Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי בעיה של הצפה ממיכל עיבוי של הרדיאטור, מאזדה לנטיס 2003 מנוע 2000.

לאחר כיבוי מנוע התחיל לצאת לי מים ממיכל העיבוי, חום מנוע עד לכיבוי היה תקין.

פתחתי את הפקק של מיכל העיבוי וראיתי שמפלס המים מתחיל לרדת, ירד עד לקו התחתון של גובה המפלס הדרוש.

הוספתי קצת מים עד לגובה הדרוש.

לאחר כ- 10 דקות בדקתי מים ברדיאטור והכל נראה תקין, הפעלתי את המנוע וחיכיתי לראות שהמאוורר מתפקד כמו שצריך, הכל היה בסדר.

המשכתי בנסיעה וכל הזמן חום המנוע תקין.

היום בבוקר בדקתי שוב גובה מים ברדיאטור כשהמנוע קר והיה תקין, במיכל העיבוי שוב היו חסרים מים.

הכנסתי את הרכב למוסך מורשה ובבדיקת לחץ לרדיאטור מצאו נזילה ממנו בחלק התחתון.

שאלתי היא, לי זה לא הגיוני שנזילה מהרדיאטור תגרום להצפה במיכל עיבוי? הריי אם יש נזילה מהרדיאטור המים אמורים להעלם או שאני טועה?

קראתי בפורום שטרמוסטט יכול גם לגרום לתופעה אבל האם יכול להיות שיש בעיה בכלל במשאבת המים?

האם יש דרך לוודא את זה?

אודה למי שיוכל לתת לי תשובות.

פורסם

שלום רב !

התחלל מהקל לכבד מההגיוני בלבד ללא שיטת מצליח.

רדיאטור נוזל בחלקו התחתון, תקן את הנזילה, יותר ממומלץ גם לנקות את הרדיאטור בהדמנות, או החלף אותו בחדש, בהתאם לצורך בלבד.

בצע בדיקת לחץ נוספת לאחר הטיפול ברדיאטור.

המשך לעקוב אחרי מפלס מי הקירור,תקינות תרמוסטט, מעקב אחר התחממות יתר, והחלפת מכסה רדיאטור במקרה הצורך, זאת ניתן לבדוק, בעזרת מכשיר הלחץ שבו נבדק הרדיאטור.

בהצלחה.

חזור לעדכן בפורום בהמשך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כאשר יש חור ברדיאטור המפלס נוזל קירור במיכל עיבוי לא ירד הרבה אלא ממש מעט.

וזאת משום שמה שגורם לנוזל קירור להישאב חזרה לרדיאטור הוא "וואקום", כאשר המנוע חם הנוזל קירור מתפשט והפקק של הרדיאטור פורק את הלחץ למיכל עיבוי, וכאשר הנוזל קירור מתקרר(מנוע קר) הנוזל מתכווץ ויונק מהמיכל את הנוזל קירור דרך שסתום בפקק חזרה לרדיאטור, אם יש חור ברדיאטור והלחץ נפרק למיכל ובמקביל נפרץ דרך החור ברדיאטור אז כאשר הנוזל מתקרר לא נוצר "וואקום" (כוח יניקה) שישאב את הנוזל קירור דרך השסתום משום שחסר נוזל קירור.

זה כמו שיש לך מצב שבו הרדיאטור ריק לגמרי ותמלא נוזל קירור רק במיכל עיבוי(הנוזל לא ישאב לתוך הרדיאטור)

פורסם

חברה תודה על התשובות,

זה שיש את הנזילה מהרדיאטור זו עובדה.

אבל עדיין אני לא מצליח להבין את הקשר, כשיש חור ברדיאטור למים יותר קל לברוח דרכם מאשר לדחוף את הקפיץ במכסה ולמעשה להחזיר את המים למיכל.

האם תרמוסטט תקוע במצב סגור יגרום לחום המנוע לעלות ולתת חיווי מוטעה?

סיפרו לי שאימפלר לא תקין גם יכול לגרום למים לא לזרום ולמעשה להביא לרתיחה של המים, אך אפשר לדעת שמשאבת המים מזרימה את המים?

תודה.

פורסם
שלום,

יש לי בעיה של הצפה ממיכל עיבוי של הרדיאטור, מאזדה לנטיס 2003 מנוע 2000.

לאחר כיבוי מנוע התחיל לצאת לי מים ממיכל העיבוי, חום מנוע עד לכיבוי היה תקין.

פתחתי את הפקק של מיכל העיבוי וראיתי שמפלס המים מתחיל לרדת, ירד עד לקו התחתון של גובה המפלס הדרוש.

הוספתי קצת מים עד לגובה הדרוש.

.

לא בודקים גובה נוזל קירור ולא פותחים מכסה רדיאטור כאשר הרכב חם,אלא אם ברצונך להגיע לבית החולים הקרוב לאחר שתקבל כמה כוויות לא נעימות כלל !

לגבי התקלה: ראשית אם גילו נזילה בדיקת בהלחץ יש תחילה לתקן את הנזילה.

לאחר מכן,מתי החלפת ברכב טיימינג ומשאבת מיים (ברכב הזה צריך פעם ב- 5 שנים או 90,000 להחליף הכל אם אינך רוצה להסתכן).

אם לא הוחלפו משאבת מים וטיימינג בתקופת הזמן הזו /קנית את הרכב ואין לך מידע אם הרכב עבר את הטיפול כדאי לגשת ולבצע לפני שייגרם למנוע נזק כבד אם בשל קריעת הרצועה או בשל היתפסות ציר משאבת המיים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...