

אם מישהו יודע את החוקים, או בעל ניסיון, ומוכן לייעץ, אשמח לשמוע!

פורסם

נזקים גופניים זה ביטוח החובה שלך

נזקי רכוש ,לא תדע , ונסה לגמור עימו על איזה סכום סביר ולהמשיך בחייך.

אין הגבלת מהירות לאופניים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כלל לא בטוח שאתה האשם בתאונה (הוא נסע באמצע הכביש בניגוד לחוק, ועל פניו לא שמר ממך מרחק לאחר שעקפת אותו, בהנחה שלא עקפת ובלמת מיד כדי לפנות), כך שאתה צריך להחליט האם אתה מעדיף לסגור דברים בשקט בינכם או ללכת למשפט ולתת לו להכריע.

בכל מקרה, אם אתה בוחר לשלם, דרוש הוכחות לעלות התיקון (הצעת מחיר וקבלות), ותחתמו שניכם על מסמך של מה ששולם וביטול דרישות נוספות לפיצוי על נזק לרכוש.

פורסם
אין הגבלת מהירות לאופניים

כדי שלא יקישו מכך לגבי אופניים חשמליים, אני אדגיש:

אין הגבלת מהירות לאופניים המונעים אך ורק בכח הגוף.

יש הגבלת מהירות לאופניים המונעים בעזרת כח חשמלי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...